حلوا مسقطی لاری یکی از انواع دسرهای خوشمزه و سنتی ایرانی است که اصالت آن متعلق به استان فارس است. این دسر خوشمزه و مخصوص، امروزه معمولا به عنوان شیرینی در کنار چای سرو میشود، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه مسقطی در ادامه با مجله دلتا همراه باشید.
مسقطی زعفرانی یا به قول خود لاریها «حلوا مقراضی» یکی از قدیمیترین حلواهای طبخ شده در استانهای جنوبی ایران بهخصوص بوشهر و شیراز و در اصل منطقه لار است که به مناسبتهای مختلف مذهبی، جشن و سرور و سوگواری آن را میپزند.
ابتدا نشاسته را داخل کاسهای میریزیم و یک لیوان آب به آن اضافه میکنیم و با همزن دستی مخلوط را میزنیم تا نشاسته در آب حل شود. بعد صافی را داخل قابلمهای میگیریم و مخلوط آب و نشاسته را از داخل صافی رد میکنیم.
سپس قابلمه را روی حرارت کم قرار میدهیم و ۵ لیوان آب سرد، شکر و گلاب را به آن اضافه میکنیم و هم میزنیم تا شکر کاملا حل شود. اجازه میدهیم تا به مدت ۳۰ دقیقه بپزد. آنوقت زعفران دمکرده را به هر میزان که تمایل داریم اضافه میکنیم.
حالا خوب مواد را هم میزنیم و جوهر لیمو را نیز در صورت تمایل اضافه میکنیم (میتوانید حذف کنید) و همگی مواد را مخلوط و اجازه میدهیم تا مایه مسقطی قوام یابد و کمی غلیظ شود که حدودا با حرارت کم یک ساعت زمان میبرد.
سپس کره ذوبشده یا اگر در دسترس نبود ۱/۴ لیوان روغن مایع اضافه میکنیم و مدام با مواد مخلوط میکنیم تا به خورد مواد برود. بعد در صورت دلخواه یک قاشق گلوکز نیز اضافه میکنیم و با مواد مخلوط مینماییم و یک دمکنی روی در قابلمه قرار میدهیم تا مسقطی قوام یابد و غلیظ شود.
هر ۱۵دقیقه به مسقطی سر میزنیم و آن را هم میزنیم و اگر به قوام رسیده بود خلال پسته یا بادام داخل آن میریزیم و اجازه میدهیم تا ۱۵ دقیقه دیگر بپزد و بعد قابلمه را از روی حرارت برمیداریم. ظرف مورد نظرمان را با قلممو چرب میکنیم و مواد را داخل قالب میریزیم.
سپس پشت قاشق را چرب و روی مسقطی را صاف میکنیم و داخل یخچال قرار میدهیم تا به مدت ۱۰ ساعت استراحت کند و منسجم شود. بعد از یخچال بیرون میآوریم و برش میدهیم و روی آن را تزئین میکنیم و در ظرف میچینیم.
پیشنهاد مطالعه: طرز تهیه تارت انار و شکلات بدون نیاز به فر را بخوانید.