برای تهیه انواع ته دیگ میتوانید از نانها و سبزیهای متنوع استفاده کنید. اگر میخواهید ته دیگ به صورت قالبی و راحت جدا شود، باید از قابلمههای نچسب استفاده کنید و از طرف دیگر باید اجازه دهید روغنی که ته قابلمه میریزید کاملا داغ شود. در این مطلب از مجله دلتا به آموزش انواع ته دیگ پرداخته شده است.
یکی از انواع ته دیگ، ته دیگ برنج است. برنج را آبکش کنید و کف قابلمه را نصف فنجان روغن مایع، نصف فنجان آبسرد و نصف فنجان هم زعفران آبکرده پررنگ ریخته، سپس برنج آبکششده را روی آن بریزید، دمکنی گذاشته و شعله را متوسط بگذارید تا برنج دم بکشد و ته دیگ جابیفتد.
کدو حلوایی را پوست بگیرید. دانههای آنرا جدا کنید، بشویید و قالب بزنید. در این مرحله، کف ظرف را کمی نمک و روغن بریزید. کدو حلواییهای قالبزده را کف قابلمه بچینید. روی آن کمی روغن بریزید و مثل همیشه برنج روی آن ریخته و بگذارید دم بکشد.
کمی روغن کف قابلمه بریزید و سیب زمینیها را روی آن بچینید، سپس برنج آبکششده را روی آن بریزید. در تهیه این ته دیگ نباید سیبزمینیها بیش از حد نازک باشند.
برگهای تازه اسفناج را کف قابلمه بچینید. یا اینکه اسفناجی را که برای بورانی درست کردهاید را فشرده کنید و کف ظرف بچینید. برنج را روی آن بریزید و دمکنید.
کف قابلمه روغن بریزید و یک یا دو لایه کاهو روی آن بچینید و سپس برنج را روی آن بریزید و دمکنید. ته دیگ کاهو برای پلوهای سبز رنگ عالی است.
بدون شک انواع ته دیگ یکی از جذاب ترین و هیجان انگیزترین بخش های آشپزی ایرانی است.
پیشنهاد مطالعه: برای آشنایی با طرز تهیه انواع غذاهای لذیذ مطلب تهانداز مرغ؛ زعفرانی و معطر را مطالعه کنید.
هلو کباب یکی از انواع کوفته های خوشمزه و مجلسی ایران است. اصالت آن متعلق به کرمانشاه میباشد، برای مشاهده این آموزش در ادامه مطلب با مجله دلتا همراه باشید.
برای تهیه هلو کباب کرمانشاه، ابتدا باید سسکوفته را درست کنید، برای این منظور پیازها را به صورت خلالی متوسط خرد کنید و در یک قابلمه مناسب به همراه مقداری روغن تفت دهید، تا پیازها به طور کامل کاراملی شوند.
در این مرحله مقداری دارچین، زردچوبه، نمک و فلفل سیاه به پیاز اضافه کنید، و یک دقیقه دیگر مواد را تفت دهید، تا بهخوبی ترکیب شوند. در ادامه رب گوجهفرنگی را اضافه کنید و به خوبی تفت دهید تا طعم خامی رب گوجهفرنگی گرفته شود.
در این مرحله آلوبخارا را به قابلمه اضافه کنید، و در حد دو دقیقه تفت دهید، تا با دیگر مواد یکدست شود. در ادامه زعفران دمکرده را به همراه ۲ پیمانه آب، شکر و آبلیمو اضافه کنید و اجازه دهید سس غلیظ شود.
در این مرحله به سراغ آمادهکردن کوفته ها بروید، برای این منظور لپهها را که از قبل به خوبی خیساندهاید را به همراه ۲ پیمانه آب داخل یک قابلمه مناسب بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید تا لپهها نیمپز شوند.
در ادامه لپه نیمپز شده را به همراه سیبزمینی، گوشت و پیاز چرخ کنید تا با هم یکدست شوند، سپس مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه اضافه کنید و مواد را با دست چند دقیقه ورز دهید تا چسبندگی لازم را پیدا کنند.
حالا از مواد کوفته بهاندازه یک هلو برداشته و با دست آنرا شکل دهید، سپس یک مغز گردو وسط آن قرار دهید و کوفته را بهصورت گرد جمع کنید. بههمین ترتیب تمام مواد کوفته را شکل دهید و کنار قرار دهید.
در این مرحله یک تابه مناسب روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن داخل آن بریزید، سپس کوفتهها را داخل تابه قرار دهید و به طور کامل سرخ کنید. پس از اینکه سرخکردن کوفتهها به پایان رسید، آنها را به آرامی داخل سس قرار دهید.
کوفته ها باید به مدت یک ساعت در سس باشند، تا کاملا مغزپخت شوند، فقط توجه داشته باشید که حرارت زیر قابلمه باید کاملا ملایم باشد تا کوفتهها باز نشوند. در پایان کوفتهها را در ظرف مورد نظر به همراه سس سرو کنید. نوش جان.
پیشنهاد مطالعه : برای آشنایی با طرز تهیه انواع غذاهای لذیذ مطلب طرز تهیه میتبال (کوفته قلقلی) را مطالعه کنید.
بورانی اسفناج را میتوان در مدلهای متنوع تهیه کرد. اگر آن را با سیر و گردو مخلوط کنید، عطر و مزه آن فوقالعاده عالی و بسیار هم مقوی میشود. این پیش غذای مقوی را میتوان به عنوان یک مکمل کم هزینه نام برد. در این مطلب از مجله دلتا به آموزش این پیشغذای عالی پرداخته شده است.
ابتدا اسفناج و سیر را پاک کنید و خوب بشویید. سپس آنها را خرد کنید و در قابلمه تفت دهید. هنگام تفت دادن، مقداری نمک و زردچوبه به آن اضافه کنید تا کاملا بپزند.
بعد از اینکه اسفناجها با سیر تفت خوردند، از روی حرارت برمیداریم تا خنک شوند. ماست را با قاشق کاملا همبزنید تا یکدست شود. سپس مقداری نمک، فلفل و گردو خرد شده را به همراه اسفناجهای سرد شده داخل ماست بریزید و خوب مخلوط کنید. بورانی اسفناج خوشطعم شما آماده است، در ظرف مورد نظر سرو کنید. نوشجان.
این پیشغذای سالم، بهترین گزینه برای کنترل فشارخون میباشد. زیرا سبزیهای برگسبز تیره به کنترل فشارخون شما کمک خواهد کرد. البته بهتر است در تهیه آن حتما از سیر تازه استفاده کنید تا خوردن این سبزی به کاهش فشارخون کمک کند. خوردن ۱۰۰ گرم اسفناج تامینکننده مقادیر مناسبی از اسیدفولیک، پتاسیم و بتاکاروتن است؛ یعنی ۱۴۰ میکروگرم اسیدفولیک را به بدن میرساند. مداومت در مصرف اسفناج، از بروز بیماریهای قلبیوعروقی جلوگیری میکند.
پیشنهاد مطالعه: برای آشنایی با طرز تهیه انواع غذاهای ساده مطلب طرز تهیه بورانی کنگر را مطالعه کنید.
مرغ کنجدی بسیار خوشطعم و خوشعطر میباشد. روش آمادهسازی آن، بسیار آسان میباشد. شما با کمی دقت و چاشنی حوصله میتوانید غذایی خوشمزه را در یک وعده غذایی برای پذیرایی از مهمانان آماده کنید و از خوردن آن در کنار یکدیگر لذت ببرید. در این مطلب از مجله دلتا به آموزش این غذای لذیذ و سالم پرداخته شده است.
این غذا سرشار از مواد مغذی و ویتامینهای مختلف میباشد. این غذا همچون مرغ ربی، مرغ کنتاکی و مرغ شکم پر میتواند گزینه مناسبی برای قرارگرفتن در برنامهغذایی ماهانه شما باشد. در ادامه با دستورپخت مرغ کنجدی همراه ما باشید.
پیشنهاد مطالعه: مطلب بال مرغ کنجدی ، پیش غذای شیک را بخوانید.
خوب است بدانید که کشک بادمجان نه تنها در ایران بلکه در بسیاری از کشورهای همسایه مانند آذربایجان و ترکیه طرفدار دارد. این غذا هم میتواند به عنوان یک وعده اصلی و هم به صورت پیش غذا سرو شود. روشهای متنوعی برای تهیه این غذا وجود دارد. در این مطلب از مجله دلتا به آموزش این غذای شگفت انگیز و پرخاصیت پرداخته شده است.
بسیاری از ما به علت اینکه بادمجان سرخشده دارای مقدار بسیار زیادی روغن است؛ دور این غذا را خط کشیدهایم! اما ما برای شما پیشنهادی داریم که این غذا را بتوانید میل کنید. برای حل این مشکل به شما توصیه میکنیم از بادمجان کبابی و یا بادمجان آبپز بههمراه کشک استفاده کنید.
حتما میدانید که طبع کشک سرد است؛ به همین دلیل در طب سنتی توصیه میشود که گردو به این غذا اضافه کنید تا علاوه بر خوشمزهشدن غذا، طبع آن را نیز گرم کند. البته برای اینکه خوردن آن ساده باشد، معمولا گردو آسیاب شده را به کشک بادمجان اضافه میکنند.
انتخاب صحیح بادمجان در خوشمزهشدن غذا نقش بسیار مهمی دارد. توصیه بسیاری از قدیمیها این است که بادمجان شیرین را برای تهیه کشک بادمجان استفاده کنید. اما کدام بادمجان شیرین است؟ اگر رنگ بادمجان یکدست بنفش و پوست آن هم کاملا براق باشد و بعد از فشار دادن سفت نباشد بهترین انتخاب برای کشک بادمجان خواهد بود.
کشک بادمجان هم مانند میرزاقاسمی از آن خوراکهای پرطرفداری است که میتوانید به راحتی با بادمجان خرد یا له شده در خانه به عنوان میانوعده، وعدهاصلی یا حتی افطاری ساده تهیه کنید.
برای تهیه این غذای خوشمزه بعد از آن که بادمجانها را خوب شستید، آنها را پوست بگیرید سپس به صورت طولی از وسط نصف کنید.
برای آن که تلخی بادمجان از بین برود بعد از خرد کردن، آنها را بشویید و روی آنها کمی نمک بپاشید و به مدت ۱۵ دقیقه صبر کنید. سپس آنها را خشک کنید و در مقدار کمی روغن سرخ کنید، بعد از سرخ شدن با استفاده از کاغذ روغنگیر، چربی اضافه آن را بگیرید. شما همچنین میتوانید برای تهیه این خوراک خوشمزه از بادمجان کبابی نیز استفاده کنید.
نعنای خشک را ۱۰دقیقه در آب قرار دهید تا خیس بخورد، سپس آن را درون مقداری روغن با حرارت ملایم تفت دهید. یک قاشق از نعنا را برای تزئین روی کشک بادمجان جدا کنید و کنار بگذارید. دقت داشته باشید که نعنا به سرعت تلخ میشود پس فقط کمی از آن را تفت دهید تا گرم شود. پیازها را به صورت خلالی خردکنید و در مقدار کمی روغن سرخ کنید.
هنگامی که پیاز شروع به سرخ شدن کرد، سیر رنده شده یا خرد شده را به آن اضافه کنید و حدود یک دقیقه تفت بدهید تا طلایی شود. بادمجانها را به مخلوط پیاز و سیر اضافه کرده و با حرارت ملایم تفت دادن را ادامه دهید. در همین حین با یک قاشقچوبی یا گوشتکوب بادمجانها را له کنید.
نعنا داغ و گردو آسیابشده را نیز به این ترکیب اضافه کنید. کشک را با یک چهارم لیوان آبسرد مخلوط کرده، درون ترکیب بادمجان و پیاز بریزید و کمی تفت دهید تا آب اضافی آن بخار شود. کشک بادمجان شما حاضر است آن را به ظرف سرو منتقل کنید و با پیاز داغ، نعنا داغ، کشک و گردو تزئین کنید. نوش جان!
پیشنهاد مطالعه: برای آشنایی با طرز تهیه انواع غذاهای ساده مطلب دستور پخت کشک بادمجان لقمهای را مطالعه کنید.