این غذا یکی از غذاهای اصیل دزفولی و شوشتر است که بیشتر در فصل زمستان تهیه میشود و چون طبع گرمی دارد، برای روزهای سرد بسیار مفید است. ارده چربی بالایی دارد ولی جزء چربیهای خوب است و بدن را از خستگی و کوفتگی دور میکند و ماش هم پروتئین بسیار بالایی دارد. با مجله دلتا همراه باشید تا آش ارده شوشتری خوشمزه را تهیه کنید.
قبل از شروع آشپزی ماش را پاک و به همراه کمی آب خیس کنید و بعد برنج را نیز شسته و چند ساعتی خیس کنید تا راحتتر نیز بپزد. برای تهیه این غذا بهتر است از برنج عنبر بو استفاده کنید، ولی اگر در دسترس نبود میتوانید از برنج معطر استفاده نمایید.
در ادامه ماش را به همراه کمی آب داخل قابلمه ریخته و بگذارید تا ماش بپزد و برنج را به همراه کمی روغن روی حرارت قرار دهید و ماش را به آن اضافه کنید و بگذارید تا آب برنج کشیده شود. سپس به شکل کوه همه را جمع کنید.
وقتی برنج دم کشید آن را داخل یک دیس بریزید و کمکم ارده اضافه کنید و همانطور که برنج داغ است با دست ارده را به خورد برنج دهید تا مخلوط شود. به طور سنتی وقتی بخار از برنج خارج میشود باید این کار را انجام دهید. در ادامه شیره خرما را کنار این غذا قرار میدهند و ترجیحا غیر مستقیم در کنار برنج میگذارند و هر کس به ذائقه خودش آن را روی برنج خود میریزد.
پیشنهاد مطالعه: طرز تهیه لازانیا بدون فر را هم بخوانید.