تبریزیها برای تهیه کوفته اصیل، گوشت را در هاون سنگی یا با چاقو بهقدری میکوبند تا کاملا منسجم و کشدار شود. ما در اینجا از غذاساز استفاده میکنیم و گوشت چرخ شده را برای چند دقیقه میکس میکنیم. با این کار کوفته شما به هیچ عنوان حین پخت وا نمیرود. با طرز تهیه کوفته تبریزی همراه مجله دلتا باشید.
ابتدا گوشت چرخ شده را برای چند دقیقه داخل غذاساز میکس کنید تا کاملا له شود. سپس گوشت را برای استراحت در یخچال قرار دهید. لپه را که از ۲ ساعت قبل خیس کردهاید، به همراه سیبزمینی پوست کنده و ۲ پیمانه آب روی حرارت قرار دهید تا کاملا بپزد. برنج هم مانند لپه باید از ۲ ساعت قبل خیس خورده باشد. سپس به همراه ۲ پیمانه آب و کمی زردچوبه روی حرارت قرار دهید. اجازه دهید تا برنج نیمپز و آب آن کشیده شود.
برای تهیه پیاز داغ ۲ عدد از پیازها را بهصورت نگینی خرد کنید. سپس در یک قابلمه بزرگ که جای کافی برای کوفتهها دارد، سرخ کنید. بعد از طلایی شدن، پیازها را از قابلمه خارج کنید. در همان قابلمه رب را با کره و ادویهها تفت دهید تا رنگ رب باز شود. یکی از پیازها را رنده درشت کنید و آب آن را کامل جدا کنید. آب پیاز را به همراه ۱.۵ لیتر آب جوش به رب اضافه کنید.
وقتی آب لپه و برنج کاملا کشیده شد، آماده هستند. حالا لپه و سیبزمینی پخته شده را خوب بکوبید. ۲ قاشق از پیازداغ را برای مواد داخل کوفته جدا کنید و با قیصیهای خرد شده و زرشک مخلوط کنید.
در این مرحله گوشت را با لپه و سیبزمینی کوبیده شده، برنج نیمپز، سبزیها، پیاز رنده شده، تخم مرغ، باقیمانده پیاز داغ، نمک، زردچوبه و ادویه گوشت با هم مخلوط کنید. مواد را ورز دهید تا کاملا یکدست شوند.
به اندازه یک پرتقال متوسط از مواد کوفته بردارید و با دست گرد کنید. سپس آن را باز کنید و از مواد قیصی داخل آن قرار دهید. کوفته را جمع کنید و بین دستان خود گرد کنید. کوفتهها را داخل قابلمهای که سس در آن قرار دارد بچینید و از سس روی کوفتهها بریزید. اجازه دهید ۱۰ دقیقه کوفتهها با درب باز در سس بجوشند و سپس درب قابلمه را بگذارید تا برای ۴۵ دقیقه بپزند.
کوفته تبریزی شما حاضر است. نوش جان!
پیشنهاد مطالعه : برای آشنایی با طرز تهیه انواع غذاهای لذیذ مطلب طرز تهیه پسته پلو خوشمزه، و زعفرانی با گوشت گردن را مطالعه کنید.