در هر شهر و هر استان ایران کباب به روش متفاوت طبخ میشود. گشنیز کباب آذری یکی از لذیذترین انواع کباب است که عطر بسیار دلپذیری دارد و همانند کباب تابهای در داخل روغن سرخ میشود و همراه با سس مخصوص سرو میگردد. در این مقاله از مجله دلتا میتوانید طرز تهیه گشنیز کباب آذری خوشمزه را یاد بگیرید.
لپهها را بشویید و برای ۲ ساعت در آب بریزید تا خیس بخورد. سپس لپهها را به همراه مقداری آب در یک قابلمه بریزید و حدود ۱ ساعت با شعله متوسط روی گاز قرار دهید تا خوب پخته شود. بعد از اینکه لپهها پخته شدند، لپهها را از آب جدا کنید و آب آن را نگه دارید.
گشنیزها را تمیز کنید و خوب بشویید. سپس آنها را داخل آبکش قرار دهید تا آب اضافه آن خارج شود. یک پیاز را از وسط نصف کنید و همراه با گوشت چرخ کرده در دستگاه خردکن بریزید. گوشت و پیاز را خوب میکس کنید. مخلوط گوشت و پیاز را در یک کاسه بریزید و سپس لپههای پخته شده را به آن اضافه کنید. پیاز دیگر را نیز در دستگاه خردکن کاملا ریز کنید و به بقیه مواد اضافه کنید.
یک دستکش به دست کنید و مواد را خوب با هم ترکیب کنید و ورز دهید. سپس مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به آن اضافه کنید. تخممرغها را نیز به سایر مواد اضافه کنید و خوب هم بزنید.
یک ماهیتابه را روی گاز قرار دهید و شعله گاز را با حرارت ملایم روشن کنید. مقداری روغن داخل تابه بریزید تا داغ شود. سپس به اندازه یک گردو از مواد گوشتی بردارید و آن را به صورت گرد در بیاورید و داخل روغن بریزید. برای اینکه کباب شما جلوه زیباتری بگیرد، میتوانید آن را به جای حالت کوفتهای، در سیخ چوبی درست کنید.
برای درست کردن سس، گشنیزها را خرد کنید و در مقداری روغن سرخ کنید. سپس یک پیاز را به صورت نگینی خرد و سرخ کنید و یک قاشق آرد به آن اضافه کنید. آب لپهای که از قبل کنار گذاشته بودید را به پیاز اضافه کنید و در صورت نیاز کمی آب هم به مواد بیفزایید. حال لیمو عمانیها را سوراخ کنید و بعد از به جوش آمدن آب داخل قابلمه بیندازید. بعد از کمی جوش خوردن گشنیزها را اضافه کنید. ۱۵ دقیقه صبر کنید و سپس کبابها را داخل سس بیندازید و اجازه دهید مواد ۵ دقیقه جوش بخورد تا آماده شود. کباب شما آماده است.
پیشنهاد مطالعه : برای آشنایی با طرز تهیه انواع غذاهای لذیذ مطلب جوجه کباب ترکیهای با فر را مطالعه کنید.
با مجله آشپزی دلتا همراه باشید