قورمه سبزی غذای خوشمزه و پر طرفدار ما ایرانیها است، اصل این غذا آذری است، ” قورماق” (ghormagh) نوعی سرخ کردن است که در آن از روغن استفاده نمیشود، قورمه به گوشتی گفته میشود که بدون روغن و با چربی خود گوشت سرخ میشود. امروز در مجله دلتا طرز تهیه قورمه سبزی تبریز توضیح داده شده است.
لوبیاهای چشم بلبلی نیازی به خیس شدن از شب قبل ندارند. لوبیای چشم بلبلی را میتوانید همان موقع پخت بگذارید کمی بپزند و زمانیکه نیمه پز شدند آنها را داخل ظرف دیگری بریزید، یعنی آبش را جدا کنید.
سبزی قورمه که شامل تره و جعفری است را بشویید، اما لازم نیست آنها را ساطوری خورد کنید. کمی سبزیها را ریز کنید و درون قابلمه تفت دهید. گوشتهای تکه شده را جداگانه با پیاز تفت دهید. سپس سبزیها را به آن اضافه کنید. بعد از آن لوبیاها را نیز به مواد اضافه کنید؛ و ادویهها (فلفل و زردچوبه) همچنین آبغوره و آب لیمو و زعفران دم کرده را روی مواد بریزید و با همدیگر تفت دهید و شعلهی گاز را روی حرارت متوسط تنظیم کنید.
بعد از کمی تفت دادن رب گوجه فرنگی را نیز به مواد اضافه کنید و خوب هم بزنید تا مواد کاملا یکدست شوند. ۳ لیوان آب جوش روی مواد بریزید و صبر کنید تا خورشت جا بیفتد. زمانیکه خورشت تقریبا آماده هست مثلا ۱۰ دقیقه مانده به سرو غذا، میتوانید تکههای بزرگ گوجه فرنگی را به خورشت خود اضافه کنید و بعد از آن آلوچهی خشک را هم اضافه کنید. حواستان باشد که آلوچه را قبل از انداختن درون خورشت حتما خیس کنید. زمانیکه خورشت شما لعابدار شد و روی آن لایهای از روغن تشکیل شد، بدانید که آمادهی سرو است. نوش جان!
پیشنهاد مطالعه : برای آشنایی با طرز تهیه انواع غذاهای لذیذ مطلب خورشت گوشت و قارچ، پیشنهادی ساده و لذیذ را مطالعه کنید.