همیشه قرار نیست برنج را با گوشت فراوان سرو کنید. اگر گیاهخوار باشید، بازهم میتوانید انواع پلوهای خوشمزه را میل کنید و از طعمشان لذت ببرید. شوید پلو با لوبیا، بهتنهایی یا با ماست خوشمزه است. مردم استان فارس یا خوزستان آن را گاهی با ماهی سرخشده و گاهی با گوشت و مرغ پختهشده سر سفره میگذارند. در ادامه این مطلب با مجله دلتا همراه باشید، تا طرز تهیه این غذای مقوی را به شما آموزش دهیم.
برنج را بپزید اما پنج دقیقه قبل از نرم شدن دانههای برنج، آن را آبکش کنید و کنار بگذارید. در همین فاصله یک قابلمه نچسب را برای گرم شدن روی اجاق بگذارید. برای تهدیگ این برنج میتوانید از نان لواش، برنج، سیبزمینی یا حتی خمیر هزارلا استفاده کنید. اما فراموش نکنید که روغن کف قابلمه باید به مقدار کافی داغ شود تا تهدیگ نچسبد و بتوانید برنج را به شکل سالم در ظرف برگردانید.
اگر تهدیگ سیبزمینی را انتخاب کردهاید، سیبزمینی را پوست بگیرید و حلقه کنید. کف قابلمه دو قاشق روغن بریزید و وقتی روغن خوب داغ شد، سیبزمینیها را روی آن بچینید. سپس کمی نمک و یک قاشق زعفران آب کرده روی سیبزمینیها بریزید.
حالا وقت اضافه کردن برنج است. دو کفگیر برنج روی سیبزمینیها بریزید، یکلایه لوبیا اضافه کنید و یکلایه شوید خردشده تازه همروی لوبیاها بریزید.
این کار را تا زمان تمام شدن مواد ادامه دهید و درب قابلمه را همراه با دمکنی، روی آن بگذارید. در آخر هم سه الی چهار قاشق زعفران دمکرده را همراه با سه چهار قاشق روغن روی برنج بریزید و با قاشق بهآرامی لایه رویی را زیر رو کنید تا بخشی از برنجها زعفرانی شوند.
شعله را در ابتدا کمی زیاد کنید تا برنج بخار کند و پس از حدود پنج دقیقه شعله را تا آخر کم کنید. شوید پلو با لوبیا بعد از یک تا یک ساعت و نیم آماده خواهد بود. قابلمه را در یک دیس مناسب برگردانید، سپس با یک دستمال نمدار کف قابلمه بکشید تا راحتتر جدا شود.
پیشنهاد مطالعه : برای آشنایی با طرز تهیه انواع غذاهای لذیذ طرز تهیه واویشکا، غذای خوشمزه گیلانی را مطالعه کنید.