کوفته تبریزی یکی از غذاهای معروف و پرطرفدار ایرانی است که اصالت آن متعلق به شهر تبریز است. این کوفته خوشمزه به دلیل طعم و مزه بینظیری که دارد، تقریبا در تمام شهرهای ایران طبخ میشود.
کوفته تبریزی از غذاهای لذیذ و اصیل ایرانی است که تهیه آن فوت و فنهای خاص خود را دارد. برای آشنایی با طرز تهیه کوفته تبریزی با آشپزی مجله دلتا همراه باشید.
لپه را از شب قبل خیس کرده و چند بار آب آن را عوض کنید؛ با این کار نفخ لپه از بین میرود. لپه را در قابلمهای کوچک نیمپز کرده و کنار بگذارید.
در قابلمهای دیگر، آب را جوش آورده و برنج را در آن بریزید. پس از اینکه برنج کمی نرم شد، آن را آبکش کنید. لپه و برنج نیمپز را با گوشتکوب بزنید تا نیمکوب شود. دقت کنید مواد له نشود.
در قابلمهای آب ریخته و تخممرغها را در کیسه فریزر گذاشته، گره بزنیدو در آب بگذارید تا پخته و آبپز شود؛ سپس پوست آنها را بگیرید.
پیاز داغ، رب گوجهفرنگی، مرزه، تره، دارچین، نمک و فلفل را در قابلمه گذاشته، روی آنها آب بریزید تا جوش بیاید. شعله را کم کنید تا سس به آرامی آماده شود.
پیاز را ریز رنده کرده، آب آن را بگیرید و با گوشت مخلوط کنید. فلفل، نمک، آرد نخودچی و زردچوبه را روی مواد بریزید و خوب ورز دهید. سبزی کوفته، لپه و برنج نیمکوب شده را هم افزوده، دوباره ورز دهید. در آخر تخممرغها را در کاسهای بشکنید و به مواد بیفزایید.
به اندازه یک لیموی بزرگ از مایه کوفته برداشته، وسط آن را گود کنید. یک عدد تخممرغ کامل، آلو، گردو و زرشک داخل آن گذاشته و آن را گرد کنید.
کوفتهها را در قابلمه سس چیده و شعله را ملایم کنید. کوفتهها را در سس در حال جوشیدن نگذارید، چون در این حالت ممکن است از هم باز شود. از ابتدا تا انتهای پخت، در قابلمه را نصفه بگذارید. پس از یک ساعت، غذا آماده است. کوفتههای آماده شده را در ظرف چیده و با زرشک و گردو تزیین کنید.
پیشنهاد مطالعه: برای آشنایی با انواع غذاهای محلی “بزقرمه، غذای سنتی کرمان” را مطالعه کنید.
طرز تهیه سوپ شلغم و جو درمانی برای کرونا
با مجله آشپزی دلتا همراه باشید