مجله دلتا

مجله آشپزی دلتا

مجله دلتا

مجله آشپزی دلتا

طرز تهیه دو غذای ساده با قارچ

قارچ سرشار از ماده معدنی کلسیم و ویتامین دی است که برای رفع خستگی، تقویت استخوان‌ها، کاهش فشار خون بالا و کاهش خطر سکته مغزی بسیار مفید به نظر می‌رسد.
طرز تهیه دو غذای ساده با قارچ

غذاهای جدید آن‌قدرها که به نظر‌ می‌رسند دشوار نیستند. وقتی نوبت به پخت غذا با قارچ‌ می‌رسد، زمان‌بندی برای آن‌ها ضروری است. به خاطر داشته باشید تنوع یکی دیگر از رازهای درست کردن غذاهای خوشمزه است. طرز تهیه دو غذای ساده با قارچ که در این بخش از مجله دلتا‌ می‌خوانید کمک خواهد کرد که از بافت نرم و طعم ویژه و آبدار قارچ لذت ببرید.

طرز تهیه دو غذای ساده با قارچ

قارچ شکم پر

نکته شگفت‌آور در مورد این دستور پخت غذای خوشمزه این است که همه آن‌ها شامل ادویه‌جات و مواد دیگر هستند که طعم قارچ را برجسته‌تر‌ می‌کنند.

مواد لازم

  • ۱ قاشق سوپ‌خوری نمک
  • ۱۵ عدد قارچ
  • ۲ فنجان نان خردشده
  • ۲ فنجان پنیر رنده‌شده
  • ۱ قاشق سوپ‌خوری جعفری خردشده
  • ۲ قاشق سوپ‌خوری روغن زیتون
  • ۴ حبه سیر خردشده

دستور پخت

  • پنیر رنده‌شده، سیر، جعفری، نان خردشده و روغن را داخل کاسه‌ای بریزید.
  • به دقت ساقه قارچ را بکنید و آن‌ها را باز کنید تا بتوانید قارچ‌ها را با مواد ترکیبی خود پر کنید.
  • آن‌ها را روی سینی در برابر حرارت با دمای ۲۰۰ درجه سانتی‌گراد به مدت ۱۵ دقیقه قرار دهید.
  • وقتی این مدت سپری شد، بگذارید چند دقیقه در دمای اتاق بماند.

غذای ساده با قارچ

قارچ‌های اندلسی

این دستور از سویل، اسپانیا سرچشمه‌ می‌گیرد. طبخ آن نیز بسیار ساده است، زیرا تنها چند ماده مغذی ارزان قیمت دارد.

مواد لازم

  • ۱ عدد پیاز
  • ۱ قاشق سوپ‌خوری نمک
  • ۵ فنجان قارچ
  • ۱/۲ فنجان بادام
  • ۲ شاخه کوچک جعفری، خردشده
  • ۱ قاشق سوپ‌خوری روغن زیتون
  • ۲ استکان سرکه
  • ۴ حبه سیر خردشده
  • ۱ قاشق سوپ‌خوری فلفل قرمز خردشده

دستور پخت

  • با دسته‌ هاون سیر، بادام و جعفری را به طور کامل آسیاب کنید.
  • پیاز را با نمک و روغن زیتون در ماهیتابه سرخ کنید تا طلایی شوند.
  • سپس قارچ‌ها را به ماهیتابه اضافه کرده و آن را ۲ دقیقه سرخ کنید. درست قبل از اینکه آن را از روی حرارت بردارید، فلفل را به آن‌ها اضافه و اجازه دهید با مواد دیگر سرخ شوند.
  • سرکه را به مخلوط اضافه کنید و بگذارید بپزد.
  • وقتی دیدید سرکه در حال خشک شدن است، محتویات داخل‌ هاون را اضافه کنید و اجازه دهید غذاها ۱۰ دقیقه بپزد.
  • اگر به غذاهای ابتکاری علاقه دارید، یک غذا با سوسیس و سیب زمینی را هم بخوانید.

غذای ساده

پیشنهاد مطالعهچند غذا با نان برای یک شام خوشمزه را بخوانید.

طرز تهیه تاس کباب رژیمی

تاس کباب یکی از غذاهای سنتی ایرانی با طعمی عالی است که می‌توان آن را با گوشت و یا مرغ تهیه کرد.
طرز تهیه تاس کباب رژیمی

این روزها با وجود بیماری خطرناک کرونا استفاده از تغذیه سالم بسیار مهم است. برای همین تصمیم گرفتیم تاس کباب را که یک غذای بسیار سالم و مقوی است به شما همراهان عزیز آموزش دهیم. کلمه تاس به معنی کاسه مسی است. بنابراین به کبابی که در کاسه مسی آماده‌ می‌شده است تاس کباب‌ می‌گفته‌اند. با مجله دلتا همراه باشید تا طرز تهیه تاس کباب رژیمی را یاد بگیریم.

تاس کباب را‌ می‌توان با انواع گوشت‌ها پخت؛ مثل گوشت خورشتی، گوشت چرخ‌کرده و حتی گوشت مرغ. باید بگوییم که این غذای خوشمزه را بدون گوشت نیز‌ می‌توان درست کرد که بنا به نوع ذائقه خود‌ می‌توانید هر یک از این روش‌ها را انتخاب کنید.

تاس کباب رژیمی

مواد لازم برای طرز تهیه تاس کباب رژیمی

  • گوشت: ۴۰۰ گرم
  • هویج متوسط: ۲ عدد
  • کدو سبز: ۲ عدد
  • بادمجان: ۲ عدد
  • سیب‌‌زمینی: ۳ عدد
  • گوجه‌فرنگی: ۲ عدد
  • پیاز: ۲ عدد
  • آلو خورشتی: ۱۰عدد
  • گرد لیمو: ۱ قاشق غذاخوری
  • دارچین: ۱ قاشق مرباخوری
  • نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم

تاس کباب

طرز تهیه تاس کباب رژیمی

مرحله اول

قابلمه نسوزی را انتخاب کنید و مرغ را ته آن بچینید. روی مرغ پیاز حلقه‌شده و هویج  بگذارید و کمی نمک و فلفل و زردچوبه روی آن بریزید و در قابلمه را ببندید و روی حرارت کم قرار دهید تا مرغ آب بیندازد. بعد از ۱۵ دقیقه در ظرف را باز کنید و داخل قابلمه کدوی حلقه‌شده، سیب‌زمینی، بادمجان و گوجه‌فرنگی را اضافه کنید و لابه‌لای مواد آلو و گرد لیمو و دارچین بریزید.

مرحله دوم از طرز تهیه تاس کباب رژیمی

رب گوجه‌فرنگی را با آبغوره یا آبلیمو مخلوط کنید و روی همه مواد بریزید. اگر آب غذا کم بود و حس کردید که ممکن است مرغ ته بگیرد به آن نصف فنجان آب اضافه کنید. غذا با حرارت کم بعد از ۴۰ دقیقه آماده است. در تهیه این غذا می‌توانید هر مواد دیگری را هم که دوست داشتید اضافه یا کم کنید.

ته چین لبو را هم به عنوان یک غذای رژیمی بخوانید.

تاس کباب با مرغ

پیشنهاد مطالعهطرز تهیه دو غذای ساده با قارچ را هم بخوانید.

یک غذای ساده برای بانوان شاغل

شامی سویا یکی از انواع کتلت‌های خوشمزه و نوین ایرانی است که شباهت زیادی به کتلت گوشت یا همان شامی کباب معروف دارد.
یک غذای ساده برای بانوان شاغل

امروزه تغییر سبک زندگی مردم در شهرهای بزرگ و وجود مشکلات اقتصادی موجب شده تا بیشتر زنان نیز پا به پای مردان در خارج از منزل مشغول به کار و فعالیت باشند. این دسته از بانوان مثل زنان خانه‌دار فرصت کافی برای پخت غذاهای مختلف و زمان‌بر را ندارند. اگر در گروه بانوان شاغل هستید که با تمام خستگی‌ها و مشغله‌های زندگی هر شب دغدغه آشپزی و تهیه شام سالم و مقوی برای اعضای خانواده را دارید، پیشنهاد می‌کنیم درست کردن شامی سویا را در برنامه آشپزی سریع و آسان‌تان قرار دهید. با مجله دلتا همراه باشید تا یک غذای ساده برای بانوان شاغل را یاد بگیریم.

مواد لازم برای شامی سویا

  • سویا یک پیمانه
  • سیب‌زمینی ۴ عدد
  • فلفل دلمه‌ای یک عدد
  • رب گوجه یک قاشق چای‌خوری
  • پیاز یک عدد
  • پودر سوخاری به میزان لازم
  • نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم

یک غذای ساده

طرز تهیه یک غذای ساده برای بانوان شاغل

مرحله اول

ابتدا سیب‌زمینی‌ها را درون قابلمه قرار می‌دهیم تا آب‌پز شوند. سپس در تابه‌ای پیاز را سرخ می‌کنیم و سویای خیس‌خورده را درون آن تفت می‌دهیم و فلفل دلمه‌ای نگینی خردشده را اضافه کرده و تفت می‌دهیم.

مرحله دوم

سپس ادویه‌ها و رب گوجه را به آن اضافه می‌کنیم. سیب‌زمینی را پوست گرفته و رنده می‌کنیم، مقداری از سیب‌زمینی را برمی‌داریم و داخلش کمی از مواد را می‌ریزیم به طوری‌که روی مواد با سیب‌زمینی به صورت کوفته پوشیده شود. سپس کتلت‌ها را در تخم‌مرغ می‌غلتانیم و داخل پودر سوخاری فرو برده و سپس آن را در ماهی‌تابه سرخ می‌کنیم.

مرحله آخر

شامی سویا را می‌توانید با مخلفاتی مانند ترشی بندری، گوجه‌فرنگی و خیارشور در نان بپیچید و به صورت ساندویچ برای اعضای خانواده‌تان سرو کنید.

چند غذا با نان برای یک شام خوشمزه را هم بخوانید تا غذاهای ساده را بیشتر یاد بگیرید.

شامی سویا

پیشنهاد مطالعهطرز تهیه کله جوش به روش سنتی را بخوانید.

آش غلغل، یک غذای مقوی شوشتری

آش غلغل از آش‌های محلی جنوب ایران است که در روزهای سرد سال طرفداران زیادی دارد و خیلی خوشمزه و مقوی هم هست.
طرز تهیه آش غلغل

آش‌ها از غذاهای محلی و مشهور ایرانی هستند که در سراسر کشور به ‌شکل‌های مختلفی طبخ می‌شوند. آش غلغل، از غذاهای محلی شوشتر در استان خوزستان است و با گوشت قرمز، نخود، عدس و باقلای زرد یا لپه باقالی درست می‌شود. این آش مقوی و سنگین را می‌توان به‌عنوان ناهار، شام یا حتی پیش‌غذا سرو کرد. با مجله دلتا همراه باشید تا طرز تهیه آش غلغل را یاد بگیریم.

مواد لازم برای طرز تهیه آش غلغل

  • ۴۰۰ گرم سردست گوسفند
  • یک سوم پیمانه برنج
  • نصف پیمانه عدس
  • یک چهارم پیمانه لوبیا قرمز
  • نصف پیمانه نخود
  • یک پیمانه گندم پوست‌کنده
  • یک عدد پیاز پوست‌کنده و خردشده
  • یک چهارم پیمانه لوبیا چشم بلبلی
  • یک چهارم پیمانه باقلای زرد یا لپه باقالی
  • یک قاشق سوپ‌خوری پودر لیموعمانی
  • زردچوبه یک قاشق چای‌خوری
  • یک قاشق چای‌خوری تخم گشنیز پودرشده
  • نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
  • روغن سرخ‌کردنی به مقدار لازم
  • نعناداغ و سیرداغ برای تزیین

طرز تهیه آش غلغل

مرحله اول

گندم، حبوبات و باقلا را از چند ساعت قبل در آب سرد خیس کنید و در حین خیس خوردن، چند بار آب آن‌ها را عوض کنید تا نفخ حبوبات گرفته شود.

مرحله دوم

در قابلمه‌ای مناسب، کمی روغن بریزید و آن را روی حرارت متوسط گاز قرار دهید تا روغن داغ شود. سپس پیازها را در روغن بریزید و کمی تفت دهید تا نرم و سبک شوند. زردچوبه و تخم گشنیز را در حین تفت دادن پیازها، به قابلمه اضافه کنید و آن‌ها را به‌مدت ۳۰ ثانیه تفت دهید تا بوی خامی زردچوبه گرفته شود.

مرحله سوم

نخود، گوشت و گندم را به‌همراه ۱۰ لیوان آب ولرم در قابلمه بریزید و شعله گاز را زیاد کنید تا آب به جوش بیاید. پس از به جوش آمدن آب، شعله گاز را کم کنید تا مواد به‌آرامی به‌مدت ۴ ساعت و ۳۰ دقیقه بپزند.

مرحله چهارم

لوبیا قرمز و لوبیا چشم بلبلی را پس از ۹۰ دقیقه در قابلمه بریزید تا در کنار بقیه مواد پخته شوند. در یک ساعت آخر پخت، باقلا، عدس و برنج را به بقیه مواد اضافه کنید و بگذارید تا مواد آش بپزد؛ اما له نشود.

مرحله پنجم

پس از پخت کامل گوشت، آن را با نیمی از مواد از قابلمه دربیاورید و بکوبید. مواد کوبیده شده را به‌همراه پودر لیمو عمانی، فلفل سیاه و نمک دوباره در قابلمه بریزید و روی شعله کم گاز قرار دهید تا آش جا بیفتد. آش را با نعنا داغ و سیر داغ، تزیین و سرو کنید.

این اشتباهات را موقع آشپزی تکرار نکنید را بخوانید.

نکات مهم برای طرز تهیه آش غلغل

  • ادویه غالب این آش، زردچوبه است و به همین علت رنگ آش غلغل، زرد است.
  • در آش غلغل، کشک نمی‌ریزند.
  • شما می‌توانید از سردست گوساله هم برای تهیه این آش استفاده کنید.
  • طعم آش غلغل، باید تند باشد، پس در ریختن فلفل صرفه‌جویی نکنید.

پیشنهاد مطالعهچند غذا با نان را در مجله بخوانید.

طرز تهیه کله جوش به روش سنتی

کله جوش از غذاهای پر خاصیت و اصیل ایرانی است که در مدت زمان خیلی کمی طبخ می‌شود و بهترین گزینه برای کودکان و بانوان است.
تهیه کله جوش

کله جوش یکی از غذاهای سنتی و قدیمی ایرانی است که با مواد غذایی متنوعی تهیه می‌شود. این غذای خوشمزه یکی از ساده‌ترین غذاها در گذشته محسوب می‌شده است، البته این غذا امروزه به صورت مجلسی‌تر با موادی مانند مغز گردو تهیه می‌شود. با مجله دلتا همراه باشید تا طرز تهیه کله جوش را یاد بگیریم.

مواد لازم

  • کشک ۴۰۰ گرم
  • گردو ۱۰۰ گرم
  • پیاز ۱ عدد متوسط
  • نعنا خشک ۱ قاشق غذاخوری
  • نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی
  • زردچوبه و روغن به مقدار کافی

طرز تهیه کله جوش

طرز تهیه کله جوش

مرحله اول

ابتدا گردوها را پودر کنید (زیادی پودر نشود و کمی دانه‌های ریز آن به اندازه یک عدس زیر دندان حس شود) و کنار بگذارید. پیاز را پوست بگیرید و بشویید و روی تخته آشپزخانه نگینی خرد کنید. قابلمه‌ای را روی حرارت ملایم قرار دهید.

مرحله دوم

سپس کمی روغن داخل آن بریزید و اجازه دهید تا کمی داغ شود و پیازها را داخل قابلمه بریزید و تفت دهید تا سبک و نرم شوند. نمک، فلفل و زردچوبه را روی پیازها بریزید و تفت دهید و بعد نعنا خشک و گردوهای خردشده را اضافه کنید.

مرحله سوم

حالا همه مواد را زیر و رو کنید و کمی تفت دهید تا گردوها از حالت خامی بیرون بیایند. متناسب با غلظت کشک آب به غذا اضافه کنید، اگر کشک بسیار غلیظ بود نیاز است که آب بیشتری اضافه کنید.

مرحله چهارم

در آخر ۱ لیوان آب جوش روی مواد بریزید و در قابلمه را بگذارید تا به مدت ۱۰ دقیقه بجوشد و بعد مجددا اگر غلظت کشک زیاد بود آن را با کمی آب رقیق کنید. بعد از ۳ دقیقه کله جوش شما آماده شده است.

مرحله پنجم

می‌توانید همان ابتدا که پیاز را داخل قابلمه تفت دادید کمی سیر رنده‌شده و ۱ قاشق آرد نیز اضافه کنید، ولی دستور اصلی همین چیزی است که در بالا اشاره کردیم. کله جوش را داخل کاسه‌ای بریزید و با گردو و نعنا روی آن را تزئین و نوش جان کنید.

باقالی پخته به روش جنوبی را هم یکبار امتحان کنید.

کله جوش

پیشنهاد مطالعهچند غذا با نان برای یک شام خوشمزه را در مجله بخوانید.