مجله دلتا

مجله آشپزی دلتا

مجله دلتا

مجله آشپزی دلتا

دسر سوهان، دسر متفاوت ایرانی

دسر سوهان یکی از دسرهای بسیار خوشمزه ایرانی هست که می‌توانید به‌راحتی آن را تهیه کنید. این دسر بسیار مقوی است. اگر طعم و مزه سوهان را دوست داشته باشید این دسر را نیز دوست خواهید داشت.
دسر سوهان نرم

دسر سوهان نیاز به همزدن زیادی دارد تا کش‌دار شود. این دسر اصیل ایرانی است که در بیش‌تر شهرها تهیه می‌شود و می‌تواند گزینه خوبی برای یک عصرانه در کنار چایی باشد. بافت این دسر کرمی و نرم است و می‌تواند برای پذیرایی نیز مناسب باشد. امروز در مجله دلتا دسر سوهان نرم و کش‌دار را به شما آموزش خواهیم داد همراه ما باشید.

مواد لازم برای تهیه دسر سوهان

  • تخم‌مرغ ۶ عدد درشت یا ۷ عدد متوسط
  • پودر قند ۱۰۰ گرم
  • کره ۱۵۰ گرم
  • شیر ۴ پیمانه
  • آرد سبوس‌دار ۱۶۰ گرم
  • آرد جوانه گندم ۱۰۰ گرم
  • نشاسته ذرت ۴۰ گرم
  • گلاب یک پیمانه
  • عرق هل ۱/۲ پیمانه
  • زعفران ساییده شده به مقدار لازم
  • محلول غلیظ زعفران به مقدار لازم

طرز تهیه دسر سوهان نرم و کش‌دار

مرحله اول: همزدن تخم‌مرغ

ابتدا تخم‌مرغ‌ها را داخل کاسه شکسته و به آن کمی پودر زعفران ساییده شده اضافه کنید. بسته به‌اندازه تخم‌مرغ‌ها می‌توانید ۷ عدد متوسط یا ۶ عدد تخم‌مرغ درشت استفاده کنید و بعد تخم‌مرغ‌ها را با همزن بزنید تاکمی بوی زهم آن گرفته شود.

مرحله دوم: افزودن کره

سپس در ادامه پودر قند را اضافه کنید و هم بزنید تا کرمی رنگ و سبک و پفکی شود حتما از دور تند همزن کمک بگیرید. در ادامه کره به دمای محیط رسیده را اضافه کنید را اضافه کنید و با دور تند همزن بزنید تا کره به خورد تخم‌مرغ‌ها برود و مخلوط یکدستی به دست آید.

مرحله سوم: جوشاندن مواد

به قابلمه مورد‌نظر شیر را اضافه کنید و در ادامه آرد سبوس و آرد جوانه و نشاسته ذرت را داخل یک‌کاسه ریخته و هم بزنید سپس روی شیر الک کنید و با همزن دستی خوب مواد را هم بزنید. همزدن در این مرحله مهم است زیرا باعث می‌شود آرد گلوله نشود، سپس قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید و مداوم هم بزنید تا کم‌کم مواد غلیظ شوند.

مرحله چهارم: تهیه دسر سوهان

در ادامه وقتی غلیظ شد مخلوط تخم‌مرغ را اضافه کنید و مداوم هم بزنید در این مرحله ممکن است دسر شما کمی شل شود اصلا نگران نباشید، با همزدن مداوم مجدد سفت می‌شود و بعد کمی زعفران دم‌کرده غلیظ اضافه کنید و هم بزنید به مدت ۳۰ الی ۴۰ دقیقه و در ادامه عرق هل و گلاب را اضافه کنید و هم بزنید تا اطراف قابلمه شروع به ریز جوش کند دسر شما آماده‌شده است داخل ظرف کشیده و با خلال و مغزی‌جات مختلف سرو کنید. نوش جان

نکات کلیدی در تهیه دسر سوهان

  • هر چه نوع آرد استفاده‌شده مرغوب‌تر باشد دسر باکیفیت‌تری خواهید داشت.
  • برای کش‌دار شدن دسر آرد جوانه را بیش‌تر بریزید و برای نرم شدن نشاسته ذرت را بیش‌تر اضافه کنید.
  • همزدن مداوم را فراموش نکنید.
  • افزودن بیش‌ از اندازه نشاسته ذرت باعث ترک خوردن دسر می‌شود.

پیشنهاد مطالعه : برای آشنایی با طرز تهیه انواع غذاهای لذیذ مطلب دستور تهیه شربت سنتی، برای رفع عطش تابستانی را مطالعه کنید.

آبگوشت خوشمزه خوانسار مخصوص نذری

آبگوشت نذری برای مردم هر گوشه از ایران تعریفی متفاوت دارد. کرمانی‌ها برگه زردآلو را به آبگوشت‌ اضافه می‌کنند، مشهدی‌ها آن را در ظروف سنگی می‌پزند و خوانساری‌ها هم به آبگوشت‌ گندم اضافه می‌کنند.
آبگوشت خوانساری

پیشنهاد می‌کنیم که در محرم امسال، نذر خود را با یک آبگوشت خوشمزه و سنتی ادا کنید. ما طرز تهیه آبگوشت خوانساری را به شما آموزش می‌دهیم تا با کمک آن عطر و رنگی تازه به سفره نذری‌ خود بدهید. همراه مجله دلتا باشید.

مواد لازم برای تهیه آبگوشت نذری خوانسار

  • گوشت گردن یا سردست گوسفند سه کیلو
  • دنبه ۲۰۰ گرم
  • مخلوط نخود و لوبیا سفید سه کیلو
  • گندم مخصوص حلیم نیم کیلو
  • رب گوجه‌فرنگی نیم کیلو
  • لیمو‌عمانی ۱۵ عدد
  • پیاز سه عدد
  • سیب‌زمینی سه کیلو
  • روغن به مقدار لازم
  • زردچوبه، دارچین، فلفل سیاه و نمک به مقدار لازم

طرز تهیه آبگوشت نذری خوانسار

مرحله اول

پیازها را خرد کنید و در روغن تفت بدهید. سپس گوشت و دنبه را اضافه کنید و حرارت را کمی بیشتر کنید تا آب‌گوشت جمع شود و رنگش کمی تغییر کند. در این مرحله زردچوبه را هم اضافه کنید و چند دقیقه تفت دهید.

مرحله دوم

سه‌چهارم قابلمه را با آب پر کنید. بهتر است از آب‌جوش استفاده کنید. بعد از گذشت یک ساعت، نمک را به آبگوشت اضافه کرده و لوبیا، نخود و گندم را هم در قابلمه بریزید. پخت کامل گوشت و پخت حبوبات و گندم حدود یک ساعت و نیم طول خواهد کشید.

مرحله سوم

سیب‌زمینی‌ها را پوست بکنید و با لیمو‌عمانی به آبگوشت اضافه کنید. سپس رب را در یک تابه تفت دهید تا رنگش باز شود و به آبگوشت اضافه کنید. در قابلمه را ببندید و حدود ۴۰ دقیقه تا یک ساعت برای پخت سیب‌زمینی‌ها صبر کنید.

مرحله چهارم

آبگوشت نذری خوانساری آماده است. آن را در ظرف دلخواه خود بکشید. سپس در یک تابه روغن داغ کنید و دارچین را در روغن کمی تفت داده و روی آبگوشت را با آن تزئین کنید. البته مراقب باشید که با بیش‌ از اندازه اضافه کردن دارچین، طعم آبگوشت را تغییر ندهید.

نکات پخت آبگوشت خوانساری خوشمزه

  • چربی آبگوشت طعم آن را فوق‌العاده می‌کند. اما اگر طعم دنبه را دوست ندارید، به استفاده از قسمت‌های چرب گوشت گوسفند اکتفا کنید. فراموش نکنید که گوشت گوساله به‌هیچ‌وجه گزینه مناسبی برای پخت آبگوشت نیست.
  • هیچ‌وقت رب گوجه را بدون تفت دادن به آبگوشت اضافه نکنید. رب سرخ نشده رنگ غذای شما را کدر خواهد کرد.
  • نیم ساعت قبل از اضافه کردن لیمو‌عمانی به آبگوشت، آن‌ها را سوراخ کرده و در آب جوش بیندازید تا تلخی‌ آن‌ها گرفته شود.
  • حتما از چند ساعت قبل از پخت، حبوبات و گندم را بخیسانید و قبل از اضافه کردن به آبگوشت، آب آن‌ها را خالی کنید. با این کار هم نفخ این مواد گرفته می‌شود و هم‌رنگ آبگوشت شفاف‌تر از کار در می‌آید.
  • تا آنجا که می‌توانید از اضافه کردن مرحله‌به‌مرحله آب به آبگوشت خود‌داری کنید. بهترین راه برای پخت آبگوشت خوشمزه این است که در ابتدای کار قابلمه بزرگی را انتخاب کنید و از همان ابتدا آب کافی را در آن بریزید.

پیشنهاد مطالعه : برای آشنایی با طرز تهیه انواع غذاهای لذیذ مطلب پخت آبگوشت فلفل، غذای اصیل همدانی را مطالعه کنید.

طرز تهیه توپک سوسیس با پنیر چدار

امروزه با وجود زندگی سریع، دیگر وقت کافی برای پخت و پز وجود ندارد. به همین دلیل انتخاب ما برای شما توپ‌های سوسیسی خوشمزه با پنیر چدار است که آماده کردن آن وقت کمی از شما می‌گیرد.
توپک سوسیس با پنیر چدار

یکی از خوبی‌های توپک سوسیس با پنیر چدار این است که می‌توانید از شب قبل آماده‌اش کنید و به‌عنوان صبحانه یا ناهار بیرون از منزل میل کنید. بدرود آشپزی پر از عجله سحرگاهی. وقت آزاد صبح را به ورزش اختصاص دهید تا این توپ‌های پنیری، بیشتر به دل شما بچسبند. همراه مجله دلتا باشید.

مواد لازم برای تهیه توپک سوسیس با پنیر چدار

  • سوسیس اسپایسی یا معمولی نیم کیلو
  • کره هم‌دما با محیط سه قاشق غذاخوری
  • پودر فلفل قرمز به مقدار لازم
  • آرد گندم یک پیمانه
  • پودر سوخاری یک قاشق غذاخوری
  • پنیر چدار هم‌دما با محیط یک پیمانه

طرز تهیه توپک سوسیس با پنیر چدار

مرحله اول

فر را روی دمای ۱۷۵ درجه سانتی‌گراد بگذارید تا دمای داخل آن کاملا یکدست شود.

سینی پخت را با فویل آلومینیومی بپوشانید، این کار کمک می‌کند تمیزکاری بعد از پخت‌ و‌ پز آسان شود.

سوسیس، کره و فلفل را داخل دستگاه غذاساز ریخته و هم بزنید تا یک‌دست شوند. سپس آرد و پودر سوخاری را اضافه کنید و دوباره هم بزنید.

مرحله دوم

به مخلوط یک‌دستی که تهیه‌شده، پنیر چدار را اضافه نمایید و با قاشق پلاستیکی بزرگ کمی هم بزنید تا پنیر به‌خوبی در همه جای آن پخش شود.

دست‌های شما بهترین ابزار برای ساختن توپ‌های سوسیسی هستند. آن‌ها را به‌اندازه توپ پینگ‌پونگ بسازید و با فاصله مناسب از هم داخل سینی بچینید.

مرحله سوم

برای ۲۰ تا ۲۵ دقیقه سینی را داخل فر بگذارید تا توپ‌ها به رنگ قهوه‌ای‌ طلایی درآیند.

آن‌ها را به یک بشقاب که کف آن دستمال‌کاغذی است منتقل کنید تا چربی اضافه‌شان گرفته شود. کمی که خنک شدند آن‌ها را سرو کنید.

پیشنهاد مطالعه : برای آشنایی با طرز تهیه انواع غذاهای لذیذ مطلب طرز تهیه کورن داگ حرفه‌ای و خوشمزه را مطالعه کنید.

طرز تهیه کیک ماست، عصرانه‌ای تابستانی

استفاده از ماست برای روزهای تابستانی ایده جذابی است، آن‌هم اگر قرار باشد همراه با عصاره و عطر جذاب لیمو باشد.
کیک ماست

در این روزهای گرم تابستان چه چیزی بهتر از این‌که طرز تهیه کیک ماست را یاد بگیرید. در طرز تهیه کیک ماست، به‌جای شیر از ماست استفاده می‌شود. با ماست می‌توانید یک کیک خوشمزه و ترد درست کنید. بنابراین، خوردن آن در این روزهای گرم چندان شما را اذیت نکرده و حس سنگینی نخواهید کرد. پس در ادامه با مجله دلتا همراه باشید.

مواد لازم برای تهیه کیک ماست با عصاره لیمو

  • آرد همه منظوره ۲۱۰ گرم
  • بیکینگ پودر دو قاشق چای‌خوری
  • نمک یک‌چهارم قاشق چای‌خوری
  • شکر یک فنجان
  • لیمو ترش یک عدد
  • ماست پرچرب سه‌چهارم فنجان
  • تخم مرغ سه عدد
  • عصاره وانیل یک قاشق چای‌خوری
  • روغن نباتی ۱۲۰ میلی لیتر

طرز تهیه کیک ماست با عصاره لیمو

مرحله اول

فر را روی دمای ۳۵۰ درجه سانتی‌گراد تنظیم کنید تا گرم شود. در همین حین، یک قالب مخصوص کیک را به کمک قلم‌موی آشپزی چرب کنید.

مرحله دوم

در مرحله دوم از طرز تهیه کیک ماست، یک‌کاسه متوسط بردارید. آرد، نمک و بیکینگ‌پودر را داخل کاسه با هم ترکیب کنید.

مرحله سوم

در یک‌کاسه بزرگ، پوست یک عدد لیمو را رنده کرده و آن را با شکر مخلوط‌ کنید. سپس، ماست پرچرب و وانیل را به مخلوط شکر و لیمو اضافه کنید. در ادامه، تخم‌مرغ‌ها را داخل کاسه بشکنید و به کمک همزن دستی مواد را بزنید تا یکدست مخلوط شوند. بعد از اضافه کردن تخم‌مرغ‌ها، نوبت اضافه کردن آرد می‌رسد. آرد را به‌تدریج اضافه کنید. به هم زدن ادامه دهید تا خمیر یکدستی درست شود. در آخر هم‌ مقداری روغن در حد یک قاشق غذاخوری اضافه کرده و با خمیر مخلوط کنید تا مایه کیک به قالب نچسبد.

مرحله چهارم

در این مرحله، مایه کیک را داخل قالب ریخته و آن را برای مدت ۵۰ تا ۵۵ دقیقه تحت حرارت فر قرار دهید. تا زمانی‌که روی کیک شما طلایی‌رنگ شود صبر کنید. بعدازاین مدت، کیک را از قالب بیرون آورده و داخل ظرف مناسب سرو کنید. کیک ماست شما آماده پذیرایی است. نوش جان!

نکات طرز تهیه کیک ماست با عصاره لیمو

  • برای این‌که از پخت کیک مطمئن شوید، یک عدد چنگال تمیز را داخل کیک فروکنید. اگر خمیر به آن نچسبید، یعنی کیک شما آماده و خوب پخته‌ شده است.
  • قبل از این‌که کیک را از قالب بیرون بیاورید، بگذارید تا حدود پنج دقیقه خنک شود. سپس کیک را از قالب روی طبقه فلزی قرار دهید تا بیشتر خنک شود.
  • کیک را در ظرف دربسته نگهداری کنید تا از خشک شدن آن جلوگیری شود. تقریبا بعد از سه تا چهار روز بافت کیک کمی خشک می‌شود. اما می‌توانید آن را تست کرده و با مربا و پنیر میل کنید.
  • این دستورالعمل را به‌عنوان دستور پایه‌ای برای تهیه کیک ماست در نظر بگیرید و به‌جای طعم لیمو، از طعم‌های دیگری مثل شکلاتی، توت‌فرنگی، قهوه و پرتقالی یا هر طعم دلخواه دیگری استفاده کنید.

پیشنهاد مطالعه : برای آشنایی با طرز پخت انواع غذای لذیذ طرز تهیه شیرینی بهشتی خانگی ترد و خوشمزه را مطالعه کنید.

خورشت قیمه نخود، غذای اصیل یزدی‌ها

خورشت قیمه با نخود از غذاهای اصیل و قدیمی یزدی‌ است و با پلو زعفرانی سرو می‌شود.
طرز تهیه خورشت قیمه نخود

قیمه نخود یکی از غذاهای سنتی و محلی استان یزد است. این خورشت را در نواحی مرکزی ایران با نخود درست می‌کنند و در پخت آن از لپه استفاده نمی‌شود. با طرز تهیه خورشت قیمه نخود همراه بخش آشپزی مجله دلتا همراه باشید.

مواد لازم برای قیمه نخود

  • نخود ۵۰۰ گرم
  • گوشت گوسفندی ۶۰۰ گرم
  • پیاز ۲ عدد
  • لیمو عمانی ۵ عدد
  • رب گوجه فرنگی ۲ یا ۳ قاشق سوپ‌خوری
  • روغن به میزان لازم
  • زعفران به میزان لازم
  • نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم

طرز تهیه خورشت قیمه نخود

مرحله اول

از ۲۴ ساعت قبل، نخودها را در یک کاسه متوسط بریزید و روی آن‌ها را با آب بپوشانید و بگذارید تا خوب خیس بخورند. بهتر است طی این مدت چند بار آب نخودها را عوض کنید. در صورت تمایل می‌توانید، پس از گذشت این مدت‌، نخودها را داخل آبکش بریزید. سپس پوست آن‌ها را جدا  و بعد آن‌ها را نصف کنید. به این کار اصطلاحا دو لپه کردن گفته می‌شود.

مرحله دوم

گوشت را نیز بشویید و پس از خشک شدن به قطعات مکعبی برش بزنید. پیازها را نیز به صورت نگینی یا خلالی خرد کنید.

روی لیمو عمانی‌ها را به کمک یک چاقو یا چنگال چند سوراخ ایجاد کنید. سپس آن‌ها را برای ۲ ساعت در یک کاسه به همراه مقدار مناسبی آب بگذارید تا خیس بخورند.

مرحله سوم

پیازها را در یک قابلمه مناسب سرخ کنید تا سبک و شفاف شوند. سپس گوشت‌های خرد کرده را به پیاز اضافه کنید و تا زمانی که آب گوشت کشیده شود و تغییر رنگ دهد تفت دهید.

زردچوبه را نیز به گوشت و پیاز اضافه کنید و تفت دهید تا طعم و رنگ زردچوبه به خورد گوشت برود.

رب گوجه را اضافه کنید و تفت دهید تا خامی رب گرفته شود و به خوبی رنگ باز کند.

نخودهای خیس خورده و لپه شده را به قابلمه اضافه کنید و در حد مخلوط شدن با سایر مواد هم بزنید. سپس مقدار ۵ پیمانه آب داخل قابلمه بریزید و تا زمانی که آب جوش بیاید شعله گاز را زیاد و پس از جوش آمدن آب، شعله گاز را ملایم کنید.

مرحله چهارم

اجازه دهید برای حدود ۲ ساعت گوشت و نخود خوب بپزند. پس از گذشت یک ساعت و نیم از زمان پخت، زعفران دم کرده، لیمو عمانی، نمک و فلفل را نیز به قیمه نخود اضافه کنید و اجازه دهید خورشت جا بیفتد. قیمه نخود را در ظرف مناسب سرو کنید و روی آن را با سیب زمینی سرخ کرده تزئین و همراه با پلو ساده یا پلو زعفرانی میل کنید.

پیشنهاد مطالعه : برای آشنایی با طرز پخت انواع غذای لذیذ طرز تهیه کله جوش اصفهان، غذایی سرشار از کلسیم را مطالعه کنید.