مجله دلتا

مجله آشپزی دلتا

مجله دلتا

مجله آشپزی دلتا

بهترین روش پخت ماهی تیلاپیلا

میزان پروتئین بالا و کالری کمی که این ماهی دارد برای کسانی که قصد لاغری دارند مناسب است ولی بدلیل داشتن امگا۶ برای بیماران قلبی توصیه نمی‌شود.
ماهی تیلاپیا

ماهی تیلاپیا نوعی ماهی بسیار خوشمزه است که به دلیل نداشتن پوست و داشتن استخوان کم، پخت راحتی دارد. این ماهی بهترین گزینه برای گریل، کباب و سوخاری کردن است. طعم و مزه این ماهی ملایم است و یک منبع سالم از پروتئین در نظر گرفته شده است. بیش از ۱۳۵ کشور در دنیا در حال پرورش این ماهی هستند و چین بزرگ‌ترین تولید کننده این ماهی است. روش‌های مختلفی برای تهیه تیلاپیا وجود دارد، شما می‌توانید همراه با پلو زعفرانی یا سبزی پلو این ماهی را سرو کنید. امروز در مجله دلتا طرز تهیه ماهی تیلاپیا را به شما آموزش خواهیم داد با ما همراه باشید.

مواد لازم برای تهیه ماهی تیلاپیا خوشمزه و مجلسی

  • ماهی تیلاپیا ۳ تکه
  • پیاز یک عدد
  • سیر ۲ حبه
  • آب لیمو ترش ۲ قاشق غذاخوری
  • سرکه یک قاشق غذاخوری
  • زعفران دم کرده غلیظ به مقدار لازم
  • پودر سوخاری یک پیمانه
  • آرد یک پیمانه
  • روغن زیتون به مقدار لازم
  • نمک، فلفل سیاه و ادویه ماهی به مقدار لازم

طرز تهیه ماهی تیلاپیا کبابی و سوخاری 

مرحله اول

ابتدا ماهی را خوب بشویید و داخل آبکش قرار دهید. اگر دوست دارید فیله‌های ماهی را خرد کنید می‌توانید هر کدام را به دو قسمت تقسیم کنید. همچنین می‌توانید به صورت درسته آن را تهیه کنید و صبر کنید تا خشک شود.

مرحله دوم

در ادامه ماهی را داخل یک ظرف قرار دهید. پیاز و سیر را بعد از پوست گرفتن خرد کنید و به همراه آبلیمو، سرکه، زعفران، روغن زیتون، ادویه‌ها و نمک به ماهی اضافه کنید. حالا مواد را با ماهی خوب ورز دهید و درب ظرف را بگذارید و برای ۲۰ دقیقه داخل یخچال قرار دهید تا طعم‌دار شود.

مرحله سوم

برای سوخاری کردن ماهی را از مواد یا همان پیاز و سیر جدا کنید و آرد و پودر سوخاری را در بشقاب‌های جداگانه بریزید. ابتدا ماهی را داخل آرد سپس در پودر سوخاری بغلطانید و داخل روغن داغ سرخ کنید. سپس به همراه پلو یا نان و دورچین‌های مختلف سرو کنید.

مرحله چهارم

برای کبابی کردن این ماهی می‌توانید از فر کمک بگیرید یا روی زغال تهیه کنید. بدین صورت که ابتدا فر را با دمای ۲۰۰ درجه روشن کنید تا گرم شود سپس سینی را کمی چرب کنید و ماهی طعم‌دار شده را روی سینی قرار دهید. با قلم‌مو کمی زعفران روی ماهی بزنید. سپس به مدت ۱۰ الی ۱۵ دقیقه در دمای ۲۰۰ درجه قرار دهید تا پخته شود. برای زغال نیز می‌توانید از توری استفاده کنید و روی زغال کباب کنید.

نکات کلیدی در تهیه ماهی تیلاپیا 

  • می‌توانید از آب نارنج تازه به جای آب لیمو ترش استفاده کنید.
  • سرکه در گرفتن بوی زهم ماهی بسیار موثر است.
  • می‌توانید از کمی رزماری نیز برای مزه‌دار کردن ماهی استفاده کنید.
  • دقت کنید ماهی نباید در مواد زیاد بماند وگرنه بافت خود را از دست می‌دهد.

پیشنهاد مطالعه : برای آشنایی با طرز تهیه انواع غذاهای لذیذ مطلب کوفته ماهی، غذای دریایی متفاوت و جذاب را مطالعه کنید.

خوشمزه ترین دستور پخت خوراک جگر

خوراک جگر از غذاهای نانی است که به‌عنوان یک فست‌فود سنتی شناخته می‌شود و طرز تهیه متنوعی دارد.
طرز تهیه خوراک جگر

چطور لوبیاپلو با مرغ درست کنیم؟

لوبیا پلو یکی از پلوهای محبوب ایرانی است که با لوبیا سبز تهیه می‌شود، لوبیا سبز برای مبارزه با سرطان، سلامت قلب و سلامت استخوان‌ها بسیار مفید است.
لوبیا پلو

لوبیا پلو با مرغ یکی از روش‌های تهیه لوبیا پلو با گوشت مرغ است که علاوه بر اینکه طعم خوبی دارد طرز تهیه بسیار راحتی هم دارد. شما می توانید بسته به نوع سلیقه‌تان به چندین روش مرغ را آماده کنید می‌توانید آن را آب‌پز سپس با مواد مخلوط کنید یا به صورت مکعبی خرد کنید و یا به صورت درسته مرغ‌ها را تهیه کنید و با لوبیا پلو سرو  کنید. امروز در مجله دلتا طرز تهیه لوبیا پلو خوشمزه با مرغ را به شما آموزش خواهیم داد همراه ما باشید.

مواد لازم برای تهیه لوبیا پلو با مرغ

  • برنج ۳ پیمانه
  • سینه یا فیله مرغ یک عدد
  • لوبیا سبز ۲۰۰ گرم
  • رب گوجه فرنگی یک قاشق غذاخوری
  • گوجه فرنگی ۲ عدد
  • پیاز یک عدد
  • زعفران دم کرده غلیظ به مقدار لازم
  • نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، زیره، دارچین و ادویه پلویی به مقدار لازم

طرز تهیه لوبیا پلو با مرغ 

مرحله اول

ابتدا برنج را خوب بشویید و با مقداری آب و نمک خیس کنید و کنار بگذارید. سینه مرغ را بدون استخوان کنید و به صورت مکعبی ریز خرد کنید. سر و ته لوبیا سبز را نیز بزنید و به اندازه دلخواه برش بزنید و خرد کنید سپس به همراه کمی نمک نیم‌پز یا بخارپز کنید.

مرحله دوم

در ادامه پیاز را به صورت نگینی ریز خرد کنید و داخل تابه به همراه کمی زردچوبه تفت دهید تا سبک و شیشه‌ای شود. سپس سینه مرغ را به همراه نمک و فلفل سیاه اضافه کنید و تفت داده تا مرغ تغییر رنگ دهد.

مرحله سوم

در ادامه لوبیا سبز را بیفزایید و تفت دهید تا لوبیاها کمی سرخ شوند. رب گوجه فرنگی را نیز اضافه کنید و کمی تفت دهید تا بوی خامی آن از بین برود. در انتها گوجه فرنگی پوره شده را اضافه کنید و خوب تفت دهید تا آب گوجه فرنگی کشیده شود. سپس تمام ادویه‌ها را بیفزایید و کمی زعفران دم کرده و مقدار خیلی کمی آب روی مواد بریزید و بگذارید کمی مواد پخته و رب گوجه فرنگی رنگ باز کند. مواد را هم بزنید تا یکدست شود و بعد از غلیظ شدن از روی حرارت بردارید.

مرحله چهارم

در ادامه برنج را روی حرارت بگذارید و کف روی برنج را بگیرید. زمانی که برنج نرم شد آن را آبکش کنید و کف قابلمه ته دیگ سیب زمینی کنجدی یا ساده قرار دهید. مقداری برنج و مقداری از مایه لوبیا پلو بریزید و هم بزنید همین طور لایه‌ها را تکرار کنید و پلو را به مدت ۳۵ دقیقه دم بگذارید. در انتها کمی زعفران و کره روی برنج بریزید. نوش جان.

پیشنهاد مطالعه : برای آشنایی با طرز تهیه انواع غذاهای لذیذ مطلب طرز تهیه قورمه سبزی با مرغ خوشمزه را مطالعه کنید.

سوپ زرشک ، محبوب ترین پیش غذای تبریزی ها

زرشک سرشار از خواص مفید مانند کمک به سلامت گوارش، کمک به سوء هاضمه، پیشگیری و بهبود دیابت و کمک به سلامت قلب است.
سوپ

سوپ زرشک یکی از سوپ‌های سنتی و بسیار خوشمزه تبریزی است. این سوپ شباهت زیادی با سوپ ورمیشل دارد و اگر مهمان آذری زبان‌ها باشید مطمئن باشید سوپ زرشک یکی از پیش غذاهای ثابت آن‌ها است. این پیش غذا به خاطر وجود زرشک علاوه بر طعم خوشمزه‌ای که دارد بسیار مقوی و دارای خواص بی‌شماری است. شما می‌توانید این پیش غذا را برای مهمانی‌ها و دورهمی‌های خود تهیه کنید و به دلخواه با مرغ و یا فقط با استاک تهیه کنید. امروز در مجله دلتا سوپ زرشک مجلسی را به شما آموزش خواهیم داد. با ما همراه باشید.

مواد لازم برای تهیه سوپ زرشک تبریزی

  • سیب زمینی ۲ عدد
  • پیاز یک عدد
  • رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذاخوری
  • زرشک ۳ قاشق غذاخوری
  • رشته ورمیشل یک پیمانه
  • عصاره مرغ یک عدد
  • هویج ۲ عدد
  • کره ۲۰ گرم
  • آب لیمو ترش ۲ قاشق غذاخوری
  • جعفری تازه ۲ قاشق غذاخوری
  • نمک، فلفل قرمز، زردچوبه و فلفل سیاه به مقدار لازم

طرز تهیه سوپ زرشک مجلسی

مرحله اول

ابتدا هویج و سیب زمینی را پوست بگیرید و رنده ریز بزنید. پیاز را نیز پوست بگیرید و نگینی ریز خرد کنید. داخل قابلمه مورد نظر کره را ریخته سپس پیاز را افزوده و کمی تفت دهید تا سبک شود. سپس هویج و سیب زمینی را به همراه رب گوجه فرنگی اضافه کنید و تفت دهید تا بوی خامی رب از بین برود.

مرحله دوم

در ادامه کمی نمک و فلفل سیاه و فلفل قرمز را افزوده و عصاره مرغ را به همراه کمی آب حل کنید و روی مواد بریزید. اجازه دهید ابتدا به جوش بیاید سپس حرارت را کم کنید و بگذارید با حرارت کم بجوشد.

مرحله سوم

وقتی سوپ جا افتاد و سبزیجات پخته شد رشته ورمیشل را به همراه زرشک و آب لیمو ترش اضافه کنید و هم بزنید. در انتها جعفری ساطوری شده را اضافه کنید و زمانی که سوپ به غلظت رسید از روی حرارت بردارید و سرو کنید. نوش جان.

نکات کلیدی در تهیه سوپ زرشک تبریزی

  • در دستور اصلی این غذا اصلا مرغ یا مرغ ریش ریش شده وجود ندارد و فقط با آب مرغ تهیه می‌شود.
  • می‌توانید به جای عصاره مرغ از آب مرغ استفاده کنید.
  • در صورت استفاده از عصاره مرغ نمک کمتری بزنید.
  • می‌توانید به جای جعفری کمی گشنیز نیز اضافه کنید.

پیشنهاد مطالعه : برای آشنایی با طرز تهیه انواع غذاهای لذیذ مطلب سوپ ماهیچه مراکشی، خوش‌طعم و مقوی را مطالعه کنید.

طرز تهیه شنیسل مرغ رژیمی سالم

شنیسل مرغ یکی از آن غذاهای کلاسیک آلمانی است که اتفاقا در ایران نیز محبوبیت زیادی دارد.
شنیسل مرغ

از آن جایی که در بسیاری از موارد روش تهیه شنیسل سالم نبوده و مصرف آن ممکن است برای بسیاری از افراد مناسب نباشد، تصمیم گرفتیم تا تنها با چند تغییر کوچک در طرز تهیه شنیسل مرغ، آن را به یک وعده غذایی خوشمزه و کاملا سالم برای همه افراد تبدیل کنیم. با طرز تهیه شنیسل مرغ رژیمی همراه مجله دلتا باشید.

مواد لازم برای تهیه شنیسل مرغ رژیمی

  • سینه مرغ ۲ عدد بزرگ (حدود ۷۰۰ گرم)
  • فلفل سیاه آسیاب شده به مقدار لازم
  • تخم مرغ ۲ عدد
  • پودر آویشن ۲ قاشق چایخوری
  • روغن زیتون به مقدار لازم
  • کدو سبز  ۲ عدد بزرگ
  • لیمو ترش  یک عدد
  • آرد دو قاشق غذاخوری سر پر
  • پاپریکا یک قاشق غذاخوری
  • پوست لیمو ترش رنده شده یک قاشق غذاخوری
  • پودر سوخاری تازه ۲ فنجان
  • سیب زمینی کوچک ۵۰۰ گرم
  • جعفری تازه خرد شده یک چهارم فنجان

طرز تهیه شنیسل مرغ رژیمی

طرز تهیه شنیسل مرغ رژیمی و سالم در فر

مرحله اول

ابتدا باید سینه مرغ را با استفاده از چاقو به صورت افقی به دو نیم تقسیم کنید. هر تکه از سینه مرغ را داخل بسته‌بندی پلاستیکی جدا قرار دهید. با استفاده از گوشت‌کوب، بیفتک یا وردنه روی سینه مرغ بکوبید تا نازک شود و به یک چهارم ضخامت اولیه‌اش برسد.

یک کاسه بزرگ بردارید و آرد را داخل آن بریزید. فلفل سیاه و پاپریکا را به آرد اضافه کنید. مخلوط را به آرامی هم بزنید تا مواد کاملا با هم ترکیب شوند. سپس یک کاسه دیگر بردارید و تخم مرغ‌ها را داخل آن بشکنید. تخم مرغ‌ها را با یک هم‌زن دستی هم بزنید تا فرم یکدستی به خود بگیرند. اکنون، یک کاسه دیگر بردارید و دو فنجان پودر سوخاری را درون آن بریزید.

مرحله دوم

پوست لیمو را با اندازه ریز رنده و به پودر سوخاری اضافه کنید. آویشن را به پودر سوخاری اضافه کنید و هم بزنید. به این ترتیب، سه کاسه مجزا دارید که حاوی مخلوط آرد، تخم مرغ و مخلوط پودر سوخاری هستند.

یک سینی فر بزرگ بردارید و کف آن را با کاغذ مخصوص پخت بپوشانید. روی کاغذ کمی روغن زیتون اسپری کنید. اکنون یک تکه سینه مرغ نازک شده را بردارید. آن را ابتدا داخل مخلوط آرد قرار دهید. سپس مرغ آغشته‌ به آرد را مستقیما وارد مخلوط تخم مرغ کنید. با استفاده از یک قاشق تمامی قسمت‌های مرغ را به تخم مرغ آغشته کنید تا چسبناک شود. در نهایت، آن را داخل مخلوط پودر سوخاری قرار دهید و زیر و رو کنید تا مخلوط به مرغ بچسبد.

مرحله سوم

شنیسل مرغ را داخل سینی فر قرار دهید. مراحل قبل را با همان ترتیب برای سایر تکه‌ها هم تکرار کنید. هنگامی که همه تکه‌های مرغ‌ آماده شدند، سینی فر را به مدت ۱۰ دقیقه داخل یخچال قرار دهید.

در همین حین فر را روشن کنید و درجه حرارت آن را روی ۲۲۰ درجه سانتیگراد قرار دهید تا گرم شود. مقداری روغن زیتون روی شنیسل‌ها اسپری کنید. سپس آن‌ها را داخل فر گرم شده قرار دهید. اجازه دهید تا شنیسل‌ها به مدت ۲۵ دقیقه داخل فر بپزند. پس از گذشت حدود ۱۰ دقیقه از قرار دادن سینی، در فر را باز کنید و شنیسل‌ها را زیر و رو کنید تا تمامی قسمت‌ها به صورت یکنواخت پخته شوند.

مرحله چهارم

در همین حین، سیب زمینی و کدو سبز را خوب بشویید. سیب زمینی‌ها را از وسط نصف کرده و کدو سبز را هم به اندازه دلخواه خرد کنید. سپس هر کدام را به صورت جداگانه آب‌پز یا بخارپز کنید. هنگامی که شنیسل‌ها پخته و روی آن‌ها طلایی شد، سینی را با احتیاط از فر خارج کنید و کنار بگذارید. سیب زمینی و کدوی بخارپز شده را با کمی نمک و فلفل سیاه مزه‌دار کنید. جعفری تازه را خرد کرده، به سبزیجات بخارپز شده اضافه کنید و سپس مواد را خوب هم بزنید تا با هم ترکیب شوند.

شنیسل‌های مرغ آماده شده را داخل بشقاب بکشید و همراه با مقداری از سبزیجات و لیمو ترش برش خورده سرو و نوش جان کنید. در صورتی که مایل باشید می‌توانید این خوراک رژیمی خوشمزه را همراه با سالاد مکزیکی سرو کنید. نوش جان.

پیشنهاد مطالعه : برای آشنایی با طرز تهیه انواع غذاهای لذیذ مطلب کتلت ذرت و گشنیز، ساده و مقوی را مطالعه کنید.