شاه پلو غذایی برای یک میز جشن یا ناهار بینظیر است. این پلو به طرز حیرتانگیزی خوشمزه و خوشبو است. شاه پلو را میتوان با سبزیجات تازه یا انواع ترشیها سرو کرد. این غذا اصالتا زاهدانی بوده و همانطور که از اسمش پیدا است در گذشته یک غذای اعیانی بوده است. این برنج جزو برنجهای مخلوط است که نیازی به خورشت ندارد و به تنهایی سرو میشود. با مجله دلتا همراه باشید تا طرز تهیه شاه پلو را یاد بگیرید.
لوبیا قرمز را از یک شب قبل خیس کرده و با کمی آب درون قابلمه بریزید و نیمپز کنید و کنار بگذارید. سپس پیازها را نگینی خرد کنید.
پیازها را داخل قابلمه اضافه کرده و تفت دهید تا سبک و شیشهای شود. به آن گوشت راسته گوسفند را که کاملا ریز خرد شده است، اضافه و با حرارت بالا سرخ کنید.
سپس رب گوجه، فلفل سیاه و کمی پوره سیر یا پودر سیر، چوب دارچین و مقداری پاپریکا اضافه کنید و وقتی رب کاملا سرخ شد، به آن دو لیوان آب جوش اضافه کنید و بگذارید با حرارت کم به مدت یک ساعت بپزد.
بعد از گذشت یک ساعت به مواد لوبیاهای نیمه پختهشده را با یک عدد هویج حلقهای و آب نارنج اضافه کنید. میتوان به جای آب نارنج از آبغوره یا آبلیمو نیز استفاده کرد.
در این مرحله هویجها را به آن بیفزایید. یک ساعت دیگر هم به آن زمان دهید تا مواد با هم کاملا بپزد. در اواسط پخت به آن نمک و زعفران دمکرده اضافه کنید.
وقتی آب مواد کاملا کشیده شد و به روغن افتاد، یعنی آماده است. زیر آن را خاموش کنید. زرشک را با مقداری خلال بادام و خلال پسته در یک تابه کوچک بریزید.
سپس به آن شکر بزنید و با کره در حدود یک دقیقه تفت دهید و کنار بگذارید. بادمجانها را به صورت مکعبی خرد کنید. نمک بزنید تا تلخی آن گرفته شود.
بادمجانها را در یک تابه با کمی روغن، سرخ کنید و کنار بگذارید. جعفری خردشده را هم آماده کنید. برنج را آبکش کنید. یک قابلمه بردارید و در کف آن نان یا سیبزمینی را به عنوان تهدیگ قرار دهید.
در این مرحله برنج را بگذارید تا با حرارت ملایم دم بکشد. در ادامه وقتی برنج دم کشید، آن را درون ظرف مناسب سرو بریزید و از مواد لا به لای آن قرار دهید. در آخر روی برنج را با برنج زعفرانی به سلیقه خود تزیین کنید.
اگر به پلوهای مخلوط علاقه دارید طرز تهیه گوجه پلو با مرغ بریان را هم بخوانید.
پیشنهاد مطالعه: اگر به مطالب آشپزی علاقه دارید مطلب طرز تهیه آش رشته اردبیل را بخوانید.