خاگینه یک نوع پیشغذا یا عصرانه ساده و خوشمزه است که به روشهای مختلف تهیه میشود. از آنجا که این غذا از غذاهای معروف تبریز نیز هست، محلیهای تبریز آن را قیقناخ مینامند. این غذا بسیار مقوی و پرخاصیت است. در ادامه با طرز تهیه خاگینه تبریزی همراه مجله دلتا باشید.
برای تهیه خاگینه تبریزی ابتدا باید درون یک قابلمه مناسب شکر و آب را با هم مخلوط کنید. قابلمه را روی حرارت گاز قرار دهید تا شکر کاملا در آب حل شود و شربت آن قوام بیاید. بعد از اینکه شربت خاگینه قوام آمد زعفران را بهآن اضافه کنید.
تخممرغها را درون یک ظرف مناسب بشکنید و آنها را با چنگال خوب بههم بزنید.
بعد از همزدن کامل تخممرغها، آرد و ماست را بههمراه پودر هل، پودر گل محمدی، پودر دارچین و مغز گردو خرد شده به آنها اضافه کنید و آنها را خوب بههم بزنید تا مخلوط کاملا یکدست شود.
مقداری روغن درون یک تابه بریزید تا داغ شود سپس مواد خاگینه را درون تابه بریزید.
بعد از اینکه یک طرف آن بهخوبی سرخ شد آن را به پشت برگردانید، تا روی دیگر آن نیز کاملا سرخ شود. میتوانید مواد خاگینه را بهصورت قاشق قاشق و کمکم مانند کوکو یا کتلت در روغن سرخ کنید. بعد از اینکه خاگینه بهطور کامل سرخ شد، آنرا در درون صافی بریزید تا روغن اضافی آن کاملا گرفته شود.
بعد از اتمام مراحل، خاگینه پختهشده را برای چند دقیقه درون شربت قرار دهید سپس آن را دوباره درون صافی بگذارید تا شربت اضافی آن خارج شود. میتوانید این نوع خاگینه را با شیره انگور نیز طبخ کنید.
سپس خاگینه را به ظرف سرو انتقال دهید و با مقداری دارچین، مغز گردو خرد شده، پودر گل محمدی و … آن را تزئین کنید.
پیشنهاد مطالعه : برای آشنایی با طرز تهیه انواع غذاهای لذیذ مطلب طرز تهیه املت خرما، یک صبحانه انرژیبخش را مطالعه کنید.