مجله دلتا

مجله آشپزی دلتا

مجله دلتا

مجله آشپزی دلتا

5 ته دیگ دلچسب که حتما باید امتحان کنید

ته دیگ بخش هیجان‌انگیز آشپزی ایران است و در بسیاری از مهمانی‌ها به همراه غذا یا پیش غذا سرو می‌شود و طرفداران بسیاری دارد.
انواع ته دیگ

برای تهیه انواع ته دیگ می‌توانید از نان‌ها و سبزی‌های متنوع استفاده کنید. اگر می‌خواهید ته‌ دیگ به صورت قالبی و راحت جدا شود، باید از قابلمه‌های نچسب استفاده کنید و از طرف دیگر باید اجازه دهید روغنی که ته قابلمه می‌ریزید کاملا داغ شود. در این مطلب از مجله دلتا به آموزش انواع ته دیگ پرداخته شده است.

ته دیگ با طعم زعفران

یکی از انواع ته دیگ، ته دیگ برنج است. برنج را آبکش کنید و کف قابلمه را نصف فنجان روغن مایع، نصف فنجان آب‌سرد و نصف فنجان هم زعفران آب‌کرده پر‌رنگ ریخته، سپس برنج آبکش‌شده را روی آن بریزید، دم‌کنی گذاشته و شعله را متوسط بگذارید تا برنج دم بکشد و ته‌ دیگ جا‌بیفتد.

برنج زعفرانی

ته دیگ کدو حلوایی خوشمزه

کدو حلوایی را پوست بگیرید. دانه‌های آن‌را جدا کنید، بشویید و قالب بزنید. در این مرحله، کف ظرف را کمی نمک و روغن بریزید. کدو حلوایی‌های قالب‌زده را کف قابلمه بچینید. روی آن کمی روغن بریزید و مثل همیشه برنج روی آن ریخته و بگذارید دم بکشد.

ته دیگ سیب‌زمینی

کمی روغن کف قابلمه بریزید و سیب زمینی‌ها را روی آن بچینید، سپس برنج آبکش‌شده را روی آن بریزید. در تهیه این ته‌ دیگ نباید سیب‌زمینی‌ها بیش از حد نازک باشند.

ته دیگ اسفناج

برگ‌های تازه اسفناج را کف قابلمه بچینید. یا اینکه اسفناجی را که برای بورانی درست کرده‌اید را فشرده کنید و کف ظرف بچینید. برنج را روی آن بریزید و دم‌کنید.

ته دیگ کاهو

کف قابلمه روغن بریزید و یک یا دو لایه کاهو روی آن بچینید و سپس برنج را روی آن بریزید و دم‌کنید. ته‌ دیگ کاهو برای پلو‌های سبز رنگ عالی است.

بدون شک انواع ته دیگ یکی از جذاب ترین و هیجان انگیزترین بخش های آشپزی ایرانی است.

پیشنهاد مطالعه: برای آشنایی با طرز تهیه انواع غذاهای لذیذ مطلب ته‌انداز مرغ؛ زعفرانی و معطر را مطالعه کنید.

هلو کباب ، کوفته مخصوص کرمانشاه

هلو کباب یکی از غذاهای سنتی و قدیمی ایرانی است که اصالت آن متعلق به شهر کرمانشاه می‌باشد. هلو کباب در کرمانشاه با روغن کرمانشاهی تهیه می‌شود که روغن بسیار لذیذی است و باعث می‌شود هلو کباب بسیار خوشمزه تر شود.
هلو کوفته

هلو کباب یکی از انواع کوفته‌ های خوشمزه و مجلسی ایران است. اصالت آن متعلق به کرمانشاه می‌باشد، برای مشاهده این آموزش در ادامه مطلب با مجله دلتا همراه باشید.

مواد لازم برای ۴ نفر

  • گوشت چرخ‌کرده ۵۰۰ گرم
  • لپه ۲۰۰ گرم
  • پیاز یک عدد درشت
  • سیب‌زمینی یک عدد درشت
  • گردو ۱/۲ پیمانه
  • نمک و فلفل سیاه به مقدار‌ کافی
  • زردچوبه و روغن به مقدار‌ کافی

مواد لازم سس کوفته

  • پیاز ۲ عدد درشت
  • رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذاخوری
  • شکر یک قاشق غذاخوری
  • آب لیموترش یک قاشق غذاخوری
  • آلو بخارا ۱/۲ پیمانه
  • زعفران دم کرده ۱/۴ فنجان
  • نمک و فلفل سیاه به مقدار‌ کافی
  • زردچوبه و دارچین به مقدار‌ کافی

دستور پخت هلو کباب، کوفته لذیذ کرمانشاه

مرحله اول

برای تهیه هلو کباب کرمانشاه، ابتدا باید سس‌کوفته را درست کنید، برای این منظور پیازها را به صورت خلالی متوسط خرد کنید و در یک قابلمه مناسب به‌ همراه مقداری روغن تفت دهید، تا پیازها به طور کامل کاراملی شوند.

مرحله دوم

در این مرحله مقداری دارچین، زردچوبه، نمک و فلفل سیاه به پیاز اضافه کنید، و یک دقیقه دیگر مواد را تفت دهید، تا به‌خوبی ترکیب شوند. در ادامه رب گوجه‌‌فرنگی را اضافه کنید و به خوبی تفت دهید تا طعم خامی رب گوجه‌فرنگی گرفته‌ شود.

مرحله سوم

در این مرحله آلو‌بخارا را به قابلمه اضافه کنید، و در حد دو دقیقه تفت دهید، تا با دیگر مواد یکدست شود. در ادامه زعفران دم‌کرده را به همراه ۲ پیمانه آب، شکر و آبلیمو‌ اضافه کنید و اجازه دهید سس غلیظ شود.

مرحله چهارم

در این مرحله به سراغ آماده‌کردن کوفته‌ ها بروید، برای این منظور لپه‌ها را که از قبل به خوبی خیسانده‌اید را به‌ همراه ۲ پیمانه آب داخل یک قابلمه مناسب بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید تا لپه‌ها نیم‌پز شوند.

مرحله پنجم

در ادامه لپه نیم‌پز شده را به‌ همراه سیب‌زمینی، گوشت و پیاز چرخ کنید تا با هم یکدست شوند، سپس مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه اضافه کنید و مواد را با دست چند دقیقه ورز دهید تا چسبندگی لازم را پیدا کنند.

مرحله ششم

حالا از مواد کوفته به‌اندازه یک هلو برداشته و با دست آن‌‌را شکل دهید، سپس یک مغز‌ گردو وسط آن قرار دهید و کوفته را به‌صورت گرد جمع کنید. به‌همین ترتیب تمام مواد کوفته را شکل دهید و کنار قرار دهید.

مرحله هفتم

در این مرحله یک تابه مناسب روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن داخل آن بریزید، سپس کوفته‌ها را داخل تابه قرار دهید و به طور کامل سرخ کنید. پس از اینکه سرخ‌کردن کوفته‌ها به پایان رسید، آن‌ها را به آرامی داخل سس قرار دهید.

مرحله هشتم

کوفته‌ ها باید به مدت یک ساعت در سس باشند، تا کاملا مغز‌پخت شوند، فقط توجه داشته باشید که حرارت زیر قابلمه باید کاملا ملایم باشد تا کوفته‌ها باز نشوند. در پایان کوفته‌ها را در ظرف مورد نظر به همراه سس سرو کنید. نوش جان.

کوفته

پیشنهاد مطالعه : برای آشنایی با طرز تهیه انواع غذاهای لذیذ مطلب طرز تهیه میت‌بال (کوفته قلقلی) را مطالعه کنید.

بورانی اسفناج ، پیش غذایی فوق العاده شیک

بورانی اسفناج را به شکل‌های مختلف تهیه می‌کنند. ولی با سیر و گردو مزه فوق‌العاده‌ای دارد و بسیار مقوی می‌شود. به سرعت و تنها در 30 دقیقه تهیه می‌شود و به عنوان یک مکمل کم هزینه می‌توان از آن نام برد.
بورانی اسفناج

بورانی اسفناج را می‌توان در مدل‌های متنوع تهیه‌ کرد. اگر آن را با سیر و گردو مخلوط کنید، عطر و مزه آن فوق‌العاده عالی و بسیار هم مقوی می‌شود. این پیش غذای مقوی را می‌توان به عنوان یک مکمل کم هزینه نام‌ برد. در این مطلب از مجله دلتا به آموزش این پیش‌غذای عالی پرداخته شده‌ است.

مواد مورد نیاز برای بورانی اسفناج بی‌نظیر

  • اسفناج ۱ کیلو
  • گردوی خرد‌شده ۴ قاشق غذاخوری
  • ماست ۵۰۰ گرم
  • سیر تازه ۱۰۰ گرم (اگر سیرتازه در دسترس نبود از ۳ حبه سیر استفاده کنید)
  • نمک و فلفل و زردچوبه به مقدار‌کافی

طرز تهیه بورانی اسفناج

ابتدا اسفناج و سیر را پاک کنید و خوب بشویید. سپس آن‌ها را خرد کنید و در قابلمه تفت دهید. هنگام تفت دادن، مقداری نمک و زرد‌چوبه به آن اضافه کنید تا کاملا بپزند.

بعد‌ از اینکه اسفناج‌ها با سیر تفت خوردند، از روی حرارت بر‌می‌داریم تا خنک شوند. ماست را با قاشق کاملا هم‌بزنید تا یک‌دست شود. سپس مقداری نمک، فلفل و گردو خرد شده را به همراه اسفناج‌های سرد شده داخل ماست بریزید و خوب مخلوط کنید. بورانی اسفناج خوش‌طعم شما آماده است، در ظرف مورد نظر سرو کنید. نوش‌جان.

اسفناج

نکات تکمیلی در مورد بورانی‌اسفناج

  • زمان آماده‌سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا ۱۰ دقیقه است.
  • و زمان پخت و انتظار آن در حدود ۲۰ دقیقه می‌باشد.
  • بورانی اسفناج را می‌توانید در وعده نهار، میان‌وعده، شام و پیش‌غذا سرو کنید.
  • توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای ۴ نفر مناسب می‌باشد.

این پیش‌غذای سالم، بهترین گزینه برای کنترل فشار‌خون می‌باشد. زیرا سبزی‌های برگ‌سبز تیره به کنترل فشارخون‌ شما کمک خواهد کرد. البته بهتر است در تهیه آن حتما از سیر تازه استفاده کنید تا خوردن این سبزی به کاهش فشارخون کمک کند. خوردن ۱۰۰ گرم اسفناج تامین‌کننده مقادیر مناسبی از اسیدفولیک، پتاسیم و بتاکاروتن است؛ یعنی ۱۴۰ میکروگرم اسیدفولیک را به بدن می‌رساند. مداومت در مصرف اسفناج، از بروز بیماری‌های قلبی‌وعروقی جلوگیری می‌کند.

پیشنهاد مطالعه: برای آشنایی با طرز تهیه انواع غذاهای ساده مطلب طرز تهیه بورانی کنگر را مطالعه کنید.

مرغ کنجدی لذیذ و مقوی

مرغ کنجدی غذایی بسیار خوشمزه و خوش عطر است که از مواد مغذی و ویتامین‌های مختلف سرشار می‌باشد. در این مقاله با طرز تهیه مرغ کنجدی آشنا خواهید شد.
مرغ کنجدی

مرغ کنجدی بسیار خوش‌طعم و خوش‌عطر می‌باشد. روش آماده‌سازی آن، بسیار آسان می‌باشد. شما با کمی دقت و چاشنی حوصله می‌توانید غذایی خوشمزه را در یک وعده‌ غذایی برای پذیرایی از مهمانان‌ آماده کنید و از خوردن آن در کنار یکدیگر لذت ببرید. در این مطلب از مجله دلتا به آموزش این غذای لذیذ و سالم پرداخته شده است.

آشنایی با طرز تهیه مرغ کنجدی

این غذا سرشار از مواد مغذی و ویتامین‌های مختلف می‌باشد. این غذا همچون مرغ ربی، مرغ کنتاکی و مرغ شکم پر می‌تواند گزینه مناسبی برای قرار‌گرفتن در برنامه‌غذایی ماهانه شما باشد. در ادامه با دستور‌پخت مرغ کنجدی همراه ما باشید.

مواد لازم:

  • سینه‌مرغ بدون استخوان و نصف شده: ۶ عدد
  • دانه کنجد بوداده: یک قاشق غذاخوری
  • سس سویا: ۱/۲ پیمانه
  • عسل: ۱/۲ پیمانه
  • آب: ۱ پیمانه
  • آرد ذرت یا آرد برنج: ۲ قاشق غذاخوری
  • فلفل قرمز: ۱/۵ قاشق چایخوری
  • زنجبیل آسیاب شده: ۱/۵ قاشق چایخوری

مرغ با سبزیجات

طرز تهیه مرغ کنجدی لذیذ و مقوی

  1. ابتدا سینه‌های مرغ را به تکه‌های با ابعاد حدود ۲.۵ سانتی‌متر برش دهید.
  2.  سپس ماهیتابه را روی حرارت ملایم شعله قرار داده تا گرم شود. بعد مرغ‌ها را به آن اضافه کرده و حدود ۶ دقیقه حرارت داده تا تغییر رنگ دهند.
  3.  در ظرف دیگری سس‌سویا، عسل، آرد ذرت، آب، فلفل قرمز و زنجبیل را با یکدیگر مخلوط کنید. سپس مواد را خوب هم بزنید تا ترکیب یک‌دستی حاصل شود.
  4.  سس تهیه شده را روی مرغ‌های داخل تابه بریزید، چند دقیقه‌ای روی حرارت بماند تا سس کمی غلظت پیدا کند.
  5.  بعد از اندکی غلظت یافتن سس روی مرغ‌ها دانه کنجد بپاشید و درب ظرف را ببندید و اجازه دهید مواد با حرارت کم پخته‌ شوند، تا هنگامی که مرغ سس را به خود جذب کند.
  6.  مرحله پایانی‌، مرغ کنجدی آماده شد. می‌توانید آن را با پیازچه ،کلم بروکلی و فلفل دلمه‌ای تزئین کنید سپس با برنج سرو کنید.

مرغ و کنجد و برنج

نکات پخت مرغ کنجدی لذیذ:

  • می‌توانید در پایان پخت چند قطره روغن زیتون روی مرغ‌ها بریزید. البته زیاد نباشد.
  • به‌جای زنجبیل آسیاب شده می‌توان از زنجبیل تازه نیز بهره‌ برد.
  • اگر احساس کردید سس بیش از حد غلیظ است می‌توان مقداری آب اضافه نمود.

پیشنهاد مطالعه: مطلب بال مرغ کنجدی ، پیش غذای شیک را بخوانید.

کشک بادمجان مجلسی و اصیل ایرانی

بادمجان به روش‌های مختلف در غذاها استفاده می‌شود، می‌توانید آن را به صورت کبابی یا سرخ‌شده در غذا به‌کار ببرید. برای تهیه کشک بادمجان، این غذای خوش طعم و ساده از هر دو نوع روش گفته شده می‌توان استفاده کرد.
کشک بادمجان

خوب است بدانید که کشک بادمجان نه تنها در ایران بلکه در بسیاری از کشورهای همسایه مانند آذربایجان و ترکیه طرفدار دارد. این غذا هم می‌تواند به عنوان یک وعده اصلی و هم به صورت پیش غذا سرو شود. روش‌های متنوعی برای تهیه این غذا وجود دارد. در این مطلب از مجله دلتا به آموزش این غذای شگفت انگیز و پر‌خاصیت پرداخته شده است.

کشک بادمجان مجلسی و اصیل ایرانی

نکات مهم در طرز تهیه کشک بادمجان

بسیاری از ما به علت اینکه بادمجان سرخ‌شده دارای مقدار بسیار زیادی روغن است؛ دور این غذا را خط کشیده‌ایم! اما ما برای شما پیشنهادی داریم که این غذا را بتوانید میل کنید. برای حل این مشکل به شما توصیه می‌کنیم از بادمجان کبابی و یا بادمجان آب‌پز به‌همراه کشک استفاده کنید.

بادمجان کبابی

حتما می‌دانید که طبع کشک سرد است؛ به همین دلیل در طب سنتی توصیه می‌شود که گردو به این غذا اضافه کنید تا علاوه بر خوشمزه‌شدن غذا، طبع آن را نیز گرم کند. البته برای اینکه خوردن آن ساده باشد، معمولا گردو آسیاب شده را به کشک بادمجان اضافه می‌کنند.

تزئین کشک

کدام بادمجان را انتخاب کنیم؟

انتخاب صحیح بادمجان در خوشمزه‌شدن غذا نقش بسیار مهمی دارد. توصیه بسیاری از قدیمی‌ها این است که بادمجان شیرین را برای تهیه کشک بادمجان استفاده کنید. اما کدام بادمجان شیرین است؟ اگر رنگ بادمجان یکدست بنفش و پوست آن هم کاملا براق باشد و بعد از فشار دادن سفت نباشد بهترین انتخاب برای کشک بادمجان خواهد بود.

مواد لازم

  • بادمجان ۵ عدد
  • کشک پاستوریزه نصف پیمانه
  • نعنا خشک ۳ قاشق غذاخوری
  • روغن به‌مقدار لازم
  • پیاز بزرگ یک عدد
  • سیر ۲ حبه
  • مغز گردوی آسیاب شده  یک سوم پیمانه
  • نمک به مقدار لازم

طرز تهیه کشک بادمجان مجلسی و اصیل ایرانی در خانه

مرحله اول

کشک بادمجان هم مانند میرزاقاسمی از آن خوراک‌های پرطرفداری است که می‌توانید به راحتی با بادمجان خرد یا له شده در خانه به عنوان میان‌وعده، وعده‌اصلی یا حتی افطاری ساده تهیه کنید.

برای تهیه این غذای خوشمزه بعد از آن که بادمجان‌ها را خوب شستید، آن‌ها را پوست بگیرید سپس به صورت طولی از وسط نصف کنید.

مرحله دوم

برای آن که تلخی بادمجان از بین برود بعد از خرد کردن، آن‌ها را بشویید و روی آن‌ها کمی نمک بپاشید و به مدت ۱۵ دقیقه صبر کنید. سپس آن‌ها را خشک کنید و در مقدار کمی روغن سرخ کنید، بعد از سرخ شدن با استفاده از کاغذ روغن‌گیر، چربی اضافه آن را بگیرید. شما همچنین می‌توانید برای تهیه این خوراک خوشمزه از بادمجان کبابی نیز استفاده کنید.

مرحله سوم

نعنای خشک را ۱۰‌دقیقه در آب قرار دهید تا خیس بخورد، سپس آن را درون مقداری روغن با حرارت ملایم تفت دهید. یک قاشق از نعنا را برای تزئین روی کشک بادمجان جدا کنید و کنار بگذارید. دقت داشته باشید که نعنا به سرعت تلخ می‌شود پس فقط کمی از آن را تفت دهید تا گرم شود. پیازها را به صورت خلالی خرد‌کنید و در مقدار کمی روغن سرخ کنید.

مرحله چهارم

هنگامی که پیاز شروع به سرخ شدن کرد، سیر رنده شده یا خرد شده را به آن اضافه کنید و حدود یک دقیقه تفت بدهید تا طلایی شود. بادمجان‌ها را به مخلوط پیاز و سیر اضافه کرده و با حرارت ملایم تفت دادن را ادامه دهید. در همین حین با یک قاشق‌چوبی یا گوشت‌کوب بادمجان‌ها را له کنید.

مرحله پنجم

نعنا داغ و گردو آسیاب‌شده را نیز به این ترکیب اضافه کنید. کشک را با یک چهارم لیوان آب‌سرد مخلوط کرده، درون ترکیب بادمجان و پیاز بریزید و کمی تفت دهید تا آب اضافی آن بخار شود. کشک بادمجان شما حاضر است آن را به ظرف سرو منتقل کنید و با پیاز داغ، نعنا داغ، کشک و گردو تزئین کنید. نوش جان!

تزئین کشک

پیشنهاد مطالعه: برای آشنایی با طرز تهیه انواع غذاهای ساده مطلب دستور پخت کشک بادمجان لقمه‌ای را مطالعه کنید.