مرغ با سس پرتقالی یک خوراک مرغ یا چلو مرغ خوشمزه و مجلسی با سس پرتقال و ادویهجاتی مثل زنجبیل است. مرغ پرتقالی یا مرغ با سس پرتقال یکی از خاصترین و لذیذترین غذاها است که علاوه بر ایران در کشورهای دیگری مثل یونان و ایتالیا نیز تهیه میشود. این دستور پخت چون با فیله مرغ درست میشود، سس آن خیلی کم روی حرارت میماند و میپزد برای همین مزه تازگی پرتقال داخل آن میماند و طعم فوقالعاده خوبی دارد. با مجله دلتا همراه باشید تا طرز تهیه زرشک پلو با مرغ پرتقالی را بخوانید.
برای تهیه زرشک پلو با مرغ خوشمزه و مخصوص با طعم پرتقالی در ابتدای کار، فیله مرغ را به فلفل، نمک و زردچوبه آغشته کنید و به مدت ۱۵ دقیقه کنار بگذارید تا طعمدار شود. کمی فیلهها را بکوبید که زودتر بپزد.
حالا فیلهها را داخل ماهیتابه که داخل آن را با روغن چرب کردهاید بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا هم بپزند و هم دو طرف آن طلایی شود. حدود یک ربع زمان دهید تا بپزد. داخل یک ماهیتابه دیگر پیاز داغ را با آرد تفت دهید.
بعد یک لیوان آب پرتقال طبیعی، نمک، شکر (بسته به سلیقه خود کم و زیاد کنید) و زعفران دم کرده را به آن اضافه نمایید و هم بزنید. حالا فیلههای آماده شده را داخل سس بگذارید، یکی دو جوش که باهم زدند و سس قوام آمد حرارت را خاموش نمایید.
برنج را بشویید و یک ساعت قبل با آب و نمک خیس نمایید. یک قابلمه را آب کرده و میگذاریم تا بجوشد. سپس برنج را با کمی نمک اضافه کرده تا بپزد. وقتی که برنج نیمپز شد، آن را آبکش نمایید. سپس یک قابلمه بردارید و کف آن را کمی روغن بریزید.
نان یا سیبزمینی را به عنوان تهدیگ، کف قابلمه بچینید. سپس برنج را درون قابلمه بریزید و بگذارید با حرارت خیلی کم دم بکشد. برای زرشک روی برنج هم، کافی است زرشک را با شکر، زعفران دم کرده، کره و کمی پیاز داغ تفت دهید.
بعد با چند قاشق برنج آن را مخلوط کنید. در ادامه برنج دم کشیده را درون ظرف مناسب بریزید و با مخلوط زرشک و برنج زعفرانی تزیین نمایید. در ظرف جداگانه مرغ پرتقالی را بریزید و در کنار انواع سالاد به دلخواه سرو نمایید.
چند مدل غذای برنجی خوشمزه و راحت را در مجله بخوانید.
پیشنهاد مطالعه: طرز تهیه شفته سماق کاشانی را بخوانید.