مجله دلتا

مجله آشپزی دلتا

مجله دلتا

مجله آشپزی دلتا

شامی لوبیا چشم بلبلی ، غذایی خوشمزه و ارزان

لوبیا چشم بلبلی یکی از حبوباتی است که معمولا توسط هندی‌ها زیاد استفاده می‌شود، البته که یکی از حبوبات محبوب آفریقایی‌ها نیز محسوب می‌شود. این لوبیاها بیضی شکل هستند و در بالای قسمت خود چشم سیاه دارند.
شامی

شامی لوبیا چشم بلبلی یکی از خوشمزه‌ترین شامی‌ها است که طعم و مزه آن بیشتر شبیه فلافل است و بسیار مقرون به صرفه است. این شامی بیشتر در شمال کشور تهیه می‌شود ولی شما به راحتی می‌توانید برای ایجاد تنوع در غذاهای خود این شامی را تهیه کنید و به صورت ساندویچی یا همراه با پلو میل کنید. امروز در مجله دلتا شامی لوبیا چشم بلبلی با سیب زمینی را به شما آموزش خواهیم داد با ما همراه باشید.

مواد لازم برای تهیه شامی لوبیا چشم بلبلی

  • لوبیا چشم بلبلی یک پیمانه
  • تخم مرغ یک عدد
  • پیاز یک عدد
  • سیب زمینی یک عدد
  • آرد نخودچی ۳ قاشق غذاخوری
  • جعفری خرد شده ۲ قاشق غذاخوری
  • نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و زیره به مقدار لازم

طرز تهیه شامی لوبیا چشم بلبلی با سیب زمینی

مرحله اول

لوبیا چشم بلبلی‌ها را بهتر است از شب قبل خیس کنید تا نفخ آن گرفته شود. سپس آب لوبیا را دور ریخته و به همراه کمی آب داخل قابلمه بریزید و اجازه دهید تا کاملا پخته و نرم شود. می‌توانید برای سهولت در کار از زودپز استفاده کنید.

مرحله دوم

سیب زمینی را خوب شسته و بگذارید تا آب‌پز شود. بعد از پخت پوست سیب زمینی را بگیرید و رنده ریز کنید. پیاز را نیز پوست گرفته و رنده ریز بزنید.

مرحله سوم

در ادامه لوبیا پخته شده را داخل غذاساز بریزید و چند پالس بزنید تا له شود. سپس پیاز و سیب زمینی را هم اضافه کنید تا مخلوط شوند. اگر غذاساز ندارید مواد را چرخ کنید و یا از گوشت کوب برقی استفاده کنید اگر هم هیچکدام از این وسایل را ندارید باید با گوشت‌کوب خوب مواد را له کنید. حالا آرد و تخم مرغ و ادویه‌ها را به مواد اضافه کنید و چند پالس دیگر بزنید. در انتها جعفری خرد شده را بیفزایید و پس از آن مواد را برای نیم ساعت داخل یخچال قرار دهید.

مرحله چهارم

داخل یک تابه مقداری روغن بریزید تا داغ شود. سپس دست‌های خود را کمی خیس یا چرب کنید و از مواد به اندازه دلخواه بردارید و در دست به آن شکل دهید. سپس مواد شکل گرفته را داخل روغن بیندازید تا یک طرف آن سرخ شود. طرف دیگر را نیز طلایی کنید و دقت کنید اگر مواد قابل فرم دادن نیست می‌توانید مقدار بیشتری آرد نخودچی اضافه کنید. بعد از سرخ کردن، شامی‌ها را روی دستمال روغن‌گیر قرار دهید سپس به همراه دورچین دلخواه تزئین کنید. نوش جان.

نکات کلیدی در تهیه شامی لوبیا چشم بلبلی

  • اگر آرد نخودچی ندارید از آرد سفید استفاده کنید.
  • آب پیاز را بگیرید تا باعث شل شدن مواد نشود.
  • به دلخواه می‌توانید با کمی رب و ادویه سس دلخواهتان را برای این شامی تهیه کنید.

پیشنهاد مطالعه : برای آشنایی با طرز تهیه انواع غذاهای لذیذ مطلب کوکو هفت رنگ با هفت لشکر مقوی را مطالعه کنید.

خورشت آلبالو ، خورشتی خوشمزه ومتفاوت

این خورشت به دلیل داشتن آلبالو سرشار از کلسیم و آهن است و برای کودکان نیز بسیار مفید است.
خورشت

خورشت آلبالو یکی از خورشت‌های سنتی و بسیار خوشمزه است که ظاهر جذاب آن برای مهمانی‌ها بسیار مناسب است. خورشت آلبالو را می‌توانید مانند دیگر خورشت‌های ایرانی با گوشت یا مرغ تهیه کنید. طعم و مزه آلبالو به همراه سیب یکی از ترکیب‌های بی‌نظیر برای این خورشت خوشمزه است که به دلخواه می‌توانید اضافه کنید تا خورشت، طعم ملس به خود بگیرد. شما می‌توانید بنا به ذائقه خود میزان ترشی و شیرینی این خورشت را تغییر دهید. امروز در مجله دلتا خورشت آلبالو مجلسی با گوشت را به شما آموزش خواهیم داد با ما همراه باشید.

مواد لازم برای تهیه خورشت آلبالو

  • گوشت خورشتی ۴۰۰ گرم
  • پیاز ۲ عدد
  • آلبالو بدون هسته ۲۵۰ گرم
  • سیب ۲ عدد
  • شکر یک چهارم پیمانه
  • رب گوجه فرنگی یک قاشق غذاخوری
  • دارچین یک قاشق چایخوری
  • زعفران به مقدار لازم
  • نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به مقدار لازم

طرز تهیه خورشت آلبالو با گوشت

مرحله اول

ابتدا پیازها را پوست بگیرید و نگینی ریز خرد کنید. پیازها را داخل قابلمه ریخته و با مقداری روغن و زردچوبه تفت دهید تا سبک و شیشه‌ای شود. سپس گوشت خرد شده را به همراه پیاز خوب تفت دهید تا گوشت تغییر رنگ دهد. حالا کمی فلفل سیاه و دارچین اضافه کنید.

مرحله دوم

بعد از تفت خوردن گوشت ۲ لیوان آب روی گوشت‌ها بریزید و درب قابلمه را بگذارید تا گوشت با دمای متوسط پخته شود. هسته آلبالوها را جدا کنید. سیب‌ها را هم پوست کنده و به اندازه دلخواه برش بزنید.

مرحله سوم

آلبالو را با شکر مخلوط کنید و مقداری آب به آن بیفزایید و روی حرارت قرار دهید تا کمی نرم شود. سپس در ۲۰ دقیقه انتهای پخت گوشت، آلبالو را اضافه کنید. داخل یک تابه مقداری روغن ریخته و رب گوجه فرنگی را در آن تفت دهید تا کمی خوش‌رنگ شود و بوی خامی آن از بین برود. سپس سیب‌ها را با رب تفت دهید و به گوشت و آلبالوی در حال پخت اضافه کنید تا نرم شوند.

مرحله چهارم

در انتهای پخت نمک خورشت را اندازه کنید. مقداری زعفران دم کرده به خورشت اضافه کنید و اجازه دهید خورشت کاملا جا بیفتد. سپس داخل ظرف سرو ریخته و به همراه برنج میل کنید. نوش جان.

نکات کلیدی در تهیه خورشت آلبالو با گوشت

  • می‌توانید به جای پودر دارچین از یک تکه چوب دارچین استفاده کنید.
  • می‌توانید به جای گوشت از مرغ یا گوشت قلقلی استفاده کنید.
  • سیب و آلبالو را در انتهای پخت گوشت اضافه کنید تا بیش از حد پخته و نرم نشود.
  • مقدار شکر به ترشی آلبالو شما بستگی دارد.
  • سیب را زیاد تفت ندهید زیرا فرم خود را از دست می‌دهد و ظاهر خورشت را زشت می‌کند.

پیشنهاد مطالعه : برای آشنایی با طرز تهیه انواع غذاهای لذیذ مطلب تاس کباب بادمجان، غذایی بدون گوشت را مطالعه کنید.

ناگت گیاهی ، یک فست فود جذاب خانگی

ناگت‌ یکی از فست‌فود‌های پر طرفداری است که مواد اولیه آن را مرغ، گوشت، میگو یا سبزیجات تشکیل می‌دهد.
ناگت

ناگت گیاهی نوعی ناگت است که بر خلاف ناگت مرغ بدون گوشت می‌توانید آن را تهیه کنید. این غذا به صرفه و اقتصادی است که هم مناسب گیاه خواران است و هم کالری بسیار کمی دارد. این غذا برای افرادی که در رژیم‌های غذایی هستند و کسانی که گیاه خوارند و از خوردن گوشت جانوران پرهیز می‌کنند و سعی می‌کنند به محیط زیست و چرخه آن کمترین آسیب را بزنند مناسب است. این ناگت را می‌شود هم با تخم مرغ و هم بدون تخم مرغ تهیه کرد. امروز در مجله دلتا ناگت گیاهی را به شما آموزش خواهیم داد با ما همراه باشید.

مواد لازم برای تهیه ناگت گیاهی رژیمی

  • سیب زمینی پخته ۳۰۰ گرم
  • فلفل دلمه‌ای دو سوم پیمانه
  • هویج خرد شده دو سوم پیمانه
  • پیاز یک عدد
  • آرد ذرت نصف پیمانه
  • خرده نان یا پودر سوخاری سه چهارم پیمانه
  • آب نصف پیمانه
  • نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به مقدار لازم

طرز تهیه ناگت گیاهی خوشمزه 

مرحله اول

ابتدا سیب زمینی‌ها را خوب شسته و داخل قابلمه قرار دهید و روی آن آب بریزید و اجازه دهید تا آب‌پز شود. فلفل دلمه‌ای را به صورت نگینی خیلی ریز یا رنده برش بزنید. هویج را نیز پوست گرفته و مکعبی ریز خرد کنید.

مرحله دوم

پیاز را پوست بگیرید و نگینی ریز خرد کنید و داخل تابه به همراه کمی روغن تفت دهید. وقتی پیاز سبک شد هویج و فلفل دلمه‌ای را به آن اضافه کنید و تفت دهید تا سبزیجات کمی نرم شوند. در انتها نمک، فلفل سیاه و کمی زردچوبه بیفزایید و مواد را از روی حرارت بردارید.

مرحله سوم

سیب زمینی‌ها را پوست گرفته و رنده ریز کنید. سپس سبزیجاتی که در مرحله قبل تفت دادید را افزوده و خوب هم بزنید تا یکدست شوند. داخل یک کاسه پودر سوخاری بریزید و در کاسه دیگر مخلوط آرد ذرت، آب و کمی ادویه را بریزید و هم بزنید تا مخلوط و آرد ذرت حل شود.

مرحله چهارم

در ادامه از مواد به اندازه دلخواه بردارید و در دست به آن شکل دهید. مواد را ابتدا در مخلوط آب و  آرد ذرت سپس در پودر سوخاری بغلطانید تا سوخاری شود. داخل یک قابلمه کوچک مقداری روغن بریزید تا داغ شود سپس ناگت‌های سوخاری شده را داخل روغن داغ سرخ کنید و بعد از آن روی دستمال روغن گیر قرار دهید تا روغن اضافی آن گرفته شود. سپس به همراه سس دلخواه و نان سرو کنید. نوش جان.

نکات کلیدی در تهیه ناگت گیاهی 

  • حتما سیب زمینی خنک شده باشد بعد رنده کنید چون در غیر این صورت مواد خمیری شکل می‌شود.
  • به دلخواه می‌توانید کمی پودر سیر هم اضافه کنید.
  • این ناگت گیاهی نیازی به تخم مرغ ندارد ولی اگر رژیم شما اجازه می‌دهد می‌توانید برای چسبندگی بیشتر یک عدد تخم مرغ به مواد اضافه کنید.
  • می‌توانید کمی پفک را خرد کنید و با پودر سوخاری مخلوط کنید تا ناگت نارنجی‌تر باشد.

پیشنهاد مطالعه : برای آشنایی با طرز تهیه انواع غذاهای لذیذ مطلب کوردون بلو، یک فست‌فود سالم و لذیذ برای مهمانی‌ها را مطالعه کنید.

رولت ژامبون ، محبوب ترین فینگرفود دنیا

فینگرفودها می‌توانند گزینه‌های مناسبی برای مهمانی‌ها و مجالس‌ باشند. شما می‌توانید آن‌ها را به راحتی در منزل تهیه کرده و بسته به سلیقه‌ خود در آن‌ها تنوع ایجاد کنید.
ژامبون

رولت ژامبون یا رولت کالباس یکی از فینگرفودهای بسیار خوشمزه است که به چندین روش تهیه می‌شود. می‌توانید ابتدا نان رولت را تهیه کنید و مواد را رول کنید یا می‌توانید از نان لواش یا نان باگت یا نان یوفکا استفاده کنید و مواد را در بین نان‌ها بگذارید و رول کنید اما شاید خوشمزه‌ترین روش تهیه رول ژامبون همین روش تهیه نان رولت باشد. شما می‌توانید این غذا را در تولدها، مهمانی‌ها و مجالس خود به عنوان یک فینگرفود جذاب سرو کنید. امروز در مجله دلتا رولت ژامبون و پنیر را به شما آموزش خواهیم داد با ما همراه باشید.

مواد لازم برای تهیه نان رولت ژامبون

  • تخم مرغ ۳ عدد
  • آرد سه چهارم پیمانه
  • نمک یک سوم قاشق چایخوری
  • شیر یا ماست یک پیمانه
  • رنگ خوراکی به دلخواه

مواد لازم برای تهیه مواد میانی

  • ژامبون به مقدار لازم
  • خیارشور ۴ عدد
  • جعفری خرد شده نصف پیمانه
  • سس مایونز ۳ قاشق غذاخوری
  • پنیر ورقه‌ای ۴ عدد

طرز تهیه رولت ژامبون پنیری

مرحله اول

در ابتدا تخم مرغ را به همراه نمک و شیر یا ماست داخل یک کاسه بریزید. با همزن دستی مواد را هم بزنید تا مخلوط شوند و تخم مرغ‌ها از لختگی خارج شوند. سپس آرد را روی مواد الک کرده و هم بزنید تا مایه نسبتا رقیقی به‌دست بیاید. در این مرحله می‌توانید مواد را به چند قسمت تقسیم کنید و رنگ خوراکی به آن‌ها اضافه کنید تا رولت‌های رنگی رنگی داشته باشید.

مرحله دوم

در ادامه داخل یک تابه مستطیل شکل را کمی با قلم‌مو چرب کنید و روی حرارت بگذارید تا کاملا داغ شود. سپس یک ملاقه از مواد بالا داخل تابه بریزید تا خوب کف تابه را کاور کند. تابه را روی شعله ملایم بگذارید تا یک طرف آن پخته شود سپس برگردانید تا طرف دیگر نیز پخته شود. نان‌های آماده شده را برای ۵ دقیقه داخل یخچال قرار دهید تا خنک شوند.

مرحله سوم

تا نان‌ها در حال خنک شدن هستند خیارشورها را بشویید و خیلی نازک بصورت عمودی برش بزنید. جعفری را نیز بشویید و ساطوری ریز خرد کنید.

مرحله چهارم

حالا نان‌های خنک شده را روی میز کار بیاورید و روی آن‌ها سس مایونز بزنید. یک ورقه کالباس، یک ورقه پنیر، خیارشور و در انتها کمی جعفری روی هر نان بریزید و شروع کنید به آرامی رول کردن. با یک چاقوی تیز رولت را برش بزنید و روی آن را سلفون بکشید و برای ۲ ساعت داخل یخچال قرار دهید تا مزه‌دار شود. سپس در ظرف مناسب سرو بچینید و تزئین کنید. نوش جان.

نکات کلیدی در تهیه رولت ژامبون و پنیر

  • افزودن پنیر ورقه‌ای به دلخواه است.
  • شما به دلخواه می‌توانید کمی سس خردل یا سس مایونز مخلوط کنید.
  • می‌توانید از ماست چکیده و فرم گرفته به همراه کمی جعفری برای تزئین رولت‌ها استفاده کنید.
  • بنا به ذائقه خود می‌توانید در مواد میانی از کاهو و گوجه فرنگی و هر چیز دیگری که دوست دارید استفاده کنید.

پیشنهاد مطالعه : برای آشنایی با طرز تهیه انواع غذاهای لذیذ مطلب رولت پنیر و سالامی، یک فینگرفود خلاقانه را مطالعه کنید.

تاس کباب بادمجان ، غذای بدون گوشت

شاید شما در رژیم غذایی خاصی باشید و یا به دلیل چربی و کلسترول قادر به خوردن گوشت نیستید ولی نباید لذت خوردن تاس کباب را از دست دهید.
تاس کباب

تاس کباب بدون گوشت یکی از غذاهای بسیار خوشمزه است. همان‌طور که از نام این غذا پیداست برای تهیه این غذای از هیچ گوشتی استفاده نمی‌شود و کاملا گیاهی و با سبزیجات فراوان تهیه می‌شود. همچنین این غذا برای افراد گیاه خوار که از گوشت پرهیز می‌‌کنند نیز بسیار مناسب است. امروز در مجله دلتا طرز تهیه تاس کباب بدون گوشت با بادمجان را به شما آموزش خواهیم داد با ما همراه باشید.

مواد لازم برای تهیه تاس کباب بدون گوشت

  • پیاز ۲ عدد
  • قارچ ۱۵ عدد
  • هویج ۳ عدد
  • سیب زمینی ۲ عدد
  • بادمجان ۲ عدد
  • رب ۲ قاشق غذاخوری
  • گوجه فرنگی ۲ عدد
  • آلو بخارا ۵ عدد
  • آبلیمو به مقدار لازم
  • نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به مقدار لازم

طرز تهیه تاس کباب بدون گوشت با بادمجان

مرحله اول

در تهیه تاس کباب خرد کردن بسیار مهم است پس برای شروع از خرد کردن مواد آغاز می‌کنیم. برای این کار پیاز را پوست گرفته و بشویید و به صورت حلقه‌ای برش بزنید. هویج و سیب زمینی را نیز پوست گرفته و حلقه‌ای، نه خیلی نازک و نه با ضخامت زیاد برش بزنید. قارچ‌ها را نیز شسته و اسلایس کنید و در ادامه بادمجان‌ها را نیز پوست گرفته و برش بزنید.

مرحله دوم

داخل قابلمه‌ای که می‌خواهید تاس کباب را در آن بپزید کمی روغن بریزید. سپس به ترتیب پیاز، سیب زمینی، هویج، بادمجان و در انتها قارچ و گوجه فرنگی حلقه حلقه شده را به صورت لایه‌ای قرار دهید. در ادامه باید سس را تهیه کنید برای تهیه سس رب گوجه فرنگی را به همراه آب، ادویه و نمک داخل کاسه ریخته و هم بزنید.

مرحله سوم

در ادامه سس تهیه شده را به آرامی روی مواد بریزید و روی حرارت قرار دهید. ابتدا شعله را زیاد کنید تا به جوش بیاید سپس شعله را کم کنید و درب قابلمه را نیمه باز بگذارید. اجازه دهید با حرارت ملایم تمام سبزیجات پخته شود.

مرحله چهارم

در ادامه چند عدد آلو بخارا را در کمی آب خیس کنید. سپس به همراه همان آب داخل تاس کباب بریزید و صبر کنید تا نرم و سس غلیظ شود. در انتها نمک غذا را اندازه کنید و اگر تمایل داشتید کمی آبلیمو بیفزایید. تاس کباب شما حاضر است آن را از روی حرارت بردارید سپس به همراه نان و ترشی میل کنید. نوش جان.

نکات کلیدی در تهیه تاس کباب بدون گوشت

  • شما هر کدام از سبزیجات را می‌توانید حذف و یا سبزیجات دلخواه را اضافه کنید.
  • به دلخواه می‌توانید از چند عدد سیر حلقه‌ حلقه شده برای طعم و مزه بهتر استفاده کنید.
  • مهم‌ترین راز تاس کباب پخت آرام و ملایم است.
  • بهتر است بادمجان را از قبل، کمی در مخلوط آب و نمک قرار دهید تا تلخی آن گرفته شود.
  • افزودن آب و آبلیمو اختیاری و قابل حذف است.

پیشنهاد مطالعه : برای آشنایی با طرز تهیه انواع غذاهای لذیذ مطلب دلمه سیب زمینی، ساده و خوشمزه را مطالعه کنید.