ماهی تیلاپیا نوعی ماهی بسیار خوشمزه است که به دلیل نداشتن پوست و داشتن استخوان کم، پخت راحتی دارد. این ماهی بهترین گزینه برای گریل، کباب و سوخاری کردن است. طعم و مزه این ماهی ملایم است و یک منبع سالم از پروتئین در نظر گرفته شده است. بیش از ۱۳۵ کشور در دنیا در حال پرورش این ماهی هستند و چین بزرگترین تولید کننده این ماهی است. روشهای مختلفی برای تهیه تیلاپیا وجود دارد، شما میتوانید همراه با پلو زعفرانی یا سبزی پلو این ماهی را سرو کنید. امروز در مجله دلتا طرز تهیه ماهی تیلاپیا را به شما آموزش خواهیم داد با ما همراه باشید.
ابتدا ماهی را خوب بشویید و داخل آبکش قرار دهید. اگر دوست دارید فیلههای ماهی را خرد کنید میتوانید هر کدام را به دو قسمت تقسیم کنید. همچنین میتوانید به صورت درسته آن را تهیه کنید و صبر کنید تا خشک شود.
در ادامه ماهی را داخل یک ظرف قرار دهید. پیاز و سیر را بعد از پوست گرفتن خرد کنید و به همراه آبلیمو، سرکه، زعفران، روغن زیتون، ادویهها و نمک به ماهی اضافه کنید. حالا مواد را با ماهی خوب ورز دهید و درب ظرف را بگذارید و برای ۲۰ دقیقه داخل یخچال قرار دهید تا طعمدار شود.
برای سوخاری کردن ماهی را از مواد یا همان پیاز و سیر جدا کنید و آرد و پودر سوخاری را در بشقابهای جداگانه بریزید. ابتدا ماهی را داخل آرد سپس در پودر سوخاری بغلطانید و داخل روغن داغ سرخ کنید. سپس به همراه پلو یا نان و دورچینهای مختلف سرو کنید.
برای کبابی کردن این ماهی میتوانید از فر کمک بگیرید یا روی زغال تهیه کنید. بدین صورت که ابتدا فر را با دمای ۲۰۰ درجه روشن کنید تا گرم شود سپس سینی را کمی چرب کنید و ماهی طعمدار شده را روی سینی قرار دهید. با قلممو کمی زعفران روی ماهی بزنید. سپس به مدت ۱۰ الی ۱۵ دقیقه در دمای ۲۰۰ درجه قرار دهید تا پخته شود. برای زغال نیز میتوانید از توری استفاده کنید و روی زغال کباب کنید.
پیشنهاد مطالعه : برای آشنایی با طرز تهیه انواع غذاهای لذیذ مطلب کوفته ماهی، غذای دریایی متفاوت و جذاب را مطالعه کنید.
جگر یکی از بهترین منابع تامین آهن و ویتامین A در بدن است. اگر چه بسیاری از افراد عادت دارند جگر را به صورت کبابی میل کنند که اتفاقا بسیار هم لذیذ است، اما خوراکهای خوشمزه دیگری نیز میتوان با جگر درست کرد. با طرز تهیه خوراک جگر بخش آشپزی مجله دلتا را مطالعه کنید.
سیب زمینی را به صورت نگینی خرد کرده و در تابهای جداگانه سرخ کنید. جگر را شسته و در آبکش بریزید تا آب آن کاملا برود. سپس جگر را به اندازه دو بند انگشت و یا کمی درشتتر خرد کنید.
پیاز را نگینی خرد کنید. در تابه کمی روغن بریزید و پیازها را داخل آن تفت دهید تا کمی نرم و طلایی شود. جگر خرد شده را به پیازها اضافه کرده و تفت دهید. سپس فلفل دلمهای خرد شده، زردچوبه، نمک و ادویه را به آن اضافه کنید.
کمی آب داخل قابلمه بریزید و درب آن را بگذارید تا جگرها خوب بپزند. در انتها سیب زمینی را که از قبل سرخ کردهاید به جگر اضافه و با هم مخلوط کنید. میتوانید جگر را کمی آبدار از روی شعله بردارید و آن را در ظرف مورد نظر سرو کنید. نوش جان.
پیشنهاد مطالعه : برای آشنایی با پخت انواع خوراک “طرز تهیه خوراک جغور بغور” را مطالعه کنید.
لوبیا پلو با مرغ یکی از روشهای تهیه لوبیا پلو با گوشت مرغ است که علاوه بر اینکه طعم خوبی دارد طرز تهیه بسیار راحتی هم دارد. شما می توانید بسته به نوع سلیقهتان به چندین روش مرغ را آماده کنید میتوانید آن را آبپز سپس با مواد مخلوط کنید یا به صورت مکعبی خرد کنید و یا به صورت درسته مرغها را تهیه کنید و با لوبیا پلو سرو کنید. امروز در مجله دلتا طرز تهیه لوبیا پلو خوشمزه با مرغ را به شما آموزش خواهیم داد همراه ما باشید.
ابتدا برنج را خوب بشویید و با مقداری آب و نمک خیس کنید و کنار بگذارید. سینه مرغ را بدون استخوان کنید و به صورت مکعبی ریز خرد کنید. سر و ته لوبیا سبز را نیز بزنید و به اندازه دلخواه برش بزنید و خرد کنید سپس به همراه کمی نمک نیمپز یا بخارپز کنید.
در ادامه پیاز را به صورت نگینی ریز خرد کنید و داخل تابه به همراه کمی زردچوبه تفت دهید تا سبک و شیشهای شود. سپس سینه مرغ را به همراه نمک و فلفل سیاه اضافه کنید و تفت داده تا مرغ تغییر رنگ دهد.
در ادامه لوبیا سبز را بیفزایید و تفت دهید تا لوبیاها کمی سرخ شوند. رب گوجه فرنگی را نیز اضافه کنید و کمی تفت دهید تا بوی خامی آن از بین برود. در انتها گوجه فرنگی پوره شده را اضافه کنید و خوب تفت دهید تا آب گوجه فرنگی کشیده شود. سپس تمام ادویهها را بیفزایید و کمی زعفران دم کرده و مقدار خیلی کمی آب روی مواد بریزید و بگذارید کمی مواد پخته و رب گوجه فرنگی رنگ باز کند. مواد را هم بزنید تا یکدست شود و بعد از غلیظ شدن از روی حرارت بردارید.
در ادامه برنج را روی حرارت بگذارید و کف روی برنج را بگیرید. زمانی که برنج نرم شد آن را آبکش کنید و کف قابلمه ته دیگ سیب زمینی کنجدی یا ساده قرار دهید. مقداری برنج و مقداری از مایه لوبیا پلو بریزید و هم بزنید همین طور لایهها را تکرار کنید و پلو را به مدت ۳۵ دقیقه دم بگذارید. در انتها کمی زعفران و کره روی برنج بریزید. نوش جان.
پیشنهاد مطالعه : برای آشنایی با طرز تهیه انواع غذاهای لذیذ مطلب طرز تهیه قورمه سبزی با مرغ خوشمزه را مطالعه کنید.
سوپ زرشک یکی از سوپهای سنتی و بسیار خوشمزه تبریزی است. این سوپ شباهت زیادی با سوپ ورمیشل دارد و اگر مهمان آذری زبانها باشید مطمئن باشید سوپ زرشک یکی از پیش غذاهای ثابت آنها است. این پیش غذا به خاطر وجود زرشک علاوه بر طعم خوشمزهای که دارد بسیار مقوی و دارای خواص بیشماری است. شما میتوانید این پیش غذا را برای مهمانیها و دورهمیهای خود تهیه کنید و به دلخواه با مرغ و یا فقط با استاک تهیه کنید. امروز در مجله دلتا سوپ زرشک مجلسی را به شما آموزش خواهیم داد. با ما همراه باشید.
ابتدا هویج و سیب زمینی را پوست بگیرید و رنده ریز بزنید. پیاز را نیز پوست بگیرید و نگینی ریز خرد کنید. داخل قابلمه مورد نظر کره را ریخته سپس پیاز را افزوده و کمی تفت دهید تا سبک شود. سپس هویج و سیب زمینی را به همراه رب گوجه فرنگی اضافه کنید و تفت دهید تا بوی خامی رب از بین برود.
در ادامه کمی نمک و فلفل سیاه و فلفل قرمز را افزوده و عصاره مرغ را به همراه کمی آب حل کنید و روی مواد بریزید. اجازه دهید ابتدا به جوش بیاید سپس حرارت را کم کنید و بگذارید با حرارت کم بجوشد.
وقتی سوپ جا افتاد و سبزیجات پخته شد رشته ورمیشل را به همراه زرشک و آب لیمو ترش اضافه کنید و هم بزنید. در انتها جعفری ساطوری شده را اضافه کنید و زمانی که سوپ به غلظت رسید از روی حرارت بردارید و سرو کنید. نوش جان.
پیشنهاد مطالعه : برای آشنایی با طرز تهیه انواع غذاهای لذیذ مطلب سوپ ماهیچه مراکشی، خوشطعم و مقوی را مطالعه کنید.
از آن جایی که در بسیاری از موارد روش تهیه شنیسل سالم نبوده و مصرف آن ممکن است برای بسیاری از افراد مناسب نباشد، تصمیم گرفتیم تا تنها با چند تغییر کوچک در طرز تهیه شنیسل مرغ، آن را به یک وعده غذایی خوشمزه و کاملا سالم برای همه افراد تبدیل کنیم. با طرز تهیه شنیسل مرغ رژیمی همراه مجله دلتا باشید.
ابتدا باید سینه مرغ را با استفاده از چاقو به صورت افقی به دو نیم تقسیم کنید. هر تکه از سینه مرغ را داخل بستهبندی پلاستیکی جدا قرار دهید. با استفاده از گوشتکوب، بیفتک یا وردنه روی سینه مرغ بکوبید تا نازک شود و به یک چهارم ضخامت اولیهاش برسد.
یک کاسه بزرگ بردارید و آرد را داخل آن بریزید. فلفل سیاه و پاپریکا را به آرد اضافه کنید. مخلوط را به آرامی هم بزنید تا مواد کاملا با هم ترکیب شوند. سپس یک کاسه دیگر بردارید و تخم مرغها را داخل آن بشکنید. تخم مرغها را با یک همزن دستی هم بزنید تا فرم یکدستی به خود بگیرند. اکنون، یک کاسه دیگر بردارید و دو فنجان پودر سوخاری را درون آن بریزید.
پوست لیمو را با اندازه ریز رنده و به پودر سوخاری اضافه کنید. آویشن را به پودر سوخاری اضافه کنید و هم بزنید. به این ترتیب، سه کاسه مجزا دارید که حاوی مخلوط آرد، تخم مرغ و مخلوط پودر سوخاری هستند.
یک سینی فر بزرگ بردارید و کف آن را با کاغذ مخصوص پخت بپوشانید. روی کاغذ کمی روغن زیتون اسپری کنید. اکنون یک تکه سینه مرغ نازک شده را بردارید. آن را ابتدا داخل مخلوط آرد قرار دهید. سپس مرغ آغشته به آرد را مستقیما وارد مخلوط تخم مرغ کنید. با استفاده از یک قاشق تمامی قسمتهای مرغ را به تخم مرغ آغشته کنید تا چسبناک شود. در نهایت، آن را داخل مخلوط پودر سوخاری قرار دهید و زیر و رو کنید تا مخلوط به مرغ بچسبد.
شنیسل مرغ را داخل سینی فر قرار دهید. مراحل قبل را با همان ترتیب برای سایر تکهها هم تکرار کنید. هنگامی که همه تکههای مرغ آماده شدند، سینی فر را به مدت ۱۰ دقیقه داخل یخچال قرار دهید.
در همین حین فر را روشن کنید و درجه حرارت آن را روی ۲۲۰ درجه سانتیگراد قرار دهید تا گرم شود. مقداری روغن زیتون روی شنیسلها اسپری کنید. سپس آنها را داخل فر گرم شده قرار دهید. اجازه دهید تا شنیسلها به مدت ۲۵ دقیقه داخل فر بپزند. پس از گذشت حدود ۱۰ دقیقه از قرار دادن سینی، در فر را باز کنید و شنیسلها را زیر و رو کنید تا تمامی قسمتها به صورت یکنواخت پخته شوند.
در همین حین، سیب زمینی و کدو سبز را خوب بشویید. سیب زمینیها را از وسط نصف کرده و کدو سبز را هم به اندازه دلخواه خرد کنید. سپس هر کدام را به صورت جداگانه آبپز یا بخارپز کنید. هنگامی که شنیسلها پخته و روی آنها طلایی شد، سینی را با احتیاط از فر خارج کنید و کنار بگذارید. سیب زمینی و کدوی بخارپز شده را با کمی نمک و فلفل سیاه مزهدار کنید. جعفری تازه را خرد کرده، به سبزیجات بخارپز شده اضافه کنید و سپس مواد را خوب هم بزنید تا با هم ترکیب شوند.
شنیسلهای مرغ آماده شده را داخل بشقاب بکشید و همراه با مقداری از سبزیجات و لیمو ترش برش خورده سرو و نوش جان کنید. در صورتی که مایل باشید میتوانید این خوراک رژیمی خوشمزه را همراه با سالاد مکزیکی سرو کنید. نوش جان.
پیشنهاد مطالعه : برای آشنایی با طرز تهیه انواع غذاهای لذیذ مطلب کتلت ذرت و گشنیز، ساده و مقوی را مطالعه کنید.