دلمه بادمجان یکی از انواع غذاهای سنتی و قدیمی ایرانی و اصالتا آذری است.

دلمه بادمجان یکی از انواع دلمههای پر طرفدار و خوشمزه ایرانی است که در مناطق مختلف کشور با روشهای متفاوتی طبخ میشود. مواد اصلی این غذای خوشمزه بادمجان ، گوشت چرخ کرده، برنج، سبزی دلمه و پیاز است. بخش آشپزی مجله دلتا را این بار با طرز تهیه دلمه بادمجان تبریزی دنبال کنید.
مواد لازم
(مناسب برای ۶ نفر)
- بادمجان دلمهای ۱۰ عدد
- سبزی دلمه (تره، پیازچه، نعنا، ترخون و مرزه) ۲۵۰ گرم
- گوشت چرخکرده ۲۵۰ گرم
- لپه نصف پیمانه
- برنج نصف پیمانه
- پیاز ۲ عدد بزرگ
- زرشک ۳ قاشق غذاخوری
- رب گوجه فرنگی ۳ قاشق غذاخوری
- رب انار ۳ قاشق غذاخوری
- کره ۶۰ گرم
- لیمو ترش ۱ عدد
- زعفران به میزان لازم
- مرزه، نعناع و ترخون خشک هر کدام ۱ قاشق غذاخوری
- زردچوبه، ادویه کاری، فلفل سیاه و نمک به میزان لازم

طرز تهیه دلمه بادمجان تبریزی
- سر بادمجانها را جدا و داخل آنها را با چاقو و قاشق، خالی کنید.
- پیازها را به صورت نگینی خرد کنید و در روغن تفت دهید. وقتی پیاز طلایی شد، نیمی از آن را برای سس بردارید و گوشت چرخکرده را به مابقی آن اضافه کنید. گوشت را با پیاز تفت دهید تا تغییر رنگ دهد. سپس ادویهها، برنج نیمپز و لپه پختهشده را اضافه کنید.
- سبزی دلمه خردشده، نیمی از رب انار و نیمی از رب گوجه فرنگی را به مواد داخل دلمه اضافه کنید و تفت دهید. اگر دوست داشته باشید میتوانید در این مرحله قسمت داخلی بادمجانها را هم ساطوری کنید و به مواد بیفزایید.
- بعد از اینکه مواد خوب تفت خورد، زرشک و نیمی از کره را اضافه و نمک مواد را تنظیم کنید. طعم مایه داخل دلمه را بچشید و اگر به اندازه کافی مزهدار نبود به آن کمی رب یا نمک اضافه کنید.
- برای آماده کردن سس دلمه، نیمی از پیاز تفت داده شده را که ابتدا جدا کرده بودید با مقداری روغن و باقیمانده کره در قابلمه بریزید و کمی زردچوبه، ادویه کاری، فلفل سیاه و نمک به آن اضافه کنید. مابقی رب گوجه فرنگی را هم به سس اضافه کنید و کاملا تفت دهید.
- در پایان رب انار، زعفران دمکرده و آب لیمو ترش تازه را اضافه و با حرارت خیلی کم مواد را مخلوط کنید. میزان رب انار باید کمتر از رب گوجه باشید تا سس تیره نشود.
- یک لیتر آب به سس اضافه کنید و اجازه دهید به جوش بیاید. سپس طعم سس را امتحان و در صورت نیاز به آن نمک اضافه کنید.
- بادمجانها را از مواد دلمه پر کنید و در قابلمه بچینید. دقت کنید که سس باید حداکثر تا نیمی از بادمجانها را پوشانده باشد. بادمجانها را به مدت یک ساعت و نیم روی حرارت متوسط بپزید.
- دلمه بادمجان را همراه سس آن سرو کنید.
پیشنهاد مطالعه: برای آشنایی با پخت انواع دلمه “دلمه شکم پر با گوشت و پنیر” را مطالعه کنید.
همچنین بخوانید:
سوپ اسفناج و عدس؛ یک پیشنهاد ویژه
فینگرفود گیاهی
طرز تهیه سوپ شلغم و جو درمانی برای کرونا
طرز تهیه آش ماست با گوشت
طرز تهیه آش بادمجان
با مجله آشپزی دلتا همراه باشید