خورشت تره کوهی غذایی مختص غرب ایران، بهویژه مردم استان ایلام محسوب میشود. رنگ، طعم، عطر و مواد اولیه اکثر غذاهای خوشمزه در ایران، از جمله دلایل شهرت و محبوبیت آنها در بین دیگر ملتها هستند. با مجله دلتا همراه باشید. مردم ایلام معتقدند که خورشت تره کوهی میتواند رقیب سرسختی برای قورمهسبزی در نظر گرفته شود، چرا که از لحاظ ترکیب و رنگ، شباهت بسیاری بین این دو غذای سنتی مشاهده میشود.
در ظرفی مناسب کمی روغن ریخته و پیاز خردشده را در آن کمی تفت میدهیم به طوری که نیمه طلایی شود. گوشت را به پیاز اضافه میکنیم. بعد از حدود ۵ دقیقه زردچوبه و لوبیا سفید را به آن اضافه میکنیم (دقت کنید لوبیا را از شب قبل خیس و آب آن را دو بار عوض کنید).
پس از کمی تفت دادن حدود نیم لیتر آب به آن اضافه میکنیم و اجازه میدهیم آب جوش بیاید. زیر شعله را کم کرده و میگذاریم تا خوب بپزد. در تابهای جداگانه کمی روغن میریزیم و تره و جعفری ساطوریشده را به آن اضافه میکنیم و حدود ۱۰ دقیقه تفت میدهیم.
وقتی گوشت پخت، تره سرخشده را به آن اضافه میکنیم و نمک میزنیم. در ۵ دقیقه آخر گرد لیمو یا ۴ عدد لیمو عمانی را به خورشت اضافه میکنیم.
بعد از یک ربع زیر خورشت را خاموش میکنیم. سیبزمینی را خلالی کرده و سرخ میکنیم و گوجهفرنگی را هم خرد کرده و سرخ میکنیم و بهعنوان تزیین روی غذا میریزیم. میتوانید زعفران آبکرده هم به خورشت اضافه کنید و اگر ترشی آن مناسب نبود کمی آبغوره یا آبلیمو به خورشت اضافه کنید.
این غذا با کته بسیار لذتبخش است. برای پخت یک کته خوب فوت و فن درست کردن برنج کته مجلسی را هم بخوانید.
پیشنهاد مطالعه: مطلب آبگوشت کلم قمری غذای اصیل همدانی را هم بخوانید.