قورمه سبزی یکی از خورشتهای اصیل و محبوب ایرانی است که قومیتهای مختلف کشورمان آن را به روشهای مختلف درست میکنند. اهالی تبریز هم نوع خاصی از این غذای اصیل را طبخ میکنند که به قورمه سبزی تبریزی شهرت دارد. از آن جایی که آشپزی کدبانوهای تبریزی حرف ندارد، خورشت قورمه سبزی آنها هم طعم و عطر فوقالعادهای دارد. با مجله دلتا همراه باشید.
نیازی نیست لوبیا چشم بلبلی را از قبل خیس کنید، اما اگر از لوبیا چیتی یا قرمز استفاده میکنید باید از شب قبل آن را در آب بخیسانید. البته یک قورمه سبزی تبریزی اصیل با لوبیا چشم بلبلی پخته میشود.
سبزی را پاک و بعد هم ریز خرد کنید. سپس آن را خوب بشویید و خشک کنید. بعد که آب اضافی آن کشیده شد، داخل ماهیتابه بریزید. و بدون روغن سبزی را تفت دهید. بعد از خشک شدن آب سبزی، داخل آن مقداری روغن بریزید و تا حدی سرخ کنید که رنگش تیره شود.
پیازها را نگینی خرد کنید و تا حدی تفت دهید که کاراملی شوند. سپس گوشت را به پیاز اضافه و مقداری تفت دهید تا رنگ گوشت عوض شود. حالا نوبت لوبیاست که آن را به مواد داخل قابلمه اضافه کنید. آب لوبیای خیس خورده را خالی کنید و همراه سبزی سرخشده به مواد بیفزایید.
لیموعمانیها را بشویید، سپس سوراخ سوراخ کنید و داخل قابلمه بیندازید. حالا ۴ لیوان آب داخل قابلمه بریزید، شعله را زیاد کنید تا آب بجوشد. بعد از جوش آمدن آب نیز شعله را کم کنید و اجازه دهید خورشت با حرارت کم بپزد.
بعد از اینکه لوبیا و خورشت هر دو خوب پختند شنبلیله، نمک و زعفران را به مواد بیفزایید و منتظر شوید تا غذا جاافتاده و غلیظ شود.
پیشنهاد مطالعه: طرز تهیه کوکو هویج، سریع و خوشپخت را بخوانید.