بر اساس قانون مدنی، سهم زن از ارث شوهرش در صورتی که مرد فرزندی داشته باشد یا نداشته باشد، متفاوت است.
یکی از مهمترین موضوعاتی که در رابطه با تقسیم ارث وجود دارد آن است که سهم هریک از ورثه چقدر است. میزان سهم هر کدام از ورثه در قانون مدنی مشخص شده است؛ از جمله سهم الارث زن از شوهرش. در این نوشتار از مجله دلتا به بررسی سهم ارث زن از شوهر میپردازیم.
در ماده ۸۶۴ قانون مدنی چنین مقرر شده است: از جمله اشخاصی که به موجب سبب ارث میبرند هر یک از زوجین است که در حین فوت دیگری زنده باشند. بنابر این ماده، زن از همسر خود ارث میبرد، اما نکته مهمی که در خصوص ارث زن از شوهر وجود دارد آن است که تنها در صورتی زن از همسر خود ارث میبرد که عقد دائم کرده باشند. چرا که بر اساس ماده ۹۴۰ قانون مدنی، زوجینی که ازدواج آنها دائمی باشد، از یکدیگر ارث میبرند.
بر اساس قانون مدنی، در صورتی که مرد فرزند داشته باشد، سهم ارث زن یک هشتم است. نکته مهمی که در این رابطه وجود دارد آن است که سابقا، زنان تنها میتوانستند از اموال منقول ارث ببرند و از اموال غیر منقول شوهر خود ارثی به آنها تعلق نمیگرفت، اما به موجب قانون جدید، زنان هم از اموال منقول ارث میبرند و هم از اموال غیرمنقول.
(برای مشاوره حقوقی در خصوص ارث از طریق بخش پرسش و پاسخ حقوقی مجله دلتا با ما در ارتباط باشید.)
ارث در صورت نداشتن فرزند بیشتر است. در صورتی که مرد فوت کند در حالی که فرزندی نداشته باشد، ارث همسر او یک چهارم است. در صورتی که مردی چند زن داشته باشد، سهمی که به زوجه تعلق میگیرد را بین آنها تقسیم میکنند. به عنوان مثال، در صورتی که مرد متوفی دو زن داشته باشد و فرزند هم داشته باشد، سهم زوجه او به دلیل اینکه مرد فرزند داشته است، یک هشتم خواهد بود که این یک هشتم را بین دو زن به طور مساوی تقسیم میکنند.
پیشنهاد مطالعه: برای آشنایی با نکات حقوقی بیشتر نوه در چه شرایطی ارث میبرد؟ را در مجله حقوقی دلتا مطالعه کنید.
نفقه از چه زمانی به زن تعلق میگیرد؟
دیه تصادفات رانندگی را چگونه بگیریم؟
از کلاهبرداری پانزی چه میدانید؟
هشدار؛ سایتهای همسریابی مجوز قانونی ندارند!
با مجله حقوقی دلتا همراه باشید