مجله دلتا

مجله آشپزی دلتا

مجله دلتا

مجله آشپزی دلتا

کدو حلوایی پلو؛ یک غذای پاییزی از شمال ایران

کدو پلو، یکی از ده‌ها پلو مخلوط ایرانی است که بسیار ساده و سریع آماده می‌شود و شامی عالی در فصل کدو حلوایی است.

طرز تهیه کدو حلوایی پلو مازندرانی

از ایام قدیم کدو حلوایی در شمال کشور بسیار محبوب بوده و به تنهایی یا در غذاهای مختلف از آن استفاده می‌کرده‌اند. در مازندران، غذای معروفی با کدو حلوایی تهیه می‌شود که به «کیی پلا» یا کدو پلو معروف است و عطر و طعم بی‌نظیری دارد. با مجله دلتا همراه باشید تا طرز تهیه کدو حلوایی پلو مازندرانی را به شما آموزش دهیم.

مواد لازم

  • کدو حلوایی ۵۰۰ گرم
  • برنج ۳ پیمانه
  • سینه مرغ ۱ عدد خرد شده
  • پیاز ۱ عدد
  • شکر ۲ قاشق غذاخوری
  • خلال بادام نصف پیمانه
  • خلال پسته یک سوم پیمانه
  • گلاب یک چهارم پیمانه
  • زعفران دم کرده به میزان لازم
  • کره ۲۵ گرم
  • زرشک نصف پیمانه
  • زردچوبه، پودر دارچین، پودر هل، فلفل سیاه و نمک به میزان لازم

کدو حلوایی پلو

طرز تهیه کدو حلوایی پلو مازندرانی

  • کدو حلوایی را به شکل مکعب‌های ۲ در ۲ سانتی‌متری خرد کنید و در نیمی از کره و روغن، با مقداری دارچین و یک قاشق از شکر سرخ کنید. کدوهایی که به این اندازه برش خورده‌اند، حین سرخ شدن می‌پزند و برای روی پلو مناسب هستند. در صورتی که می‌خواهید کدو را لای پلو قرار دهید، لازم است آن را به قطعات بزرگ‌تر برش بزنید تا حین سرخ کردن نیم‌پز شوند و ادامه‌ پخت آن‌ها همراه با برنج صورت گیرد.
  • وقتی کدوها سرخ شدند، آن‌ها را از تابه خارج کنید و پیاز را که به صورت نگینی ریز خرد کرده‌اید، در همان تابه تفت دهید تا کاملا طلایی شود.
  • بعد از طلایی شدن پیازها، مرغ خرد شده را به آن اضافه کنید و با حرارت بالا، به مدت ۱۰ دقیقه تفت دهید تا مرغ‌ها کاملا بپزند.
  • بعد از ۱۰ دقیقه نوبت اضافه کردن ادویه‌ها و سپس زعفران است. اگر تمایل دارید که مرغ و کدو را لابه‌لای برنج دم کنید، نیمی از زعفران دم کرده را برای روی برنج نگه‌دارید؛ در غیر این صورت همه‌ زعفران را در این مرحله اضافه کنید.
  • بادام‌ را به مدت ۱۵ دقیقه در گلاب خیس کنید. سپس جدا کنید و با مابقی کره و کمی روغن تفت دهید.
  • در این مرحله، خلال پسته را در گلاب خیس کنید و مانند مرحله قبل، بعد از ۱۵ دقیقه جدا کنید و در تابه تفت دهید.
  • زرشک را شسته و ۱۵ دقیقه در آب خیس کنید و در همان تابه با مابقی شکر در حرارت ملایم تفت دهید و کنار بگذارید.
  • برنج را آبکش کرده و با ته‌دیگ دلخواه‌ دم کنید. سپس ترکیب مرغ و کدو به همراه خلال بادام و پسته و زرشک را روی برنج آماده شده بریزید و سرو کنید.

پیشنهاد مطالعه: برای آشنایی با طرز تهیه انواع غذاهای ایرانی “ته چین شوید باقالی با مرغ” را مطالعه کنید.

همچنین بخوانید:

دستور پخت آلبالو پلو مجلسی

طرز تهیه اسفناج پلو با گوشت

طرز تهیه دلمه کدو حلوایی

خورشت آلو اسفناج

طرز تهیه کته زردآلو

 

با مجله آشپزی دلتا همراه باشید

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد