در بعضی مناطق آذربایجان در مهمانیهای رسمیشان، پلوی مخلوط و پروپیمانی درست میکنند که به آجیل پلو معروف است. شما هم این پلوی خوشمزه و پررنگ و لعاب را برای مهمانیهای خود امتحان کنید. با مجله دلتا همراه باشید تا طرز تهیه آجیل پلو را یاد بگیریم.
ابتدا تکههای مرغ را بشویید و داخل سبدی بریزید تا آب اضافی آنها خارج شود. سپس آنها را خرد کنید. برنج را هم از چند ساعت قبل خیس نمایید.
قابلمهای حاوی آب روی شعله اجاق گاز قرار دهید تا به جوش آید. سپس برنج را همراه با نمک به آن اضافه کنید و بگذارید مغز آن نیمپز شود. بعد آن را آبکشی کنید.
برگههای زردآلو را بشویید و در کاسه مناسبی حاوی مقداری آب حدود ۲ ساعت خیس کنید. زرشک را نیز پاک کرده و پس از شستن در سبدی بریزید تا آب اضافی آن خارج شود. حالا قیسیها را هم بشویید و از وسط نصف کنید. قیسیهای نصف شده را در مقداری آب خیس کنید.
در یک تابه مناسب مقداری کره بریزید و روی شعله اجاق گاز قرار دهید. سپس کمی زعفران به آن اضافه کرده و قیسیها را در مخلوط کره و زعفران کمی تفت دهید. از طرف دیگر یکی از پیازها را پوست گرفته و به صورت خلالی خرد کنید. سپس در تابه دیگری مقداری کره بریزید و پیاز خردشده را در آن سرخ کنید. در این فاصله برگههای زردآلو را نیز داخل سبدی بریزید و بگذارید آب اضافی آنها خارج شود. پس از آن، به پیاز داغ اضافه کنید و تفت دهید. زرشک را هم به صورت جداگانه در کره یا روغن سرخ کنید.
پیاز دیگر را نیز به صورت خلالی خرد کنید و در تابه دیگری حاوی کمی کره و زعفران تفت دهید. پس از آن تکههای مرغ را همراه با نمک اضافه کرده و سرخ کنید.
در قابلمه مورد نظر مقداری روغن بریزید و ته آن را با سیبزمینی یا نان بپوشانید. سپس برنج، مخلوط برگه زردآلو، قیسی، خلال بادام و پسته و زرشک را به صورت لایه لایه آنقدر بریزید تا مواد تمام شود. بعد آن را به روش معمول دم کنید.
اگر به غذاهای مجلسی علاقه دارید خورشت مرغ افشاری، غذای مجلسی ایرانی را هم در مجله بخوانید.
پیشنهاد مطالعه: هویج پلو بدون گوشت را بخوانید.
املت اسفناج و مرغ یکی از انواع املتهای خوشمزه است که در عین سادگی طرفداران زیادی هم دارد. این غذا یکی از انواع املتهای خاص بینالمللی است که معمولا در رستورانها سرو میشود. طرز تهیه املت اسفناج و مرغ فوری و خوشمزه با کالری پایین را در مجله دلتا دنبال کنید.
برای تهیه املت اسفناج و مرغ خوشمزه ابتدا گوشت مرغ را به همراه ۲ لیوان آب داخل یک قابلمه مناسب میریزیم، سپس مقداری نمک و زردچوبه اضافه میکنیم. در ادامه قابلمه را روی حرارت قرار میدهیم تا مرغ بپزد.
پس از اینکه گوشت مرغ بهطور کامل پخت، آن را به صورت نگینی یا ریشریش خرد میکنیم و کنار میگذاریم. در ادامه اسفناج را درون آبکش میریزیم و با آب سرد به خوبی میشوییم تا شنهای میان برگهای اسفناج خارج شوند.
برای تهیه این املت توصیه میشود از اسفناج ریز یا بیبی اسفناج استفاده شود، تا در پایان املت خوشمزهتری داشته باشیم. در ادامه اسفناج را به صورت متوسط خرد میکنیم و درون یک تابه مناسب میریزیم.
در این مرحله تابه را روی حرارت قرار داده و اجازه میدهیم اسفناج آب بیندازد. در ادامه اسفناج را به آرامی تفت میدهیم تا آب درون تابه بهطور کامل کشیده شود، سپس چند قاشق روغن به تابه اضافه میکنیم.
حالا اسفناج را به خوبی تفت میدهیم تا سرخ شود، سپس تکههای گوشت مرغ را به تابه اضافه کرده و به همراه اسفناج تفت میدهیم تا با هم یکدست شوند. در ادامه تخممرغها را درون یک کاسه جداگانه میشکنیم.
در این مرحله مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به تخممرغها اضافه کرده و با هم ترکیب میکنیم تا بافتشان یکدست شود. در ادامه تخممرغ را به تابه اضافه کرده و اجازه میدهیم تا خودش را بگیرد.
حالا به سلیقه خود میتوانیم اجازه دهیم، تخممرغ را مخلوط کنیم یا اجازه دهیم به صورت یکدست پخته شود. در نهایت پس از اینکه املت بهطور کامل پخت، آن را درون ظرف مورد نظرمان میریزیم و به همراه نان سرو میکنیم.
پیشنهاد مطالعه: طرز تهیه سس خردل خانگی را بخوانید.
سوپ شیر یکی از انواع سوپهای پرطرفدار است که به عنوان یک پیش غذای بینالمللی شناخته میشود. در این بخش از مجله دلتا با طرز تهیه سوپ شیر و راههای جلوگیری از بریده شدن شیر در این سوپ خوشمزه آشنا میشوید.
شیر باید گرم باشد تا در سوپ نبرد؛ شیر را به صورت ولرم یا حداقل هم دما با محیط آشپزخانه به قابلمه سوپ اضافه کنید.
هنگام پخت سوپ به هیچ وجه آب لیمو به این سوپ اضافه نکنید چون ممکن است باعث بریدن شیر شود. اگر دوست دارید این سوپ را به همراه آب لیموی ترش سرو کنید و در پایان پخت آب لیمو را در کنار سوپ سرو کنید.
ابتدا پیاز را پوست بگیرید سپس به ۴ قسمت تقسیم کنید و به همراه گوشت مرغ، ۴ لیوان آب و مقداری نمک و زردچوبه داخل یک قابلمه مناسب بریزید تا بپزد.
پس از اینکه گوشت مرغ پخت و ۲ لیوان از آب مرغ در قابلمه باقی ماند، حرارت زیر قابلمه را خاموش کنید و اجازه دهید کمی خنک شود، سپس پیاز را از قابلمه خارج کنید و دور بیندازید.
مرغ را بهصورت نگینی ریز یا ریش ریش خرد کنید. آب مرغ را هم صاف کنید و کنار بگذارید. در ادامه هویج را به صورت نگینی ریز خرد کنید.
هویج خرد شده را به همراه جو پرک به قابلمه حاوی آب مرغ اضافه کنید. قابلمه را روی حرارت بسیار ملایم قرار دهید و هر چند دقیقه آن را با قاشق یا ملاقه هم بزنید زیرا جو پرک خیلی سریع ته میگیرد و باید هر چند لحظه یک بار هم زده شود.
پس از اینکه جو پرک لعاب انداخت، شیر را به همراه مرغ خردشده به قابلمه اضافه میکنیم. اجازه دهید حدود ۳۰ دقیقه سوپ با حرارت ملایم بپزد تا شیر بهطور کامل به خورد دیگر مواد برود.
در همین حین قارچ را بهصورت ورقهای خرد میکنیم و به همراه مقدار خیلی کمی روغن تفت میدهیم تا آب موجود در قارچ تبخیر شود. برای اینکه رنگ قارچها تیره نشود آبلیمو را هم حین تفت دادن به قارچها اضافه میکنیم.
در همین مرحله قارچ و نمک و فلفل سیاه را به قابلمه اضافه میکنیم و اجازه میدهیم سوپ جا بیفتد. سوپ نباید خیلی روی حرارت بماند چون سوپ شیر هنگامی که سرد میشود سفتتر میشود.
اگر میخواهید سوپ خود را مجلسیتر کنید میتوانید در آخرین مراحل پخت مقداری خامه صبحانه هم به سوپ اضافه کنید و پس از مخلوط کردن خامه، سوپ را با جعفری تزیین و سرو کنید.
پیشنهاد مطالعه: طرز تهیه هویج پلو بدون گوشت را هم در مجله بخوانید.
هویج پلو بدون گوشت یک وعده غذایی کامل ولی با کالری پایین است که میتوانید وقتی هوس غذای شیرین کردهاید این غذای خوشمزه را امتحان کنید. هویج پلو گیاهی برای افرادی که گیاهخوار هستند یا افرادی که نباید از گوشت قرمز یا مرغ استفاده کنند، یک پیشنهاد ویژه به شمار میرود. بعضی زمانها لازم است که به جای گوشت قرمز یا گوشت سفید از غذاهای سبک و گیاهی استفاده شود. این غذا برای کسانی که رژیم لاغری دارند بسیار مناسب است. با مجله دلتا همراه باشید.
ابتدا برنج را بشویید و در قابلمهای مناسب بریزید و به آن آب اضافه کنید، در حدی که یک انگشت روی برنج آب داشته باشد و سپس روی حرارت ملایم قرار دهید تا نیمپز شود. پیاز را پوست گرفته و بشویید سپس روی تخته برش نگینی خرد کنید و کنار بگذارید. قارچ را بشویید و به تکههای درشت یا ریز خرد کنید. هویج را شسته و با رنده ریز یا درشت رنده کنید. داخل یک استکان زعفران سابیده شده را بریزید و چند تکه یخ روی زعفران قرار دهید. زرشک را خیس و بعد از صافی رد کنید.
پیازهای نگینی خردشده را در تابه مناسب با مقداری روغن زیتون تفت دهید تا سبک و طلایی شود. سپس قارچ خردشده را همراه با زردچوبه و نمک و دارچین بریزید و با حرارت زیاد تفت دهید تا آب آن کشیده شود. هویج و زرشک را که از صافی رد کردید به مواد اضافه کنید و تفت دهید. دقت کنید زرشکها نسوزند. در آخر مقداری زعفران دمکشیده را به مواد اضافه کنید و اجازه دهید مواد باهم ترکیب شوند.
زمانی که آب برنج کم شد موادی را که با هم مخلوط کردید و تفت دادید به برنج اضافه کنید و خیلی آرام از زیر برنج هم بزنید تا مواد مخلوط شود و رنگ یکدستی بگیرد. سپس بقیه زعفران را روی برنج بریزید. در قابلمه را قرار دهید و اجازه بدید تا ۴۵ دقیقه دم بکشد. بعد از این زمان هویج پلو آماده شده است، آن را در ظرف مناسب بریزید و نوش جان کنید. البته طرز تهیه هویج پلو با گوشت هم در مجله دلتا هست.
پیشنهاد مطالعه: خورشت قیمه بادمجان مجلسی بدون گوشت را هم در مجله بخوانید.
به دلیل تغییر در شیوه آشپزی و همین طور استقبال از تهیه غذاهای سریع، مایکروفر یکی از محبوبترین وسایل برقی در آشپزخانههای امروزی است. مایکروفرهای گوناگون، قابلیتهای برنامهریزی گوناگونی دارند، اما یکی از سادهترین کارهایی که اغلب به وفور با مایکروفر انجام میشود، گرم کردن غذاهای یخچالی است. خوبی این روش این است که نیازی به استفاده از قابلمه یا تابه نیست و در اغلب موارد بدون اضافه کردن روغن، میشود غذاهای مختلف را گرم کرد. شاید برایتان جالب باشد بدانید که گرم کردن همه غذاها در مایکروفر بیخطر نیست و ممکن است برای سلامتی شما ضررآفرین باشد. ما در اینجا، تعدادی از این غذاهای ممنوعه در مایکروفر را برایتان فهرست کردهایم. با مجله دلتا همراه باشید.
معمولا پاستا را با مقدار زیادی سس و پنیر طبخ میکنند. اکثر افراد ترجیح میدهند تا برای گرم کردن پاستا، از مایکروفر استفاده کنند چرا که گرم کردن پاستا در تابه به دلیل سس و پنیر، میتواند کمی دشوار باشد و همین شستن ظرفهای کثیف نیز، دردسر ساز است. اما باید بدانید که اصلا به صلاح نیست تا پاستای سسدار را در مایکروفر گرم کنید. برای گرم کردن پاستا، روی آن کمی آب جوش و مقداری روغن بریزید و اجازه دهید تا در ظرف نچسب به آرامی گرم شود.
عجیب ولی واقعی! متاسفانه رایجترین روش گرم کردن پیتزا، استفاده از مایکروفر است. این کار میتواند برای سلامتی به شدت مضر باشد. پیشنهاد ما به شما، استفاده از فر و یا اجاق گاز است. البته نا گفته نماند که پیتزای سرد خیلی خوشمزه است.
مرغ سوخاری غذایی بسیار هیجانانگیز است و به دلیل ترد بودن روی مرغ، گرم کردن آن در تابه سخت است. این غذا را به هیچ وجه در مایکروفر گرم نکنید و به جای آن، تکههای مرغ سوخاری را در ظرفی قرار داده و حتما رویش را با فویل بپوشانید. به مدت ۱۰ دقیقه مرغها را درون فر و با دمایی در حدود ۳۷۵ درجه گرم کنید.
میدانم این یکی دیگر خیلی ناراحتکننده است! شاید گرم کردن استیک در مایکروفر، برایتان عاقلانهترین روش باشد، اما باید بدانید که این روش برای سلامتی شما خطرآفرین است. میتوانید تابهای را کمی چرب کنید و اجازه دهید تا استیک در آن به آرامی گرم شود.
اسفناج یکی از مفیدترین انواع سبزیجات است که به دو شکل خام و پخته مصرف میشود. خوراکهایی که حاوی اسفناج هستند، بسیار برای سلامتی مفید هستند اما اگر برای گرم کردن آنها از مایکروفر استفاده کنید، مادهای به نام نیروسامین در آن تولید میشود که بسیار سرطانزا است. این توصیه را جدی بگیرید.
پیشنهاد مطالعه: رولت کلم، غذای لذیذ و خوشمزه را بخوانید.