یتیمچه یک غذای محلی خوشمزه با میزان کالری پایین است. این غذا را به گونههای مختلفی میتوان تهیه کرد که ما یکی از آن روشها را در این مطلب مجله دلتا در اختیار شما قرار میدهیم. روش پخت یتیمچه بسیار ساده است و به راحتی میتوانید در زمان کوتاه یک غذای خوشمزه داشته باشید.
در طرز تهیه یتیمچه، ابتدا باید بادمجانها را پوست بگیرید و آنها را حلقه حلقه کنید مقداری نمک روی آنها بریزید و حدود نیم ساعت آنها را کنار بگذارید تا نمک طعم تلخی آنها را به خوبی بگیرد و سپس آنها را خوب بشویید تا نمک آنها از بین برود و بادمجانها شور نباشند.
روغن یا کره را درون یک قابلمه بریزید و مقداری زردچوبه به آن اضافه کنید. پیازها را نگینی خرد کنید و درون روغن بریزید و آنها را تفت دهید تا طلایی شوند.
گوجه فرنگیها را به صورت حلقهای برش دهید و بعد از سرخ شدن پیازها، گوجهها را به آن اضافه کنید و شعله را کم کنید و اجازه دهید تا گوجهها آب بیندازند.
بعد از گذشت حدود ۵ دقیقه بادمجانها را روی گوجه به صورت مرتب بچینید. فلفل دلمهای را نگینی ریز و سیب زمینیها را به صورت حلقهای خرد کنید. فلفلها را روی بادمجانها بریزید و بعد از آن سیب زمینیها را به صورت مرتب روی آنها بچینید.
در آخرین مرحله رب گوجه فرنگی را با نصف لیوان آب مخلوط کنید تا رب کاملا در آب شود. به آن نمک، فلفل و زرد چوبه بزنید. سپس آن را روی مواد داخل قابلمه بریزید و مقدار بسیار کمی روغن نیز به آن اضافه کنید.
درب قابلمه را روی آن قرار دهید و حدود ۳۰ تا ۴۰ دقیقه اجازه دهید تا مواد پخته شوند و یتیمچه شما آماده شود. بعد از آماده شدن آن را به ظرف سرو انتقال دهید و نوش جان کنید.
پیشنهاد مطالعه : برای آشنایی با طرز تهیه انواع غذاهای لذیذ مطلب بورانی بادمجان کبابی، یک پیش غذای مجلسی را مطالعه کنید.
پیچاخ قیمه یا پیچاق قیمه از خورشهای منحصربهفرد شهر اردبیل است. این غذا در مجالس یا مهمانیهای رسمی همراه با پلو سرو میشود. در ادامه این مطلب در مجله دلتا طرز تهیه خورش پیچاق قیمه را مطالعه میکنید.
گوشت را به صورت مکعبی خرد کنید. یک قابلمه بردارید و داخل آن مقداری روغن بریزید و گوشت را با روغن تفت دهید. رب را اضافه کنید و به تفت دادن ادامه دهید. بیشتر رنگ این خورش با زعفران است. بنابراین رب زیاد اضافه نکنید.
خلال بادام، فلفل و زردچوبه را اضافه کنید. مواد را با هم تفت دهید. حدود دو لیوان آب جوش اضافه کنید و در قابلمه را ببندید تا گوشت کاملا بپزد.
بعد از یک ساعت پیازها را خرد کنید و داخل مقداری روغن سرخ کنید. سپس پیاز داغ و آبغوره را به خورش اضافه کنید. بعد از چند دقیقه نمک و زعفران را هم اضافه کنید. صبر کنید تا خورش پیچاق قیمه با حرارت ملایم کاملا جابیفتد.
یک تابه گود بردارید و خورش را داخل آن منتقل کنید. با قاشق قسمتهایی از خورش را باز کنید، و زردهها را به صورت درسته درون خورش بیندازید. در تابه را ببندید تا تخممرغها بپزند. خورش پیچاخ قیمه آماده است. در پایان این خورش خوشمزه را بههمراه برنجزعفرانی سرو میل بفرمائید. نوش جان!
پیشنهاد مطالعه : برای آشنایی با طرز تهیه انواع غذاهای لذیذ مطلب کباب کاسهای، کبابی خوشمزه در فر! را مطالعه کنید.