مجله دلتا

مجله آشپزی دلتا

مجله دلتا

مجله آشپزی دلتا

طرز تهیه خاگینه قاشقی خوشمزه و پفی با ماست

خاگینه‌ها خیلی سریع آماده می‌شوند و می‌توانند گزینه مناسبی برای عصرانه یا صبحانه باشند. این غذای مقوی را می‌توانید برای کودکان خود تهیه کنید.
خاگینه قاشقی

خاگینه قاشقی یکی از روش‌های تهیه خاگینه در منزل است. خاگینه دسر سنتی ایرانی است که بسیار پرطرفدار است که بیشتر در آذربایجان و تبریز تهیه می‌شود. این دسر خوشمزه بسیار مقوی است و احساس سیری طولانی‌مدتی به آدم دست می‌دهد. امروز در مجله دلتا خاگینه قاشقی مجلسی و پفی با ماست را به شما آموزش خواهیم داد با ما همراه باشید.

مواد لازم برای تهیه خاگینه قاشقی

  • تخم‌مرغ ۲ عدد
  • ماست ۲.۵ قاشق غذاخوری
  • آرد ۳ قاشق غذاخوری
  • بیکینگ‌پودر ۱/۲ قاشق غذاخوری
  • زعفران دم‌کرده غلیظ یک قاشق غذاخوری
  • وانیل نوک قاشق چای‌خوری

مواد لازم برای تهیه شربت خاگینه قاشقی

  • شکر یک پیمانه
  • آب ۱/۲ پیمانه
  • گلاب یک قاشق غذاخوری
  • زعفران یک قاشق غذاخوری

طرز تهیه خاگینه قاشقی پفی با ماست

مرحله اول: هم زدن تخم‌مرغ

تخم‌مرغ‌ها را داخل کاسه ریخته و با وانیل و با همزن دستی بزنید تا از لختگی خارج شود سپس ماست را اضافه کنید و هم بزنید.

مرحله دوم: افزودن آب

آرد و بیکینگ‌پودر را باهم مخلوط‌کنید و سه بار الک کنید سپس به همراه زعفران به مواد تخم‌مرغی اضافه کنید و هم بزنید تا یکدست شود.

مرحله سوم: سرخ کردن خاگینه

داخل یک تابه کوچک روغن ریخته تا داغ شود سپس با قاشق از مواد خاگینه بردارید و داخل تابه ریخته و اجازه دهید با شعله آرام سرخ و طلایی شود سپس روی دستمال روغن گیر قرار دهید تا روغن اضافی آن خارج شود به همین ترتیب همه مواد را سرخ‌کنید.

مرحله چهارم: تهیه شربت

آب و شکر را باهم داخل قابلمه ریخته و بدون هم زدن روی حرارت قرار دهید تا ذرات شکر حل شود سپس وقتی کمی غلیظ شد گلاب و زعفران را افزوده و بعد از چند دقیقه از روی حرارت بردارید.

مرحله پنجم: افزودن شربت به خاگینه قاشقی

خاگینه خنک شده را داخل شیره گرم قرار دهید و بعد از چند دقیقه روی توری یا آبکش گذاشته تا شیره اضافی آن خارج شود سپس روی آن را با پودر نارگیل یا پسته تزئین کنید. نوش جان!

نکات کلیدی در تهیه خاگینه قاشقی ساده

  • حتماً شعله باید کم باشد وگرنه زود طلایی می‌شود و وسط مواد خام باقی می‌ماند.
  • اضافه شیره را حتما بگیرید تا خاگینه خمیر نشود.
  • این خاگینه را می‌توانید به مدت ۲ روز داخل یخچال نگهداری کنید.
  • ماست حتما باید چکیده و غلیظ باشد.
  • این مواد حدود ۲۵ عدد خاگینه به شما می‌دهد.
  • مواد خاگینه را از فاصله نزدیک به قابلمه داخلش بریزید.

پیشنهاد مطالعه : برای آشنایی با طرز تهیه انواع غذاهای لذیذ مطلب شیرینی رول دارچینی، پرانرژی و ساده را مطالعه کنید.

طرز تهیه مرغ با سس زرشک مخصوص و خوشمزه

زرشک برای درمان انواع عفونت‌ها و التهاب‌ها مناسب است و کمک به دستگاه گوارش بدن می‌کند.
مرغ با سس زرشک

مرغ با سس زرشک یکی از انواع خورشت‌ها است که می‌توانید با مرغ تهیه کنید. شما برای تهیه این مرغ می‌توانید از فیله مرغ یا ران و سینه استفاده کنید طعم و مزه این خورشت بی‌نظیر است نه‌ترش و نه شیرین است و مزه ملسی دارد و برای تنوع غذایی در تهیه انواع مرغ‌ها بسیار خوشمزه و ایده بسیار نابی است.شما می‌توانید به‌دلخواه از زرشک تازه یا زرشک خشک‌شده در تهیه این غذای ناب استفاده کنید. امروز در مجله دلتا مرغ با سس زرشک مخصوص با رب انار و آلو را به شما آموزش خواهیم داد همراه ما باشید.

مواد لازم برای تهیه مرغ با سس زرشک

  • فیله مرغ ۴ عدد
  • زرشک ۱/۲ پیمانه
  • گوجه ۳ عدد
  • پیاز یک عدد
  • آلوبخارا ۶ عدد
  • رب انار ملس یک قاشق غذاخوری
  • شکر یک قاشق غذاخوری
  • آب مرغ یا استاک مرغ یک عدد
  • زعفران به مقدار لازم
  • نمک، فلفل سیاه، پاپریکا به مقدار لازم

طرز تهیه مرغ با سس زرشک با رب انار و آلو

مرحله اول: مرینت کردن

ابتدا فیله‌های مرغ را به‌اندازه دلخواه برش بزنید و داخل کاسه ریخته و به آن فلفل سیاه و کمی نمک و زعفران اضافه کنید و مواد را هم بزنید تا فیله‌ها زعفرانی شوند.

مرحله دوم: سرخ کردن فیله

حالا داخل تابه کمی روغن و کره ریخته و فیله‌های مرغ را داخل تابه قرار دهید و با حرارت کم سرخ‌کنید. در حین پخت کمی زعفران اضافه کنید و تفت دهید تا مرغ‌ها پخته شوند چون از فیله استفاده‌شده نیازی به پخت با آب ندارد و همان با حرارت کم سرخ می‌شود.

مرحله سوم: تهیه سس زرشک

حالا زرشک را به همراه گوجه‌فرنگی خردشده و کمی آب داخل غذا ساز بریزید و بگذارید تا کاملا میکس و پوره شوند حالا پیاز دستور را داخل تابه خرد کنید و به همراه کمی روغن و زردچوبه و فلفل سیاه تفت دهید تا سبک شود.

مرحله چهارم: پخت سس زرشک

در ادامه وقتی پیاز نرم شد سس زرشک را اضافه کنید و کمی تفت دهید در ادامه آلوها را که از قبل داخل کمی آب خیس کردید اضافه کنید و بعد رب انار و شکر را اضافه کنید حالا باید آب مرغ یا ۲ لیوان آب جوش اضافه کنید و درب قابلمه را بگذارید تا کم‌کم سس غلیظ شود.

مرحله پنجم: تهیه مرغ با سس زرشک

وقتی سس خوب غلیظ و جاافتاده شده و آب اضافی آن تبخیر شده فیله‌های مرغ‌ها را داخل سس قرار دهید و بگذارید تاکمی مزه‌ها به خورد هم بروند سپس از روی حرارت برداشته و با پلو موردنظر سرو کنید. نوش جان!

نکات کلیدی در تهیه مرغ با سس زرشک

  • ترش و شیرین بودن این سس به ذائقه شما بستگی دارد و می‌توانید مقدار شکر و رب انار را تنظیم کنید.
  • از هر قسمت مرغ می‌توانید استفاده کنید اگر می‌خواهید از ران و یا سینه استفاده کنید قبل از قرار دادن در سس باید با پیاز و ادویه بگذارید تا پخته شوند.
  • در انتها مزه سس را بچشید و طبقه ذائقه خودتنظیم کنید.

پیشنهاد مطالعه : برای آشنایی با طرز تهیه انواع غذاهای لذیذ طرز تهیه ران مرغ کبابی مزه‌دار شده، خوشمزه در فر را مطالعه کنید.

آدانا کباب، غذای محبوب ترکی

آدانا کباب یا قیما کباب یکی از کباب‌های مشهور کشور ترکیه است که به نام یکی از شهرهای بزرگ ترکیه نام‌گذاری شده است.
طرز تهیه آدانا کباب

آدانا کباب هر چند شبیه به کباب‌هایی مثل کباب کوبیده و کباب بناب است ولی مانند دونر کباب سرو می‌شود. در این مطلب از مجله دلتا به طرز تهیه این کباب خوشمزه می‌پردازیم.

مواد لازم برای تهیه آدانا کباب

  • گوشت چرخ کرده ۶۰۰ گرم
  • فلفل دلمه‌ای قرمز ۲ عدد
  • پیاز بزرگ ۲ عدد
  • روغن زیتون ۲ قاشق غذاخوری
  • نان پیتا یا نان باگت به تعداد کافی
  • نمک و فلفل سیاه به اندازه کافی

طرز تهیه آدانا کباب

طرز تهیه آدانا کباب

مرحله اول

ابتدا گوشت چرخ کرده را داخل یک کاسه مناسب بریزید سپس مقداری نمک و فلفل سیاه به آن اضافه کنید.

مرحله دوم

فلفل دلمه‌ای و پیاز را با رنده درشت رنده کنید؛ سپس به گوشت چرخ کرده اضافه کنید.

مرحله سوم

در صورتی که می‌خواهید کباب را با منقل درست کنید باید به گوشت کباب به مدت ۲ ساعت در یخچال استراحت دهید تا منسجم‌تر شود و از سیخ نریزد.

در صورتی هم که می‎‌خواهید این کباب را به صورت کباب ‌تابه‌ای درست کنید نیاز نیست گوشت کباب را در یخچال قرار دهید.

مرحله چهارم

پس از کباب کردن آدانا کباب روی منقل یا به صورت کباب‌تابه‌ای، مقداری روغن زیتون داخل نان پیتا بریزید سپس آن را به همراه مخلفات دلخواه خود (مانند خیارشور ، گوجه فرنگی ، کاهو ، سیب زمینی سرخ کرده و … ) در نان پیتا قرار دهید و سرو کنید. کباب خوشمزه شما حاضر است. نوش جان!

پیشنهاد مطالعه : برای آشنایی با طرز پخت غذا‌های ایرانی طرز تهیه کباب لا پلو، تجربه‌ای متفاوت را مطالعه کنید.

رولت گردویی آسان بهترین انتخاب برای عصرانه

رولت گردویی یکی از خوشمزه‌ترین رولت‌ها است و بهترین گزینه برای عصرانه که بسیار خوشمزه و مقوی است، و طرز تهیه بسیار ساده‌ای دارد.
رولت گردویی

رولت گردویی گزینه مناسب برای مهمانی‌ها است. اگر طعم و مزه گردو در شیرینی‌ها را دوست دارید پس حتما عاشق این رولت خوشمزه خواهید شد. این رولت همراه با چای یا قهوه بسیار دل‌چسب خواهد شد. امروز در مجله دلتا رولت گردویی را به شما آموزش خواهیم داد با ما همراه باشید.

مواد لازم برای تهیه رولت گردویی عصرانه

  • تخم‌مرغ یک عدد
  • آرد سفید ۲.۵ پیمانه
  • ماست سفت شیرین ۱/۲ پیمانه
  • کره ۱/۲ پیمانه
  • بیکینگ‌پودر ۲.۵ قاشق چای‌خوری
  • شکر ۱/۲ پیمانه

مواد لازم برای تهیه مواد میانی رولت گردویی

  • گردو خردشده ۱/۲ پیمانه
  • سفیده تخم‌مرغ یک عدد
  • دارچین یک قاشق غذاخوری
  • هل ساییده شده یک قاشق مرباخوری
  • شکر ۱/۲ پیمانه

مواد لازم برای رویه رولت

  • زرده تخم‌مرغ یک عدد
  • کنجد و سیاه‌دانه به مقدار لازم

طرز تهیه رولت گردویی

مرحله اول: مخلوط کردن ماست

ابتدا کره را ذوب کنید و به‌همراه شکر و تخم‌مرغ و ماست شیرین (حتما ماست باید شیرین و چکیده باشد اگر چکیده نیست می‌توانید داخل کیسه ریخته تا آب اضافی آن خارج شود) خوب مواد را هم بزنید تا یکدست شود.

مرحله دوم: استراحت مواد

در ادامه آرد و بیکینگ‌پودر را باهم مخلوط‌کنید و سه بار الک کنید و به‌تدریج به مخلوط فوق اضافه کنید. خوب مواد را هم بزنید تا خمیر وسط کاسه جمع شود شروع به ورز دادن مواد کنید و اگر خیلی به دست چسبید مقداری آرد بزنید تا خمیر نرم و لطیفی به دست آید سپس داخل کاسه ریخته و به مدت یک ساعت در دمای محیط بگذارید تا استراحت کند.

مرحله سوم: تهیه مواد میانی

سفیده تخم‌مرغ را خوب با همزن دستی بزنید تا از لختگی خارج شود و کنار بگذارید. داخل یک‌کاسه دیگر گردو خردشده را به‌همراه شکر و هل و دارچین ریخته و هم بزنید.

مرحله چهارم: تهیه رولت گردویی

در ادامه خمیر را بعد از یک ساعت روی سطح آرد پاشی شده وردنه بکشید و به شکلی بیضی بازکنید و روی خمیر را با قلم‌مو سفیده تخم‌مرغ زده و مواد گردویی را بریزید و خمیر را رول کنید.

مرحله پنجم: پخت رولت گردویی

سطح خمیر را به زرده تخم‌مرغ آغشته کنید، سپس به‌دلخواه کنجد و سیاه‌دانه بپاشید و در فر از قبل گرم شده به‌مدت ۳۰ دقیقه در دمای ۱۸۰ درجه قرار دهید تا پخته شود می‌توانید در انتها یک دقیقه روی خمیر را نیز روشن کنید تا طلایی شود بعد از پخت لای یک دستمال نخی قرار دهید و صبر کنید تا نرم شود سپس به‌دلخواه برش بزنید. نوش جان!

نکات کلیدی در تهیه رولت گردویی

  • برای نگهداری رولت گردویی در ظرف دربسته بریزید.
  • برای فر برقی و توستر و سولاردم دما را ۲۰ درجه کمتر تنظیم کنید.
  • با توجه به فرهای مختلف بعد از ۲۵ دقیقه چک شود.
  • می‌توانید یک‌کاسه آب داخل فر قرار دهید تا نان رولت نرم شود.

پیشنهاد مطالعه : برای آشنایی با طرز تهیه انواع غذاهای لذیذ مطلب شیرینی رول دارچینی، پرانرژی و ساده  را مطالعه کنید.

طرز تهیه پسته پلو خوشمزه، و زعفرانی با گوشت گردن

پسته پلو در زمان قاجار یکی از پلوهای محبوب در دربار بوده و با گوشت گردن، ماهیچه و یا گوشت قلقلی یا مرغ تهیه می‌شود.
پسته پلو با گوشت گردن

پسته پلو یکی از انواع پلوها ایرانی است، که از گذشته تا به امروز تهیه می‌شود. همان‌طور که از نام غذا پیدا است برای تهیه پلو از پسته استفاده می‌کنیم. این غذا در بین کرمانی‌ها و بیشتر شهرها محبوب است. شما می‌توانید به‌دلخواه پسته‌ها را به‌صورت درسته و یا دو نیم شده و یا خلال در این پلو استفاده کنید. امروز در مجله دلتا پسته پلو با گوشت گردن را به شما آموزش خواهیم داد همراه ما باشید.

مواد لازم برای تهیه پسته پلو

  • برنج ۴ پیمانه
  • پسته تازه ۵۰۰ گرم
  • شوید تازه ۲ پیمانه
  • زعفران دم کرده غلیظ به مقدار لازم
  • گردن گوسفندی یک عدد
  • پیاز ۵ عدد
  • کره ۱۰۰ گرم
  • رزماری خشک به مقدار لازم
  • چوب دارچین یک عدد
  • نمک، فلفل سیاه، برگ بو، زردچوبه به مقدار لازم

طرز تهیه پسته پلو با گوشت گردن

مرحله اول: تفت دادن پیاز و آماده سازی گردن

ابتدا گردن را خوب بشویید و روی آن شیارهایی ایجاد کنید و تمام شیارها را با رزماری خشک پر کنید.  تمام پیازها را پوست بگیرید و خلالی ریز خرد کنید و داخل قابلمه مورد نظر کره را ریخته و به همراه کمی روغن تفت دهید تا سبک شود و بعد گردن را اضافه کنید و با پیاز خوب تفت دهید تا گوشت گردن کمی تغییر رنگ دهد.

مرحله دوم: پخت گردن

در ادامه تمام ادویه‌ها را به‌همراه ۱/۴ پیمانه زعفران دم کرده و چوب دارچین و برگ بو ۱/۲ پیمانه آب بگذارید تا پخته و گوشت پنبه‌ای شود نیاز به افزودن آب زیاد نیست زیرا پیاز و گوشت خودش آب انداخته و غلیظ می‌شود در یک ساعت انتهایی پخت نمک را به گردن اضافه کنید.

مرحله سوم: آماده سازی پسته

وقتی گردن در حال پخت است پسته های تازه را پوست بگیرید و از وسط به دو نیم کنید برنج را از قبل با کمی نمک خیس کنید، سپس یک قابلمه آب روی حرارت قرار دهید و صبر کنید تا به جوش بیاد و برنج ها را اضافه کنید و ۵ دقیقه بعد پسته ها را بریزید.

مرحله چهارم: تهیه پسته پلو

وقتی آب برنج در حال تموم شدن بود شوید و کمی زعفران غلیظ را اضافه کنید و پسته پلو را برای ۴۰ دقیقه دم بکشیده و در انتها روی آن کره بریزید و بعد با گردن پخته شده سرو کنید. پسته پلو با گوشت گردن شما آماده است. نوش جان!

نکات کلیدی در تهیه پسته پلو با گردن

  • می‌توانید برنج را آبکش کنید و پسته را لا به لا بریزید.
  • می‌توانید به جای گردن از مرغ یا گوشت قلقلی بنا به سلیقه و ذائقه خود استفاده کنید.
  • از شوید تازه یا خشک می توانید استفاده کنید.
  • بگذارید گردن با پیاز و زعفران حسابی پخته شود و آب اضافه نکنید.
  • به‌دلخواه مقدار پسته ها را می توانید کم و زیاد کنید.

پیشنهاد مطالعه : برای آشنایی با طرز تهیه انواع غذاهای لذیذ مطلب قیمه با گوشت چرخ‌کرده مخصوص لاهیجان را مطالعه کنید.