مجله دلتا

مجله آشپزی دلتا

مجله دلتا

مجله آشپزی دلتا

طرز تهیه املت تن ماهی ساده و لذیذ با رب گوجه و پیاز

املت تن ماهی یکی از انواع املت‌ها می‌باشد که با تن ماهی تهیه می‌شود و بسیار خوشمزه و سیر کننده می‌باشد و برای شروع یک روز خوب و یا عصرانه دلچسب و یا حتی یک شام خوشمزه همراه با نان تازه بسیار خوشمزه می باشد
املت تن ماهی با رب گوجه

شاید این املت برای شما نام آشنا باشد و از طعم و مزه خوب آن آگاه باشید. شما به‌دلخواه می‌توانید از تن ماهی رژیمی یا ساده و یا حتی طعم‌دار در تهیه این املت استفاده کنید. اگر شما با خوردن صبحانه خوشمزه و مقوی روز خود را شروع کنید احساس سر زندگی و انرژی بیشتری خواهید داشت. امروز در مجله دلتا طرز تهیه املت تن ماهی با رب گوجه و پیاز را به شما آموزش خواهیم داد همراه ما باشید.

مواد لازم برای تهیه املت تن ماهی

  • پیاز یک عدد
  • رب یک قاشق غذا خوری
  • تخم مرغ ۴ عدد
  • تن ماهی یک بسته
  • نمک، فلفل سیاه، پودر سیر به مقدار لازم

طرز تهیه املت تن ماهی با رب گوجه و پیاز

مرحله اول: آماده سازی تن ماهی

ابتدا باید تن ماهی را به مدت ۲۰ دقیقه بجوشانید شاید درست باشد که تن ماهی همراه با مواد سرخ می شود ولی برای پیشگیری از مسمومیت حتما این کار را انجام دهید، زیرا در تن ماهی باکتری کشنده به نام کلستردیوم بوتولنیوم وجود دارد که به خودی دچار مسمومیت نمی‌شود و سمی که از آن تولید می‌شود این کار را می کند پس تن ماهی را داخل آب‌جوش انداخته و بجوشانید سپس درب آن را باز کنید تا خنک شود.

مرحله دوم: تفت دادن پیاز و رب

در ادامه پیاز را پوست بگیرید و به همراه کمی روغن داخل تابه تفت دهید تا سبک و شیشه ای شود. وقتی به این مرحله رسید رب را اضافه کنید و تفت دهید تا رب کاملا سرخ شود و بوی خامی رب از بین برود.

مرحله سوم: افزودن تن ماهی

در ادامه تن ماهی را اضافه کنید و به همراه پیاز و رب کاملا سرخ کنید بهتر است برای چرب نشدن املت روغن تن ماهی را دور بریزید. حالا تکه‌های تن ماهی را خوب سرخ کنید تا مواد یکدست شوند.

مرحله چهارم: تهیه املت تن ماهی

در ادامه تخم مرغ را داخل کاسه بشکنید و دانه دانه اضافه کنید. نمک و فلفل سیاه و پودر سیر را اضافه کنید و کمی بعد که تخم مرغ خود را گرفت شروع به هم زدن کنید تا یکدست شود سپس به همراه ریجان تازه و لیموترش و نان تازه سرو کنید. نوش جان!

نکات کلیدی در تهیه املت تن ماهی

  • می‌توانید به جای رب از پوره گوجه فرنگی یا گوجه فرنگی مکعبی شده نیز اضافه کنید.
  • اگر طعم سیر را دوست دارید چند حبه سیر اضافه کنید طعم و مزه فوق العاده‌ای خواهد داشت.
  • در انتها می‌توانید کمی جعفری ساطوری شده بریزید.
  • به‌دلخواه می توانید از کمی قارچ تفت داده شده نیز در تهیه این املت استفاده کنید.

پیشنهاد مطالعه : برای آشنایی با طرز تهیه انواع غذاهای لذیذ طرز تهیه مرغ با سس زرشک مخصوص و خوشمزه را مطالعه کنید.

آش گوجه تبریز با طعمی بی‌نظیر

تنوع آش‌های ایرانی بسیار است، و در بین آن‌ها آش گوجه تبریزی جزو نام‌های کمتر شنیده شده است. این آش بسیار لذیذ و مقوی است.
آش گوجه
آش گوجه فرنگی یا «آبغورا آشی» یکی از آش‌های سنتی و پرطرفدار تبریز است. این آش به روش‌های گوناگون طبخ می‌شود و در هر شهر به یک نام معروف است. این آش به دلیل مواد اولیه غنی دارای ارزش غذایی بالایی است. همراه مجله دلتا باشید.

مواد لازم آش گوجه

  • گوجه‌فرنگی ۱/۵ کیلو
  • سبزی آش  ۷۵۰ گرم
  • پیاز  ۳ عدد
  • لوبیا چشم‌بلبلی نصف لیوان
  • نخود نصف لیوان
  • نعناع خشک ۲ قاشق غذاخوری
  • آب‌غوره  یک لیوان
  • آب گوشت ۳ لیوان
  • بلغور  یک استکان
  • نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم

طرز تهیه آش گوجه فرنگی

مرحله اول

لوبیا و نخود را حداقل ۶ ساعت خیس کرده، چند بار آب آن را عوض کنید تا نفخ‌ آور نباشند. در یک قابلمه مقداری روغن داغ کرده، پیاز را در آن سرخ کنید تا سبک شود. مقداری زردچوبه به آن افزوده، بگذارید کاملا طلایی شود. نیمی از پیاز داغ را می‌توان برای تزئین برداشت.
لوبیا و نخود را آبکش کنید و با پیاز تفت دهید. سپس ۵-۶ لیوان آب روی آن بریزید و بگذارید تا یک ساعت با حرارت متوسط و درب بسته بپزند.

مرحله دوم

بعد از نرم شدن حبوبات، بلغور را بشورید. آن را با آب گوشت داخل قابلمه بگذارید.
سبزی خرد شده را داخل مواد بریزید. دقت کنید آش در این مرحله نباید خیلی آب داشته باشد. اگر نیاز به آب بود، حتما از آب‌جوش استفاده کنید. درب قابلمه را بسته، ۲۰ دقیقه بگذارید سبزی بپزد. گوجه‌ها را مخلوط کنید. ۲۰ دقیقه بعد از ریختن سبزی، آب گوجه‌فرنگی را به آش اضافه کنید.

مرحله سوم

یک قاشق نعناع خشک را بدون تفت دادن داخل آش بریزید و ادویه را هم اضافه کنید. حرارت زیر آش را ملایم کرده، ۳۰دقیقه بگذارید تا آش جا بیفتد.
بعد از جا‌افتادن آش، آب‎‌غوره را داخل آش ریخته، شعله را خاموش کنید. مدام هم بزنید تا آب‌‎غوره به خورد آش برود.
آش گوجه فرنگی را با پیاز داغ و نعناع خشک تفت داده و تزئین کنید.
پیشنهاد مطالعه : برای آشنایی با طرز تهیه انواع غذاهای لذیذ مطلب طرز تهیه کوفته تبریزی لذیذ به روش آذری‌ها را مطالعه کنید.

طرز تهیه کتلت مرغ ترش، ساده و خوشمزه

به عاشقان غذاهای ترش و ملس پیشنهاد می‌کنیم این غذای متفاوت و لذیذ رو حتما امتحان کنند. هم می‌توانید به‌صورت خوراک مصرف کنید و هم با پلو سرو کنید.نوش جان!
کتلت مرغ ترش

کتلت مرغ ترش از دسته کتلت‌های بسیار خوشمزه می‌باشد که طعم و مزه متفاوتی با دیگر کتلت‌ها دارد و از مرغ برای تهیه این کتلت استفاده شده است و طعم بسیار خوبی با سماق خواهد داشت اما باید از سماق دانه گرد و نکوبیده شده استفاده کنید که طعم ترش فوق‌العاده‌ای به این غذا می‌دهد. کتلت مرغ که در واقع نوعی خورشت نیز می‌باشد را می‌توانید در کنار یک پلو زعفرانی خوشمزه میل کنید. امروز همراه ما در مجله دلتا باشید.

مواد لازم برای تهیه کتلت

  • سینه مرغ یک عدد
  • پیاز ۲ عدد
  • هویج ۲ عدد
  • رب ۲ قاشق غذا‌خوری
  • سماق دانه گرد ۴ قاشق غذا‌خوری
  • نمک، فلفل سیاه، پاپریکا، پودر سیر، زردچوبه به مقدار لازم

طرز تهیه کتلت مرغ ترش با سماق

مرحله اول: آماده سازی کتلت

ابتدا سینه مرغ را بدون استخوان کنید سپس به همراه یکی از پیازها چرخ کنید تا منسجم شود. می‌توانید از غذاساز نیز در له کردن سینه مرغ استفاده کنید.

مرحله دوم: سرخ کردن کتلت مرغ

در ادامه سینه مرغ چرخ شده را به‌همراه نمک، فلفل سیاه، پاپریکا و پودر سیر و کمی زردچوبه خوب ورز دهید تا مواد مخلوط و مرغ مزه‌دار شود سپس به اندازه دلخواه از مواد بردارید و داخل تابه از قبل گرم شده کتلت مرغ را سرخ کنید سپس از تابه خارج کنید.

مرحله سوم: آماده سازی سماق

حالا سماق دانه گرد را به همراه ۱/۳ پیمانه آب‌جوش روی شعله قرار دهید و بگذارید برای ۴ دقیقه بجوشد تا عصاره و طعم سماق خارج شود و حسابی طعم سماق در بیاد و بعد از صافی رد کنید و عصاره بدست آمده را کنار بگذارید.

مرحله چهارم: تفت دادن پیاز و رب

در ادامه پیاز دیگر را نگینی خرد کنید و داخل تابه تفت دهید سپس به آن زردچوبه بزنید تا کمی سبک و طلایی شود، سپس رب را اضافه کنید و به‌همراه آن کمی فلفل سیاه بزنید و رب را حسابی سرخ کنید تا بوی خامی رب از بین برود.

مرحله پنجم: تهیه سس

حالا یک پیمانه آب‌جوش داخل پیاز و رب ریخته و بگذارید تا به قل زدن بیفتد سپس کتلت مرغ سرخ شده را به‌همراه هویج خرد شده و حلقه شده داخل سس قرار دهید و بعد آب سماق صاف شده را اضافه کنید و برای ۱۵ الی ۲۰ دقیقه بگذارید تا سس غلیظ شود، سپس به‌همراه پلو زعفرانی و سالاد میل کنید. نوش جان!

نکات کلیدی

  • طعم و مزه این کتلت مرغ به سماق است که اگر ندارید می‌توانید از کمی آب‌غوره برای مزه‌دار کردن آن استفاده کنید.
  • در انتها کتلت مرغ ترش باید در یک سس غلیظ باشد.
  • می‌توانید با گوشت قرمز چرخ کرده نیز این ترکیب را تهیه کنید.
  • به همراه رب می‌توانید از چند عدد گوجه پوره شده نیز استفاده کنید.

پیشنهاد مطالعه : برای آشنایی با طرز تهیه انواع غذاهای لذیذ مطلب طرز تهیه پسته پلو خوشمزه، و زعفرانی با گوشت گردن را مطالعه کنید.