لبو یا چغندر قرمز را میتوان در اغلب فصول سال در میوهفروشیها پیدا کرد ولی برای خیلی از ما، لبو با زمستان و سرما معنی میشود. در فصل پاییز و وقتی که هوا رو به سردی میرود، پخت آش هم رونق پیدا میکند. آش لبو خواص ضد سرماخوردگی و آنفلوانزا دارد و معمولا در فصل زمستان تهیه میشود. رنگ قرمز آش لبو حتما شما را سر ذوق میآورد و طعمهای آشنا و ترکیب آن با شیرینی ملایم لبو و بافت لطیف آن، لذت خوردن این سوپ را چند برابر میکند. با مجله دلتا همراه باشید تا طرز تهیه آش لبو را با هم یاد بگیریم.
در ابتدای کار نخود، لوبیا و عدس را هر کدام به صورت جدا از شب قبل خیس کنید. چندین بار آب آنها را عوض کنید تا نفخشان گرفته شود. سپس هر کدام را به صورت جدا با کمی آب بپزید و در ظرف جدایی قرار دهید. البته میتوانید همه حبوبات را با هم در قابلمه بریزید و با هم بپزید.
در ظرفی دیگر، لبوها را پوست کنده و با کمی آب بپزید. بعد از اینکه لبوها کاملا پخت و خنک شدند، آنها را به صورت نگینی خرد یا رنده کنید.
در یک قابلمه متوسط حبوبات و لبو را همراه با آبِ لبو بریزید. بگذارید مواد آش به همراه آبِ لبو چند تا قل بخورد تا خوب جا بیفتد. جعفری و گشنیز خردشده را اضافه کنید.
در مرحله آخر رشته آش را به مواد اضافه کنید و اجازه دهید همه مواد با هم بپزند و طعم هماهنگی پیدا کنند.
اگر به پخت آشهای زمستانی علاقه دارید، آش بادمجان را هم در مجله دلتا بخوانید.
در حین پختن آش لبو، نعناع داغ، نمک و فلفل و قرهقروت را هم اضافه کنید. سپس اجازه دهید تا آش به خوبی بپزد و کاملا جا بیفتد، بعد از اینکه قرهقروت حل شد و آش طعم پیدا کرد، آش شما آماده شده است و میتوانید آن را سرو کنید. در صورت تمایل روی آش را با پیاز داغ مجلسی چیپسی تزیین کنید.
پیشنهاد مطالعه: آش ارده شوشتری، غذای گرم و مخصوص روزهای سرد زمستانی را بخوانید.