مرغ ترش یکی از خوشمزهترین و اصیلترین غذاهای محلی شمالی و خورشتی محبوب است.

مرغ ترش از غذاهای محلی شمالی و نوعی خورشت لذیذ است. تهیه این غذا در گیلان و مازندران کمی متفاوت بوده، مازندرانیها معمولا مرغ ترش را به صورت کبابی درست میکنند، این غذای خوشمزه و ترش را میتوانید برای غذای اصلی درست کنید و لذت ببرید. برای آشنایی با طرز تهیه مرغ ترش گیلانی با مجله دلتا همراه باشید.

مواد لازم
- مرغ: یک کیلو
- سیر: ۴ حبه
- پیاز: ۲ عدد
- فلفل سیاه، فلفل قرمز، نمک و زردچوبه: به میزان لازم
- لپه: ۲۰۰ گرم
- گشنیز، جعفری و تره: یک کیلو
- سبزی محلی خالواش: نیم کیلو
- نعناع تازه: ۳ شاخه
- لیموعمانی یا رب انار: در صورت تمایل
طرز تهیه مرغ ترش
- برای پخت مرغ ترش ترکیب دقیق سبزی مهم است؛ گشنیز، جعفری و تره باید به نسبت مساوی خرد شده باشد.
- سبزی خالواش، سبزی اصلی این غذا است که اگر به آن دسترسی نداشتید، میتوانید مقدار نعناع را بیشتر کنید.
- سبزیها را شسته و ساطوری خرد کنید؛ سپس جداگانه سرخ کنید.
- مرغ را پس از شستن به قطعات دلخواه تقسیم کنید.
- لپه را پس از خیس خوردن، جداگانه پخته و آب آن را دور بریزید.
- پیازها را نگینی خرد کرده و در مقداری روغن تفت دهید، کمی زردچوبه به پیاز سرخ شده افزوده تا طعم خامی آن گرفته شود.
- تکههای مرغ و لپه را اضافه کرده و با پیاز سرخ شده تفت دهید. سیر را جداگانه رنده و سرخ کنید؛ سپس آن را به مواد داخل قابلمه بیفزایید.
- سپس زمانی که مرغها کمی سرخ شد، سبزی را اضافه کنید.
- مقداری آبجوش در قابلمه بریزید. کمی شعله را زیاد کنید تا خورشت به قل خوردن بیفتد؛ سپس شعله را کم کنید تا خورشت خوب بپزد و جا بیفتد.
- برای چاشنی مرغ ترش میتوانید یک ساعت مانده به پایان پخت، لیموعمانی یا دو قاشق غذاخوری ربانار اضافه کنید.
- گیلانیهای قدیمی یک یا دو عدد تخممرغ را هم میزدند و در ۱۵ دقیقه پایانی پخت به خورشت اضافه میکردند. البته افزودن تخممرغ هم کاملا اختیاری است.
- این غذا را میتوانید با کته ساده یا زعفرانی در کنار مخلفات محلی سرو کنید.
پیشنهاد مطالعه: برای آشنایی با یک غذای خوشمزه شمالی “لونگی مرغ؛ غذای محلی شمالی” را در مجله آشپزی دلتا مطالعه کنید.
همچنین بخوانید:
طرز تهیه ماهی شکمپر
کشمش پلو با مرغ
کباب کوبیده در فر
طرز تهیه دلمه به
خوراک بادمجان و قارچ
با مجله آشپزی دلتا همراه باشید