آشها از غذاهای محلی و مشهور ایرانی هستند که در سراسر کشور به شکلهای مختلفی طبخ میشوند. آش غلغل، از غذاهای محلی شوشتر در استان خوزستان است و با گوشت قرمز، نخود، عدس و باقلای زرد یا لپه باقالی درست میشود. این آش مقوی و سنگین را میتوان بهعنوان ناهار، شام یا حتی پیشغذا سرو کرد. با مجله دلتا همراه باشید تا طرز تهیه آش غلغل را یاد بگیریم.
گندم، حبوبات و باقلا را از چند ساعت قبل در آب سرد خیس کنید و در حین خیس خوردن، چند بار آب آنها را عوض کنید تا نفخ حبوبات گرفته شود.
در قابلمهای مناسب، کمی روغن بریزید و آن را روی حرارت متوسط گاز قرار دهید تا روغن داغ شود. سپس پیازها را در روغن بریزید و کمی تفت دهید تا نرم و سبک شوند. زردچوبه و تخم گشنیز را در حین تفت دادن پیازها، به قابلمه اضافه کنید و آنها را بهمدت ۳۰ ثانیه تفت دهید تا بوی خامی زردچوبه گرفته شود.
نخود، گوشت و گندم را بههمراه ۱۰ لیوان آب ولرم در قابلمه بریزید و شعله گاز را زیاد کنید تا آب به جوش بیاید. پس از به جوش آمدن آب، شعله گاز را کم کنید تا مواد بهآرامی بهمدت ۴ ساعت و ۳۰ دقیقه بپزند.
لوبیا قرمز و لوبیا چشم بلبلی را پس از ۹۰ دقیقه در قابلمه بریزید تا در کنار بقیه مواد پخته شوند. در یک ساعت آخر پخت، باقلا، عدس و برنج را به بقیه مواد اضافه کنید و بگذارید تا مواد آش بپزد؛ اما له نشود.
پس از پخت کامل گوشت، آن را با نیمی از مواد از قابلمه دربیاورید و بکوبید. مواد کوبیده شده را بههمراه پودر لیمو عمانی، فلفل سیاه و نمک دوباره در قابلمه بریزید و روی شعله کم گاز قرار دهید تا آش جا بیفتد. آش را با نعنا داغ و سیر داغ، تزیین و سرو کنید.
این اشتباهات را موقع آشپزی تکرار نکنید را بخوانید.
پیشنهاد مطالعه: چند غذا با نان را در مجله بخوانید.