خورشت مرغ افشاری یکی از خورشتهای سنتی ایرانی است. این خورشت مشابه همان خورشت مرغ مجلسی خودمان است ولی کمی متفاوتتر تهیه میشود. شما میتوانید این خورشت را برای ناهار یا شام در کنار برنج زعفرانی تهیه کنید. خورشت مرغ را میتوانید با ران و سینه یا فقط فیله مرغ تهیه کنید. طعم این خورشت بسیار جذاب بوده و میتواند برای تنوع غذایی گزینه بسیار خوبی باشد. بهتر است در تهیه این خورشت، در افزودن زعفران دست و دلباز باشید تا خورشت رنگ و طعم بسیار خوبی داشته باشد. غذاهای مرغی تنوع زیادی دارند. با مجله دلتا همراه باشید تا طرز تهیه خورشت مرغ افشاری را یاد بگیریم.
ابتدا قیسی را خوب بشویید و داخل کمی آب خیس کنید تا نرم شود. آلوها را نیز خیس کنید. سینه را میتوانید به قطعات دلخواه خرد نمایید. زعفران را بسابید و با مقداری یخ دم کنید تا خوشرنگ شود.
در ادامه پیاز را پوست بگیرید و به صورت نگینی ریز خرد کنید. داخل قابلمه مقداری کره و روغن ریخته و پیاز را اضافه کنید و تفت دهید تا طلایی و سبک شود. سیر را پوست بگیرید و پوره کنید و به پیاز اضافه نمایید و کمی تفت دهید تا عطر سیر بلند شود.
در ادامه سینه مرغ را به همراه کمی زردچوبه و فلفل سیاه و زعفران دم کرده اضافه کنید و تفت دهید تا کاملا سرخ شده و تغییر رنگ دهد. سپس ادویه کاری را به همراه ۱ لیتر آب جوش اضافه کنید. ابتدا شعله را زیاد کنید تا به جوش بیاید، سپس شعله را کم کنید و بگذارید با حرارت ملایم مرغ پخته و سس غلیظ شود.
در ادامه وقتی مرغ نیمپز شد، رب را به همراه کمی روغن تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته و رب خوشرنگ شود. سپس آلو قیسی خیسخورده را به خورشت مرغ افشاری اضافه کنید و هم بزنید. در قابلمه را به صورت نیمه باز قرار دهید و بگذارید تا خورشت جاافتاده شود. در ۵ دقیقه انتهایی آبغوره را ریخته و نمک غذا را اندازه کنید. سپس داخل ظرف سرو کشیده و به همراه کته نوش جان نمایید.
پیشنهاد مطالعه: مرغ زغالی، طعمی دودی و متفاوت برای مرغ را بخوانید.