مجله دلتا

مجله آشپزی دلتا

مجله دلتا

مجله آشپزی دلتا

طرز تهیه چیز کیک مربایی

«چیز‌کیک» یا «کیک پنیر» به عنوان یکی از قدیمی‌ترین و محبوب‌ترین دسرهای دنیا شناخته می‌شود که ریشه در آشپزی یونان باستان دارد.
طرز تهیه چیز کیک مربایی

کیک پنیر یکی از کیک‌های محبوب در سراسر جهان است. چیز کیک‌ها جز کیک‌هایی هستند که به دو صورت یخچالی و داخل فر درست می‌شوند. این بار ما یک کیک پنیر با تزئین مربا برای شما آماده کرده‌ایم که طعمی خوشایند برای شما خواهد داشت. با مجله دلتا همراه باشید تا طرز تهیه چیز کیک مربایی را یاد بگیرید.

مواد لازم

  • یک و نیم بسته کراکر، خردشده
  • یک سوم فنجان شکر
  • یک فنجان گردو، خردشده
  • نصف فنجان کره ذوب‌شده
  • ۹۰۰ گرم پنیر خامه‌ای نرم‌شده
  • یک فنجان شکر
  • یک فنجان خامه ترش
  • سه عدد تخم‌مرغ
  • یک چهارم فنجان آرد همه منظوره
  • دو قاشق غذاخوری وانیل

چیز کیک مربایی

طرز تهیه چیز کیک مربایی

  • ابتدا فر را روی ۴۰۰ درجه فارنهایت (۲۰۰ درجه سانتی‌گراد) قرار می‌دهیم.
  • یک و نیم بسته بیسکویت کراکر، یک سوم فنجان شکر، یک فنجان گردو، نصف فنجان کره ذوب‌شده را درون یک میکسر می‌ریزیم و هم می‌زنیم تا کاملا مخلوط شوند.
  • سپس در ته ظرف پخت، پخش کرده و به مدت ۱۰ دقیقه درون فر قرار می‌دهیم تا تست شود و از اجاق خارج می‌کنیم.

چیز کیک یخچالی

  • حال دما را به ۱۷۵ درجه سانتی‌گراد کاهش می‌دهیم.
  • آرد، پنیر و شکر را به وسیله هم‌زن هم می‌زنیم و سپس خامه ترش و تخم‌مرغ را اضافه کرده و دوباره هم می‌زنیم تا کاملا مخلوط شود.
  • سپس مواد را درون ظرف پخت می‌ریزیم و به مدت ۵۰ دقیقه درون فر قرار می‌دهیم.

اگر به دسرهای ایرانی علاقه دارید حلوا با عسل را هم بخوانید.

چیز کیک

پیشنهاد مطالعهطرز تهیه بستنی رژیمی خانگی را بخوانید.

آش ارده شوشتری، غذای گرم و مخصوص روزهای سرد زمستانی

آش ارده شوشتری یا ماش پلو با ارده یکی از انواع پلو‌ها‌یی است که بر خلاف اسمش یک نوع آش نیست.
آش ارده شوشتری

این غذا یکی از غذاهای اصیل دزفولی و شوشتر است که بیشتر در فصل زمستان تهیه می‌شود و چون طبع گرمی دارد، برای روزهای سرد بسیار مفید است. ارده چربی بالایی دارد ولی جزء چربی‌های خوب است و بدن را از خستگی و کوفتگی دور می‌کند و ماش هم پروتئین بسیار بالایی دارد. با مجله دلتا همراه باشید تا آش ارده شوشتری خوشمزه را تهیه کنید.

مواد لازم برای تهیه آش ارده شوشتری

  • برنج ۳ پیمانه
  • ماش ۱ پیمانه
  • ارده به مقدار لازم
  • شیره خرما به مقدار لازم
  • نمک به مقدار لازم

ارده پلو با ماش

طرز تهیه آش ارده شوشتری

مرحله اول

قبل از شروع آشپزی ماش را پاک و به همراه کمی آب خیس کنید و بعد برنج را نیز شسته و چند ساعتی خیس کنید تا راحت‌تر نیز بپزد. برای تهیه این غذا بهتر است از برنج عنبر بو استفاده کنید، ولی اگر در دسترس نبود می‌توانید از برنج معطر استفاده نمایید.

مرحله دوم

در ادامه ماش را به همراه کمی آب داخل قابلمه ریخته و بگذارید تا ماش بپزد و برنج را به همراه کمی روغن روی حرارت قرار دهید و ماش را به آن اضافه کنید و بگذارید تا آب برنج کشیده شود. سپس به شکل کوه همه را جمع کنید.

مرحله سوم

وقتی برنج دم کشید آن را داخل یک دیس بریزید و کم‌کم ارده اضافه کنید و همان‌طور که برنج داغ است با دست ارده را به خورد برنج دهید تا مخلوط شود. به طور سنتی وقتی بخار از برنج خارج می‌شود باید این کار را انجام دهید. در ادامه شیره خرما را کنار این غذا قرار می‌دهند و ترجیحا غیر مستقیم در کنار برنج می‌گذارند و هر کس به ذائقه خودش آن را روی برنج خود می‌ریزد.

نکات مهم برای آش ارده شوشتری

  • در بعضی دستورها‌ در این پلو از شکر یا خرما به جای شیره استفاده می‌کنند.
  • این غذا را حتما با سبزی خوردن به ویژه تربچه می‌خورند.
  • به این غذا پلو درفولی نیز می‌گویند.
  • آب برنج را به اندازه بریزید تا برنج شما شفته نشود.
  • فوت و فن جا افتادن خورشت های ایرانی را هم در مجله بخوانید.

ماش پلو با ارده

پیشنهاد مطالعهطرز تهیه لازانیا بدون فر را هم بخوانید.

برای رفع بوی سوختگی قورمه سبزی چه کنیم؟

قورمه سبزی یکی از خورشت‌های محبوب و پرطرفدار است، اما امکان دارد در زمان پخت بسوزد و این تصور پیش آید که دیگر قابل استفاده نیست، اما باید بگوییم که با چند ترفند ساده و در دسترس به سادگی می‌توان این مشکل را برطرف کرد.
رفع بوی سوختگی قورمه سبزی

قورمه سبزی یکی از خورشت‌های خوش‌‌عطر و لذیذ است که هر کدبانویی دوست دارد، آن را به بهترین شکل ممکن درست کند. هرچند برای هر آشپزی گاهی پیش می‌آید آب خورشت قورمه سبزی‌اش تمام شود و بسوزد. اگر با چنین موقعیتی روبه‌رو شدید، اصلا نگران نشوید و دست‌و‌پای خود را گم نکنید. راهکارهایی وجود دارد که در این مواقع، با استفاده از آن‌ها می‌توانید غذای خود را نجات دهید و به صورت کامل نیز بوی سوختگی آن را رفع کنید. با مجله دلتا همراه باشید تا رفع بوی سوختگی قورمه سبزی را یاد بگیرید.

برای رفع بوی سوختگی قورمه سبزی داخل آن آب نریزید

وقتی غذایی در حال سوختن است، بسیاری اولین کاری که می‌کنند ریختن آب در آن است، اما باید بدانید که این بدترین کار ممکن است. هنگامی که، خورشت قورمه سبزی یا غذای دیگری در حال سوختن بود، نباید روی آن آب بریزید. ریختن آب در قورمه سبزی در حال سوختن باعث خواهد غذای شما به شدت بوی سوختگی بگیرد.

بنابراین به یاد داشته باشید هنگام سوختن خورشت بلافاصله، زیر آن را خاموش کنید و از ریختن آب روی آن خودداری کنید.

بوی سوختگی خورشت

قسمت رویی و نسوخته خورشت را جدا کنید

بعد از خاموش‌کردن شعله خورشت در حال سوختن، قسمت رویی آن را از قسمت ته‌گرفته جدا کنید. بعد قسمت رویی را در یک قابلمه دیگر بریزید. حالا در قابلمه حاوی مواد قسمت رویی مقداری روغن و آب بریزید و اجازه دهید مواد داخل آن حدود ۲۰ دقیقه بجوشد.

رفع بوی سوختگی قورمه سبزی با پیاز یا شکر

بعد از ریختن قسمت رویی در قابلمه دیگر و اضافه کردن آب و روغن، می‌توانید اقدامات دیگری انجام دهید تا بوی سوختگی خورشت قورمه سبزی کاملا رفع شود:

  • در قابلمه جدید حاوی خورشت قورمه سبزی یک پیاز درسته پوست‌کنده بیندازید و در آخر نیز آن را درآورید. پیاز باعث می‌شود بوی سوختگی تا حد زیادی از بین برود.
  • شکر یکی دیگر از موادی است که بوی سوختگی را تا حد زیادی از بین می‌برد، بنابراین از آن می‌توانید برای این کار استفاده کنید.
  • پس، بعد از جدا کردن قسمت نسوخته خورشت و اضافه کردن آب و روغن به آن، کمی هم شکر به مواد بیفزایید. البته در میزان شکر مورد استفاده‌تان دقت کنید تا خورشت قورمه سبزی شما شیرین نشود.

خورشت قورمه

پیشنهاد مطالعهفوت و فن جا افتادن خورشت‌های معروف ایرانی را بخوانید.

طرز تهیه سس خردل خانگی

سس خردل از انواع افزودنی‌های پرطرفدار است که به راحتی می‌توانید این سس خوشمزه را در منزل تهیه کنید و از طعم بی‌نظیر آن نهایت لذت را ببرید.
سس خردل خانگی

سس‌‌ها یکی از متنوع‌ترین طعم دهنده‌‌ها هستند که در همه کشورها محبوبیت زیادی دارند. هر کدام از سس‌‌ها طعم مخصوص به خود را دارند و با مواد غذایی خاصی سرو می‌شوند. شما می‌توانید انواع مختلف این سس‌‌ها را داخل خانه به راحتی درست کنید و به آن‌‌ها طعم‌دهنده‌‌ها و ادویه‌‌های مورد علاقه‌تان را هم اضافه کنید. اگر شما هم طرفدار سس‌‌های تند هستید، پیشنهاد می‌کنیم حتما طرز تهیه سس خردل خانگی را یاد بگیرید تا از طعم تند خردل لذت ببرید. با مجله دلتا همراه باشید.

طرز تهیه سس خردل خانگی

مواد لازم برای سس خردل خانگی

  • دانه خردل زرد ۳/۴ پیمانه
  • آب یک و نیم پیمانه
  • سرکه ۱/۴ پیمانه
  • نمک نصف قاشق غذاخوری
  • پودر زردچوبه ۱/۴ قاشق چایخوری
  • پاپریکا قرمز ۱/۴ قاشق چایخوری
  • پودر سیر ۱/۸ قاشق چایخوری
  • پودر پیاز ۱/۹ قاشق چایخوری
  • دارچین ۱/۹ قاشق چایخوری
  • عسل ۱ قاشق غذاخوری

طرز تهیه سس خردل خانگی

دانه خردل

مرحله اول

بذرهای خردل را داخل آسیاب یا یک غذاساز بریزید و آن‌‌ها را پودر کنید. هرچه پودر خردل بیشتر آسیاب شود، سس خردل صاف‌تر و لطیف‌تر خواهد بود. اگر ترجیح می‌دهید دانه‌‌های خردل کمی در دهان احساس شوند می‌توانید آن‌‌ها را کمتر آسیاب کنید تا خیلی پودر نشوند.

مرحله دوم

بعد از آنکه دانه‌‌های خردل کاملا آسیاب شدند، پودر خردل را داخل کاسه ریخته و سایر ادویه‌‌ها از جمله نمک، پودر زردچوبه، پاپریکا قرمز، پودر سیر، پودر پیاز و دارچین را به آن اضافه کرده و خوب با هم مخلوط کنید تا کاملا یکدست شوند.

سس خردل

مرحله سوم

در یک قابلمه، آب و مخلوط ادویه را اضافه کنید و آن‌‌ها را خوب هم بزنید. به طوری که ادویه‌‌ها داخل آن حل شوند و مخلوطی یکدست حاصل شود (فعلا سرکه را کنار بگذارید). حدود ۴۵ دقیقه قابلمه را روی حرارت کم قرار دهید تا ادویه‌‌ها به همراه آب بجوشند و حباب‌‌هایی روی آن‌‌ها ایجاد شود.

مرحله چهارم

بعد از آنکه مخلوط شروع به جوشیدن کرد، سرکه را به آن‌‌ها اضافه کنید و اجازه دهید تا مجددا حدود ۵ تا ۱۰ دقیقه بجوشند. هر چند ثانیه آن‌‌ها را کمی هم بزنید تا ادویه‌‌ها کف قابلمه نچسبند.

مرحله آخر سس خردل خانگی

مواد آماده‌شده را داخل ظرف شیشه‌ای بریزید و اجازه دهید تا سس کاملا خنک شود. سپس آن را داخل یخچال قرار دهید تا آماده شود.

سس خردل ممکن است ابتدا مزه تلخی داشته باشد. به همین دلیل به حداقل ۲۴ ساعت زمان نیاز دارد تا تلخی آن از بین برود و آماده شود. پس بهتر است چند روز سس را داخل یخچال قرار دهید و بعد از آن استفاده کنید.

این سس را می‌توانید حتی با سالاد ماکارونی هم سرو کنید.

سیب زمینی

پیشنهاد مطالعهفوت و فن جا افتادن خورشت‌های معروف ایرانی را بخوانید.

پنکیک پنیری، صبحانه‌ای مقوی و خوشمزه

پنکیک یکی از انواع صبحانه‌های خوشمزه و بین‌المللی است که به دلیل اینکه در تابه‌های کوچک تهیه می‌شود با نام پنکیک شهرت یافته است.
طرز تهیه پنکیک پنیری

طرز تهیه پنکیک پنیری بسیار ساده است و برای وعده صبحانه و عصرانه بسیار خوشمزه و متفاوت به نظر می‌رسد. این صبحانه لذیذ را‌ می‌توانید برای زمانی که مهمان دارید تهیه کنید، زیرا خیلی سریع آماده‌ می‌شود و طرز تهیه راحتی دارد. میل کردن یک صبحانه خوب و متفاوت‌ می‌تواند انرژی بسیار خوبی در کل روز به شما بدهد. با مجله دلتا همراه باشید.

همان‌طور که‌ می‌دانید خوردن صبحانه بسیار مهم است و از فواید آن‌ می‌توان به تقویت حافظه و بیماری‌‌های قلبی و دیابت و همچنین کمک به سیر ماندن در طول روز و انجام ندادن ریزه‌خواری اشاره کرد. شما‌ می‌توانید پنکیک پنیری را به صورت ساده و گرد تهیه کنید و یا‌ می‌توانید از انواع قالب‌‌ها برای شکل دادن به آن استفاده نمایید.

مواد لازم برای پنکیک پنیری

  • تخم‌مرغ ۱ عدد
  • شیر ۱ لیوان
  • پنیر پیتزا ۱/۲ پیمانه
  • پنیر لیقوان خردشده ۱ پیمانه
  • آرد سفید ۱ لیوان
  • پاپریکا ۱ عدد
  • بیکینگ پودر ۱/۲‌ قاشق غذاخوری
  • نمک به میزان لازم

طرز تهیه پنکیک پنیری

پنکیک پنیری

مرحله اول

ابتدا در یک کاسه مناسب، تخم‌مرغ را با یک لیوان شیر با هم‌زن دستی خوب هم بزنید. سپس پنیر پیتزا را به همراه پنیر لیقوان به مواد اضافه کنید و هم بزنید تا با هم ترکیب شوند. سپس نمک و بیکینگ پودر را به مواد اضافه کنید و هم بزنید. آرد را به مواد به آرامی اضافه نمایید و خوب هم بزنید تا مواد غلیظ شود. در آخر پاپریکا را اضافه کنید و با مواد ترکیب کنید. مواد باید غلظتی مانند ماست چکیده داشته باشد.

مرحله دوم

ماهیتابه مناسب و نچسبی را روی حرارت ملایم قرار دهید. سپس با روغن چرب کنید و اجازه دهید روغن گرم شود. یک ملاقه از مواد را بردارید و روی روغن بریزید و روی مواد را با پشت همان ملاقه صاف نمایید. بعد از پختن یک طرف پنکیک، آن‌‌ها را با کفگیر برگردانید تا طرف دیگر پنکیک‌‌ها هم سرخ شود. بعد از سرخ شدن، پنکیک ما آماده‌ است. در ظرف مناسب سرو کنید و به همراه سس دلخواه نوش جان نمایید.

نکات مهم برای پنکیک پنیری

  • می‌توانید از سوسیس یا کالباس و سبزی‌‌های خشک یا تازه و از آرد گندم به جای آرد سفید در آن استفاده کنید.
  • با جعفری و گوجه‌ می‌توانید آن را تزئین نمایید.
  • تابه را نباید خیلی چرب نمایید، فقط در حدی باشد که پنکیک به تابه نچسبد.

 دستور پخت پنکیک پنیری

پیشنهاد مطالعهطرز تهیه کنجد عسلی خانگی، ترد و خوشمزه را بخوانید.