خرما پلو یکی از انواع پلوهای ایرانی است که طعم و مزه بسیار خوبی دارد و هم با گوشت مرغ به صورت حلزونی و گوشت چرخکرده یا خورشتی تهیه میشود. در گذشته در بیشتر مناطق ایران این غذای خوشمزه تهیه میشده است. در قدیم خرما پلو با خرمای زرد و خشک تهیه میشد ولی شما میتوانید از هر نوع خرما دلخواه استفاده کنید و به همراه برنج ساده یا رشته پلو این غذا را درست کنید. با مجله دلتا همراه باشید تا طرز تهیه خرما پلو را یاد بگیریم.
ابتدا برنج را از چند ساعت قبل خوب بشویید و با کمی نمک خیس کنید، خرما را خوب بشویید و از وسط یک برش بزنید و هسته خرما را جدا کنید. سپس کمی کره را داخل تابه بریزید و خرما را داخل تابه تفت بدهید.
پیاز را پوست بگیرید و نگینی خرد کنید. سپس داخل روغن کمی تفت دهید تا سبک شود. سینه مرغ بدون استخوان را خرد کنید و بشویید. به همراه پیاز و ادویهها و کمی نمک و زعفران اضافه کنید و تفت دهید تا مرغها خوب سرخ شوند. اگر تکههای مرغ شما کمی درشتتر بود میتوانید کمی آب اضافه کنید و بگذارید تا کاملا بپزد.
حالا باید برنج را آماده کنید، داخل قابلمه آب بریزید تا به جوش بیاید. سپس برنج را داخل آب جوش ریخته و بگذارید تا نرم شود. بعد آن را آبکش کنید و کف قابلمه تهدیگ دلخواه قرار دهید و بگذارید تا برنج دم بکشد.
در ادامه وقتی برنج در حال دم کشیدن است، کشمشها را بشویید و به همراه کمی کره تفت دهید تا پفکی شوند. زرشکها را نیز با کره تفت دهید تا پف کنند. بعد از دم کشیدن برنج تکههای مرغ و کشمش و خرما و زرشک و پیازداغ را به ترتیب روی برنج بریزید و تزئین کنید.
پیشنهاد مطالعه: آبگوشت کلم قمری غذای اصیل همدانی را بخوانید.