شیرین قاتق یکی از غذاهای سنتی ایرانی است که بیشتر در گیلان تهیه میشود و طرز تهیه آسانی دارد. قاتق به زبانی شمالی به معنی خورشت است. خورش شیرین قاتق هم با مرغ و هم گوشت تهیه میشود و بسته به ذائقه خود میتوانید این غذا را شیرین یا ملس تهیه کنید. در شیرین قاتق از کشمش و برگ زردآلو استفاده میشود و همراه با برنج زعفرانی میل میشود نکته مهم که این غذا را از آلو مسما متمایز میکند وجود کشمش است. با مجله دلتا همراه باشید تا طرز تهیه شیرین قاتق گیلانی را یاد بگیرید.
ابتدا پیازها را پوست بگیرید و نگینی خرد کنید و داخل قابلمه با گنجایش مناسب تفت دهید تا کمی سبک شود. سپس تکههای مرغ را اضافه کنید و کمی با فلفل سیاه و زردچوبه و نمک تفت دهید تا مرغها کمی سرخ شوند. رب گوجه و رب انار را افزوده و تفت داده تا بوی خامی رب از بین برود و در انتها چند لیوان آب روی مرغ بریزید و اجازه دهید مرغها با حرارت کم بپزند.
آلو بخارا یا آلو خورشتی را به مدت ۱۰ دقیقه خیس کنید. سپس با مقدار کمی آب بگذارید روی حرارت تا نیمپز شود. سپس در انتهای پخت برگه قیسی را نیز اضافه کنید و بعد از چند جوش از روی حرارت بردارید و به همراه آبش به مرغ در حال پخت اضافه کنید.
کشمشها را پاک کنید و بشویید. به همراه کمی کره تفت دهید تا پف کنند سپس کشمشها را نیز به مرغها اضافه کنید. سپس نمک و میزان ملس بودن را با شکر تنظیم کنید و اجازه دهید شیرین قاتق غلیظ و آبش کشیده شود. به همراه برنج میل کنید.
پیشنهاد مطالعه: طرز تهیه کوفته سبزی شیرازی را بخوانید.