دلمه یکی از غذاهای خوشمزه مناطق مدیترانهای و خاورمیانه است که از ایام بسیار قدیم در کشورهای این مناطق تهیه میشده است. دلمه با پر کردن سبزیجاتی مثل برگ مو، کلم، گوجه فرنگی، فلفل دلمه، پیاز، کدو و بادمجان از انواع حبوبات، سبزیها و پروتئینها تهیه میشود. با مجله دلتا همراه باشید تا طرز تهیه دلمه برگ مو را به شما آموزش دهیم.
برای شروع پیاز را در تابه با کمی روغن تفت دهید تا جایی که طلایی شود؛ سپس گوشت چرخ شده را به آن اضافه کنید. بعد از این که گوشت کمی تغییر رنگ داد، ادویهها را هم اضافه کنید. پس از این که گوشت را با ادویهها تفت دادید، سبزی، لپه، بلغور و برنج را اضافه کنید. در پایان نیمی از کره را همراه با ماست به ترکیب بیفزایید، نمک آن را تنظیم کنید و مواد داخل دلمه را کنار بگذارید.
نکته: میتوانید در این مرحله به جای استفاده از ماست، رب آلوچه یا رب انار به مواد اضافه کنید.
پس از شستن برگها، آنها را چند لحظه در آب در حال جوشیدن قرار دهید و سپس آبکش کنید. برای پر کردن دلمه، بهتر است برگ را به شکلی روی میز یا تخته آشپزی بگذارید که پشت آنها (بخشی که رگبرگهای برجسته دارد) رو بالا باشد. سپس مقداری از مواد را روی برگ قرار دهید. ابتدا دو طرف کناری برگ مو را به داخل تا کرده سپس از پایین برگ مو به سمت بالا بپیچید.
نکته: برای دلمه برگ مو بهتر است برگهایی را بخرید که سایز متوسط و رگبرگهای ظریفی دارند، رنگ آنها روشنتر است و شیارهای آنها خیلی عمیق و فرو رفته نیست.
کف قابلمه خود را دو لایه برگ مو بچینید. سپس دلمهها را به ترتیب روی هم بگذارید و در پایان یک بشقاب روی آنها قرار دهید. ۲ پیمانه آب روی دلمهها بریزید و اجازه دهید به مدت ۱٫۵ الی ۲ ساعت بپزند. در ۳۰ دقیقه آخر پخت، رب انار را با یک لیوان آب مخلوط و رقیق کنید و روی دلمهها بریزید.
در انتها باقیمانده کره را روی دلمهها قرار دهید و آنها را آماده سرو کنید. پس از چیدن دلمهها در ظرف سرو آنها را با زرشک و پیاز داغ تزئین کنید. دلمه برگ مو شما حاضر است. نوش جان.
پیشنهاد مطالعه : برای آشنایی با طرز تهیه انواع غذاهای لذیذ مطلب چطور باقالی پلو با بوقلمون درست کنیم؟ را مطالعه کنید.
کدو کبابی مزهدار شده به سبک و سیاق ایتالیایی، یک پیشنهاد بسیار جذاب برای گیاه خواران و کسانی است که طرفدار یک شام سبک هستند. این پیشنهاد جذاب با چاشنیهای خاصی مزهدار شده و داخل فر کبابی میشود. با مجله دلتا همراه باشید.
برای شروع، پیاز را خوب بشویید و به صورت نگینی خرد کنید. حبه سیر را هم بعد از پوست کندن و آب گرفتن به کمک گوشتکوب له کنید.
در این مرحله باید چاشنی گوجه فرنگی خشک و مزهدار شده در روغن را به اندازه لازم داخل آبکش بریزید تا روغن آن کاملا گرفته شود. (این چاشنی به صورت کارخانهای در خیلی از کشورها موجود است و در ایران هم به صورت سنتی میتوانید آن را از ترشی فروشیها تهیه کنید. اما چون ممکن است به آسانی آن را پیدا نکنید، طرز تهیه آن را در ادامه گفتهایم.)
کدوها را خوب بشویید و بدون اینکه پوست آنها را بگیرید از طول نصف کنید. حالا فر را روی دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد تنظیم کنید. بعد از چند دقیقه که فر به حرارت مورد نظر رسید کدوها را با یک قاشق غذاخوری روغن زیتون چرب کنید و حدود بیست دقیقه روی کاغذ نسوز داخل فر قرار دهید.
نوبت آماده کردن چاشنی غذاست. برای مزهدار کردن کدوها پودر سوخاری، پیاز خرد شده، سیر له شده و گوجه فرنگی خشک شده در روغن، پودر پنیر پارمسان و برگ آویشن را داخل یک کاسه با هم مخلوط کنید. دانه کاج را هم داخل مخلوطکن بریزید و بعد از کمی خرد شدن به مواد اضافه کنید. مواد را با هم مخلوط کنید. در آخر با مقدار زیادی فلفل سیاه مزهدار کنید.
کدوها را از فر بیرون بیاورید. چاشنی آماده شده و باقی روغن زیتون را روی آنها بریزید و دوباره حدود ۱۰ تا ۱۵ دقیقه داخل فر قرار دهید تا طلاییرنگ شوند.
گوجه فرنگیها را به صورت حلقهای برش داده و داخل فر یا زیر آفتاب خشک کنید. سپس لایه لایه گوجه فرنگیهای خشک شده را داخل شیشه با مقداری آویشن و برگ رزماری بچینید. اجازه دهید یک سانتیمتر از روی شیشه خالی بماند، سپس روغن زیتون را روی گوجهها ریخته و در شیشه را محکم ببندید و در یخچال قرار دهید.
پیشنهاد مطالعه : برای آشنایی با طرز تهیه انواع غذاهای لذیذ مطلب دستور پخت پیتزا یونانی را مطالعه کنید.
باقالی پلو با ماهیچه یا مرغ یکی از غذاهای رسمی و مجلسی ایرانی است که در مهمانیها و مراسم مهم سرو میشود. اما برای تنوع و جذابیت بیشتر میتوانید این غذا را با ران بوقلمون هم بپزید. در این مطلب از مجله دلتا طرز تهیه باقالی پلو با بوقلمون را به شما آموزش میدهیم. با این دستور پخت میتوانید باقالی پلوی مجلسی خوشمزه را در خانه تهیه کنید. با ما همراه باشید تا ببینید پختن باقالی پلو آنقدر هم که فکر میکنید سخت نیست.
۱. پیازها را به صورت خلالی خرد کنید و با کره تفت دهید تا سبک شوند.
۲. زمانی که پیازها سبک شدند، هویج خرد شده و سیر را به آن اضافه کنید و باز تفت دهید.
۳. ران بوقلمون را در همان تابه در کنار پیاز، هویج و سیر تفت دهید و برگردانید تا هر دو سمت آن کمی طلایی شود.
۴. بعد از این که هر دو طرف ران بوقلمون را تفت دادید، تمام ادویهها بجز نمک را به همراه یک لیوان آب جوش به آن اضافه کنید. در همین مرحله نیمی از زعفران دم کرده را هم روی بوقلمون بریزید و اجازه دهید برای مدت ۳ تا ۴ ساعت با حرارت ملایم بپزد.
۵. ۳ پیمانه برنجی که قبلا خیس کرده بودید را بجوشانید. باقالیها را نیمپز کنید. همانطور که برنج در حال جوشیدن است، باقالیهای نیمپز را با آن مخلوط و سپس آبکش کنید. بسیار مهم است که برنج شما از قبل خیس خورده باشد.
۶. برای دم کردن باقالی پلو اول تهدیگ مورد علاقه خودتان را کف قابلمه قرار دهید؛ سپس برنج و باقالی آبکش شده، شوید خشک و در صورت تمایل کمی دارچین را به صورت لایه لایه در قابلمه بریزید. در آخر هم میتوانید کمی از زعفران دم شده را روی برنج بریزید. در قابلمه را بگذارید تا برنج دم بکشد.
۷. در نیمههای پخت بوقلمون، نمک را به آن اضافه کنید. در آخر پخت وقتی که بوقلمون کاملا جا افتاده بود، مابقی زعفران دم کرده را به آن بیفزایید. غذای شما حاضر است.
پیشنهاد مطالعه : برای آشنایی با طرز تهیه انواع غذاهای لذیذ مطلب طرز تهیه سوپ بلغور گندم در خانه را مطالعه کنید.
کوکو کلم بروکلی یکی از انواع کوکوهای مقوی است. شاید برای شما هم جالب باشد که از کلم بروکلی بتوانید کوکو تهیه کنید. این کوکوی خوشرنگ که به سادگی تهیه میشود در عین حال بسیار مقوی است. امروز در مجله دلتا طرز تهیه کوکو کلم بروکلی رژیمی را به شما آموزش خواهیم داد.
ابتدا کلم بروکلی را خوب شسته و یک قابلمه آب روی گاز قرار دهید و بگذارید تا به جوش بیاید زمانی که به جوش آمد کلمها را در آب در حال جوش ریخته و اجازه دهید تا کمی نرم شود و میکروبهای آن از بین برود سپس آن را آبکشی کنید و اجازه دهید تا خنک شود سپس به قطعات کوچکتر ریز کنید.
تمام سبزیجات را داخل یک کاسه ریخته و کلم بروکلی خرد شده را به آن اضافه کنید تخممرغ، آرد و ادویهها را افزوده و هم بزنید تا مواد کاملا یکدست شوند.
یک تابه را روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن داخل آن ریخته تا داغ شود و با قاشق از مواد کوکو برداشته و داخل تابه سرخ کنید. زمانیکه یک طرف کوکو پخته شد با کفگیر آن را برگردانید و خوب سرخ کنید میتوانید روی دستمال روغنگیر قرار دهید سپس به همراه سبزیجات مختلف و نان تازه میل کنید. نوش جان.
پیشنهاد مطالعه : برای آشنایی با طرز تهیه انواع غذاهای لذیذ مطلب سالاد تن ماهی و پنیر کبابی، یک وعده مقوی برای ورزشکاران را مطالعه کنید.
پیتزا یونانی یکی از پیتزاهای بسیار خوشمزه است که مواد زیادی برای تهیه آن نیاز نیست. یکی از مهمترین نکات تهیه پیتزا یونانی، عمق کم آن است که مانند پیتزاهای آمریکا خمیر را زیاد ضخیم نمیگیرند و در تابههای کم عمق تهیه میشود و مواد آن کاملا سلیقهای است. امروز در مجله دلتا پیتزا یونانی مخصوص را به شما آموزش خواهیم داد با ما همراه باشید.
ابتدا ماست را با جوششیرین مخلوط کنید تا جوششیرین فعال شود و ماست پف کند سپس به آن تخممرغ و روغن مایع را اضافه کنید و خوب هم بزنید تا مخلوط شود سپس شروع به اضافه کردن آرد کنید باید به مقداری آرد اضافه کنید تا خمیر جمع شود نباید بیش از اندازه آرد اضافه کنید وقتی خمیر جمع شد به مدت ۱۰ دقیقه با دست خوب ورز دهید. خمیر پیتزا ما حاضر است.
زیتون، گوجه، فلفل دلمه و پیاز را ریز خرد کنید. پنیر را رنده کنید. خمیر پیتزا را داخل تابه مورد نظر باز کنید و سس کچاب را با کمک قلممو روی خمیر بزنید سپس کمی پنیر پیتزا روی خمیر بریزید و بعد از آن همه مواد خرد شده را روی خمیر بریزید.
روی خمیر پونه کوهی خشک را به همراه پودر سیر بریزید و در آخر آن را با پنیر پیتزا کاور کنید. فر را از قبل گرم کرده و تابه پیتزا را داخل فر قرار دهید و دمای را روی ۱۸۰ درجه و زمان ۳۵ دقیقه تنظیم کنید. در انتهای پخت ۲ دقیقه روی خمیر را گریل کنید. به همین راحتی پیتزا یونانی ما حاضر است. نوش جان.