مجله دلتا

مجله آشپزی دلتا

مجله دلتا

مجله آشپزی دلتا

کوکوی اسفناج، غذایی مغذی و ارزان

کوکو اسفناج یکی از انواع کوکوهای خوشمزه و مجلسی ایرانی است. این کوکوی محبوب علاوه بر اینکه طعم بسیار خوبی دارد، به دلیل وجود اسفناج خواص زیادی نیز برای بدن دارد.
طرز تهیه کوکوی اسفناج

گرانی مواد غذایی را همگان امروز اذعان دارند. البته رفع و رجوع این دغدغه خیلی هم مشکل نیست فقط شاید نیاز باشد گاهی قید پلو و چلو و گوشت و ماهیچه را بزنید و دست کم دو سه روزی در هفته را هم غذای سالم‌تر بخورید و البته هم ارزان‌تر. در همین راستا در این بخش از مجله دلتا یکی از غذاهای ارزان را به شما معرفی می‌کنیم تا هم گام موثری در هماهنگی دخل و خرج منزل برداشته باشید و هم اینکه کمی به سمت غذاهای سالم‌تر بروید. طرز تهیه کوکوی اسفناج را با هم بخوانیم.

مواد لازم کوکو اسفناج

  • اسفناج: ۳۰۰ گرم
  • تخم‌مرغ: ۳ عدد
  • پیازچه: ۲ عدد
  • پیاز: ۱ عدد
  • آرد سفید: ۲ قاشق غذاخوری
  • زردچوبه: به میزان لازم
  • فلفل سیاه: به میزان لازم
  • نمک: به میزان لازم

طرز تهیه کوکوی اسفناج

مرحله اول

ابتدا اسفناج و پیازچه را به خوبی می‌شوییم و خرد می‌کنیم. حالا پیاز را به صورت نگینی خرد می‌کنیم و با مقدار کمی روغن در یک تابه می‌ریزیم و خوب تفت می‌دهیم. پس از اینکه رنگ پیاز تغییر کرد اسفناج و پیازچه را به تابه اضافه می‌کنیم.

مرحله دوم

مواد داخل تابه را خوب تفت می‌دهیم تا آب اضافی سبزیجات تبخیر شود. بعد از اینکه آب اضافی سبزیجات تبخیر شد آن‌ها را کنار می‌گذاریم تا سرد شوند. برای تهیه مایه کوکو سبزیجات تفت داده شده را داخل یک کاسه می‌ریزیم.

کوکوی اسفناج

مرحله سوم

توجه داشته باشید که سبزیجات باید به دمای محیط برسند تا هنگام اضافه کردن تخم‌مرغ سفت نشوند. حالا تخم‌مرغ‌ها را به صورت جداگانه در یک ظرف دیگر می‌شکنیم و خوب می‌زنیم و به مواد کوکو اضافه می‌کنیم.

مرحله چهارم

در اینجا آرد سفید را کم کم اضافه می‌کنیم و مواد را هم می‌زنیم تا آرد گلوله نشود. ادویه‌ها (نمک، فلفل سیاه و زردچوبه) را نیز به مایه کوکو اضافه می‌کنیم. مواد کوکو را خوب مخلوط می‌کنیم تا کاملا یکدست و صاف شوند.

مرحله پنجم

تابه‌ای را روی حرارت قرار می‌دهیم و مقداری روغن به آن اضافه می‌کنیم. پس از اینکه روغن داغ شد مانند کوکو سبزی مایه کوکو را به‌صورت کامل داخل تابه می‌ریزیم. مایه کوکو را با قاشق در همه نقاط تابه به‌صورت یکسان پخش می‌کنیم.

مرحله ششم

در تابه را می‌گذاریم و حرارت زیر تابه را ملایم می‌کنیم تا قسمت زیرین کوکوی ما سرخ شود. پس از اینکه سمت زیرین کوکوی اسفناج سرخ شد آن را با دقت برمی‌گردانیم و اجازه می‌دهیم سمت دیگرش نیز سرخ شود.

نکته مهم برای طرز تهیه کوکوی اسفناج

برای اینکه کوکوی اسفناج شما به‌اندازه کافی پف کند باید قبل از اضافه کردن تخم‌مرغ‌ها، آن‌ها را در یک ظرف جداگانه خوب بزنید تا کاملا یکدست و صاف شوند. بعد از اینکه تخم‌مرغ‌ها را خوب هم زدید باید آن‌ها را به مایه کوکوی اسفناج اضافه کنید.

اگر به غذاهای اسفناجی علاقه دارید، املت اسفناج و مرغ را بخوانید.

دستور تهیه کوکوی اسفناج

پیشنهاد مطالعه: رولت کلم غذای لذیذ و خوشمزه را بخوانید.

مربای لیمو ترش، سرشار از ویتامین C

در فصل لیموترش حتما این مربای خوشمزه را تهیه کنید که علاوه بر طعم و مزه خوب آن، بسیار مفید است. لیمو ترش سرشار از ویتامین C است که سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند.
طرز تهیه مربای لیمو ترش

مربای لیمو ترش از جمله مرباهای خوش‌عطر و خوشمزه‌‌ای است که برای تزئین انواع دسر و کیک نیز از آن استفاده می‌شود. این مربا خیلی سریع و راحت تهیه می‌شود و برای وعده صبحانه هم بسیار مناسب است. با مجله دلتا همراه باشید تا طرز تهیه مربای لیمو ترش را در این فصل سرد یاد بگیریم.

از انواع میوه می‌شود کلی مربای متنوع و خوشمزه پخت و با چیدن آن‌ها روی میز و سفره صبحانه اشتهای مخاطب را تحریک کرد. مربای لیمو ترش مانند انواع مربای گل سرخ و مربای به، جزو مرباهای خوش‌عطر و خاص است که طرفداران خود را دارد.

مربای لیمو ترش

مواد لازم

  • پوست لیموترش یک کیلوگرم
  • آب یک و نیم لیوان
  • شکر ۵۰۰ گرم
  • دانه هل یک قاشق مرباخوری
  • آبلیمو یک قاشق سوپ‌خوری

طرز تهیه مربای لیمو ترش

مرحله اول

در ابتدا برای تهیه این مربا، لیموها را از وسط نصف کنید و آب و تفاله‌های میوه را از داخل پوست آن جدا کنید، سپس پوست لیموها را حدود ۲۴ ساعت داخل آب سرد قرار دهید، در طی این مدت باید ۳ تا ۴ بار آب آن را عوض کنید.

مرحله دوم

بعد از گذشت زمان گفته‌شده، پوست لیموها را داخل آب گرم بریزید و بجوشانید و بعد از گذشت ۱۵ دقیقه، آب داخل ظرف را خالی کنید و دوباره روی پوست لیموها را پر آب کنید و برای دومین بار بجوشانید، برای گرفته‌شدن تلخی پوست لیمو‌‌ها لازم است ۴ مرتبه یا حتی بیشتر این کار را انجام دهید.

دستور مربای لیمو ترش

مرحله سوم

حال بعد از اینکه مراحل بالا را انجام دادید، می‌توانید پوست لیموهای پخته‌شده را درون یک صافی بریزید تا آب آن‌ها به طور کامل گرفته شود.

سپس مخلوطی از آب و شکر را درست کنید و آن را روی حرارت بگذارید تا شربت غلیظ شده و قوام آید و بعد پوست لیموها را داخل آن بریزید و بگذارید کمی بجوشد.

این مربا را می‌توانید برای انواع چیز کیک‌های مربایی هم استفاده کنید.

مرحله آخر از طرز تهیه مربای لیمو ترش

در انتها دانه هل و آبلیمو را به آن اضافه کنید و بعد از تقریبا ۱۰ دقیقه مربا آماده‌شده و‌‌ می‌توانید آن را از روی حرارت بردارید.

مربا لیمو

پیشنهاد مطالعهدمنوش هسته خرما، قهوه‌ای بدون کافئین و شادی‌آور را بخوانید.

کوفته قلقلی با سس زرشک، ترش و خوشمزه

اگر خانه‌دار هستید و بعد از یک روز پر کار حوصله آشپزی ندارید، می‌توانید از این غذای سریع برای ناهار استفاده کنید که خیلی خوشمزه است و وقت زیادی هم از شما نمی‌گیرد.
کوفته قلقلی با سس زرشک

کوفته قلقلی با سس زرشک یک وعده غذایی کامل و خوشمزه است که مزه ترش و اصیل ایرانی دارد.‌ می‌توانید این غذا را با سس‌های مختلف از جمله سس زرشک، آلو یا رب انار تهیه کنید. این غذا بسیار آسان و ساده است و در مدت زمان کوتاه آماده‌ می‌شود. کوفته قلقلی با سس زرشک را‌ می‌توان با نان یا پلو سرو کرد. کوفته قلقلی را‌ می‌توانید در اندازه‌های مختلف تهیه کنید و به دلخواه با سیب‌زمینی سرخ کرده میل کنید. با مجله دلتا همراه باشید.

مواد لازم برای کوفته قلقلی با سس زرشک

  • گوشت چرخ کرده ۲۰۰ گرم
  • پیاز ۲ عدد بزرگ
  • نعنا  ۱‌ قاشق ‌چای‌خوری
  • ترخون ۱‌ قاشق ‌چای‌خوری
  • مرزه  ۱‌ قاشق چای‌خوری
  • زرشک ۱‌ قاشق غذاخوری
  • رب گوجه فرنگی ۱‌ قاشق غذاخوری
  • زعفران دم کرده ۱/۴ استکان
  • نمک، فلفل قرمز و زردچوبه به مقدار لازم

کوفته قلقلی با سس

طرز تهیه کوفته قلقلی با سس زرشک

مرحله اول

ابتدا پیاز‌ها را بشویید و با رنده درشت رنده کنید. آب پیاز را بگیرید و نصف پیاز را همراه با گوشت چرخ کرده و مقداری نمک و فلفل قرمز و مرزه و ترخون و نعنا با هم مخلوط کنید و با دست چنگ بزنید تا کاملا مخلوط شود. گوشت را با دست به شکل کوفته قلقلی‌های متوسط درست کنید. در تابه کوچکی روغن بریزید و کمی زرشک را تفت دهید. توجه کنید زرشک‌ها نسوزد. مقداری زعفران را بسایید و چند تکه یخ روی آن‌ها قرار دهید.

مرحله دوم

در یک تابه مقداری روغن بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید. سپس گوشت‌های قلقلی را در تابه بچینید و آن‌ها را زیر و رو کنید تا گوشت قلقلی کاملا سرخ شود. پس از سرخ شدن گوشت‌ها را کنار بگذارید.

مرحله سوم

در تابه دیگر روغن ریخته و نصف پیاز‌های دیگر را در روغن با شعله ملایم بریزید و تفت دهید. مقداری فلفل قرمز، نمک و زردچوبه را به پیاز اضافه و سرخ کنید. سپس رب گوجه‌فرنگی را به پیاز اضافه کنید و هم بزنید. مقداری آب به مواد اضافه و زمانی که آب جوش آمد گوشت قلقلی را به آرامی به مواد اضافه کنید.

مرحله چهارم

بعد از اضافه کردن گوشت‌ها چند دقیقه بعد زرشک‌های از قبل آماده را به مواد اضافه نمایید. سپس زعفران از قبل آماده کرده را به مواد اضافه کنید. اجازه دهید زرشک با گوشت با هم جوش بخورند تا خورشت جا بیفتد.

مرحله پنجم

بعد از جا افتادن خورشت آن را در ظرف مناسب بریزید. روی خورشت سیب‌زمینی سرخ کرده قرار دهید. در آخر آن را با کته ایرانی سرو کنید. طعم این کوفته قلقلی با سس زرشک فوق‌العاده‌ می‌شود.

کوفته قلقلی بوقلمون هم غذای مشابه دیگری است که می‌توانید طعم متفاوت آن را امتحان کنید.

کوفته قلقلی و سس زرشک

پیشنهاد مطالعهرولت کلم، غذای لذیذ و خوشمزه را بخوانید.

طرز تهیه ماکارونی پنیری بدون فر

این غذای پرطرفدار اولین بار در قرن ۱۳ میلادی و در ایتالیا درست شده‌ است. دستور تهیه این غذای لذیذ به قدری ساده است که هر کسی با هر سطح از دانش آشپزی هم از پس آن بر‌می‌آید.
طرز تهیه ماکارونی پنیری بدون فر

ماکارونی پنیری یکی از خوشمزه‌ترین روش‌های طبخ ماکارونی است که کودکان علاقه زیادی به آن دارند. این غذا را در قابلمه روی گاز و بدون نیاز به فر می‌توانید درست کنید. با مجله دلتا همراه باشید تا طرز تهیه ماکارونی پنیری بدون فر را یاد بگیریم.

ماکارونی پنیری

مواد لازم برای طرز تهیه ماکارونی پنیری بدون فر

  • پیاز بزرگ یک عدد
  • گوشت چرخ‌کرده یا سویا ۳۰۰ گرم
  • زردچوبه نصف قاشق چای‌خوری
  • فلفل سیاه نصف قاشق چای‌خوری
  • فلفل قرمز کمتر از نصف قاشق چای‌خوری
  • آویشن یک قاشق چای‌خوری
  • نمک یک قاشق چای‌خوری
  • رب گوجه‌فرنگی ۳ قاشق غذاخوری پر
  • روغن سرخ کردنی به میزان لازم
  • ماکارونی فرمی یک بسته
  • سیب‌زمینی یک عدد
  • فلفل دلمه‌ای یک عدد
  • قارچ  ۳۰۰ گرم
  • پنیر پیتزا  ۵۰۰ گرم

ماکارونی با پنیر

طرز تهیه ماکارونی پنیری بدون فر

مرحله اول

ابتدا پیاز را نگینی و ریز خرد و با روغن تا جایی سرخ کنید که رنگ آن‌ها شیشه‌ای شود. روی شعله ملایم، سویا یا گوشت را به آن اضافه و سپس جدا کنید تا گوشت یا سویا به هم نچسبد. رب، ادویه و نمک را به آن اضافه کنید.

مرحله دوم

فلفل دلمه‌ای و قارچ را نگینی خرد و به مواد اضافه کنید و اجازه دهید ۱۵ دقیقه روی شعله‌ ملایم بپزد. یک لیوان آب به مواد اضافه و شعله را کم کنید و بگذارید به مدت یک ساعت بپزد.

بدون فر

مرحله سوم

داخل قابلمه‌ای آب بریزید و بعد از آنکه آب جوش آمد و ماکارونی‌ها را داخلش ریختید اجازه دهید تا ۱۵ دقیقه بماند و بعد آبکش کنید. بعد از آبکش کردن، سیب‌زمینی‌ را ورقه‌ای کنید و کف قابلمه‌ای که می‌خواهید ماکارونی را دم کنید، بچینید و کمی روغن به آن اضافه کنید.

مرحله آخر از ماکارونی پنیری بدون فر

یک لایه ماکارونی بریزید سپس کمی پنیر پیتزا و بعد مواد را اضافه کنید، دوباره ماکارونی بریزید و این کار را تکرار کنید تا تمام شود. (دقت کنید آخرین لایه ماکارونی باشد و مقدار زیادی پنیر پیتزا) سپس در قابلمه را بگذارید و اجازه دهید ۳۰ تا ۴۵ دقیقه دم بکشد. اکنون می‌توانید ماکارونی را سرو کنید.

رولت کلم را هم در کنار این ماکارونی پنیری امتحان کنید و لذت ببرید.

ماکارونی پنیری بی فر

پیشنهاد مطالعه: املت اسفناج و مرغ را به عنوان یک شام سبک بخوانید.

نان رول دارچینی، عصرانه‌ای مغذی و بی‌نظیر

این شیرینی خوشمزه بسیار مقوی بوده و مناسب میان‌وعده کودکان است. سعی کنید دارچین را در غذاها یا شیرینی‌های خود استفاده کنید زیرا خواص زیادی دارد و برای تسکین دردهای عضلانی نیز بسیار مفید است.
طرز تهیه نان رول دارچینی

نان رول دارچینی یا سینامون رول، نانی خوش عطر و طعم است که می‌توانید برای صبحانه و عصرانه آن را درست نمایید. با مجله دلتا همراه باشید تا طرز تهیه نان رول دارچینی را یاد بگیریم.

مواد لازم

  • تخم‌مرغ ٢ عدد
  • خمیر مایه ١ قاشق غذاخوری
  • شکر ١ قاشق غذاخوری
  • کره ٢٠٠ گرم
  • شیر ١ پیمانه
  • آرد ٣ و ٣/۴ پیمانه (حدودا ۴پیمانه)
  • نمک ١ قاشق چایخوری
  • شکر قهوه‌ای ٢/٣ پیمانه
  • دارچین ١/٢ پیمانه

نان رول دارچینی

طرز تهیه نان رول دارچینی

مرحله اول

برای عمل آوردن خمیر مایه شکر را در شیر حل کنید. خمیر مایه را اضافه کنید و هم بزنید. روی ظرف را بپوشانید و اجازه دهید ده تا بیست دقیقه استراحت کند.

تازگی خمیرمایه و گرم بودن شیر خیلی مهم است! دقت کنید که شیر یا آبی که برای عمل آوردن خمیر مایه استفاده می‌کنید باید گرم باشد در حدی که انگشت را نسوزاند.

مرحله دوم

خمیر مایه فعال را به ظرف بزرگ‌تری منتقل کنید. تخم‌مرغ‌ها را اضافه کنید و با همزن دستی هم بزنید. صد گرم کره آب‌شده را همراه نمک اضافه کنید. آرد را کم کم به مواد بیفزایید.

سعی کنید با قاشق چوبی مواد را هم بزنید. تا جایی باید آرد اضافه کنید که خمیر به دست نچسبد. خمیر را ورز دهید و سعی کنید چسبندگی خمیر را با ورز دادن بگیرید اگر باز چسبنده بود آرد را قاشق قاشق اضافه کنید.

نان سینامون

مرحله سوم

تمام سطح کاسه‌ گودی را روغن بمالید. خمیر را چونه کنید و داخل کاسه قرار دهید و روی کاسه سلفون بکشید یا با حوله بپوشانید. خمیر را یک ساعت در محیط گرم استراحت دهید تا پف کرده و حجیم شود. بعد از این مدت خمیر را کمی ورز دهید.

مرحله چهارم

روی سطح کار آرد بپاشید و خمیر را به شکل مستطیل با وردنه و به قطر یک سانت باز کنید. برای مواد میانی، دارچین، شکر قهوه‌ای و صد گرم کره باقیمانده هم‌دمای محیط که کاملا نرم‌شده را در کاسه‌ای بریزید و همه را با هم مخلوط کنید.

این مواد را در تمام سطح خمیر به آرامی پخش کنید بعد خمیر را رول کنید. اگر به دستور نان علاقه دارید، نان خرمایی کرمانشاهی را هم بخوانید.

نان دارچینی

مرحله پنجم

با چاقوی تیز خمیر را از وسط ببرید. خمیر را به برش‌های مساوی دو یا سه سانتی تقسیم کنید. هر برش را با فاصله داخل ظرف یا قالبی که در فر می‌گذارید، به صورت منظم بچینید. حتما ظرف را قبل از چیدن خمیر چرب کنید. و یا کف ظرف قبل از کار می‌توانید کاغذ روغنی بیندازید. مجددا یک ساعت خمیر را استراحت دهید.

مرحله آخر طرز تهیه نان رول دارچینی

بعد از این زمان ظرف را در فری که از قبل با دمای ۱۸۰ درجه به مدت یک ربع گرم کرده‌اید قرار دهید. وقتی خمیر طلایی شد و پخت خمیر را از فر خارج کنید.

این زمان بین ٢٠ تا ٣٠ دقیقه متغیر است. با توجه به فر برای نرم‌تر ماندن خمیر می‌توانید در زمان پخت نان، یک ظرف آب جوش در طبقه پایین فر قرار دهید.

رول سینامون

پیشنهاد مطالعه: این نان را با یک قهوه هسته خرما میل کنید.