مجله دلتا

مجله آشپزی دلتا

مجله دلتا

مجله آشپزی دلتا

دستور پخت استانبولی با سبزیجات معطر

 

علت نام‌گذاری استانبولی پلو به درستی مشخص نیست. اصولا ترک‌های ترکیه، برنج را به صورت پلو، یعنی مخلوط با گوشت، سبزیجات و موادی از این قبیل تهیه می‌کنند، پس شاید این پلوی لذیذ و ساده، یک غذای وارداتی باشد.
استانبولی با سبزیجات معطر

قاطی پلوها از غذاهای پرطرفدار هستند. هم به خاطر روش طبخ آسان آن‌ها و  هم به خاطر مواد اولیه در دسترس آن‌ها. مانند لوبیا پلو و نخود پلو. یکی از قاطی‌پلوهای خوشمزه، استانبولی است که طرز تهیه بسیار راحتی هم دارد. کافی است مواد لازم را فراهم کنید. بعد از یک ساعت غذا حاضر و آماده است. با مجله دلتا با دستور پخت استانبولی با سبزیجات معطر همراه باشید.

مواد لازم برای تهیه استانبولی با سبزیجات معطر

  • برنج یک‌ و نیم پیمانه
  • نمک ۴ قاشق چایخوری
  • پودر فلفل قرمز یک قاشق
  • ریحان تازه (خرد شده) ۲ قاشق غذاخوری
  • آنغوزه یک‌ چهارم قاشق چایخوری
  • گوجه فرنگی سفت (ریز خرد شده) یک ‌و نیم پیمانه
  • آب ۳ پیمانه
  • پاپریکا ۴ قاشق چایخوری
  • رب گوجه فرنگی یک قاشق غذاخوری
  • روغن زیتون ۲ قاشق غذاخوری
  • سیب زمینی استانبولی (ریز خرد شده) یک عدد
  • جعفری تازه (خرد شده) ۲ قاشق غذاخوری

طرز تهیه استانبولی با سبزیجات معطر

مرحله اول

ابتدا برنج را شسته و آب آن را بگیرید. آب، نمک، پاپریکا یا فلفل قرمز، رب گوجه فرنگی و ریحان را در قابلمه مناسبی به جوش آورید. حرارت را کاملا ملایم کنید و در قابلمه را بگذارید تا آب بخار نشود.

مرحله دوم

در یک قابلمه مناسب روغن زیتون را با حرارت متوسط داغ کنید. سپس آنغوزه و سیب زمینی خرد شده را در روغن تفت دهید. برنج را اضافه کنید و حدود ۲ تا ۳ دقیقه با آنغوزه و روغن زیتون تفت دهید.

مرحله سوم

در ادامه آب جوش را اضافه کنید. دوباره حرارت را بالا ببرید تا آب به جوش آید. بعد از این که آب به جوش آمد، حرارت را کم کنید و در قابلمه را بگذارید تا برنج با حرارت ملایم حدود ۲۰ تا ۲۵ دقیقه بپزد.

مرحله چهارم

قابلمه برنج را از روی حرارت بردارید. در قابلمه را بردارید. حالا گوجه فرنگی‌ که ریز خرد کرده‌اید را همراه جعفری به برنج اضافه کنید.

مرحله پنجم

مواد را خوب با هم مخلوط کنید. استانبولی آماده است. آن را در ظرف مناسب سرو کرده و نوش جان کنید. می‌توانید به جای ریحان تازه از پودر ریحان استفاده کنید.

پیشنهاد مطالعه : برای آشنایی با طرز تهیه انواع غذاهای لذیذ مطلب طرز تهیه کباب لا پلو را مطالعه کنید.

با مجله آشپزی دلتا همراه باشید

طرز تهیه کباب لا پلو

 

کباب لا پلو یک غذای فوق العاده خوشمزه و سنتی است که به دلیل قرار گرفتن گوشت در داخل برنج، عطر و طعم بی‌نظیری دارد.
کباب لا پلو

کباب لا پلو را به صورت مرغ لا پلو یا گوشت چرخ کرده لا پلو درست می‌کنند. در این مقاله می‌توانید طرز تهیه کباب لا پلو مجلسی به روش رستوران‌های مشهور را در مجله دلتا یاد بگیرید.

مواد لازم برای تهیه کباب لا پلو

  • برنج ۲ لیوان
  • گوشت چرخ کرده حدود ۲۵۰ گرم
  • تخم مرغ یک عدد
  • ماست ۲ قاشق غذاخوری
  • زعفران دم کرده ۲ قاشق غذاخوری
  • کره ۵۰ گرم
  • پیاز بزرگ یک عدد
  • گوجه فرنگی ۲ عدد
  • رب گوجه فرنگی یک قاشق مرباخوری
  • سماق، پودر زیره، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
  • روغن سرخ کردنی و نمک به مقدار لازم

طرز تهیه کباب لا پلو

مرحله اول

قبل از هر کاری برنج‌ را بشویید و به همراه مقداری نمک داخل آب قرار دهید تا خیس بخورد. سپس باید پیازها را با رنده ریز رنده کنید. پیازی که آب آن خارج شده را به گوشت چرخ کرده اضافه کنید و مقداری سماق، زردچوبه، نمک، پودر زیره و فلفل سیاه به گوشت اضافه کنید. مواد را برای حدود ۱۰ دقیقه ورز دهید تا کاملا منسجم شود. سپس یک سلفون روی ظرف گوشت بکشید و آن را داخل یخچال قرار دهید تا گوشت برای یک ساعت استراحت کند. مرحله آماده کردن گوشت کباب لا پلو شبیه کباب تابه‌ای است.

مرحله دوم

بعد از گذشت یک ساعت گوشت را از یخچال خارج کنید. مقداری روغن داخل ماهیتابه بریزید و اجازه دهید با حرارت متوسط داغ شود. گوشت را به صورت کامل داخل ماهیتابه پخش کنید و سرخ کنید.

مرحله سوم

حالا داخل یک ماهیتابه کوچک مقداری روغن بریزید و اجازه دهید داغ شود. سپس گوجه فرنگی‌ها را رنده کنید و به آن اضافه کنید. بعد از این‌که رنگ گوجه‌ها کمی عوض شد، مقداری نمک، فلفل سیاه و یک قاشق رب گوجه فرنگی به آن اضافه کنید. مواد را روی حرارت هم بزنید تا آب آن به طور کامل خارج شود.

مرحله چهارم

یک قابلمه را آب کنید و با حرارت زیاد روی گاز قرار دهید. بعد از جوش آمدن آب روغن مایع، نمک و برنج‌های خیس کرده را به آب اضافه کنید. حدود ۱۰ دقیقه صبر کنید تا برنج کمی نیم پز شود. سپس برنج را داخل آبکش بریزید. بهتر است ته برنج را به صورت ته چین درست کنید تا جلوه زیباتری داشته باشد.

مرحله پنجم

تخم مرغ، ماست و زعفران دم کرده را در یک کاسه مخلوط کنید و خوب هم بزنید. به اندازه یک کفگیر برنج به این مواد اضافه کنید و مواد را هم بزنید. در یک قابلمه مناسب کمی روغن بریزید و سپس برنج ترکیب شده با تخم مرغ و ماست را در کف قابلمه پخش کنید. مقداری برنج داخل قابلمه بریزید. سپس کباب‌ها را روی برنج بچینید و کمی سماق روی آن‌ها بپاشید.

حال مقداری از سس گوجه‌ای که تهیه کرده‌اید را روی آن قرار دهید. بقیه برنج باقیمانده را روی کباب‌ها بریزید و کمی فشار دهید. برای خوش طعم‌تر شدن غذا کمی کره خرد کنید و روی برنج قرار دهید. درب قابلمه را بگذارید تا برنج حدود ۴۵ دقیقه تا یک ساعت دم بکشد. سپس غذا را در دیس مناسب برگردانید و از عطر و طعم لذیذ آن لذت ببرید.

پیشنهاد مطالعه : برای آشنایی با طرز تهیه انواع غذاهای لذیذ مطلب خورشت بادمجان، محبوب و پرطرفدار را مطالعه کنید.

با مجله آشپزی دلتا همراه باشید

لازانیای خوشمزه با پنیر گودا

 

لازانیا یکی از محبوب‌ترین غذاهای دنیا است و برای پذیرایی در مهمانی‌ها از بهترین و شیک‌ترین غذاها به‌شمار می‌رود.
لازانیا با پنیر گودا

حتما پیش از این لازانیا را با پنیر موزارلا طعم‌دار کرده‌اید و از بافت کش‌سانی این پنیر هم لذت برده‌اید. اما این بار پیشنهاد می‌کنیم که سراغ پنیر گودا بروید و پخت لازانیا را با پنیر گودا امتحان کنید. به شما اطمینان می‌دهیم پشیمان نخواهید شد. در ادامه این مطلب با مجله دلتا همراه باشید تا طرز تهیه لازانیا با پنیر گودا را به شما آموزش دهیم.

مواد لازم برای تهیه لازانیا

  • لازانیا ۱۰ ورق
  • روغن مایع مخصوص سرخ کردنی به مقدار لازم
  • سیر ۲ حبه
  • رب گوجه فرنگی یک قاشق سوپخوری
  • نمک و دانه فلفل به مقدار لازم
  • جعفری پاک شده ۱۵ گرم
  • سس برای تزیین به مقدار لازم
  • پیاز یک عدد
  • گوشت گوساله چرخ کرده ۳۰۰ گرم
  • پودر آویشن یک قاشق چایخوری
  • گوجه فرنگی پوره شده ۴ عدد
  • پنیر ورقه‌ای گودا یک بسته
  • ریحان پاک شده ۱۵ گرم

طرز تهیه لازانیا

مرحله اول

ورقه‌های لازانیا را در ظرف آب جوش قرار دهید تا نرم شوند. پیاز را در روغن داغ تفت دهید تا نرم و شفاف شود. سپس گوشت چرخ کرده و سیر را به آن اضافه کرده و تفت دهید تا آب گوشت کشیده شود.

مرحله دوم

آویشن و رب گوجه فرنگی را بیفزایید و چند دقیقه تفت دهید. پوره گوجه فرنگی را اضافه و مخلوط کنید تا آب آن تبخیر و مخلوط گوشت غلیظ شود. سپس آن را با مقداری نمک و فلفل سیاه مزه دار کنید.

مرحله سوم

روی ورقه‌های نرم شده لازانیا، مقداری از مخلوط گوشت بریزید و با پشت قاشق آن را در طول ورقه‌ها پخش کنید. سپس مقداری پنیر ورقه‌ای گودا را روی آن قرار دهید و لازانیا را رول کنید و در ظرفی نسوز بچینید.

مرحله چهارم

در آخر چند ورقه پنیر گودا را روی آن قرار دهید. ۱۵ تا ۲۰ دقیقه در طبقه وسط فر که از ۱۵ دقیقه قبل روی حرارت ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد گرم کرده‌اید قرار دهید تا پنیر ذوب شود. پس از این مدت، لازانیا با پنیر گودا را با مقداری جعفری، ریحان و سس دلخواه تزیین کنید.

غذای شما حاضر است، نوش جان.

پیشنهاد مطالعه : برای آشنایی با طرز تهیه انواع غذاهای لذیذ مطلب طرز تهیه لازانیای بادمجان با ساده‌ترین روش را مطالعه کنید.

با مجله آشپزی دلتا همراه باشید

تخم‌مرغ شکم پر، یک فینگر فود خوشمزه

 

این دستور پخت یکی از بهترین راه‌های سرو تخم مرغ است که آن را هم برای کودکان دوست داشتنی جلوه می‌دهد و هم به عنوان یک فینگرفود ساده و خوشمزه در مهمانی‌ها قابل سرو است.
تخم‌ مرغ شکم پر

پیشنهاد امروز مجله دلتا برای یک فینگر فود خوشمزه و مقوی تخم‌ مرغ شکم پر با آووکادو و بیکن است. آووکادو یکی از مقوی‌ترین میوه‌هایی است که چند سالی است در کشور خودمان هم بسیار طرفدار پیدا کرده است.

این فینگرفود از مواد ساده‌ای مثل آووکادو، تخم مرغ و بیکن تشکیل شده است. این مواد به خودی خود یک ترکیب فوق العاده را می‌سازند. ولی وقتی که با سس‌های مختلفی مثل مایونز و خردل همراه می‌شوند، خوشمزگی این ترکیب چندین برابر می‌شود. به این ترتیب شما تخم‌ مرغ‌های شکم پری خواهید داشت که سرشار از پروتئین و ویتامین E هستند. با ما همراه باشید.

مواد لازم برای تهیه تخم‌‌ مرغ شکم پر

  • بیکن ۴ برش
  • تخم مرغ (آب پز) ۶ عدد
  • سس خردل ۲ قاشق غذاخوری
  • پودر فلفل قرمز به مقدار لازم
  • آووکادو یک عدد
  • سس مایونز یک قاشق غذاخوری
  • آب لیمو تازه به مقدار لازم
  • نمک و فلفل به مقدار لازم

طرز تهیه تخم‌ مرغ شکم پر

مرحله اول

ابتدا شش عدد تخم مرغ را داخل یک قابلمه پر از آب قرار دهید. قابلمه را روی حرارت بگذارید تا آب داخل آن به جوش بیاید. ۱۰ دقیقه پس از این که آب به جوش آمد تخم مرغ‌ها را از قابلمه خارج کنید. آن‌ها را کنار بگذارید تا خنک شوند. پوست تخم مرغ‌ها را از آن‌ها جدا کنید  و هر کدام را از وسط نصف کنید.

مرحله دوم

بیکن‌ها را به تکه‌های کوچک‌تر خرد کنید. یک ماهیتابه بردارید و بیکن‌ها را داخل آن بگذارید. ماهیتابه را روی حرارت متوسط رو به بالا قرار دهید. هر از گاهی بیکن‌ها را برگردانید تا به صورت یکنواخت سرخ شوند. بیکن‌ها که کاملا پخته شدند آن‌ها را روی یک دستمال کاغذی قرار دهید تا روغن آن‌ها گرفته شود.

مرحله سوم

گوشت آووکادو را خارج کنید و داخل یک کاسه بزرگ بریزید. آووکادو را با استفاده از یک چنگال له کنید. بیکن سرخ شده و زرده‌های تخم مرغ آب پز شده را داخل کاسه بریزید. سپس سس مایونز، سس خردل و آب لیمو را اضافه کنید و همه مواد را خوب مخلوط کنید. کمی از مزه مخلوط را بچشید و در صورت نیاز نمک و فلفل اضافه کنید.

با استفاده از یک قاشق کوچک مقداری از مخلوط آووکادو را داخل سفیده‌های تخم مرغ آب پز قرار دهید. تخم‌مرغ شکم پر شما آماده است می‌توانید آن‌ها را را با کمی پودر فلفل قرمز تزیین کنید. نوش جان!

پیشنهاد مطالعه : برای آشنایی با طرز تهیه انواع غذاهای لذیذ مطلب رولت تخم مرغ و سبزیجات کره‌ای، املت محبوب و سریع را مطالعه کنید.

با مجله آشپزی دلتا همراه باشید

طرز تهیه سبزی پلو با ماهی لاهوری

 ماهی سرشار از مواد مغذی مهم، مانند پروتئین و ویتامین D بوده و از بهترین منابع اسیدهای چرب امگا ۳ نیز به شمار می‌آید.

سبزی پلو با ماهی لاهوری

در این مطلب قصد داریم با آموزش یک روش جدید، سبزی پلو ماهی را متفاوت و خوشمزه‌تر از همیشه تهیه کنیم. با مجله دلتا همراه باشید تا طرز تهیه سبزی پلو با ماهی لاهوری مخصوص را به شما آموزش دهیم. در این غذا طعم‌دار کردن ماهی بسیار مهم است؛ بنابراین ابتدا چاشنی ماهی را آماده می‌کنیم. ادویه‌هایی که ما در این دستور پخت استفاده می‌کنیم در خوش‌طعم و عطر کردن ماهی بسیار موثر هستند. پس سعی کنید هیچ چیز را از قلم نیندازید.

مواد لازم برای تهیه سبزی پلو با ماهی لاهوری

  • ماهی ۲ تکه فیله
  • تمر هندی نصف بسته
  • لیمو ترش نصف یک عدد
  • آرد نخودچی ۴ تا ۵ قاشق غذاخوری
  • حریره یا پوره‌ سیر یک قاشق چایخوری
  • زردچوبه، تخم گشنیز نیم‌کوب، رازیانه‌ نیم‌کوب و جوز هندی به میزان لازم
  • پودر زنجبیل، پودر دارچین، پودر زیره‌ سبز، فلفل قرمز، فلفل سیاه و نمک به میزان لازم
  • برنج ۳ پیمانه
  • سبزی پلویی ۳۰۰ گرم
  • روغن حیوانی یا جامد ۳ قاشق غذاخوری
  • روغن مایع به میزان لازم

طرز تهیه سبزی پلو با ماهی لاهوری

مرحله اول

برای تهیه چاشنی ماهی ابتدا تمر هندی را در یک پیمانه آب جوش حل کنید و سپس از صافی عبور دهید. آب لیمو ترش، آرد نخودچی، حریره‌ سیر و تمام ادویه‌ها را به آب تمر هندی اضافه کنید. مواد را خوب مخلوط کنید تا تبدیل به یک‌ سس یکدست شود.

مرحله دوم

ماهی را آماده کنید و تمام قسمت‌های آن را به سس آغشته کنید. سپس آن را داخل سس قرار دهید. درب ظرف را ببندید و اجازه دهید داخل یخچال استراحت کند تا مواد به خوبی به خورد ماهی برود.

مرحله سوم

برای تهیه سبزی پلو برنج را از ۳ ساعت قبل در آب نمک خیس کنید. آب را داخل قابلمه به جوش بیاورید و برنج را به آن اضافه کنید. حرارت را زیاد کنید و کف روی آب را بگیرید. وقتی هنوز وسط برنج خام است، سبزی را به قابلمه اضافه کنید. کمی بعد برنج را آبکش کنید.

مرحله چهارم

کف قابلمه روغن، آب و کمی زردچوبه بریزید و ته‌دیگ مورد علاقه‌ خود را بچینید. برنج و سبزی را به آهستگی به قابلمه منتقل کنید. در  بین برنج چند لایه زعفران دم شده‌ غلیظ و در صورت علاقه دارچین بریزید. اجازه دهید برنج برای ۴۰ دقیقه بپزد. در این فاصله ماهی‌ها را از یخچال خارج کرده و داخل روغن داغ قرار دهید تا کاملا سرخ و طلایی شوند.

مرحله پنجم

در شیرجوش روغن حیوانی یا جامد را با روغن مایع داغ کنید. وقتی برنج دم کشید، روغن را روی آن بریزید تا عطر و طعم برنج تکمیل شود. سبزی پلو با ماهی شما آماده است. نوش جان.

پیشنهاد مطالعه : برای آشنایی با طرز تهیه انواع غذاهای لذیذ مطلب چطور سبزی پلو با ماهی شب عید را درست کنیم؟ را مطالعه کنید.

با مجله آشپزی دلتا همراه باشید