ماهی شکم پر به روشهای مختلفی تهیه میشود. اما عمدهترین آنها روشی است که مردم شمال و مردم جنوب کشورمان از آن استفاده میکنند. تهیه ماهی شکم پر با تمر هندی مخصوص مردم جنوب و با رب انار مختص اهالی شمال کشور است. این غذا با انواع ماهیها طبخ میشود. با مجله دلتا همراه باشید تا طرز تهیه ماهی قزل آلا شکم پر را یاد بگیریم.
معمولا سبزیهای طعمدهنده این غذا، گشنیز و شنبلیله است که باید مقدار گشنیز غالب باشد. چون حجم زیاد شنبلیله آن را تلخ خواهد کرد. اما در تهیه این غذا از انواع سبزیهای محلی و معطر مانند جعفری، پونه، شوید و … استفاده میشود.
مواد اولیه را آماده کنید. فلفل دلمهای را برش دهید و پیازها را خرد کنید. لیمو را به صورت ورقهای و نازک ببرید. گریل را روشن کنید و روی حرارت متوسط تنظیم کنید تا گرم شود.
ماهی را کاملا بشویید و داخل شکم آن را به خوبی خالی کنید. اجازه دهید تا ماهی خشک شود. سپس داخل شکم ماهی را با نمک دریای دانه درشت و فلفل طعمدار کنید.
فلفل دلمهای و پیاز برشخورده را درون ماهی قرار دهید. برشهای نازک فلفل دلمهای و پیاز باعث میشود که زودتر و بهتر پخته شوند.
دو تکه لیمو را به داخل ماهی اضافه کنید.
به احتیاط و به کمک یک براش تمیز یا فرچه، سطح گریل را به کمی روغن آغشته کنید. آن را روی گریل بگذارید تا بپزد.
یک سمت از ماهی را به مدت ۶ دقیقه گریل کنید. سپس به طرف دیگر بچرخانید و ۶ دقیقه دیگر صبر کنید تا بپزد.
میتوانید برای فهمیدن این که ماهی پخته یا نه، با احتیاط آن را لمس کنید. وقتی رنگ آن کدر و گوشت آن نرم شود، آماده است.
وقتی روی گوشت ماهی خطهای گریل را مشاهده کردید، وقت سرو آن است. غذای بدون فر شما حاضر است. پوست ماهی را جدا کرده و آن را با برنج یا شوید پلو نوش جان کنید.
پیشنهاد مطالعه: خورشت قارچ و گوشت چرخکرده، مقوی و فوری را ببینید.