شاه پلو غذایی برای یک میز جشن یا ناهار بینظیر است. این پلو به طرز حیرتانگیزی خوشمزه و خوشبو است. شاه پلو را میتوان با سبزیجات تازه یا انواع ترشیها سرو کرد. این غذا اصالتا زاهدانی بوده و همانطور که از اسمش پیدا است در گذشته یک غذای اعیانی بوده است. این برنج جزو برنجهای مخلوط است که نیازی به خورشت ندارد و به تنهایی سرو میشود. با مجله دلتا همراه باشید تا طرز تهیه شاه پلو را یاد بگیرید.
لوبیا قرمز را از یک شب قبل خیس کرده و با کمی آب درون قابلمه بریزید و نیمپز کنید و کنار بگذارید. سپس پیازها را نگینی خرد کنید.
پیازها را داخل قابلمه اضافه کرده و تفت دهید تا سبک و شیشهای شود. به آن گوشت راسته گوسفند را که کاملا ریز خرد شده است، اضافه و با حرارت بالا سرخ کنید.
سپس رب گوجه، فلفل سیاه و کمی پوره سیر یا پودر سیر، چوب دارچین و مقداری پاپریکا اضافه کنید و وقتی رب کاملا سرخ شد، به آن دو لیوان آب جوش اضافه کنید و بگذارید با حرارت کم به مدت یک ساعت بپزد.
بعد از گذشت یک ساعت به مواد لوبیاهای نیمه پختهشده را با یک عدد هویج حلقهای و آب نارنج اضافه کنید. میتوان به جای آب نارنج از آبغوره یا آبلیمو نیز استفاده کرد.
در این مرحله هویجها را به آن بیفزایید. یک ساعت دیگر هم به آن زمان دهید تا مواد با هم کاملا بپزد. در اواسط پخت به آن نمک و زعفران دمکرده اضافه کنید.
وقتی آب مواد کاملا کشیده شد و به روغن افتاد، یعنی آماده است. زیر آن را خاموش کنید. زرشک را با مقداری خلال بادام و خلال پسته در یک تابه کوچک بریزید.
سپس به آن شکر بزنید و با کره در حدود یک دقیقه تفت دهید و کنار بگذارید. بادمجانها را به صورت مکعبی خرد کنید. نمک بزنید تا تلخی آن گرفته شود.
بادمجانها را در یک تابه با کمی روغن، سرخ کنید و کنار بگذارید. جعفری خردشده را هم آماده کنید. برنج را آبکش کنید. یک قابلمه بردارید و در کف آن نان یا سیبزمینی را به عنوان تهدیگ قرار دهید.
در این مرحله برنج را بگذارید تا با حرارت ملایم دم بکشد. در ادامه وقتی برنج دم کشید، آن را درون ظرف مناسب سرو بریزید و از مواد لا به لای آن قرار دهید. در آخر روی برنج را با برنج زعفرانی به سلیقه خود تزیین کنید.
اگر به پلوهای مخلوط علاقه دارید طرز تهیه گوجه پلو با مرغ بریان را هم بخوانید.
پیشنهاد مطالعه: اگر به مطالب آشپزی علاقه دارید مطلب طرز تهیه آش رشته اردبیل را بخوانید.
آش رشته یکی از غذاهای سنتی و تاریخی ما ایرانیها است. آش رشته اردبیل نیز یکی از خوشمزهترین انواع آش رشته بوده که بهطور سنتی از قدیمالایام در کل ایران طبخ میشده است. با مجله دلتا همراه باشید و طرز تهیه آش رشته اردبیل را از دست ندهید.
آش از نظر سبکی غذا در دسته غذاهای سبک قرار میگیرد و میتوان آن را در وعدههای گوناگون استفاده کرد. نسل گذشته و قدیمیها آش را بهعنوان غذای اصلی در نظر میگرفتند و میتوان گفت به نسبت دسترسی به مواد اولیه برای غذاها جزو غذاهای لوکس محسوب میشد.
برای طرز تهیه آش اردبیل، ابتدا مراقب باشید آلبالوها شور نباشند. در این صورت خیس کنید و چند بار آب آن را عوض کنید. حبوبات را از قبل خیس کنید و بعد با کمی آب و نمک و زردچوبه بگذارید خوب بپزند.
داخل یک قابلمه بزرگ و جادار پیاز داغ را درست کنید و مقداری را برای تزیین آش بردارید و کمی بگذارید بماند. اکنون کمی رب گوجه بزنید و تفت بدهید.
حبوبات پخته و میوهها را (که قبلا شسته و خیس کردید) به همراه کوفته قلقلیها (یا خام یا تفت بدهید) با کمی آب یا آب گوشت و یا آب مرغ اضافه کنید.
میتوانید از عصارههای گوشت یا مرغ استفاده کنید. فقط مراقب نمک غذا باشید زیرا عصارهها حاوی نمک و ادویه هستند. زمانی که میوهها نرم شدند و پختند، رشته را بریزید.
تا زمانی که رشتهها بپزند گهگاهی آش را هم بزنید تا ته نگیرد و اگر آب آن کم شد مقداری آب جوش به آن اضافه کنید. این آش مزه ملسی دارد در آخر آش را داخل ظرف بکشید و با کشک و پیاز داغ و نعنا داغ و کوفته قلقلی و فلفل قرمز دلمهای تزیین و یا فقط با سرکه نوش جان کنید.
پیشنهاد مطالعه: ۶ غذای خوشمزه و فوری برای وعده شام را از دست ندهید.
آیا در دستورالعمل کتاب آشپزی همه چیز را درباره آن غذا ننوشته است؟ یا فوت و فنهایی وجود دارند که پس از سالها تجربه به دست میآید. با مجله دلتا همراه باشید تا ۱۰ اشتباه رایج در آشپزی را با هم بخوانیم.
هنگام جوشاندن پاستا قبل از آبکش مراقب باشیم که زیاد آن را نجوشانیم؛ زیرا به هنگام دم گذاشتن یا اضافه کردن مواد جدید برای ادامه پختن، به اصطلاح پاستا وا میرود و شکل ظاهری خود را از دست میدهد.
برای دَم گذاشتن برنج، آب آن را به اندازه همان یک بند انگشت بگذاریم. اگر فکر میکنیم که ممکن است کم باشد در ادامه پخت به آن آب اضافه کنیم. برنج، حتی با مقدار کم آب اضافی، شفته میشود.
اگر علاقه به کیک پختن داریم، باید ظرف کیک را قبل از ریختن مواد در آن، چرب کنیم. بهتر است این کار را با روغن سرخ کردنی مایع انجام دهیم تا ظرفیت دمایی بالایی داشته باشد، از کره استفاده نکنیم؛ زیرا میسوزد. این کار را به این خاطر انجام میدهیم که کیک به ظرف نچسبد و هنگام سرو کردن، کامل جدا شود.
اگر سبزیجات را زیاد بپزیم یا سرخ کنیم باعث میشود که ویتامینها از بین برود همچنین اینکه باعث تغییر در شکل ظاهری و دفرمه شدن آنها هم میشود.
درست است که هنگام آشپزی باید مراقب باشیم که از روغن، زیاد استفاده نکنیم؛ اما روغن نداشتن غذا هم خوب نیست. چربیها علاوه بر منبع اصلی تامین انرژی برای بدن ما، باعث جذب بسیاری از ویتامینها نیز میشوند.
سعی کنید غذاها را در ظرف مخصوص به خودشان بپزید. مثلا اگر میخواهید موادی را سرخ کنید، نسبت به حجم مواد و مقدار روغنی که استفاده میکنید، تابهای را بردارید که سایز و ارتفاع مناسب داشته باشد.
این اشتباهی است که شاید بیشتر ما انجام داده باشیم. هنگامی که مواد را از فر درمیآوریم، مخصوصا که کوکی یا شیرینی باشد صبر نکنیم تا خنک شود؛ بلکه همان داغ داغ آن را جدا کنیم.
اگر از قابلمه کوچک برای جوشاندن ماکارونی استفاده کنید نه تنها باعث کامل نپختن آن میشود؛ بلکه به هم میچسبد. این یک اشتباه رایج آشپزی است.
برخی از افراد مثلا مرغ سوخته یا تهدیگ سوخته دوست دارند و میخورند. باید گفت که حجم سیاه و سوخته شده مواد غذایی کربن است، که ضررهای زیادی به بدن میرساند.
حتی اگر همه موارد را در مقادیر مناسب تهیه کرده باشیم؛ اما در زمان نامناسب یا جابهجا، به دیگر مواد اضافه کنیم ممکن است غذایمان خراب شود.
این ۱۰ اشتباه رایج در آشپزی را با هم خواندیم. امیدواریم که برای شما مورد استفاده قرار بگیرد.
پیشنهاد مطالعه: رول اسپاگتی را در مجله بخوانید.
کیک ولنتاین یکی از کیکهای بسیار خاص و عاشقانه است که میتوانید برای روز ولنتاین بدون داشتن فر و همزن برقی به راحتی تهیه کنید. این کیک یک خوراکی مخصوص برای این روز است که شما میتوانید به فرد مورد نظر خود هدیه دهید. در تزیین کیکها میتوانید از خود خلاقیت به خرج دهید. این کیک طعم فوقالعادهای دارد. با مجله دلتا همراه باشید تا کیک ولنتاین خانگی را یاد بگیریم.
ابتدا قبل از شروع آشپزی باید با قابلمه یک فر دستساز تهیه کنید. یک قابلمه انتخاب کنید و کف قابلمه چند عدد قالب شیرینی یا رینگ یا سه پایه کوتاه قرار دهید تا قالب کیک روی آن قرار بگیرد. در قابلمه را بگذارید تا قابلمه گرم شود. همه مواد کیک را در دمای محیط قرار دهید تا همدما شود.
تخممرغها را به همراه وانیل و شکر داخل یک کاسه ریخته و مواد را با همزن دستی یا برقی به مدت ۷ دقیقه هم بزنید تا کرمی رنگ و حجیم شود. در ادامه روغن مایع و آب را اضافه کنید و ۱ دقیقه دیگر مواد را هم بزنید. آرد و بیکینگ پودر را باهم و سه بار الک کنید تا مواد سبک شوند. حالا مخلوط آرد را اضافه کنید و هم بزنید. بهتر است از لیسک استفاده کنید. در انتها کمی رنگ خوراکی قرمز بیفزایید تا خوشرنگ شود.
در ادامه یک قالب گرد به قطر ۱۰ سانتیمتر را انتخاب کنید. میتوانید از قابلمه کوچک بدون دسته نیز استفاده کنید. مواد کیک را داخل قالب بریزید و قالب را روی رینگ یا سه پایه داخل قابلمه قرار دهید و در قابلمه را بگذارید و ۱ ساعت روی شعله ملایم بگذارید تا بپزد. در انتها با یک سیخ چوبی کیک را تست کنید و بعد از اینکه کمی از داغی افتاد آن را از قالب خارج کنید.
حالا کیک را از وسط به دو نیم کنید و به دلخواه روی آن کمی خامه قنادی بزنید و با کمک یک چاقو خامه را صاف کنید و به دلخواه روی خامه کمی شکلات خردشده یا موز بریزید. بعد لایه دیگر کیک را روی آن قرار دهید. حالا با کمک چاقو بزرگ دور تا دور کیک را کمی خامه بزنید تا بتوانید کیتکت را به آن بچسبانید. سپس کیتکت را برش بزنید و دور تا دور کیک را شکلات بزنید و به دلخواه با شکلات قلبی تزئین کنید.
اگر به شیرینیهای خانگی علاقه دارید، بستنی زمستانی را هم در خانه بخوانید.
پیشنهاد مطالعه: طرز تهیه کیک شیر بدون فر را هم در مجله بخوانید.
رول اسپاگتی یکی از انواع غذاهای بسیار خوشمزه و خیلی جذاب است که از خوردن آن بسیار لذت خواهید برد. رول اسپاگتی غذایی متشکل از یک رول گوشتی به همراه اسپاگتیهای داخل رول است که یک غذای متفاوت و جدید محسوب میشود و میتوانید این غذا را برای مهمانیها و دورهمیهای خود تهیه کنید، زیرا هم ظاهر مجلسی و شیک و هم طعمی متفاوت و جدید دارد. با مجله دلتا همراه باشید.
پیاز را بشویید و سپس با رنده ریز یا غذاساز له کنید و آب اضافی آن را بگیرید. گوشت را داخل غذاساز یا آسیابکن بریزید و پوره کنید تا بافت گوشت کاملا یکدست شود. گوشت پورهشده را به همراه پیاز و ادویه به مواد اضافه کنید. با دست گوشت را خوب ورز دهید تا پیاز و گوشت باهم مخلوط و ترکیب شوند. گوشت را بین ۲ عدد نایلون قرار دهید و با کمک انگشت باز و با وردنه آن را پخش کنید تا شبیه مستطیل شود. اطراف گوشت را صاف و مرتب نمایید.
اسپاگتیها را بدون نصف کردن داخل قابلمه آب جوش قرار دهید تا به مدت ۵ تا ۸ دقیقه بپزند. بعد این مدت اسپاگتی آماده آبکشی است. آنها را از صافی رد کنید. مقداری آب سرد روی اسپاگتیها بریزید تا به هم نچسبند.
فر را با دمای ۱۸۰ درجه روشن کنید تا گرم شود. نایلون روی گوشت را بردارید و اسپاگتیهای آمادهشده را روی سطح گوشت دانه به دانه به صورت صاف در کنار هم و منظم در جهت طولی بگذارید تا تمام اسپاگتیها روی گوشت قرار بگیرند. دقت کنید لبههای گوشت مقداری خالی باشد.
گوشت را از قسمت طولی رول کنید و با پلاستیک بپیچید. ظرف مناسب فر را بردارید و با کمک قلممو مخصوص آشپزی ظرف را چرب کنید. سپس رول را داخل ظرف قرار دهید و نایلون را جدا کنید.
ظرف فر را داخل فر به مدت ۶۰ تا ۷۰ دقیقه قرار دهید تا کاملا بپزد. گوجهها را بشویید و داخل غذاساز بریزید و پوره کنید و داخل تابه روی حرارت قرار دهید تا بپزد و آب آن تمام شود. بعد از اینکه رول گوشت پخت، ظرف فر را خارج کنید و رول اسپاگتی را روی پوره گوجه قرار دهید و سرو کنید.
پیشنهاد مطالعه: شما را دعوت میکنیم به مطالعه مطلب طرز تهیه یک رولت ارزان و خوشمزه.