آش رشته یکی از غذاهای سنتی و تاریخی ما ایرانیها است. آش رشته اردبیل نیز یکی از خوشمزهترین انواع آش رشته بوده که بهطور سنتی از قدیمالایام در کل ایران طبخ میشده است. با مجله دلتا همراه باشید و طرز تهیه آش رشته اردبیل را از دست ندهید.
آش از نظر سبکی غذا در دسته غذاهای سبک قرار میگیرد و میتوان آن را در وعدههای گوناگون استفاده کرد. نسل گذشته و قدیمیها آش را بهعنوان غذای اصلی در نظر میگرفتند و میتوان گفت به نسبت دسترسی به مواد اولیه برای غذاها جزو غذاهای لوکس محسوب میشد.
برای طرز تهیه آش اردبیل، ابتدا مراقب باشید آلبالوها شور نباشند. در این صورت خیس کنید و چند بار آب آن را عوض کنید. حبوبات را از قبل خیس کنید و بعد با کمی آب و نمک و زردچوبه بگذارید خوب بپزند.
داخل یک قابلمه بزرگ و جادار پیاز داغ را درست کنید و مقداری را برای تزیین آش بردارید و کمی بگذارید بماند. اکنون کمی رب گوجه بزنید و تفت بدهید.
حبوبات پخته و میوهها را (که قبلا شسته و خیس کردید) به همراه کوفته قلقلیها (یا خام یا تفت بدهید) با کمی آب یا آب گوشت و یا آب مرغ اضافه کنید.
میتوانید از عصارههای گوشت یا مرغ استفاده کنید. فقط مراقب نمک غذا باشید زیرا عصارهها حاوی نمک و ادویه هستند. زمانی که میوهها نرم شدند و پختند، رشته را بریزید.
تا زمانی که رشتهها بپزند گهگاهی آش را هم بزنید تا ته نگیرد و اگر آب آن کم شد مقداری آب جوش به آن اضافه کنید. این آش مزه ملسی دارد در آخر آش را داخل ظرف بکشید و با کشک و پیاز داغ و نعنا داغ و کوفته قلقلی و فلفل قرمز دلمهای تزیین و یا فقط با سرکه نوش جان کنید.
پیشنهاد مطالعه: ۶ غذای خوشمزه و فوری برای وعده شام را از دست ندهید.