میوه خشکشده را میتوانید بهعنوان یک میان وعده سالم و مقوی بهتنهایی یا همراه با شکلات تلخ نوش جان کنید. در ادامه با روش خشک کردن میوه همراه مجله دلتا باشید.
یکی از روشهای آسان برای خشککردن میوه، استفاده از فر است. انتخاب میوه مناسب دارای اهمیت است. نمیتوانید تمام میوهها را خشککنید. میتوانید از انواع انگور بدون هسته ازجمله انگور سیاه یا سبز، هلو، آلو، زردآلو، موز، سیب، انبه، انجیر، گلابی و حتی خرما استفاده کنید.
حتما از میوههای رسیده و سالم استفاده کنید. میوههای خراب یا نرسیده یا بیشازحد رسیده ارزش غذایی ندارند، بهخوبی خشک نمیشوند و ازآنجاییکه حاوی قند زیادی نیستند، مزه خوبی هم ندارند.
میوه را با آب بشویید. اگر پوست بعضی میوهها مثل سیب و هلو گرفته شود، بهتر خشک میشوند. با یک چاقوی تیز انتهای هر میوه یک علامت X درست کنید. درون یککاسه آب جوش و در کاسه دیگر آب یخ بریزید. ابتدا میوهها را به مدت ۳۰ ثانیه در آب جوش قرار دهید. سپس آنها را به کاسه آبیخ منتقل کنید. با این کار پوست میوه جدا میشود.
باید میوههای بزرگ را نازک برش بزنید، اما انجام این کار برای میوههای کوچکتر مثل انگور و توت ضرورت ندارد. البته انگور و توت هستهدار را باید از وسط نصف کرده و هسته آنها را خارج کنید.
روی سینی فر کاغذ روغنی بگذارید و برشهای میوه با فاصله و بهطوریکه با یکدیگر تماس نداشته باشند، در سینی فر قرار دهید.
از قبل، فر را روی ۵۰ درجه سانتیگراد قرار دهید تا گرم شود. با توجه به نوع میوه، دمای فر و ضخامت برشهای میوه باید اجازه دهید میوهها به مدت ۴ تا ۸ ساعت در فر بمانند تا خشک شوند.
میوهها را مداوم چک کنید تا مطمئن شوید که در حال چروک شدن (و نه سوختن) هستند. نباید عجله کنید و برای اینکه میوهها زودتر خشک شوند، درجه فر را زیاد کنید، چون این کار باعث میشود میوهها بسوزند و دیگر قابلخوردن نباشند. میوهها باید در این مرحله مثل لاستیک اما منعطف باشند.
بسیاری از افراد ترجیح میدهند از روش سنتی خشککردن میوه یعنی قرار دادن میوهها در معرض نور خورشید استفاده کنند. خشککردن میوه با این روش چند روز طول میکشد. بنابراین باید زمانی را برای این کار انتخاب کنید که هوا چند روز پشت سر هم گرم باشد.
میوهها را به یک توری استیل ضدزنگ با روکش تفلون منتقل کنید. روی میوهها را با یک توری نازک بهصورت شل بپوشانید. قرار دادن میوه روی یک آجر هم باعث بهبود جریان هوا به میوهها و افزایش سرعت خشک شدن میشود. یک ورق آلومینیومی زیر سینی قرار دهید تا نور بیشتری به آن منعکس شود و میوهها سریعتر خشک شوند. سینی را شبها در یک فضای سرپوشیده قرار دهید، چون هوای خنک میتواند رطوبت را به میوهها برگرداند.
میوه خشککن را روی دمای ۷۵ درجه سانتیگراد بگذارید. میوهها را در یکلایه در دستگاه پخش کنید. میزان دقیق خشک شدن میوه با توجه به نوع و ضخامت آن متفاوت است، اما معمولاً بعد از یک تا دو روز آماده میشود. بعد از ۲۴ ساعت اول، میوهها را بررسی کنید تا از خشک شدن بیشازحد آنها جلوگیری شود. بعدازاین هر ۶ تا ۸ ساعت یکبار به آنها سر بزنید.
پیشنهاد مطالعه : برای آشنایی با طرز تهیه انواع غذاهای لذیذ مطلب تهیه گوجه خشک و پودر گوجه، مقوی و کاربردی را مطالعه کنید.
همیشه قرار نیست برنج را با گوشت فراوان سرو کنید. اگر گیاهخوار باشید، بازهم میتوانید انواع پلوهای خوشمزه را میل کنید و از طعمشان لذت ببرید. شوید پلو با لوبیا، بهتنهایی یا با ماست خوشمزه است. مردم استان فارس یا خوزستان آن را گاهی با ماهی سرخشده و گاهی با گوشت و مرغ پختهشده سر سفره میگذارند. در ادامه این مطلب با مجله دلتا همراه باشید، تا طرز تهیه این غذای مقوی را به شما آموزش دهیم.
برنج را بپزید اما پنج دقیقه قبل از نرم شدن دانههای برنج، آن را آبکش کنید و کنار بگذارید. در همین فاصله یک قابلمه نچسب را برای گرم شدن روی اجاق بگذارید. برای تهدیگ این برنج میتوانید از نان لواش، برنج، سیبزمینی یا حتی خمیر هزارلا استفاده کنید. اما فراموش نکنید که روغن کف قابلمه باید به مقدار کافی داغ شود تا تهدیگ نچسبد و بتوانید برنج را به شکل سالم در ظرف برگردانید.
اگر تهدیگ سیبزمینی را انتخاب کردهاید، سیبزمینی را پوست بگیرید و حلقه کنید. کف قابلمه دو قاشق روغن بریزید و وقتی روغن خوب داغ شد، سیبزمینیها را روی آن بچینید. سپس کمی نمک و یک قاشق زعفران آب کرده روی سیبزمینیها بریزید.
حالا وقت اضافه کردن برنج است. دو کفگیر برنج روی سیبزمینیها بریزید، یکلایه لوبیا اضافه کنید و یکلایه شوید خردشده تازه همروی لوبیاها بریزید.
این کار را تا زمان تمام شدن مواد ادامه دهید و درب قابلمه را همراه با دمکنی، روی آن بگذارید. در آخر هم سه الی چهار قاشق زعفران دمکرده را همراه با سه چهار قاشق روغن روی برنج بریزید و با قاشق بهآرامی لایه رویی را زیر رو کنید تا بخشی از برنجها زعفرانی شوند.
شعله را در ابتدا کمی زیاد کنید تا برنج بخار کند و پس از حدود پنج دقیقه شعله را تا آخر کم کنید. شوید پلو با لوبیا بعد از یک تا یک ساعت و نیم آماده خواهد بود. قابلمه را در یک دیس مناسب برگردانید، سپس با یک دستمال نمدار کف قابلمه بکشید تا راحتتر جدا شود.
پیشنهاد مطالعه : برای آشنایی با طرز تهیه انواع غذاهای لذیذ طرز تهیه واویشکا، غذای خوشمزه گیلانی را مطالعه کنید.
فرنی با آرد برنج یکی از دسرهای خوشمزه و مقوی است که بهسادگی در خانه قابل تهیه است. خوردن یککاسه فرنی برای افطار یا در پایان یک روز سختکاری انرژی را به بدن شما بازمیگرداند. در ادامه این مطلب با مجله دلتا همراه باشید، تا طرز تهیه این دسر خوشمزه را به شما آموزش دهیم.
فرنی دسر پرخاصیت و درعینحال سادهای است که دارای تنوعی بسیار است. یکی از محبوبترین و شناختهشدهترین انواع این دسر خوشمزه، فرنی با آردبرنج است.
شما برای تهیه فرنی با آرد برنج ابتدا باید شیر سرد را داخل یک قابلمه متوسط بریزید. آرد برنج را به شیر سرد اضافه کنید و خوب هم بزنید تا آرد کاملا در شیر سرد حل شود. سپس شکر را هم اضافه کنید و شروع به حل کردن آن کنید. حالا قابلمه را روی حرارت گذاشته و آب را به آن اضافه کنید و مرتب هم بزنید.
دقت داشته باشید، همزدن را متوقف نکنید چون این کار باعث میشود آرد برنج در شیر یکدست حل نشود. پس مرتب آن را هم بزنید تاکمی غلیظ شود. سپس گلاب را اضافه کنید.
اگر مایل بودید میتوانید کمی وانیل هم به این دستور اضافه کنید و همچنان هم بزنید. اضافه کردن کمی وانیل عطر بسیار خوبی به فرنی شما میدهد. فرنی را آنقدر هم بزنید تا به غلظت موردنظر برسد. فرنی شما آماده است خیلی سریع تا وقتی سفت نشده آن را داخل ظرف مناسب بریزید و روی آن را با دارچین یا خلال پسته تزئین و سپس نوش جان کنید.
پیشنهاد مطالعه : برای آشنایی با طرز تهیه انواع دسرهای لذیذ مطلب فرنی بادام، دسر خنک تابستانی را مطالعه کنید.
همیشه نمیشود یک لیست غذای تکراری داشته باشید و هرروز هفته آن را برای اعضای خانواده آماده کنید. چون دیر یا زود برنامه غذایی تکراری میشود و دیگر آن جذابیت لازم را نخواهند داشت. پیشنهاد میکنیم طرز تهیه تبوله را یاد بگیرید و این بار این غذای اصیل لبنانی را برای ناهار یا شام آماده کنید. تبوله یک غذای کمکالری و سالم است. بنابراین حتی اگر در رژیم لاغری هستید هم میتوانید تبوله با پنیر کبابی را درست کرده و نوش جان کنید. با مجله دلتا همراه باشید و راه و روش درست کردن این خوراکی خوشمزه را یاد بگیرید.
برای تهیه تبوله، یک ظرف متوسط مقاوم در برابر حرارت بردارید. بلغور گندم، عصاره سبزیها و سیر خردشده را درون ظرف بریزید. سپس روی مواد آب جوش ریخته و درب ظرف را بسته و آن را برای ۳۰ دقیقه کنار بگذارید.
در این مرحله بلغور را درون آبکش بریزید تا آب آن گرفته شود. سپس مغز بادام، گوجهفرنگی، جعفری، روغنزیتون، آبلیمو و کمی فلفل به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید تا کاملا باهم مخلوط شوند.
حالا نوبت طعم دار کردن و پختن پنیر کبابی است. یک تابه روی حرارت قرار دهید و روغن را درون آن بریزید. سپس پنیر کبابی خردشده را درون روغن قرار دهید و هر دو طرف پنیر را به مدت یک دقیقه سرخکنید. پنیر کبابی را روی تبوله بگذارید و به همراه لیموترش سرو کنید. نوش جان!
پیشنهاد مطالعه : برای آشنایی با طرز تهیه انواع غذاهای لذیذ مطلب سالاد تن ماهی و پنیر کبابی، یک وعده مقوی برای ورزشکاران را مطالعه کنید.
خاگینه یک نوع پیشغذا یا عصرانه ساده و خوشمزه است که به روشهای مختلف تهیه میشود. از آنجا که این غذا از غذاهای معروف تبریز نیز هست، محلیهای تبریز آن را قیقناخ مینامند. این غذا بسیار مقوی و پرخاصیت است. در ادامه با طرز تهیه خاگینه تبریزی همراه مجله دلتا باشید.
برای تهیه خاگینه تبریزی ابتدا باید درون یک قابلمه مناسب شکر و آب را با هم مخلوط کنید. قابلمه را روی حرارت گاز قرار دهید تا شکر کاملا در آب حل شود و شربت آن قوام بیاید. بعد از اینکه شربت خاگینه قوام آمد زعفران را بهآن اضافه کنید.
تخممرغها را درون یک ظرف مناسب بشکنید و آنها را با چنگال خوب بههم بزنید.
بعد از همزدن کامل تخممرغها، آرد و ماست را بههمراه پودر هل، پودر گل محمدی، پودر دارچین و مغز گردو خرد شده به آنها اضافه کنید و آنها را خوب بههم بزنید تا مخلوط کاملا یکدست شود.
مقداری روغن درون یک تابه بریزید تا داغ شود سپس مواد خاگینه را درون تابه بریزید.
بعد از اینکه یک طرف آن بهخوبی سرخ شد آن را به پشت برگردانید، تا روی دیگر آن نیز کاملا سرخ شود. میتوانید مواد خاگینه را بهصورت قاشق قاشق و کمکم مانند کوکو یا کتلت در روغن سرخ کنید. بعد از اینکه خاگینه بهطور کامل سرخ شد، آنرا در درون صافی بریزید تا روغن اضافی آن کاملا گرفته شود.
بعد از اتمام مراحل، خاگینه پختهشده را برای چند دقیقه درون شربت قرار دهید سپس آن را دوباره درون صافی بگذارید تا شربت اضافی آن خارج شود. میتوانید این نوع خاگینه را با شیره انگور نیز طبخ کنید.
سپس خاگینه را به ظرف سرو انتقال دهید و با مقداری دارچین، مغز گردو خرد شده، پودر گل محمدی و … آن را تزئین کنید.
پیشنهاد مطالعه : برای آشنایی با طرز تهیه انواع غذاهای لذیذ مطلب طرز تهیه املت خرما، یک صبحانه انرژیبخش را مطالعه کنید.