مجله دلتا

مجله آشپزی دلتا

مجله دلتا

مجله آشپزی دلتا

کتلت عدس, یک غذای دلچسب

عدس برای سلامتی بسیار مفید است چرا که سرشار از پروتئین گیاهی، پتاسیم، فیبر و مواد معدنی مانند اسید فولیک و ویتامین B9 است.
کتلت عدس

کتلت عدس یک غذای مقرون به ‌صرفه است؛ چون برای تهیه آن به مواد اولیه زیادی نیاز نیست. این غذای لذیذ طی یک ساعت آماده می‌شود. اگر شما هم قصد تهیه این غذای جذاب را دارید، در ادامه با مجله دلتا همراه باشید.

مواد لازم برای تهیه کتلت عدس

  • عدس قرمز دو و نیم فنجان
  • پیاز بزرگ یک عدد
  • پودر سیر یک قاشق چایخوری
  • نمک به مقدار لازم
  • زردچوبه به مقدار لازم
  • سیب‌ زمینی ۲ عدد
  • تخم‌ مرغ ۳ یا ۴ عدد
  • آرد سوخاری ۲ قاشق غذاخوری
  • فلفل به مقدار لازم

طرز تهیه کتلت عدس

مرحله اول

برای تهیه این غذا بهتر است عدس را از شب قبل در آب خیس ‌کنید. سپس آن را با کمی نمک بپزید. مقدار نمک به ذائقه شما بستگی دارد و می‌توانید آن را کم یا زیاد کنید. سیب‌ زمینی‌ها را بشویید. یک قابلمه‌ را پر از آب کرده و سیب‌ زمینی‌ها را داخل قابلمه بریزید و اجازه دهید سیب‌ زمینی‌ها روی حرارت متوسط بپزند.

مرحله دوم

بعد از اینکه سیب‌ زمینی‌ها پخته شدند، زیر قابلمه را خاموش کنید و آب قابلمه را دور بریزید. اجازه دهید سیب‌ زمینی‌ها کمی خنک شوند. سپس پوست آن‌ها را بگیرید و داخل کاسه غذاساز بریزید‌. آن‌ها را چند پالس بزنید تا له شوند. شما همچنین می‌توانید به جای غذاساز سیب زمینی‌های پخته را رنده کنید.

مرحله سوم

پوست پیاز را بگیرید و آن را رنده کنید و آب پیاز را دور بریزید. یک کاسه بزرگ بردارید و عدس پخته شده، سیب‌زمینی له شده، آرد سوخاری، نمک، فلفل، پودر سیر، تخم‌ مرغ و پیاز رنده شده را داخل آن بریزید و با دست خوب ورز دهید. مقدار نمک و فلفل به ذائقه شما بستگی دارد و می‌توانید آن‌ها را کم یا زیاد کنید.

مرحله چهارم

یک ماهیتابه روی حرارت بگذارید و کمی روغن داخل آن بریزید تا داغ شود‌. به جای روغن معمولی می‌توانید از روغن گیاهی مثل روغن زیتون برای سرخ کردن کتلت‌ها استفاده کنید.

مرحله پنجم

از مواد کتلت به اندازه یک توپ کوچک بردارید و با دست آن را شکل دهید تا دایره‌ای شود. سپس آن را در روغن قرار دهید. برای این‌که مواد به دستتان نچسبد، دست خود را خیس کنید. می‌توانید یک کاسه آب هنگام سرخ کردن کتلت‌ها کنارتان بگذارید تا هر زمان لازم شد، دست خود را با آن خیس کنید.

مرحله ششم

بعد از اینکه تمام کتلت‌ها را سرخ کردید، زیر حرارت را خاموش کنید و با دستمال چربی‌گیر، چربی کتلت‌ها را بگیرید. کتلت‌ها را در ظرف سرو قرار دهید و آن‌ها را با خیارشور، گوجه‌ فرنگی و برش‌های لیمو ترش تزئین کنید. کتلت عدس شما آماده است. نوش جان.

پیشنهاد مطالعه : برای آشنایی با طرز تهیه انواع غذاهای لذیذ مطلب چطور کتلت گوشت درست کنیم؟ را مطالعه کنید.

دستور پخت لازانیا رولی

لازانیا یکی از محبوب‌ترین غذاهای دنیا است و برای پذیرایی مهمانی‌ها از بهترین و شیک‌ترین غذاها بشمار می‌رود.
لازانیا رولی

لازانیا رولی ، یکی از روش‌های آسان برای تهیه لازانیا، این غذای محبوب در سراسر دنیا است. لازانیا رولی را می‌توانید هم در فر و هم در ماهیتابه دو طرفه تهیه کنید. امروز در مجله دلتا لازانیا رولی با سس بشامل را به شما آموزش خواهیم داد با ما همراه باشید.

مواد لازم برای تهیه لازانیا رولی

  • گوشت چرخ کرده ۳۵۰ گرم
  • پیاز یک عدد
  • قارچ ۲۵۰ گرم
  • فلفل دلمه یک عدد
  • لازانیا یک بسته
  • سیر ۲ حبه
  • رب گوجه فرنگی یک قاشق غذاخوری
  • پنیر پیتزا به مقدار لازم
  • نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و آویشن به مقدار لازم

مواد لازم برای تهیه سس بشامل لازانیا رولی

  • شیر یک لیوان
  • آرد یک قاشق غذاخوری
  • کره ۱۰ گرم
  • نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم

طرز تهیه لازانیا رولی

مرحله اول

ابتدا پیاز را پوست بگیرید و نگینی خرد کنید و داخل تابه با کمی روغن تفت دهید تا سبک شود. سپس به سیر پوره شده اضافه کنید و تفت داده تا عطر سیر خارج شود.

در ادامه گوشت چرخ‌ کرده را به همراه ادویه‌ها و آویشن افزوده و تفت داده تا گوشت تغییر رنگ دهد. سپس فلفل‌ دلمه نگینی شده را به همراه قارچ خرد شده اضافه کنید و خوب تفت دهید تا مواد یک‌دست شود. در انتها کمی نمک را به همراه رب افزوده و تفت دهید.

مرحله دوم

داخل یک تابه کره را ریخته تا ذوب شود سپس آرد را افزوده و تفت دهید تا بوی خامی آرد از بین برود. به تدریج شیر گرم را به آن اضافه کنید و در انتها کمی نمک و فلفل بیفزایید. زمانی که به غلظت رسید از روی حرارت بردارید.

یک قابلمه آب روی گاز قرار دهید تا گرم شود و به جوش بیاید. مقداری نمک و روغن را داخل آب ریخته بعد از به جوش آمدن ورقه‌های لازانیا را داخل آب ریخته و صبر کنید تا نرم شود سپس آبکش کنید.

مرحله سوم

ورقه‌های لازانیا را روی تخته یا میز کار قرار دهید. سپس روی ورقه‌ها کمی سس به همراه مواد گوشتی و پنیر پیتزا بریزید و به آرامی رول کنید. رول‌ها را داخل ظرف پیرکس که از قبل چرب کردید قرار دهید.

تمام خمیر لازانیا را به صورت رولی تهیه و داخل ظرف قرار دهید. روی لازانیاها سس سفید را به همراه پنیر پیتزا ریخته و در فر به مدت ۳۰ دقیقه با دمای ۱۸۰ درجه قرار دهید. در انتهای پخت روی فر را روشن کرده تا سطح پنیر طلایی شود. همچنین می‌توانید در ماهیتابه دوطرفه این غذای خوشمزه را تهیه کنید و به دلخواه تزئین کنید. نوش جان.

پیشنهاد مطالعه : برای آشنایی با طرز تهیه انواع غذاهای لذیذ مطلب دستور پخت پیتزا یونانی را مطالعه کنید.

سالاد الویه رژیمی با طعم عالی

الویه غذای بسیار راحت و در عین حال خوشمزه است که می‌توانید آن را برای انواع مهمانی‌ها و تولدها تهیه کنید.
سالاد الویه

شاید شما در رژیم لاغری باشید و یا به دلیل بیماری خاص (بخصوص برای افراد دارای کلسترول بالا) نمی‌توانید یک الویه پرسس و پرکالری دریافت کنید. از طرفی هم نمی‌توانید از این غذای خوشمزه دل بکنید پس دست به کار شوید و این سالاد الویه خوشمزه و رژیمی را تهیه کنید. امروز در مجله دلتا سالاد الویه رژیمی با مرغ و سیب زمینی را به شما آموزش خواهیم داد با ما همراه باشید.

مواد لازم برای تهیه سالاد الویه رژیمی

  • تخم مرغ ۳ عدد
  • سیب زمینی ۵ عدد
  • سینه مرغ نصف یک عدد
  • هویج یک عدد
  • پیاز یک عدد
  • خیارشور ۲۰۰ گرم
  • ماست نصف پیمانه
  • روغن زیتون ۳ قاشق غذاخوری
  • نخود فرنگی نصف پیمانه
  • سیر ۲ حبه
  • آبلیمو به مقدار لازم
  • نمک، فلفل سیاه و برگ بو به مقدار لازم

طرز تهیه سالاد الویه رژیمی با مرغ و سیب زمینی

مرحله اول

ابتدا باید سینه مرغ را بپزید. برای شروع سینه مرغ را به همراه برگ بو، نمک، فلفل سیاه و پیاز بزرگ خرد شده داخل قابلمه ریخته و مقداری آب روی آن بریزید و اجازه دهید تا به جوش بیاید. بعد از پخت مرغ را از قابلمه خارج کنید و ریش ریش کنید. اگر زمان کافی برای تهیه الویه ندارید بهتر است از زودپز استفاده کنید.

مرحله دوم

در ادامه سیب زمینی‌ها را بشویید و آب‌پز کنید. بعد از پخت زیر آب سرد گرفته و پوست آن‌ها را جدا کنید. تخم مرغ‌ها را داخل نایلون گذاشته و به مدت ۱۵ دقیقه در آب در حال جوش بگذارید. سپس پوست آن‌ها را جدا کنید. هویج را نیز آبپز کنید و کنار بگذارید.

مرحله سوم

در ظرفی سیب زمینی خنک شده را رنده ریز بزنید سپس تخم مرغ‌ها را نیز رنده کنید. مرغ، هویج، خیارشور خرد شده و نخود فرنگی پخته شده را اضافه کنید و خوب مواد را هم بزنید.

مرحله چهارم

ماست را داخل کاسه ریخته و به آن سیر پوره شده، ادویه، کمی نمک، آبلیمو و روغن زیتون اضافه کنید و خوب هم بزنید تا سس یکدست شود. شما برای طعم و مزه بهتر می‌توانید از ادویه‌های سالاد نیز استفاده کنید.

در ادامه سس تهیه شده را روی مواد بریزید و خوب هم بزنید. سپس روی کاسه را سلفون کشیده و برای نیم ساعت داخل یخچال قرار دهید تا مزه‌ها به خورد هم برود. سالاد الویه رژیمی شما حاضر است آن را با گوجه و زیتون تزئین و سرو کنید. نوش جان.

پیشنهاد مطالعه : برای آشنایی با طرز تهیه انواع غذاهای لذیذ مطلب سالاد روسی با طعم بی‌نظیر پیازچه را مطالعه کنید.

قلیه مرغ ، غذای بی نظیر جنوبی

این قلیه طعم ترش و تند خاصی دارد که عطر بی‌نظیر سبزی آن شما را به‌شدت تحت تاثیر قرار می‌دهد.
مرغ

قلیه مرغ یکی از خوشمره‌ترین خورشت‌های ایرانی است که اصالت آن برای جنوب کشور است. این غذای جذاب که انواع مختلفی دارد در بیشتر نقاط ایران به دلیل جذابیت طعم و مزه آن تهیه می‌شود. این غذا در کنار پلو سرو می‌شود و بهتر است در تهیه آن از سینه مرغ استفاده کنید. امروز در مجله دلتا طرز تهیه قلیه مرغ خوشمزه را به شما آموزش خواهیم داد، با ما همراه باشید.

مواد لازم برای تهیه قلیه مرغ جنوبی

  • پیاز یک عدد
  • سیر ۳ حبه
  • سینه مرغ ۲ عدد
  • سبزی قلیه ۵۰۰ گرم (شامل ۴۰۰ گرم گشنیز و ۱۰۰ گرم شنبلیله)
  • تمر هندی نصف بسته
  • گوجه فرنگی به دلخواه ۲ عدد
  • زعفران دم کرده غلیظ یک قاشق سوپخوری
  • نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، زنجبیل و فلفل قرمز به مقدار لازم

طرز تهیه قلیه مرغ با تمر هندی خوشمزه و مجلسی

مرحله اول

ابتدا و قبل از شروع پخت خورشت سبزی را پاک کنید و بگذارید تا خشک شود. سپس ساطوری ریز خرد کنید و داخل تابه با کمی روغن آن را سرخ کنید. یکی از رازهای مهم قلیه مرغ خوب سرخ شدن سبزی آن است.

مرحله دوم

در ادامه تمر هندی را به همراه کمی آب داخل کاسه ریخته و هم بزنید تا باز شود. سپس از صافی رد کنید تا هسته تمر هندی جدا شود. پیاز را نگینی ریز خرد کنید و به همراه روغن و زردچوبه داخل قابلمه مورد نظر تفت دهید. سپس سیر پوره شده را اضافه کنید و تفت داده تا عطر آن خارج شود.

مرحله سوم

در ادامه سینه مرغ را به پیاز و سیر اضافه کنید. زعفران، فلفل سیاه، فلفل قرمز و کمی زنجبیل به خورشت بیفزایید. خوب مرغ‌ها را با پیاز و زعفران سرخ کنید، زمانی که مرغ تغییر رنگ داد سبزی سرخ شده قلیه را به همراه آب تمر هندی اضافه کنید.

مرحله چهارم

شعله را زیاد کنید تا خورشت به جوش بیاید. سپس شعله را کم کنید تا با حرارت کم غلیظ و جا افتاده شود. در ده دقیقه آخر نمک خورشت را اندازه کنید و گوجه‌ها را از وسط نصف کرده و به خورشت بیفزایید. به همین راحتی قلیه مرغ شما حاضر است آن در ظرف سرو کشیده و با پلو میل کنید. نوش جان.

نکات کلیدی در تهیه قلیه مرغ با تمبر هندی

  • سبزی قلیه را به دلیل داشتن شنبلیله زیاد تفت ندهید زیرا تلخ می‌شود.
  • اگر طعم قلیه را ترش‌تر دوست دارید مقدار تمر هندی را بیشتر کنید.
  • پیاز قلیه نباید زیاد سرخ شود، همین که سبک شود کافی است.
  • اگر تمایل دارید می‌توانید یک قاشق غذاخوری رب یا رب انار نیز اضافه کنید.

پیشنهاد مطالعه : برای آشنایی با طرز تهیه انواع غذاهای لذیذ مطلب قلیه بادمجان، خوراک سنتی ایرانی را مطالعه کنید.

دمی باقالی با عطر ایام کودکی

“دمپختک” یا دمی باقالی جزء غذاهای اصیل ایرانی است که عطر و بوی آن ما را با خودش به سمت ایام قدیم خواهد کشاند.
دمپختک

اگر می‌خواهید به سرعت غذایی خوشمزه و ساده تهیه کنید به شما پیشنهاد می‌کنیم دمپختک باقالی را از دست ندهید. این غذا یک کته بسیار خوشمزه است که اصلا نباید آن را با باقالی پلو اشتباه بگیرید. در این مطلب فوت و فن‌هایی که برای تهیه یک کته خوش‌عطر لازم دارید را به شما آموزش می‌دهیم. می‌توانید این برنج را به همراه ماست یا ترشی سرو کنید و لذت ببرید. با مجله دلتا همراه باشید.

مواد لازم برای تهیه دمپختک باقالی

  • برنج خیس خورده ۳ پیمانه
  • پیاز ساطوری یک عدد
  • روغن ۵ قاشق غذاخوری
  • باقالی زرد خیس خورده یک و نیم پیمانه
  • زردچوبه یک قاشق چایخوری
  • نمک به مقدار لازم

طرز تهیه دمپختک باقالی

مرحله اول

روغن را در یک قابلمه روی شعله متوسط داغ کنید و پیاز را در آن تفت بدهید. زردچوبه را اضافه کنید و مواد را هم بزنید. سپس باقالی را با شش پیمانه آب و کمی نمک روی پیازها بریزید. شعله را زیاد کنید تا آب به جوش بیاید.

مرحله دوم

بعد از جوش آمدن آب، شعله را کم کنید. وقتی آب هم‌سطح برنج شد، با کفگیر برنج را زیر و رو کنید. این کار باعث می‌شود باقالی‌ها به شکل یکنواخت با برنج مخلوط شوند. روغن را روی برنج بریزید و دم‌کنی را روی برنج قرار دهید. شعله را کم کنید و ۳۰ دقیقه برای دم کشیدن برنج کته منتظر بمانید. می‌توانید روی برنج یک تخم مرغ نیمرو شده قرار دهید. برنج را در ظرف مورد نظر سرو کرده و روی آن را با پیاز داغ و گشنیز تزئین کنید. نوش جان.