بهترین کلوچه فومن را معمولا میتوانید در خود شهر فومن پیدا کنید. اما تکلیف کسانی که به این شهر دسترسی ندارند چیست؟ ما از این عزیزان دعوت میکنیم در تهیه کلوچه فومن خانگی همراه ما باشند. این کلوچه خصوصا داغ و تازهاش طعمی بینظیر دارد و یک میانوعده عالی به شمار میرود. با مجله دلتا همراه باشید تا طرز تهیه کلوچه فومن را یاد بگیرید.
شیر گرم را در کاسه بریزید. یک قاشق غذاخوری شکر به شیر اضافه کنید و خوب هم بزنید. خمیر مایه را به این مخلوط اضافه کنید و روی کاسه را بپوشانید و آن را کنار بگذارید. حدودا ۱۰ دقیقه صبر کنید تا خمیرمایه فعال شده و پف کند.
دو قاشق غذاخوری باقیمانده از شکر را به همراه کره ذوبشده در کاسه بریزید و مخلوط کنید. تخممرغ را به مخلوط اضافه کنید. حالا باید خمیرمایه را به مخلوط بیفزایید. مواد را خوب هم بزنید تا کاملا ترکیب شوند.
آرد را الک کرده و نمک را به آن اضافه کنید. کمکم آرد را در کاسه محتوی مخلوط مایه خمیر بریزید. وقتی مواد حالت خمیری پیدا کرد، نوبت ورز دادن آن است.
برای ورز دادن خمیر کلوچه باید آن را به مدت ۵ تا ۷ دقیقه روی سطح تمیزی ورز دهید. بهتر است چندین مرتبه خمیر را روی سطح کار بکوبید. خمیر کلوچه فومن خانگی باید به مدت یک ساعت و نیم تا دو ساعت در دمای محیط استراحت کند.
یک قابلمه روی حرارت ملایم قرار دهید. آرد را در آن بریزید و تفت دهید. حدود ۵ تا ۶ دقیقه تفت دادن و مداوم هم زدن آرد کافی است.
یک کاسه تمیز بردارید. روغن مایع، کره و روغن صاف را در کاسه بریزید. روغنها و کره را خوب مخلوط کنید. کمکم شکر را به روغنها اضافه کرده و خوب هم بزنید.
آرد، شکر، هل، وانیل و پودر دارچین را به مخلوط روغن اضافه کنید. حال گردوی خردشده را نیز اضافه و با مواد میانی مخلوط کنید.
خمیر را به اندازههای ۱۰۰ گرمی تقسیم کنید. یکی از تکههای خمیر را بردارید. به کمک دست آن را صاف کنید. مقداری مواد میانی در مرکز خمیر قرار دهید. حالا با دست خمیر را جمع کنید تا کاملا مواد میانی درون آن قرار بگیرند. روی سینی فر کاغذ روغنی پهن کنید و کلوچهها را یکییکی روی آن قرار دهید.
یک قاشق غذاخوری زعفران دمکرده غلیظ را به همراه زرده تخممرغ در کاسه بریزید و با هم مخلوط کنید. حالا با یک قلممو مواد را روی کلوچهها بزنید. به کمک نوک یک چاقوی تیز یا چنگال، حفرههای کوچکی در سطح کلوچه ایجاد کنید تا در حین پخت از پف کردن آن جلوگیری کند.
کلوچهها را در فر بگذارید. حدودا ۱۰ تا ۱۵ دقیقه زمان برای پخت این کلوچه کافی است.
پیشنهاد مطالعه: کاچی با شیره انگور ، مغذی و پر انرژی را بخوانید.