مجله دلتا

مجله آشپزی دلتا

مجله دلتا

مجله آشپزی دلتا

۵ غذای فوری و کم هزینه اما خوشمزه

اگر لیست غذایی جدید و متنوع در ذهن ندارید اصلا نگران نباشید! در این مقاله قصد داریم به طرز تهیه چند غذای خوشمزه و ساده بپردازیم که خیلی هم گران نیستند.
غذای فوری و کم هزینه

این روزها زمان آن است که غذاهای سریع و در عین حال خوشمزه را بیشتر یاد بگیریم. چون زندگی در دوران ماشینی وقتی باقی نمی‌گذارد که ساعت‌ها برای پخت انواع غذاهای سنتی وقت بگذاریم. در همین راستا قصد داریم چند غذا را به شما معرفی کنیم که هم سریع آماده می‌شود و هم دستور پخت آسانی دارد و هم ارزان است. با ما در مجله دلتا همراه باشید تا ۵ غذای فوری و کم هزینه را با هم یاد بگیریم.

همبرگر مک دونالد

اقوام زیادی ادعا می‌کنند که ساندویچ همبرگر، به صورت یک تکه گوشت چرخ‌کرده مسطح میان دو برش نان گرد سفید اختراع آن‌ها بوده است. اگرچه در ابتدا همبرگر فقط با گوشت گاو درست می‌شد، اما امروزه گوشت مورد استفاده برای همبرگر از انواع گوشت مثل بوقلمون، مرغ و حتی ماهی تا مواد گیاهی مثل سویا متغیر است. دستور پخت همبرگر مک‌دونالد را در مجله بخوانید.

همبرگر

بورانی مرغ

قرار است که با یک غذای مرغی دیگر آشنا شویم؛ غذایی جدید به نام بورانی مرغ. این بورانی جزو غذاهای سرد به‌شمار می‌رود و برای پیش‌غذا یک انتخاب شیک و مجلسی به حساب می‌آید، البته مواد داخل آن به‌قدری مقوی است که حتی می‌تواند به عنوان غذای اصلی هم از آن استفاده کرد.

بورانی مرغ

باگت شکم پر

طرز تهیه باگت شکم پر بسیار ساده است و این غذا یکی از ساندویچ‌ها‌ی خاص و بسیار خوشمزه‌ است. کمتر پیش‌ می‌آید که کسی طعم و مزه این غذا را دوست نداشته باشد. این ساندویچ با ظاهر زیبا و شیک‌ می‌تواند یک پیش‌غذا یا وعده سبک باشد. مواد اولیه این غذا در دسترس است. از این ساندویچ‌ می‌توانید به عنوان یک فینگرفود ساده و سریع در مهمانی‌ها‌ی خود استفاده کنید. اگر از غذاهای تکراری خسته شده‌اید حتما این ساندویچ متفاوت را امتحان نمایید.

غذای فوری

کوکوی رنگی، یک شام خوش‌رنگ و بی‌نظیر

کوکوی رنگی یکی از انواع غذاهای خوشمزه و مجلسی ایرانی است که با دستورهای متنوعی تهیه‌ می‌شود. این کوکوی خوشمزه معمولا به‌ صورت قالبی تهیه‌ می‌شود و به همین دلیل نوعی کوکوی مجلسی محسوب‌ می‌شود. از این کوکوی خوشمزه علاوه بر اینکه‌ می‌توانیم به عنوان یک غذای ساده استفاده کنیم،‌ می‌توانیم آن را به عنوان یک پیش‌غذای مجلسی نیز سرو کنیم.

کوکو رنگی

کوکوی اسفناج یک غذای فوری و کم هزینه

گرانی مواد غذایی را همگان امروز اذعان دارند. البته رفع و رجوع این دغدغه خیلی هم مشکل نیست فقط شاید نیاز باشد گاهی قید پلو و چلو و گوشت و ماهیچه را بزنید و دست کم دو سه روزی در هفته را هم غذای سالم‌تر بخورید و البته هم ارزان‌تر. در همین راستا کوکوی اسفناج را به شما معرفی می‌کنیم تا هم گام موثری در هماهنگی دخل و خرج منزل برداشته باشید و هم اینکه کمی به سمت غذاهای سالم‌تر بروید.

طرز تهیه کوکوی اسفناج

پیشنهاد مطالعهدیزی سلطانی غذای محبوب و پر طرفدار ایرانی را بخوانید.

کباب فسنجانی شمالی، غذای لذت‌بخش برای آخر هفته

جوجه کباب فسنجانی یا جوجه ترش یکی از غذاهای بسیار لذیذ و خوشمزه است که حتما باید آن را امتحان کنید. این غذا را هم با برنج و هم با نان می‌توان سرو کرد.
کباب فسنجانی شمالی

کباب فسنجانی شمالی یا همان جوجه کباب فسنجانی یکی از روش‌های مزه‌دار کردن جوجه به روش شمالی است که در سراسر ایران تهیه‌ می‌شود و برای پیک نیک و دورهمی گزینه خوبی است. شما‌ می‌توانید کباب فسنجانی را با پلو و یا نان سرو کنید.‌ کباب فسنجانی را می‌توانید روی زغال و یا داخل تابه و یا داخل فر تهیه کنید، ولی کباب فسنجانی روی زغال طعم دودی به خود گرفته و مزه خیلی بهتری دارد. استفاده از گردو و رب انار باعث شده که به این غذا کباب فسنجانی بگویند. با مجله دلتا همراه باشید.

مواد لازم برای کباب فسنجانی شمالی

  • سینه یا مرغ خردشده ۱ عدد
  • گردو ۵۰ گرم
  • رب انار ۲‌ قاشق غذاخوری
  • پیاز ۱ عدد
  • کره ۱‌ قاشق غذاخوری
  • نمک، فلفل سیاه به مقدار لازم

 طرز تهیه کباب فسنجانی

طرز تهیه کباب فسنجانی شمالی

مرحله اول

ابتدا سینه مرغ را بدون استخوان یا‌ می‌توانید با همان استخوان به اندازه دلخواه خرد کنید. سعی کنید تمام برش‌ها را یک اندازه بزنید، نه خیلی ریز که بسوزد، نه خیلی درشت که در هنگام پخت خام بماند.

مرحله دوم

پیاز را پوست بگیرید و رنده بزنید. سپس آب پیاز را کاملا بگیرید و آن را روی مرغ‌ها بریزید و به آن نمک و فلفل سیاه اضافه کنید. گردو‌ها را نیم‌کوب کنید. نباید خیلی گردو ریز و آسیاب‌شده باشد. سپس رب انار را اضافه کنید.

مرحله سوم

بسته به ترشی و شیرینی رب انار خود‌ می‌توانید مقدار آن را بیشتر و یا کمتر بریزید. همه مواد را هم بزنید تا تمام جوجه‌ها با مواد مزه‌دار شوند. سپس کمی روغن مایع در حد چند قاشق غذاخوری افزوده و روی مواد را بپوشانید و برای ۴ الی ۱۲ ساعت در یخچال استراحت دهید.

مرحله چهارم

در ادامه بعد از مزه‌دار شدن کباب‌ها آن را روی سیخ بزنید. بهتر است سینه و ران‌های خردشده را جداگانه سیخ بزنید. زیرا زمان پخت آن‌ها متفاوت است و بعد روی زغال داغ‌شده از قبل بگذارید تا کباب شود. کره را ذوب کنید و در حین پختن روی کباب فسنجانی بزنید تا گردوها نسوزند. سپس به همراه برنج زعفرانی و مخلفات دلخواه میل کنید.

نکات مهم کباب فسنجانی شمالی

  • می‌توانید از سینه بوقلمون نیز در تهیه این کباب استفاده کنید.
  • به دلخواه از کمی سبزی معطر یا سبزی‌های معطر گیلانی در مزه‌دار کردن کباب فسنجانی استفاده کنید.
  • هر چقدر مرغ‌ها بیشتر در مواد بمانند خوشمزه‌تر‌ می‌شوند. پس بهتر است از شب قبل این جوجه‌ها را تهیه کنید.
  • می‌توانید از مخلوط رب انار و رب نارنج استفاده کنید.

کباب فسنجانی

پیشنهاد مطالعهطرز تهیه هویج پلو بدون گوشت را هم بخوانید.

طرز تهیه نان سیر پیتزایی در خانه

برای تهیه نان سیر محدودیتی در انتخاب نان وجود ندارد و هر نوع نانی را می‌توان مورد استفاده قرار داد (نان باگت، نان تست، نان سبوس‌دار، نان همبرگری وغیره) یا با خمیر پیتزا تهیه کنید.
طرز تهیه نان سیر پیتزایی

نان سیر پیتزایی یکی از انواع پیش‌غذاهای ساده و خوشمزه بین‌المللی است که با مواد متنوعی درست می‌شود و طرفداران زیادی هم در سراسر جهان دارد. برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه نان سیر پیتزایی با مجله دلتا همراه باشید.

مواد لازم برای نان سیر پیتزایی

  • نان تست ۴ عدد
  • سیر ۳ حبه
  • روغن زیتون ۲ قاشق غذاخوری
  • سس کچاپ ۳ تا ۴ قاشق غذاخوری
  • پنیر پیتزا ۱ پیمانه
  • ژامبون ۲ ورق
  • قارچ ۳ عدد
  • فلفل دلمه‌ای نصف یک عدد
  • نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی

نان سیر پیتزایی

طرز تهیه نان سیر پیتزایی

مرحله اول

برای تهیه نان سیر پیتزایی خوشمزه ابتدا پوست سیر را جدا می‌کنیم و با دندانه‌های ریز رنده، آن را رنده می‌کنیم، سپس قارچ را می‌شوییم و به صورت ورقه‌ای خرد می‌کنیم. در ادامه ژامبون را به صورت مربعی خرد می‌نماییم.

مرحله دوم

حالا فلفل دلمه‌ای را می‌شوییم و به صورت نگینی ریز خرد می‌کنیم. در ادامه درون یک کاسه کوچک سیر رنده‌شده را به همراه روغن زیتون، نمک و فلفل سیاه اضافه می‌کنیم و خوب مخلوط می‌کنیم تا مواد ترکیب و یکدست شود.

مرحله سوم

در این مرحله یک ظرف مناسب حرارت انتخاب می‌کنیم، سپس نان‌های تست را روی آن می‌چینیم. در ادامه فر را روی حرارت ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد قرار می‌دهیم تا کاملا گرم شود. روی نان‌ها را مقداری از مخلوط سیر می‌ریزیم.

نان سیر

مرحله چهارم

حالا مخلوط سیر را به همه قسمت‌های نان تست می‌مالیم تا نان به سس آغشته شود. در ادامه نان‌های تست را به مدت ۱۰ دقیقه درون فر قرار می‌دهیم تا نان تست برشته شود. پس از گذشت ۱۰ دقیقه نان تست را از فر خارج می‌کنیم.

مرحله پنجم

در این مرحله مقداری از سس کچاپ روی نان تست می‌ریزیم و با پشت قاشق آن را پخش می‌کنیم. در ادامه پنیر پیتزا روی نان تست می‌ریزیم، سپس ژامبون خردشده را اضافه می‌کنیم و ورقه‌های قارچ را روی ژامبون قرار می‌دهیم.

مرحله ششم

حالا مقداری از فلفل دلمه‌ای خردشده را روی نان تست می‌ریزیم و مجددا فر را روی حرارت ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد روشن می‌کنیم، سپس اجازه می‌دهیم فر کاملا گرم شود. در لایه آخر نان سیر پیتزا مجددا پنیر پیتزا می‌ریزیم.

مرحله آخر از طرز تهیه نان سیر پیتزایی

در نهایت نان تست‌ها را به مدت ۱۰ دقیقه درون فر قرار می‌دهیم تا پنیر پیتزا آب شود. پس از این مدت گریل را روشن می‌کنیم، سپس اجازه می‌دهیم به مدت ۲ دقیقه پنیر پیتزا طلایی و خوشرنگ شود. در آخر نان سیر را به همراه سس دلخواه سرو می‌کنیم.

 دستور تهیه نان سیر

پیشنهاد مطالعهغذاهایی که نباید در مایکروفر داغ کنیم را در مجله بخوانید.

حلوای دارچین یک عصرانه مغذی و بی‌نظیر

طعم و مزه دارچین در این حلوا آن را از دیگر حلواها مجزا کرده و مزه خوبی به آن می‌دهد. می‌توانید این حلوا را به عنوان یک عصرانه خوشمزه تهیه کنید.
طرز تهیه حلوای دارچین

حلوای دارچین یکی دیگر از انواع حلوا است که طعمی عالی و عطری بی‌نظیر دارد. حلوای دارچین طرز تهیه چندان سختی ندارد. بنابراین حتی اگر بار اولی است که حلوا تهیه‌ می‌کنید، نگران نباشید. این حلوا ظاهر خوش رنگی دارد و برای تزیین و تهیه حلوای دو رنگ گزینه مناسبی خواهد بود. به علاوه خواص حلوای دارچین بسیار بالاست. میزان چربی و کلسترول را در خون کاهش‌ می‌دهد و در مقابل بیماری‌‌ها از بدن شما محافظت خواهد کرد. با مجله دلتا همراه باشید تا طرز تهیه حلوای دارچین را یاد بگیریم.

مواد لازم

  • آرد ۲ پیمانه
  • شکر ۱ و نیم پیمانه
  • آب ۱ پیمانه
  • گلاب نصف پیمانه
  • پودر دارچین ۱ قاشق چایخوری
  • روغن جامد ۱ و نیم پیمانه
  • هل ۱ قاشق چایخوری

حلوای دارچین

طرز تهیه حلوای دارچین

مرحله اول

یک قابلمه بردارید و آب، شکر، هل و گلاب را در آن بریزید. قابلمه را روی حرارت بگذارید و بهم بزنید تا شکر در آب حل شود به جوش بیاید. حدودا ۵ دقیقه صبر کنید تا شربت آماده شود اما مراقب باشید که خیلی غلیظ نشود.

مرحله دوم

برای تهیه حلوای دارچین باید آرد را دو بار الک کنید. قابلمه دیگری بردارید و روغن جامد را در آن بریزید. آرد را به روغن اضافه کنید و با هم خوب تفت دهید تا حدی که بوی خامی آرد گرفته شود. وقتی آرد کرم رنگ شد، می‌توانید آن را از روی حرارت بردارید.

مرحله سوم

پودر دارچین را روی آرد الک کنید و کم‌کم به آن اضافه کنید. خوب به هم بزنید تا کاملا دارچین در بین آرد پخش شود.

مرحله چهارم

شربت یا شهد حلوایی را که آماده کرده‌اید طی چندین مرحله و به آرامی به مخلوط آرد و دارچین اضافه کنید. مراقب باشید که به دست و صورتتان نپاشد، چون باعث سوختگی خواهد شد.

مرحله پنجم

همان‌طور که قابلمه روی حرارت نیست، به هم زدن ادامه دهید تا حلوا قوام بیاید. اگر حلوای دارچین شما خیلی روان و آبکی بود می‌توانید آن را چند دقیقه روی حرارت قرار دهید تا غلیظ شود.

نکات کلیدی طرز تهیه حلوای دارچین

  • در صورت تمایل می‌توانید مقداری زعفران دم کرده و غلیظ را به آرد بو داده‌شده، قبل از افزودن شربت اضافه کنید.
  • می‌توانید کمی گردو خردشده نیز به مواد حلوا در مرحله پنجم اضافه کنید تا حلوای دارچین و گردو برای میان‌وعده‌ای خوشمزه و مقوی داشته باشید.
  • برای تهیه کردن حلوای دارچین و زنجبیل باید مطابق با ذائقه خودتان مقداری پودر زنجبیل را در هنگام اضافه کردن دارچین، به حلوا اضافه کنید.

دستور تهیه حلوای دارچین

پیشنهاد مطالعهدمنوش هسته خرما، قهوه‌ای بدون کافئین و شادی‌آور را بخوانید.

دیزی سلطانی، غذای محبوب و پرطرفدار ایرانی

همه فکر می‌کنیم برای خوردن دیزی حتما باید به رستوران رفت، ولی آماده کردن دیزی در منزل نه تنها خالی از لطف نبوده بلکه صفای خاص خود را دارد.
طرز تهیه دیزی سلطانی

دیزی یکی از غذاهای سنتی بسیار خوشمزه‌ای است که طرفداران بسیار زیادی دارد. یکی از دیزی‌ها سنتی دیزی سلطانی است که طعم بی‌نظیری دارد. البته درست کردن یک دیزی سنتی کار آسانی نیست و باید نکات داشتن یک دیزی ایده‌آل را بدانید. در این بخش از مجله دلتا برای شما عزیزان طرز تهیه دیزی سلطانی را آموزش می‌دهیم.

مواد لازم

  • نخود و لوبیای سفید با هم ۱ لیوان
  • گوشت گوسفند با استخوان و چربی ۵۰۰ گرم
  • گوجه‌فرنگی ۳ عدد
  • پیاز ۲ عدد
  • سیر ۳ حبه
  • سیب‌زمینی ۵ عدد
  • رب گوجه‌فرنگی ۱ قاشق غذاخوری
  • فلفل سبز ۳ عدد
  • نمک‌، فلفل‌، آبلیمو مقدار لازم

دیزی سلطانی

طرز تهیه دیزی سلطانی

مرحله اول

نخود و لوبیا را از شب قبل در آب خیس کنید‌، گوشت را همراه چربی و استخوان به همراه نخود و لوبیا و ۱ عدد از پیازها‌، ۳ حبه سیر و گوجه‌فرنگی‌هایی که پوست گرفته‌اید در ظرف مناسبی بریزید و شش برابر حجم آن‌ها آب از قبل جوشیده سرد اضافه کنید.

مرحله دوم

اگر از ظرف مخصوص دیزی استفاده می‌کنید حتما از شعله‌پخش‌کن استفاده نمایید. بعد از حدود یک ساعت و نیم فلفل سبز‌ها را به دیزی اضافه کنید‌، در تمام مراحل پخت دقت کنید که شعله زیر ظرف ملایم باشد تا غذا آرام آرام جا بیفتد.

مرحله سوم

یک ساعت بعد از اضافه کردن فلفل‌، سیب‌زمینی‌ها را داخل غذا بریزید‌، پیازی که اول به غذا اضافه کردید از ظرف خارج کنید و دور بیندازید. سپس چربی گوشت را نیز از ظرف خارج کرده و به همراه یک عدد پیاز باقیمانده خوب بکوبید و داخل غذا بریزید.

مرحله چهارم

وقتی گوشت و نخود و لوبیا نرم و پخته شدند، می‌توانید نمک و فلفل سیاه را به غذا اضافه کنید‌، در صورتی که غذای شما رنگ دلخواه را نداشت می‌توانید از یک قاشق غذاخوری رب گوجه‌فرنگی سرخ‌شده در کمی روغن داخل غذا استفاده کنید‌.

dizi

نکته‌های طرز تهیه دیزی سلطانی

  • بهتر است در شروع کار به اندازه کافی در ظرف آب بریزید تا مزه دیزی در اثر اضافه کردن آب در طول پخت تحت تاثیر قرار نگیرد‌
  • می‌توانید به جای چربی گوشت از مقداری دنبه استفاده کنید‌.
  • هنگامی که گوشت را می‌پزید از ابتدا به آن نمک و ادویه نزنید چون باعث می‌شود گوشت شما دیر بپزد.
  • فراموش نکنید که آبلیمو را هنگام سرو غذا، داخل ظرف بریزید؛ در غیر این صورت طعم غذا در اثر جوشیدن آبلیمو تلخ‌ می‌شود.
  • مطلب غذاهایی که نباید در مایکروفر داغ کنیم را هم در مجله بخوانید.

دیزی سنتی

پیشنهاد مطالعهآجیل پلو، غذای اعیانی آذربایجانی‌ها را بخوانید.