سمبوسه غذایی با ریشه آبادانی میباشد. سمبوسه در مناطق جنوب ایران سرو بیشتری دارد. طرز تهیه این غذا بسیار آسان و سریع است، برای آشنایی با روش تهیه سمبوسه خانگی با ما در مجله دلتا همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه سمبوسه خانگی برای ۵ نفر
برای درست کردن سمبوسه می توانید سیب زمینی ها را پوست بکنید نگینی کنید و بعد آبپز کنید. البته میتوانید سیب زمینی را با پوست نیز آبپز کنید.
سیبزمینیها را به همراه آب، نمک و کمی روغن میپزیم. با اضافه کردن نمک و روغن سیبزمینی مزه دار میشود.
در فاصلهای که سیب زمینیها آبپز میشوند، پیازها را خرد میکنیم و در ظرف مورد نظر سرخ میکنیم اما اجازه نمیدهیم که پیازها خیلی خشک شوند. در آخر تفت هم کمی زردچوبه به آن اضافه میکنیم تا پیازها خوش رنگ و طلایی شوند.
بعد از اینکه سیبزمینیها پخت و سرد شد آنها را با گوشتکوب له میکنیم.
مواد سمبوسه شامل سیب زمینی، پیاز و همچنین سبزیهای معطر ساطوریشده است، این مواد را بههمراه کمی نمک، فلفل و زردچوبه با هم ترکیب میکنیم و تفت میدهیم.
میتوانید مواد سمبوسه را داخل نانهای رول کرده سرخ کنید. همچنین میتوانید نان سمبوسهها را مثلثی برش زده و سرخ کنید. اگر میخواهید سمبوسههای بزرگ درست کنید باید نان را به صورت طولی برش بزنید. اگر میخواهید سمبوسههای کوچک درست کنید، نان را به صورت عرضی برش بزنید.
حالا برای پیچیدن سمبوسه مقداری مواد برمیداریم، در یک سمت نان قرار میدهیم و به حالت مثلثی نان را میپیچانیم.
نان را تا میزنیم تا تمام اضلاع آن بسته شود. فقط اگر لبههای نان خشک بود، کمی مرطوبش کنید.
بعد از پیچاندن سمبوسهها آنها را در روغنی که حدودا نیمسانت از سطح ظرف را پر کرده، سرخ میکنیم. فقط دقت کنید برای اینکه سمبوسهها بازنشوند از سمتی که پیچیده شدند، داخل روغن قرار دهید.
وقتی سمبوسهها سرخ شدند، طرف دیگر آنرا سرخ میکنیم. سپس روغن اضافه آنرا با کاغذ روغنگیر خشک میکنیم.
پیشنهاد مطالعه: برای آشنایی با طرز تهیه انواع غذاهای لذیذ مطلب سمبوسه؛ غذای لذیذ هندیها را مطالعه کنید.
برخی از غذاهای کشورهای دیگر با ذائقه ما ایرانیها سازگار است و تجربه طعم آنها خیلی لذت بخش است. یکی از این غذاهای لذیذ، کباب مرغ تند مراکشی است که تهیه آن بسیار ساده و بیدردسر است. در این مطلب از مجله دلتا به آموزش این غذای رژیمی پرداخته شده است.
آبلیمو، روغن زیتون، سیر، پودر زیره، پودر گشنیز، پودر فلفل قرمز و نمک را داخل میکسر بریزید و هم بزنید تا یکدست شود.
پس از اینکه مواد مخلوط شدند گشنیز خرد شده و جعفری خرد شده را اضافه کنید و سس را داخل کاسهای بریزید.
استخوانهای مرغ را جدا کنید و هر سینه مرغ را از پهنا به ۲-۳ قسمت برش بزنید، سپس تکههای مرغ را به سس اضافه کنید و خوب مخلوط نمایید، روی کاسه را با سلفون بپوشانید و حداقل به مدت ۴ ساعت در یخچال استراحت دهید.
مرغها را داخل تابهای که چرب کردهاید یا سینی مخصوص کباب کردن قرار دهید، پس از اینکه طلایی شد برگردانید تا طرف دیگر مرغ نیز برشته و طلایی شود. سپس کباب مرغ را به همراه ماست و برنج سرو کنید.
خوشحال میشویم نظرات و تجربه خودتان را درباره این غذای خوشطعم با ما به اشتراک بگذارید.
پیشنهاد مطالعه : برای آشنایی با طرز تهیه انواع غذاهای لذیذ مطلب جوجه کباب هندی، تند و خوشمزه را مطالعه کنید.
پیاز پلو یا سوغان پلو یکی از غذاهای خوشمزه و مقوی شهر اردبیل است. برای تهیه این پلوی خوشمزه باید پیازهای کوچک بنفش را تهیه و آنها را به صورت درسته سرخ کنید. شما میتوانید این غذا را مانند دیگر غذاهای سنتی با گوشت، مرغ یا گوشت چرخ کرده تهیه کنید. امروز در مجله دلتا طرز تهیه پیاز پلو با گوشت چرخ کرده را به شما آموزش خواهیم داد. با ما همراه باشید.
ابتدا پیازهای کوچک را پوست بگیرید و آنها را بشویید. داخل یک تابه مقداری روغن ریخته و پیازها را به صورت درسته با مقداری نمک و آبلیمو تفت دهید تا مغز پخت و طلایی شوند. حتما حرارت ملایم باشد تا یکدست سرخ شوند.
یک عدد پیاز را رنده ریز بزنید و داخل کاسه ریخته و به همراه گوشت چرخ کرده، آرد نخودچی، نمک، فلفل سیاه و سماق خوب ورز دهید. سپس مواد را برای نیم ساعت داخل یخچال قرار دهید تا منسجم شود. در همین حین پیاز دیگر را نگینی ریز خرد کنید و داخل تابه کمی تفت دهید تا سبک و شیشهای شود.
مواد را از یخچال خارج کنید و به اندازه یک گردو از گوشت بردارید و در دست گرد کنید. داخل یک تابه مقداری روغن ریخته و پس از داغ شدن گوشت قلقلیها را درون روغن سرخ کنید. در انتها وقتی گوشتها سرخ شدند مخلوط پیاز داغ مرحله قبل را به آن اضافه کنید و کنار بگذارید.
در ادامه برنج را که از قبل با کمی نمک خیس کردهاید روی حرارت قرار دهید تا به جوش بیاید. در حین جوشیدن کف روی برنج را بگیرید و برنج را آبکش کنید. سپس کف قابلمه روغن ریخته و تهدیگ مورد نظر را قرار دهید. روی تهدیگ یک لایه برنج، مقداری از پیازهای درسته سرخ شده و کمی گوشت قلقلی قرار دهید و در آخر روی آن زعفران بریزید. این کار را مجدد تکرار کنید تا گوشت، برنج و پیاز تمام شود. سپس برنج را به مدت ۴۵ دقیقه دم بگذارید. بعد از پخت برنج را در ظرف مناسب سرو ریخته و روی آن را با چند تکه گوشت قلقلی و چند برگ گشنیز تزئین کنید. نوش جان.
پیشنهاد مطالعه : برای آشنایی با طرز تهیه انواع غذاهای لذیذ مطلب پلو یونانی با مرغ، غذایی خوشعطر را مطالعه کنید.
آش خیار یکی از آشهای سنتی ایرانی است که اصالت آن برای استان همدان خصوصا شهرهای ملایر، نهاوند و تویسرکان است. برای تهیه این آش باید خیار چنبر داشته باشید. میتوانید در فصل خیار چنبر این میوه را خریداری و خرد کرده و در فریزر نگهداری کنید تا بتوانید در زمستان و بهار هم این آش خوشمزه را تهیه کنید و در آشپزی خود تنوع ایجاد کنید. امروز در مجله دلتا آش خیار چنبر را به شما آموزش خواهیم داد. با ما همراه باشید.
عدس و بلغور را جداگانه از قبل خیس کنید تا نفخ آن گرفته شود. سپس بلغور را به صورت جداگانه بپزید؛ بدین ترتیب که بلغور را داخل قابلمه بریزید و چند لیوان آب اضافه کنید و روی شعله قرار دهید تا پخته و نرم شود.
پیاز را پوست بگیرید و خلالی ریز خرد کنید و به همراه زردچوبه و روغن داخل قابلمه تفت دهید تا نرم شود. سپس گوشت را اضافه کنید و تفت دهید تا گوشت تغییر رنگ دهد و چند لیوان آب روی گوشت ریخته و روی شعله زیاد قرار دهید تا به جوش بیاید. سپس حرارت را کم کنید و صبر کنید تا گوشت خوب پخته شود.
وقتی گوشت در حال پخت است عدس را اضافه کنید و صبر کنید تا پخته و نرم شود. وقتی گوشت پخته شد آن را از قابلمه بیرون بیاورید و استخوان گوشت را از آن جدا کنید و گوشت را ریش ریش کرده و داخل قابلمه بریزید.
در این مرحله بلغور پخته شده را به مواد آش بیفزایید. سپس پیاز داغ و سیر را خرد کنید و داخل تابه با کمی روغن تفت دهید و کمی از آن را داخل آش بریزید، حالا نوبت به خیارها میرسد. خیارهایی را که به اندازه تقریبی یک بند انگشت خرد کردهاید حدود ۱۰ دقیقه روی شعله ملایم تفت داده و به محتویات آش اضافه کنید.
باید مراقب باشید خیارها در این مرحله له نشوند. حالا باید نمک و فلفل آش را اندازه کنید و منتظر بمانید تا خوب جا بیفتد و در آخر کشک را بیفزایید و هم بزنید. سپس داخل کاسه ریخته و به همراه نعناع خشک و پیاز داغ تزئین کنید. آش خیار چنبر خوشمزه شما حاضر است. نوش جان.
پیشنهاد مطالعه : برای آشنایی با طرز تهیه انواع غذاهای لذیذ مطلب خورشت بامیه با گوشت، خورشتی محبوب را مطالعه کنید.
خورشتهای ایرانی تنوع زیادی دارند. خیلی از افراد به پختن خورشتهای معروفی مثل قورمهسبزی بسنده میکنند و از غذاهای دیگری مثل خورشت بامیه میگذرند. اگر پیش از این خورشت بامیه درست کردهاید ولی طعمش را نپسندیدهاید احتمالا دستور پخت خوبی برای آن نداشتهاید. پس با مجله دلتا همراه باشید تا طرز تهیه خورشت بامیه با گوشت را به شما آموزش دهیم.
پیازها را به صورت نگینی ریز خرد کنید و در مقداری روغن تفت دهید. زمانی که آب پیاز تبخیر و به اصطلاح سبک شد، گوشت را به آن اضافه کنید و تفت دهید. کمی بعد تمام ادویهها بجز نمک را هم اضافه کنید و همچنان به تفت دادن ادامه دهید.
بعد از ۱۰ دقیقه که گوشت و ادویهها با هم تفت خوردند به آنها آب جوش اضافه کنید. مقدار آب جوش باید به اندازهای باشد که روی گوشتها را بگیرد. سپس اجازه دهید گوشت با حرارت ملایم کاملا بپزد.
در مدتی که گوشت در حال پختن است، بامیهها را در مقداری روغن سرخ کنید. بعد از اینکه گوشت پخت، رب گوجه فرنگی را در روغن تفت دهید و به آن اضافه کنید.
بعد از اضافه کردن رب گوجه فرنگی، بامیهها را اضافه کنید. اجازه دهید برای ۳۰ تا ۴۰ دقیقه خورشت با حرارت ملایم بپزد و جا بیفتد. اگر آب خورشت کم بود در این مرحله میتوانید با احتیاط به آن آب جوش اضافه کنید.
بعد از اینکه خورشت به روغن افتاد، تمر هندی و نمک را به میزان کافی اضافه کنید. سپس زعفران را به خورشت اضافه کنید. یک ربع دیگر به خورشت زمان دهید تا مزهها با یکدیگر ترکیب شوند. میتوانید برای جذابتر شدن ظاهر غذا در یک ربع آخر گوجه فرنگی گیلاسی هم به خورشت بامیه اضافه کنید. خورشت بامیه با گوشت شما حاضر است. نوش جان.
پیشنهاد مطالعه : برای آشنایی با طرز تهیه انواع غذاهای لذیذ مطلب طرز تهیه خورشت آلو اسفناج را مطالعه کنید.