مجله دلتا

مجله آشپزی دلتا

مجله دلتا

مجله آشپزی دلتا

بورک ترکی خوشمزه با پنیر و اسفناج

بورک یک میان‌وعده یا پیش‌غذای معروف ترکیه‌ای است، که با خمیر یوفکا تهیه می‌شود و یکی از فینگرفودهای لذیذ است.
بورک

بورک ترکی یا بورک استانبولی یک شیرینی ترکی است که با مواد غذایی شور و طعم‌دار پر می‌شود. موارد بسیاری از طرز تهیه بورک ترکی با گوشت وجود دارد اما ما در این مطلب طرز تهیه بورک ترکی با پنیر و اسفناج را خواهیم گفت. همچنین این دستور پخت یک وعده گیاهی راحت و خوشمزه برای گیاه‌خواران است که به راحتی می‌توانند در خانه آن را تهیه‌ کنند. اما به طور کل بورک با اسفناج, پنیر و گاهی با گوشت پر می‌شود. این دستور پخت بورک را با مجله دلتا امتحان کنید تا برای فینگرفود دورهمی‌ها و مهمانی‌ها یک گزینه بسیار خوشمزه داشته باشید.

مواد لازم برای تهیه بورک ترکی با پنیر

  • خمیر یوفکا ۸ ورق
  • اسفناج ۲۰۰ گرم
  • تخم‌مرغ یک عدد
  • روغن یک سوم پیمانه
  • وانیل یک‌ چهارم قاشق چایخوری
  • پنیر ۲۰۰ گرم
  • کره ۱۰۰ گرم
  • شیر یک سوم پیمانه
  • شکر یک قاشق غذاخوری

طرز تهیه بورک ترکی

مرحله اول

برای تهیه این بورک بهتر است ابتدا فر را در دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد بگذارید تا گرم شود. اگر می‌خواهید بورک ترکی روی گاز پخته شود این مرحله را رد کنید. سپس اسفناج‌ها را از ساقه جدا کنید و به مدت یک دقیقه در آب در حال جوش بریزید. پس از یک دقیقه اسفناج‌ها را آبکش کنید و روی یک دستمال تمیز بگذارید تا کاملا خشک شوند.

مرحله دوم

برگ اسفناج‌ها را با چاقو ریز کنید و در یک ظرف جدا با پنیر مخلوط کنید. سپس شیر، تخم مرغ و کره آب شده را در یک ظرف مخلوط کنید. یک ورقه یوفکا را برداشته و روی یک سطح تمیز قرار دهید. سپس سطح خمیر یوفکا را با فرچه مخصوص شیرینی‌پزی به مخلوط شیر، تخم مرغ و کره آغشته کنید. البته باید بدانید که اگر می‌خواهید بورک‌های ترکی شما بیشتر طعم شیرینی بدهند، می‌توانید وانیل و شکر را در این مرحله به شیر، تخم مرغ و کره اضافه کنید.

مرحله سوم

حالا در این مرحله مواد پنیر و اسفناج  را با قاشق روی نوار عرضی بالای ورقه خمیر یوفکا بریزید و آرام آرام خمیر را با مواد به صورت لوله‌ای بپیچید. برای باز نشدن و انسجام بورک‌ها، مواد شیر، تخم مرغ و کره آب شده را با فرچه بر روی بورک‌های پیچیده شده نیز بزنید.

مرحله چهارم

بورک‌ها را به مدت ۳۰ دقیقه در فر قرار دهید تا روی آن‌ها طلایی شود. البته اگر فر ندارید هم می‌توانید بورک‌ها را با کمی روغن در ماهیتابه سرخ کنید تا جایی که ترد و طلایی رنگ شوند. بورک‌های اسفناج و پنیر گیاهی شما آماده است و می‌توانید آن را به عنوان یک میان‌وعده سالم یا فینگرفودی خوشمزه سرو و در کنار دوستانتان نوش جان کنید.

پیشنهاد مطالعه : برای آشنایی با طرز تهیه انواع غذاهای لذیذ مطلب کباب لبنانی، غذای خوش‌طعم مدیترانه‌ای را مطالعه کنید.

کباب سرداشی ، غذای اصیل همدانی ها

در گذشته مایه این کباب را در منزل تهیه می‌کردند سپس ظرف مایه کباب را به سنگکی می‌بردند تا کباب آن‌ها را داخل تنور بگذارند یا به قولی سر داش یا سر سنگ قرار دهند.
کباب

کباب سرداشی یکی از کباب‌های سنتی ایرانی است که متعلق به شهر همدان است. این غذا مواد اولیه در دسترسی دارد که به راحتی تهیه می‌شود. این کباب تقریبا مشابه کباب تابه‌ای است با این تفاوت که در مواد آن سیب زمینی و سبزیجات روی گوشت قرار می‌گیرند و در ظرف رویی قرار می‌گیرد و در فر پخته می‌شود. امروز در مجله دلتا کباب سرداشی با فر و بدون فر را به شما آموزش خواهیم داد با ما همراه باشید.

مواد لازم برای تهیه کباب سرداشی همدان

  • گوشت چرخ کرده ۴۰۰ گرم
  • پیاز ۲ عدد
  • سیب زمینی ۳ عدد
  • گوجه فرنگی ۲ عدد
  • فلفل بیور ۳ عدد
  • نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به مقدار لازم

طرز تهیه کباب سرداشی در فر و بدون فر

مرحله اول

ابتدا پیاز و سیب زمینی را پوست بگیرید و رنده ریز بزنید و آب آن را کاملا بگیرید. می‌توانید گوشت، پیاز و سیب زمینی را یک بار از چرخ گوشت رد کنید و یا داخل غذاساز بریزید و خوب میکس کنید. دقت داشته باشید که آب پیاز و سیب زمینی باید خوب گرفته شود.

مرحله دوم

در ادامه همه مواد رنده شده را به همراه گوشت و ادویه‌ها داخل یک کاسه بریزید و به آن ادویه‌ها و نمک را اضافه کنید و مخلوط کنید. کمی با دست مواد را ورز دهید تا مسنجم شود و به دست نچسبد. یک ظرف روی یا آلومینیوم یا ظرف مخصوص پیتزا را با کمی کره چرب کنید و مایه کباب را داخل آن پهن کنید. اگر گوشت شما چرب است نیازی به روغن نیست و اجازه دهید خودش روغن بیندازد.

مرحله سوم

در ادامه مواد را خوب در ظرف صاف کنید و روی آن را با برش‌های گوجه فرنگی، سیب زمینی، فلفل بیور و پیاز بپوشانید. سپس روی ظرف را فویل بکشید و چند سوراخ روی آن ایجاد کنید. سپس برای یک ساعت و نیم در دمای ۱۵۰ درجه فر قرار دهید تا کاملا پخته شود. در انتها فویل را بردارید و چند دقیقه گریل را روشن کنید تا سطح کباب سرداشی نیز پخته شود. سپس این کباب خوشمزه را به همراه نان سنگک و سبزی خوردن میل کنید. نوش جان.

اگر شما فر ندارید و دوست دارید این غذا را تهیه کنید بدین صورت عمل کنید؛ داخل یک تابه دو لایه ورق آلومینیوم قرار دهید و مواد کباب را داخل آن بریزید. سپس درب تابه را بگذارید و روی شعله پخش کن به مدت یک ساعت قرار دهید تا کباب پخته شود.

پیشنهاد مطالعه : برای آشنایی با طرز تهیه انواع غذاهای لذیذ مطلب طرز تهیه کباب کوبیده زعفرانی و آبدار را مطالعه کنید.

کوفته بوقلمون خوشمزه و متفاوت

با مصرف گوشت بوقلمون به دلیل داشتن پروتئین بالا، احساس سیری طولانی مدت در فرد ایجاد می‌شود.
کوفته

کوفته بوقلمون یک کوفته خوشمزه است که با گوشت بوقلمون تهیه می‌شود. این کوفته یک غذای جذاب و راحت برای کسانی است که از گوشت بوقلمون استفاده می‌کنند. گوشت بوقلمون در اروپا بسیار محبوب است و جایگزین خوبی برای گوشت قرمز شده است. البته این گوشت در گذشته در ایران به ندرت استفاده می‌شد اما به خاطر خواص خوبی که دارد کم کم در بین فرهنگ ایرانی هم جا افتاده و استفاده از آن زیاد شده است. این کوفته خوشمزه را می‌توانید همراه با نان و پلو میل کنید. از غذاهای دیگر با بوقلمون قبلا طرز تهیه بوقلمون بریانی را آموزش داده‌ایم. امروز در مجله دلتا کوفته بوقلمون را به شما آموزش خواهیم داد. با ما همراه باشید.

مواد لازم برای تهیه کوفته بوقلمون

  • سینه بوقلمون ۵۰۰ گرم
  • پیاز یک عدد
  • جعفری ۱۰۰ گرم
  • نان تست خشک شده ۲ عدد
  • تخم مرغ یک عدد
  • روغن زیتون به مقدار لازم
  • نمک، فلفل سیاه، پودرسیر، زردچوبه و زیره سبز به مقدار لازم

طرز تهیه کوفته قلقلی با گوشت بوقلمون

مرحله اول

ابتدا نان خشک تست را داخل آسیاب بریزید و پودر کنید. سینه بوقلمون را بهتر است از قبل خرد کنید و برای چند ساعت داخل فریزر قرار دهید تا حالت یخی داشته باشد. سپس گوشت را از چرخ گوشت دو بار رد کنید و یا با کمک غذاساز پوره و له کنید.

مرحله دوم

در ادامه داخل یک کاسه پودر نان، سینه بوقلمون، تخم مرغ، ادویه‌ها، کمی روغن زیتون و پیاز و جعفری ساطوری شده را بریزید و خوب مواد را مخلوط کنید. سپس به مدت ۱۰ دقیقه مواد را خوب ورز دهید و برای نیم ساعت داخل یخچال استراحت دهید.

مرحله سوم

شما می‌توانید این غذا را به صورت رژیمی داخل فر قرار دهید و یا می‌توانید سرخ کنید که ما هر دو روش را به شما آموزش خواهیم داد. ابتدا دست‌های خود را کمی خیس کنید و از مایه کوفته بردارید و با دست، خوب گرد کنید.

مرحله چهارم

داخل یک تابه مقداری روغن بریزید و کوفته‌ها را داخل روغن خوب سرخ کنید. سپس به همراه گوجه فرنگی سرخ شده و پلو میل کنید. برای پخت با فر، سینی فر را کمی با روغن زیتون چرب کنید و کوفته‌های بوقلمون را داخل سینی فر قرار دهید. کوفته‌ها را به مدت ۲۰ دقیقه داخل فر گرم شده در دمای ۱۸۰ درجه قرار دهید تا پخته و طلایی شود. کوفته بوقلمون شما به همین راحتی آماده است. آن را در ظرف مناسب سرو قرار دهید و نوش جان کنید.

نکات کلیدی در تهیه کوفته بوقلمون

  • به دلخواه می‌توانید سس گوجه فرنگی درست کنید و در کنار کوفته بوقلمون سرو کنید.
  • پیاز را نباید رنده کنید زیرا باعث وا رفتن کوفته می‌شود پس به صورت نگینی ریز خرد کنید.
  • در زمان تهیه در فر می‌توانید روی هر کوفته بوقلمون مقداری سس تند بریزید.

پیشنهاد مطالعه : برای آشنایی با طرز تهیه انواع غذاهای لذیذ مطلب کوفته ماهی، غذای دریایی متفاوت و جذاب را مطالعه کنید.

آش قلیه ، آش محلی خوش طعم

این آش به دلیل وجود حبوبات فراوان خواص زیاد دارد و به تقویت بدن کمک می‌کند. همچنین در زمان مریضی و سرماخوردگی نیز بسیار مناسب است.
آش

آش قلیه یکی از آش‌های خوشمزه است که در استان‌های خراسان و گیلان و شهر بجنورد پخته می‌شود. در زبان محلی به این آش له آش نیز می‌گویند و همچنین در دیگر شهر‌ها با دستورهای متفاوت‌تر تهیه می‌شود. از غذاهای خراسانی قبلا اشکنه کشک را آموزش داده‌ایم که می‌توانید آن را نیز تهیه کنید. امروز در مجله دلتا آش قلیه را به شما آموزش خواهیم داد. با ما همراه باشید.

مواد لازم برای تهیه آش قلیه

  • گوشت قیمه‌ای یا چرخ کرده ۲۵۰ گرم
  • عدس پخته شده سه چهارم پیمانه
  • نخود سه چهارم پیمانه
  • لوبیا چیتی سه چهارم پیمانه
  • پیاز یک عدد
  • لوبیا سفید در صورت دلخواه ۵۰ گرم
  • رشته آش ۳۰۰ گرم
  • رب گوجه فرنگی یک قاشق غذاخوری
  • کشک به مقدار لازم
  • نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، جوز هندی و دارچین به مقدار لازم

طرز تهیه آش قلیه با گوشت چرخ کرده

مرحله اول

ابتدا باید حبوبات را تهیه کنید. برای شروع همه حبوبات به غیر از عدس را از چند ساعت قبل خیس کنید. بهتر است از شب قبل این کار را انجام دهید تا نفخ آن‌ها کاملا گرفته شود. عدس را هم یک ساعت مانده به پخت خیس کنید. افزودن لوبیا سفید در این آش به دلخواه و قابل حذف است. چندین بار آب حبوبات را عوض کنید و سپس هر کدام را با مقداری آب جداگانه روی شعله قرار دهید تا پخته شوند.

مرحله دوم

در ادامه پیاز را پوست بگیرید و نگینی ریز خرد کنید و به همراه کمی زردچوبه داخل قابلمه تفت دهید تا سبک شود. سپس گوشت قیمه‌ای یا چرخ کرده را اضافه کنید و با پیاز خوب تفت دهید تا سبک شده و تغییر رنگ دهد. سپس کمی فلفل سیاه، جوز هندی و دارچین بیفزایید.

مرحله سوم

در ادامه رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و تفت دهید تا بوی خامی رب گوجه فرنگی از بین برود و خوش‌رنگ شود. چند پیمانه آب بیفزایید و بگذارید به جوش بیاید. سپس حرارت را کم کنید و اجازه دهید تا گوشت پخته و نرم شود. اگر از گوشت چرخ کرده استفاده می‌کنید آب و زمان کمتری را در نظر بگیرید.

مرحله چهارم

بعد از پخت گوشت، تمام حبوبات پخته شده را اضافه کنید و بگذارید آش جا بیفتد. در ظرف دیگری رشته‌ها را داخل قابلمه‌ای پر از آب جوش بریزید و کمی نمک و روغن بیفزایید و اجازه دهید تا ۱۵ دقیقه پخته شود.

در ادامه نمک آش را اندازه کنید و داخل یک کاسه مقداری کشک رقیق شده و ماست محلی بریزید. سپس رشته‌های پخته شده را به آن اضافه کنید و هم بزنید تا رشته‌ها به یکدیگر نچسبند. داخل کاسه مورد نظر رشته آش که با ماست و کشک مخلوط شده را بریزید و روی آن از مواد آش بریزید که به اصطلاح حالت دو طبقه ایجاد می‌شود. روی آن را با کشک تزئین و سپس سرو کنید. نوش جان.

پیشنهاد مطالعه : برای آشنایی با طرز تهیه انواع غذاهای لذیذ مطلب آش لوبیا سفید، یک آش متفاوت را مطالعه کنید.

لپه پلو کرمانی ، پلوی خوشمزه و ساده

اگر هوس قیمه کرده‌اید و زمان کافی برای تهیه آن نداشتید این غذا را تهیه کنید.
پلو

لپه پلو یکی از غذاهای بسیار خوشمزه و راحت برای دوست‌دارن قیمه پلو‌ها است که طرز تهیه آسانی دارد. این غذا اگر همراه با زیره تهیه شود لپه پلو کرمانی می‌شود. شما می‌توانید به دلخواه با گوشت یا گوشت چرخ کرده یا مرغ و یا به صورت گیاهی این پلو خوشمزه را تهیه کنید و به همراه سالاد یا ماست میل کنید. لپه پلو یکی از غذاهای راحت است به شرطی که با گوشت چرخ کرده تهیه شود در اینصورت شما به راحتی در کمترین زمان ممکن می‌توانید این لپه پلو را تهیه کنید. امروز در مجله دلتا لپه پلو با گوشت چرخ کرده و زیره را به شما آموزش خواهیم داد. با ما همراه باشید.

مواد لازم برای تهیه لپه پلو با گوشت چرخ کرده

  • برنج ۳ پیمانه
  • پیاز ۲ عدد
  • گوشت چرخ کرده ۳۵۰ گرم
  • لپه یک پیمانه
  • رب ۲ قاشق غذاخوری
  • کره و زعفران به مقدار لازم
  • نمک، زردچوبه، فلفل سیاه، زیره و دارچین به مقدار لازم

طرز تهیه لپه پلو با زیره

مرحله اول

لپه را از قبل خیس کنید تا نفخ و بوی بد آن کم شود. برنج را نیز با کمی نمک خیس کنید و کنار بگذارید. سپس لپه را داخل قابلمه ریخته و روی آن آب بریزید تا به جوش بیاید. کف روی لپه را بگیرید و اجازه دهید تا نرم شود. برای سرعت بیشتر در پخت می‌توانید از زودپز استفاده کنید.

مرحله دوم

پیازها را پوست بگیرید و نگینی ریز خرد کنید. داخل تابه به همراه کمی روغن و زردچوبه تفت دهید تا سبک و طلایی شود. سپس گوشت چرخ کرده را نیز اضافه کنید و کمی فلفل سیاه اضافه کنید تا گوشت تغییر رنگ دهد.

مرحله سوم

لپه پخته شده را آبکش کنید و به مواد گوشتی اضافه کنید. در ادامه رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و تفت دهید تا رب خوش‌رنگ شود. کمی آب جوش بریزید تا رب گوجه فرنگی رنگ باز کند و خوش‌رنگ شود. در انتها کمی نمک اضافه کنید و از روی حرارت بردارید.

مرحله چهارم

برنج را روی حرارت بگذارید تا به جوش بیاید و کف روی آن را بگیرد. وقتی کمی نرم شد قبل از آبکش کردن کمی زیره پودر نشده داخل برنج بریزید و آبکش کنید. ته دیگ مناسب را در قابلمه قرار دهید و یک لایه برنج و یک لایه از مواد لپه ریخته و هم بزنید. همین‌طور لایه‌ها را ادامه دهید تا مواد تمام شود. روی برنج کمی دارچین بریزید سپس برنج را برای ۴۰ دقیقه دم بگذارید. در انتهای پخت روی لپه پلو کمی زعفران و کره ریخته و به همراه سالاد سرو کنید. نوش جان.

نکات کلیدی در تهیه دمی لپه پلو

  • می‌توانید گوشت چرخ کرده را قلقلی کنید و در لا به لای مواد بریزید.
  • به دلخواه کنار لپه پلو کمی سیب زمینی سرخ کرده اضافه کنید.
  • می‌توانید به جای رب گوجه فرنگی از پوره گوجه فرنگی استفاده کنید.

پیشنهاد مطالعه : برای آشنایی با طرز تهیه انواع غذاهای لذیذ مطلب آلبالو پلو، پلوی بی‌نظیر تابستانی را مطالعه کنید.