خورشت مرغ افشاری یکی از خورشتهای سنتی ایرانی است. این خورشت مشابه همان خورشت مرغ مجلسی خودمان است ولی کمی متفاوتتر تهیه میشود. شما میتوانید این خورشت را برای ناهار یا شام در کنار برنج زعفرانی تهیه کنید. خورشت مرغ را میتوانید با ران و سینه یا فقط فیله مرغ تهیه کنید. طعم این خورشت بسیار جذاب بوده و میتواند برای تنوع غذایی گزینه بسیار خوبی باشد. بهتر است در تهیه این خورشت، در افزودن زعفران دست و دلباز باشید تا خورشت رنگ و طعم بسیار خوبی داشته باشد. غذاهای مرغی تنوع زیادی دارند. با مجله دلتا همراه باشید تا طرز تهیه خورشت مرغ افشاری را یاد بگیریم.
ابتدا قیسی را خوب بشویید و داخل کمی آب خیس کنید تا نرم شود. آلوها را نیز خیس کنید. سینه را میتوانید به قطعات دلخواه خرد نمایید. زعفران را بسابید و با مقداری یخ دم کنید تا خوشرنگ شود.
در ادامه پیاز را پوست بگیرید و به صورت نگینی ریز خرد کنید. داخل قابلمه مقداری کره و روغن ریخته و پیاز را اضافه کنید و تفت دهید تا طلایی و سبک شود. سیر را پوست بگیرید و پوره کنید و به پیاز اضافه نمایید و کمی تفت دهید تا عطر سیر بلند شود.
در ادامه سینه مرغ را به همراه کمی زردچوبه و فلفل سیاه و زعفران دم کرده اضافه کنید و تفت دهید تا کاملا سرخ شده و تغییر رنگ دهد. سپس ادویه کاری را به همراه ۱ لیتر آب جوش اضافه کنید. ابتدا شعله را زیاد کنید تا به جوش بیاید، سپس شعله را کم کنید و بگذارید با حرارت ملایم مرغ پخته و سس غلیظ شود.
در ادامه وقتی مرغ نیمپز شد، رب را به همراه کمی روغن تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته و رب خوشرنگ شود. سپس آلو قیسی خیسخورده را به خورشت مرغ افشاری اضافه کنید و هم بزنید. در قابلمه را به صورت نیمه باز قرار دهید و بگذارید تا خورشت جاافتاده شود. در ۵ دقیقه انتهایی آبغوره را ریخته و نمک غذا را اندازه کنید. سپس داخل ظرف سرو کشیده و به همراه کته نوش جان نمایید.
پیشنهاد مطالعه: مرغ زغالی، طعمی دودی و متفاوت برای مرغ را بخوانید.
با توجه به اینکه این روزها قیمت گوشت در بازار کمی گران شده، شاید بد نباشد که در منو غذاهای روزانه خود طرز تهیه چند خورشت و برنج را که بدون استفاده از گوشت تهیه میشوند یاد بگیریم. لازم است بگوییم که بر خلاف تصور خیلیها، تنوع غذاهای گیاهی اصلا کم نیست. شما هم اگر اهل مصرف گوشت و مرغ نیستید اما به طعم خورشتهای سنتی ایرانی علاقه دارید، حتما این غذا را امتحان کنید. با ما در مجله دلتا همراه باشید تا طرز تهیه خورشت قیمه بادمجان بدون گوشت را یاد بگیریم.
بادمجانها را بشویید و به قطعات کوچک خرد کنید. فر را در دمای ۲۲۰ درجه سانتیگراد گرم کنید. بادمجانهای خردشده را روی سینی فر که روی آن را با کاغذ روغنی پوشاندهاید بچینید. روی آن کمی روغن زیتون بریزید و کمی نمک و زیره بپاشید. سینی را به مدت ۲۰ دقیقه داخل فر گرمشده قرار دهید تا بادمجانها کبابی شوند.
در یک تابه گود کمی روغن زیتون بریزید و پیازهای نگینیشده را در آن تفت دهید. پیازها را روی حرارت ملایم گاز قرار دهید، در تابه را بگذارید تا پیازها به مدت ۵ دقیقه بپزند و نرم شوند. گهگاهی آنها را هم بزنید.
فلفل، سیر، زنجبیل و زردچوبه را به پیاز اضافه کنید. آنها را با پیاز هم بزنید و به مدت ۲ دقیقه بپزید. اگر احساس کردید تابه خشک شده است، به آن کمی آب سرد اضافه کنید.
دال عدس، گوجهفرنگی خردشده و فلفل سیاه را به همراه آب به تابه اضافه کنید، آنها را هم بزنید، در تابه را ببندید و اجازه دهید مواد بجوشد. سپس حرارت را کم کنید و اجازه دهید خورشت به مدت ۳۰ دقیقه بپزد تا جا بیفتد.
وقتی دال عدسها کاملا پخته شد، مقداری گشنیز تازه را شسته و خرد کرده و به همراه بادمجانهای کبابی به خورشت اضافه کنید. تعدادی از تکههای بادمجان کبابی را برای تزئین خورشت نگه دارید!
بعد از آنکه تمام مواد خورشت پخت و جا افتاد، آن را در ظرف مورد نظرتان سرو کنید و تکههایی از بادمجان کبابی را به عنوان تزیین روی آن قرار دهید.
این خورشت مرغ متفاوت را هم امتحان کنید.
پیشنهاد مطالعه: آش ارده شوشتری، غذای گرم و مخصوص روزهای سرد زمستانی رابخوانید.
دستور پخت فرنی سه رنگ بسیار ساده است. کافی است بعد از اینکه فرنی آماده شد آن را به سه قسمت تقسیم کنید. یک قسمت را با کاکائو و یک قسمت دیگر را با زعفران دم کرده مخلوط کنید. قسمت سوم هم که باید سفید ساده بماند. با مجله دلتا همراه باشید تا طرز تهیه فرنی سه رنگ را با هم یاد بگیریم.
ابتدا شیر سرد را در قابلمه مورد نظر بریزید. سپس آرد برنج را روی آن الک کنید و کاملا هم بزنید تا آرد در شیر سرد حل شود. مواد را روی حرارت ملایم بگذارید و پیوسته هم بزنید تا آرد برنج در شیر گلوله گلوله نشود.
وقتی کمی غلیظ شد، شکر و گلاب را اضافه کنید و هم بزنید تا قوام لازم برای فرنی به دست آید. مقداری کره هم در این مرحله اضافه نمایید.
حال فرنی را سه قسمت کنید و در ظرفهای جداگانه بریزید. مقداری زعفران آب کرده را در یک ظرف اضافه کنید تا فرنی زعفرانی رنگ درست شود. برای تهیه فرنی کاکائویی هم پودر کاکائو را با ۲ یا ۳ قاشق آب جوش مخلوط کنید و سپس در ظرف دوم بریزید و هم بزنید. در نهایت سه ظرف فرنی مختلف خواهید داشت. میتوانید هر سه رنگ فرنی را در لیوان یا ظروف مخصوص دسر به صورت چند لایه بریزید و تا زمان سرو در یخچال نگهداری کنید.
پیشنهاد مطالعه: کدو پلو با گوشت چرخ کرده ، غذای مخصوص گیلانیها را بخوانید.
شاید اسم غذاهای محلی اصفهان مثل قیمه ریزه را نشنیده باشید اما اسم بریانی را بدون شک شنیدهاید. بریانی اصفهان از گوشت گوسفند تهیه میشود که آبپز و سپس چرخ شده است. این گوشت را همراه با دارچین و نعناع در کفگیرهای مخصوص میریزند و روی آتش میپزند. بریانی اصفهان به چرب بودن مشهور است. با مجله دلتا همراه باشید تا طرز تهیه بریانی اصفهانی را یاد بگیریم.
گوشت گوسفند، دنبه، ۱ عدد پیاز، چند قاشق روغن مایع و ۴ لیوان آب را داخل قابلمهای بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید تا گوشت بپزد و نرم شود.
جگر سفید را خرد کنید و با ۲ لیوان آب، ۱ پیاز خردشده، چند قاشق روغن، مقداری نمک و فلفل داخل قابلمهای بریزید و با حرارت متوسط بپزید. پس از اینکه پخت و آب آن تمام شد کمی تفت دهید. سپس چرخ کنید و کنار بگذارید.
مخلوط گوشت گوسفند و دنبه را نیز پس از پخت همراه با یکی دو قاشق از آب آن چرخ کنید. سپس با زعفران دمکرده، مقداری نعناع خشک، نمک و فلفل سیاه، مخلوط و بار دیگر چرخ نمایید.
روش اصیل تهیه بریانی اصفهان این است که از قالب مخصوص بریان که شبیه به کفگیر است استفاده کنید. اما در صورتی که دسترسی به این قالبها ندارید میتوانید از یک تابه کوچک استفاده کنید. آن را روی حرارت قرار دهید تا داغ شود. سپس کمی از آب و روغن مانده از پخت گوشت را کف قالب بریزید. کمی دارچین، زعفران و فلفل هم کف قالب بپاشید. حال، یک کوفته بزرگ از مایه بریان بردارید و آن را در قالب قرار دهید و با دست رویش را صاف کنید. سپس قالب را دوباره روی حرارت بگیرید.
برای سرو، یک تکه نان سنگک روی بشقاب قرار دهید. مقداری آب گوشت روی نان بریزید تا چرب شود. بعد از چند دقیقه که زیر بریان شما سرخ شد، آن را روی نان سنگک برگردانید. جگر سفید چرخشده را کنار آن بریزید. در صورت تمایل روی بریان را با گردو، خلال بادام یا پسته تزئین کنید. نان را روی غذا تا کنید تا گرم بماند. بریانی اصفهان را معمولا همراه با دوغ، سبزی خوردن و پیاز سرو میکنند.
اگر به غذاهایی که با نان سرو میشوند علاقه دارید، املت اسفناج و مرغ را هم بخوانید.
پیشنهاد مطالعه: کدو پلو با گوشت چرخ کرده ، غذای مخصوص گیلانیها را بخوانید.
طرز تهیه باگت شکم پر بسیار ساده است و این غذا یکی از ساندویچهای خاص و بسیار خوشمزه است. کمتر پیش میآید که کسی طعم و مزه این غذا را دوست نداشته باشد. این ساندویچ با ظاهر زیبا و شیک میتواند یک پیشغذا یا وعده سبک باشد. مواد اولیه این غذا در دسترس است. از این ساندویچ میتوانید به عنوان یک فینگرفود ساده و سریع در مهمانیهای خود استفاده کنید. اگر از غذاهای تکراری خسته شدهاید حتما این ساندویچ متفاوت را امتحان نمایید. با مجله دلتا همراه باشید.
ابتدا فر با دمای ۱۸۰ درجه روشن کنید تا گرم شود. فلفل دلمه و گوجه را شسته و به صورت نگینی خرد کنید. سپس سوسیس دلخواه خود را روی تخته برش بزنید و نگینی خرد کنید و آنها را کنار بگذارید. تخممرغها را در ظرفی بریزید و با همزن دستی به خوبی مخلوط کنید تا از لختگی خارج شود. شیر را به تخممرغ اضافه و هم بزنید. بعد از آن نمک و فلفل را به مخلوط اضافه کنید. موادی را که خرد کردید به مخلوط اضافه و مجدد هم بزنید و مخلوط کنید. پنیر پیتزا را به مواد اضافه کنید.
نان باگت را به صورت طولی برش دهید و نصف خمیر داخل نان را خارج کنید. سپس مخلوط از قبل آمادهشده را داخل نان باگت بریزید. روی سینی مخصوص فر را با کمک قلممو کمی چرب کنید. ساندویچها را داخل سینی قرار دهید. سپس سینی را داخل فر بگذارید و اجازه دهید تخممرغها کاملا بپزد و شکل ساندویچ از خامی خارج شود و نانها طلایی شوند.
بعد از پخته شدن باگتها سینی را از فر خارج کنید و ساندویچها را روی تخته برش قراردهید و با چاقو باگت را به چند قسمت برش دهید تا راحتتر سرو شود. میتوانید ساندویچها را در ظرف مورد نظر بچینید و از دورچین ریحان و فلفل سبز و زیتون استفاده کنید.
روش طبخ همبرگر مک دونالد و نکات جمع نشدن گوشت را هم در مجله بخوانید.
پیشنهاد مطالعه: ۹ غذای رژیمی با مرغ را بخوانید.