شور شدن غذا اتفاقی است که ممکن است برای هر فردی در آشپزی پیش بیایید که برطرف کردن آن غیرممکن نیست و میتوان به راحتی شوری غذا را از بین برد. میدانید که شور شدن غذا به معنی این است که نمک مصرفی بیش از اندازه در غذا استفاده شده است و خوردن آن را کمی دشوارتر کرده است، ولی باید بدانید که برای رفع شوری غذا راههای زیادی وجود دارد که ما در این بخش از مجله دلتا شما را با چند ترفند آشنا میکنیم.
یک قند را داخل یک قاشق بگذارید و آن قاشق حاوی قند را داخل قابلمه غذای خود قرار دهید. قرارگیری قاشق طوری باید باشد که قند آب نشود و پس از اینکه لحظاتی سپری شد میتوانید قاشق و قند را از داخل غذا بردارید.
یک سیبزمینی را پوست بگیرید و آن را به دو قسمت تقسیم کنید و داخل غذای در حال جوش بیندازید. پس از پخت غذا به راحتی میتوانید سیبزمینی را از داخل آن خارج کنید.
در بعضی غذاها همچون خوراک سبزی یا گوشت میتوانید از میوهها استفاده کنید؛ مثلا چند تکه آناناس یا سیب انتخاب خوبی برای مخفی کردن مزه شوری غذا هستند.
اگر غذایی که پختهاید مثل آبگوشت یا خورشت آبکی است میتوانید مقداری آب به آن بیفزایید. البته باید توجه داشته باشید که از تبخیر آب غافل نشوید.
اگر از مواد اولیه غذا باقی مانده است میتوانید با اضافه کردن آن به غذا شوری غذا را تا حدود زیادی برطرف کنید.
وقتی هیچ راهکاری برای رفع شوری غذا ندارید، میتوانید از داروخانه یک اسفنج بهداشتی خریداری کنید و آن را داخل غذا قرار دهید تا به مدت ده دقیقه با آن بجوشد و نمک غذا را به خود بگیرد.
اگر بعد از اینکه نمک را اضافه کردید غذایتان شور شد میتوانید سیبزمینی، لوبیا سبز یا سبزیجات و… را دوباره بشویید تا از شوری غذای خود کم کنید.
برای اینکه طعم شوری غذا را کاهش دهید میتوانید از مواد اسیدی مثل عصاره مرکبات، گوجه فرنگی، سرکه و ترشی استفاده کنید.
غذاهای آبکی مثل انواع آش و خورشت مقداری از آبی را که اضافه کردهاید در ابتدا از دست میدهند؛ پس بهتر است نمک را در مراحل آخر به آنها اضافه کنیم.
اگر سبزیای که بخارپز کردهاید شور شده است میتوانید آن را با مقداری خامه سرو کنید و یا میتوانید سبزیتان را در مخلوط آب جوش و خامه قرار دهید تا کمی از نمکش کم شود، اما در این صورت کالری غذایتان کمی بالا میرود.
پیشنهاد مطالعه: فوت و فن داشتن آش رشته خوشمزه را هم بخوانید.