مجله دلتا

مجله آشپزی دلتا

مجله دلتا

مجله آشپزی دلتا

شیرینی رول دارچینی، پرانرژی و ساده

سعی کنید دارچین را در غذاها یا شیرین های خود استفاده کنید زیرا خواص زیادی از جمله سلامت قلب، بهبود گردش خون دارد و برای تسکین دردهای عضلانی نیز بسیار مفید است.
نان دارچینی

شیرینی رول دارچینی یا نان رول دارچینی یکی از خوشمزه‌ترین شیرینی می‌باشد. این شیرینی خوشمزه بسیار مقوی بوده و مناسب میان وعده کودکان می‌باشد. امروز در مجله دلتا طرز تهیه شیرینی رول دارچینی یا نان دارچینی را به شما آموزش خواهیم داد با ما همراه باشید.

مواد لازم برای تهیه شیرینی رول دارچینی

  • آب ولرم ۱/۴ پیمانه
  • خمیر مایه فوری یک قاشق غذا‌خوری
  • شکر ۱ قاشق غذا‌خوری
  • تخم مرغ ۲ عدد
  • کره ۹۰ گرم
  • وانیل ۱/۴ قاشق چای‌خوری
  • شکر ۱/۲ پیمانه برای داخل خمیر
  • آرد سفید ۳.۵ الی ۴ پیمانه
  • شیر ۳/۴ پیمانه

مواد لازم برای تهیه مواد میانی شیرینی رول دارچینی

  • شکر قهوه ای یک پیمانه
  • دارچین ۲ قاشق غذا‌خوری
  • کره ۶۰ گرم

طرز تهیه شیرینی رول دارچینی

مرحله اول : عمل آوری خمیر مایه

ابتدا ۱/۴ پیمانه آب را داخل ظرفی ریخته و خمیر مایه و یک قاشق غذا‌خوری شکر را اضافه کرده و هم بزنید درب ظرف را بگذارید تا ۱۰ دقیقه خمیر عمل بیاید. (آب باید دمای ۵۵ درجه داشته باشد یعنی اگر دست را داخل آب فرو کنید گرماش را احساس کنید ولی نسوزد).

مرحله دوم : ورز دادن خمیر

کره را از قبل در دمای محیط گذاشته تا نرم شود سپس داخل کاسه ریخته و به آن تخم مرغ و شکر و شیر و وانیل را اضافه کرده و مخلوط می کنیم پس از این‌که خمیر مایه عمل آمد آن را اضافه کرده و شروع به اضافه کردن آرد می‌کنیم. آرد را طی چند مرحله اضافه کنید و با قاشق چوبی هم بزنید تا خمیر جمع شود میزان اضافه کردن آرد به جنسش بستگی دارد ممکن است کمی بیشتر یا کمتر از میزان گفته شده در دستور آرد بخواهد. وقتی خمیر جمع شد آن را روی سطح کار بیاورید و ۱۰ دقیقه ورز دهید، سپس داخل کاسه چرب شده به‌مدت ۲ ساعت قرار دهید تا خمیر حجیم شود.

مرحله سوم : تهیه مواد میانی

شکر قهوه ای را با دارچین مخلوط کنید و کنار گذاشته. کره را ذوب کنید و کنار بگذارید.

مرحله چهارم : پیچیدن شیرینی رولی دارچینی

وقتی خمیر حجم گرفت پف آن را با مشت بگیرد و روی سطح کار به صورت مستطیل باز کنید( به ابعاد ۶۰*۴۰) سپس کره ذوب شده خنک را روی خمیر بمالید سپس از مخلوط شکر و دارچین روی شیرینی بپاشید و شروع به رول کردن خمیر کنید سپس با چاقو نوک تیز به ۱۲ قسمت تقسیم کنید.

مرحله پنجم : پخت شیرینی رولی دارچینی

کف ظرف ۳۰*۲۰ را چرب کرده و رول های دارچینی را داخلش قرار دهید سپس روی شیرینی ها را پوشانده و مدت ۱ ساعت دیگر زمان می دهیم تا حجیم شود. سپس در فر از قبل گرم شده بمدت ۲۵ دقیقه در دمای ۱۹۰ درجه سانتی گراد قرار داده تا نان‌ها پخته شوند و پس از سرد شدن به دل‌خواه روی شیرینی رول دارچینی را تزئین کنید. نوش جان!

نکات کلیدی در تهیه شیرینی رول دارچینی

  • برای حفظ لطافت خمیر از یک ظرف آب داخل فر استفاده کنید تا نان خشک نشود.
  • شکر سفید را می توانید جایگزین شکر قهوه ای کنید.
  • به‌جای کره می توانید از مارگارین استفاده کنید.
  • استفاده از قاشق چوبی باعث افزایش کیفیت خمیر می شود.

پیشنهاد مطالعه : برای آشنایی با طرز تهیه انواع غذاهای لذیذ مطلب طرز تهیه تارت کیک شکلاتی ساده و خوشمزه بدون خامه را مطالعه کنید.

خورشت کدو سبز؛ خورشت اصیل ایرانی

کدو سبز دارای ارزش غذایی بالا و حاوی ویتامین‌ها و مواد مغذی فراوانی است که در پایین آوردن چربی خون و لاغری نیز بسیار مفید است.
خورشت کدو

یکی از خورشت‌های ساده و اصیل ایرانی، خورشت کدو سبز (کدو مسما) است که همه‌ ما طعم خوش آن را چشیده‌ایم. با ما در این قسمت از آموزش‌های آشپزی مجله دلتا همراه باشید تا طرز تهیه خورشت کدو سبز با گوجه فرنگی و سیب‌زمینی را به شما آموزش دهیم.

خورشت کدو سبز را بسیاری با نام کدو مسما می‌شناسند. از دلایل محبوبیت این خورشت، علاوه‌بر طعم آن، سادگی طبخ و تنوع آن است. در برخی مناطق به آن لپه و لیمو عمانی هم اضافه می‌کنند که ترکیب بسیار خوشمزه‌ای می‌شود.

مواد لازم برای خورشت کدو سبز

  • کدو یک و نیم کیلوگرم
  • گوجه فرنگی ۴ عدد
  • سیب‌زمینی ۳ عدد کوچک
  • رب گوجه فرنگی یک قاشق غذاخوری
  • رب آلوچه یا لواشک آلو یک قاشق غذاخوری
  • سیر ۳ حبه
  • کره ۲۵ گرم
  • آب لیموترش تازه به میزان لازم
  • زعفران دم کرده به میزان لازم
  • زردچوبه، ادویه کاری، فلفل سیاه و نمک به میزان لازم

طرز تهیه خورشت کدو سبز

۱. کدوها را پوست بگیرید و از وسط به دو قسمت تقسیم کنید تا ضخامت کدوها کمتر شود تا حین پخت از هم باز نشوند. اگر کدوها خیلی بزرگ بودند یک برش عرضی هم به آن‌ها بزنید تا کوتاه‌ و هم‌اندازه شوند. سپس دو طرف کدوها را در روغن سرخ کنید تا طلایی شوند.
۲. بعد از کدوها، سیب‌زمینی‌ها را حلقه حلقه برش بزنید و در روغن سرخ کنید.
۳. بعد از خارج کردن سیب‌زمینی‌های سرخ شده، گوجه فرنگی را به تابه اضافه کنید و با درب بسته اجازه دهید تا کمی سرخ شود.
۴. روغن اضافه را از تابه خارج کنید و کره را به آن اضافه کنید. حالا رب گوجه فرنگی، سیر و ادویه‌ها را در کره تفت دهید تا عطر سیر بلند شود.
۵. بعد از اینکه رب و سیر کمی تفت خوردند ۳ پیمانه آب جوشیده به تابه اضافه کنید.
۶. اجازه دهید سس به جوش بیاید و سپس رب آلوچه یا برش‌های لواشک را به همراه آب لیمو ترش و زعفران دم کرده به آن اضافه کنید و نمک آن را تنظیم کنید.
۷. در این مرحله کدو و سیب زمینی سرخ شده را به خورشت اضافه کنید و اجازه دهید با درب بسته به مدت ۱۵ دقیقه بپزد. دقت کنید که کدوها زود له می‌شود و نیاز به پخت زیادی ندارد.
۸. در لحظه‌ آخر، گوجه‌ها را به خورشت اضافه کنید و خورشت را سرو کنید تا گوجه‌ها له نشود. نوش‌جان!

پیشنهاد مطالعه : برای آشنایی با طرز تهیه انواع غذاهای لذیذ مطلب قیمه با گوشت چرخ‌کرده مخصوص لاهیجان را مطالعه کنید.

دسر فوق‌العاده خوشمزه و مقوی با خرما

دسر خرما یکی از آیتم‌های پذیرایی بسیار خوشمزه است که می‌توانید به‌عنوان یک میان وعده سالم آن را تهیه کنید.
دسر خرما

خرما فواید زیادی برای بدن دارد که با خوردن این اسلایس‌ها می‌توانید از آن بهره‌مند شوید فوایدی همچون منبع غنی از فیبر، سرشار از آنتی اکسیدان، مفید برای زایمان راحت و بهبود سلامت مغز از ۵ خواص ثابت شده خرما است. شما می‌توانید اسلایس خرما را برای مهمانی و عصرانه‌ای خوشمزه تهیه کنید. امروز در مجله دلتا دسر خرما و گردو در فر را به شما آموزش خواهیم داد با ما همراه باشید.

مواد لازم برای تهیه اسلایس خرما و گردو

  • خرما ۲۰۰ گرم
  • شکر قهوه‌ای یک قاشق غذا‌خوری
  • پودر کاکائو ۲ قاشق غذا‌خوری
  • گردو ۱/۲ پیمانه
  • کره ۱۰ گرم
  • آب یک پیمانه

مواد لازم برای تهیه خمیر اسلایس

  • کره ۱۲۵ گرم
  • شکر ۱۱۵ گرم
  • تخم‌مرغ یک عدد
  • وانیل ۱/۴ قاشق چای‌خوری
  • آرد ۲۵۰ گرم
  • بیکینگ‌پودر یک قاشق چای‌خوری

طرز تهیه اسلایس خرما و گردو در فر

مرحله اول: تهیه مواد میانی

ابتدا پوست و هسته خرما را جدا کنید برای گرفتن پوست خرما کافی است چند دقیقه در آب در حال جوش بریزید سپس آبکش کنید تا پوستش به راحتی جدا شود سپس داخل یک قابلمه ریخته و به آن آب و شکر و پودر کاکائو و کره را افزوده سپس روی حرارت ملایم قرار دهید و با پشت قاشق خرما‌ها را له کنید و مدام هم بزنید تا جایی که آب مواد میانی کشیده شود سپس در انتها گردو را نیز افزوده و از روی حرارت بردارید تا خنک شود.

مرحله دوم: تهیه خمیر

کره و شکر را به مدت ۷ دقیقه با دور تند بزنید تا کره حجیم و کرم رنگ شود (حتما در حین هم زدن دور کاسه را با لیسک دورگیری کنید تا تمام کره هم بخورد) در ادامه تخم‌مرغ و وانیل را افزوده و ۳ دقیقه دیگر مجدد هم بزنید تا مواد حجیم و یکدست شوند.

مرحله سوم: افزودن آرد

در ادامه کار، آرد و بیکینگ‌پودر را با هم مخلوط کنید و سه بار الک کنید سپس تا جایی به مواد فوق اضافه کنید تا مانند خمیر جمع شود و ممکن است بسته به نوع آردهای مختلف کمی بیشتر یا کمتر آرد بخواهد سپس خمیر را به دو قسمت تقسیم کنید و یک قسمت را در فریزر بگذارید تا سفت شود.

مرحله چهارم: تهیه اسلایس خرما

کف یک قالب ۲۰*۳۰ کاغذ روغنی انداخته و کمی روی کاغذ را چرب کنید حتما کاغذ روغنی را از قالب بزرگ‌تر بگیرید تا مانند دسته بتوانید شیرینی را از قالب جدا کنید سپس یک قسمت خمیر را کف قالب پهن کنید و روی خمیر را با کمک وردنه کوچک صاف کنید سپس مواد خرما را روی خمیر پخش کنید و روی مواد خرما خمیر فریزر شده را رنده کنید و روی مواد پخش کنید.

مرحله پنجم: پخت اسلایس خرما

قالب را در فر از قبل گرم شده به مدت ۴۰ دقیقه در دمای ۱۸۰ درجه قرار دهید تا خمیر پخته شود سپس از فر خارج کنید و صبر کنید تا کمی شیرینی خنک شود سپس از قالب جدا کنید و کاغذ روغنی را جدا کرده و به اندازه دلخواه برش بزنید. دسر خرما شما آماده است. نوش جان!

نکات کلیدی در تهیه دسر خرما

  • در ظرف دربسته تا ۱ ماه قابل نگهداری در یخچال هستند.
  • فر یا توستر برقی ۲۰ درجه دما کمتر تنظیم شود.
  • برای ایجاد طعم کاراملی در مواد خرما شکر استفاده شده است می‌توانید حذف یا با شکر سفید جایگزین کنید.

پیشنهاد مطالعه : برای آشنایی با طرز تهیه انواع غذاهای لذیذ مطلب رولت گردویی آسان بهترین انتخاب برای عصرانه را مطالعه کنید.

مرغ لاپلوی ساده و خوشمزه با سبزیجات

پلوی مخلوط یکی از خوشمزه‌ترین پلوها است که از مخلوط سبزیجات به همراه سینه مرغ پخته شده تهیه می‌شود و بسیار طعم و مزه خوبی دارد.
مرغ لاپلو

مرغ لاپلو با سبزیجات برای تهیه یک نهار و یا شام خوشمزه گزینه مناسبی است شما می‌توانید هر کدام از سبزیجات را که دوست ندارید حذف کنید و یا اضافه کنید و به همراه برنج دم بگذارید یا مانند ته‌چین می‌توانید این پلو را تهیه کنید. امروز در مجله دلتا پلوی مخلوط مجلسی با مرغ و سبزیجات را به شما آموزش خواهیم داد همراه ما باشید.

مواد لازم برای تهیه پلوی مخلوط

  • برنج ۲.۵ پیمانه
  • سینه یا ران مرغ یک عدد
  • بادمجان ۲ عدد
  • فلفل‌ دلمه یک عدد
  • گوجه فرنگی ۲ عدد
  • پیاز یک عدد
  • قارچ ۱۰ عدد
  • زعفران دم کرده غلیظ به مقدار لازم
  • زرشک به مقدار لازم
  • نمک، چوب دارچین، زردچوبه به مقدار لازم

طرز تهیه مرغ لاپلو

مرحله اول: پخت مرغ

ابتدا مرغ را باید بپزیم برای پخت مرغ می‌توانید از هر قسمت مرغ استفاده کنید سینه یا ران را به‌ همراه چوب دارچین، کمی نمک و زردچوبه و یک عدد پیاز ۴ قاچ شده و یک پیمانه آب داخل قابلمه ریخته و بگذارید تا مرغ پخته شود.

مرحله دوم: آماده سازی سبزیجات پلو

بادمجان‌ها را پوست بگیرید و به اندازه دلخواه خرد کنید و برای ۳۰ دقیقه داخل آب و نمک قرار دهید تا تلخی آن از بین برود سپس آبکش کنید و داخل تابه سرخ کنید سپس فلفل دلمه را نیز خرد کرده و در تابه تفت دهید تا نرم شود در ادامه قارچ‌ها را با حرارت بالا تفت دهید و در انتها کمی نمک و آب‌لیمو بزنید و از داخل تابه خارج کنید در انتها گوجه فرنگی‌ها را نیز کمی تفت دهید.

مرحله سوم: تهیه مواد پلو

حالا همه مواد پلو را به همراه مرغ پخته شده و ریش‌ریش شده یا تکه‌ای داخل یک تابه مخلوط کنید و کمی زعفران روی آن‌ها بریزید و هم تا یک‌دست شود می‌توانید مرغ را در انتها سرخ کنید و روی پلو قرار دهید و ریش‌ریش کنید در بین پلو بگذارید.

مرحله چهارم: تهیه پلوی مخلوط

برنج را از قبل به همراه کمی نمک خیس کنید سپس روی حرارت قرار دهید تا به جوش بیاد سپس برنج را آبکش کنید و کف قابلمه ته‌دیگ مناسب قرار دهید سپس مقداری برنج ریخته و کمی از مواد پلو بریزید و مجدد این لایه را تکرار کنید تا تمام شود سپس پلو را دم بگذارید و در انتها زرشک را با کمی شکر و روغن تفت دهید و موقع سرو روی پلو بریزید و به همراه سالاد سرو کنید. نوش جان!

نکات کلیدی در تهیه پلوی مخلوط با مرغ و سبزیجات

  • می‌توانید مانند ته‌چین برنج را آماده کنید و مخلوط سبزیجات و مرغ را در بین آن قرار دهید.
  • در انتهای پخت کمی کره یا روغن حیوانی یا روغن معمولی روی برنج بریزید.
  • زرشک در طعم این پلو به‌شدت تاثیرگذار است.
  • می‌توانید از کلم بروکلی یا هویج نیز در تهیه این پلو استفاده کنید.

پیشنهاد مطالعه : برای آشنایی با طرز تهیه انواع غذاهای لذیذ مطلب اسفناج پلو با گوشت چرخ کرده زعفرانی ساده و سریع را مطالعه کنید.

راز‌های ناشناخته از زندگی فیل‌ها!

به منظور افزایش آگاهی درباره این موجودات زیبا، باهوش و آرام، حقایق جالبی را درباره آن‌ها جمع آوری کرده ایم.
فیل

  فیل‌ها در مناطق جنوبی صحرای بزرگ آفریقا و بخش‌های جنوبی آسیا وجود دارند و بزرگترین حیوانات خشکی هستند. به طور کلی دو گونه فیل وجود دارد: فیل‌های آسیایی و آفریقایی. فیل‌ها موجودات شگفت انگیزی هستند که متاسفانه جمعیت آن‌ها به علت تخریب زیستگاهشان، به شدت در حال کاهش است. با مجله دلتا همراه باشید تا با فیل این موجود شگفت‌انگیز آشنا شوید.

فیل و آب بازی

فیل‌ها عاشق آب هستند. آن‌ها دوست دارند در آب شیرجه بزنند، شنا کنند و در میان امواج بازی کنند. مفاصلشان هم در آب کمی استراحت می‌کند.

فیل‌های ماده تا ۵۰ سالگی می‌توانند بچه دار شوند. آن‌ها هر ۲ تا ۴ سال بچه دار می‌شوند و معمولا یک قلو و به ندرت دوقلو به دنیا می‌آورند.

عاج فیل

این موجودات هم مثل انسان‌ها، راست عاج یا چپ عاج هستند. مثلا اگر فیلی چپ عاج باشد، از عاج چپش برای جنگیدن، برداشتن اشیا یا کندن درختان استفاده می‌کند و معمولا عاج چپش به مرور زمان کوتاهتر می‌شود.

شکارچیان این موجودات را در درجه اول به خاطر عاجشان می‌کشند. با اینکه این کار غیرقانونی است، تقاضای زیاد برای عاج از سوی چین و قیمت بالای آن به شکارچیان انگیزه می‌دهد جنایتشان را ادامه دهند.

حمام گل

فیل‌ها از گل به عنوان ضدآفتاب استفاده می‌کنند تا از پوستشان در برابر اشعه فرابنفش حفاظت کنند. پوست فیل‌ها اگرچه سخت است، اما بسیار حساس است. بدون حمام گل که آن‌ها را از سوختگی، نیش حشرات، از دست رفتن رطوبت حفظ می‌کند، پوستشان دچار آسیب‌های جدی می‌شود.

پوست فیل آنقدر حساس است که حتی مگسی را که روی آن می‌نشیند، احساس می‌کند.

فیل

ترس فیل از زنبور عسل

فیل‌ها از موش‌ نمی‌ترسند. اما از مورچه و زنبور می‌ترسند. به همین دلیل کشاورزان در برخی کشور‌های آفریقایی برای حفظ مزارعشان از دست این موجود از کندو‌های زنبور استفاده می‌کنند.

خرطوم فیل‌ها

اگرچه خرطوم فیل‌ها بزرگ است و حدود ۱۸۰ کیلوگرم وزن دارد، اما بسیار چابک است و می‌تواند اشیای ریز را بردارد، حتی یک دانه برنج!

لمس کردن شکل مهمی از ارتباط میان فیل‌هاست. آن‌ها با زدن خرطوم هایشان به هم، سلام می‌کنند فیل‌های پیرتر هم با خرطوم خود جوانتر‌ها را کتک می‌زنند تا آن‌ها را ادب کنند.

فیل‌ها موجودات احساسی و کاری

صدا‌های مختلفی تولید می‌کنند. شاید معروفترین آن‌ها صدای شیپور باشد که هنگام هیجان، ناراحتی یا عصبانیت تولید می‌کنند. آن‌ها می‌توانند صدای شیپور زدن یک فیل دیگر را از فاصله ۹.۵ کیلومتری بشنوند.

فیل‌ها از دوران باستان به عنوان حیوانات کاری برای انجام وظایف مختلف، از جمله شرکت در جنگ، استفاده می‌شدند.

این حیوانات، احساسات انسانی مثل احساس شکست، غصه و حتی گریه دارند. آن‌ها عزیزانشان را به یاد می‌آورند و تا سال‌ها بعد از مرگ آن‌ها برایشان گریه می‌کنند.

پیشنهاد مطالعه: مطلب قوم عجیبی که برای عبادت، بدنشان را سوراخ می‌کنند! را مطالعه کنید.