گوشت مرغ جزو مواد اولیهای است که میتوان با آن انواع و اقسام غذاها را درست کرد، مثل پلو مرغ، کباب تابهای مرغ، چیکن استراگانف، کیک مرغ و انواع غذاهای رژیمی. اما امروز قرار است که با یک غذای مرغی دیگر آشنا شویم؛ غذایی جدید به نام بورانی مرغ. این بورانی جزو غذاهای سرد به شمار میرود و برای پیشغذا یک انتخاب شیک و مجلسی به حساب میآید، البته مواد داخل آن بهقدری مقوی است که حتی میتواند به عنوان غذای اصلی هم از آن استفاده کرد. با مجله دلتا همراه باشید تا طرز تهیه بورانی مرغ را یاد بگیرید.
سینه مرغ را به چهار تکه تقسیم کنید و با یک عدد پیاز، مقداری زردچوبه و نمک و یک حبه سیر آب پز کنید. بهتر است ابتدا سیر و پیاز را در مقداری روغن تفت دهید، سپس مرغ و زردچوبه را نیز به آنها اضافه کنید. بعد از آنکه کمی همه مواد را تفت دادید داخل قابلمه آب جوش بریزید و زمان بدهید تا مرغ کاملا بپزد. بعد از پخت کامل و خنک شدن، سینه مرغ را به تکههای ریز برش بزنید. در صورت تمایل میتوانید مرغ را ریش ریش کنید.
بعد از آنکه سینه مرغ پخته و ریز ریز شد باید کار اصلی یعنی تهیه بورانی مرغ را آغاز کنید. برای این منظور گردوها را مغز و کمی خرد کنید، سیر را نیز به دلخواه له یا رنده کنید. اگر سبزیجات معطر شما تازه و خرد نشده هستند آنها را نیز خرد کنید؛ البته لازم نیست خیلی ریز باشند.
مرغهای ریزشده، مغز گردو، سیر، سبزیجات معطر و نمک و فلفل سیاه را در یک کاسه بریزید و کامل ترکیب کنید، سپس ماست و سس مایونز را نیز به آنها بیفزایید. یک الی دو دقیقه تمامی مواد را هم بزنید تا با هم مخلوط شوند. بورانی را در ظرفی که برای سرو انتخاب کردهاید بریزید و روی آن را با زعفران دمکرده غلیظ تزیین کنید. استفاده از زعفران تنها برای تزیین بورانی نیست، بلکه به آن عطر و طعمی فوقالعاده نیز میدهد. بهتر است بورانی مرغ را یک ساعت در یخچال قرار دهید تا مزه بگیرد، اما بلافاصله نیز قابل خوردن است.
پیشنهاد مطالعه: طرز تهیه چیپس پلو با مرغ را بخوانید.
کدو پلو با گوشت چرخ کرده یکی از غذاهای مجلسی و بسیار خوشمزهای است که میتوانید در میزهای مجلل مهمانی خود یا در یک وعده غذایی کامل نوش جان کنید. این پلو را میتوانید در فصل زمستان همزمان با رسیدن کدو حلواییها تهیه کنید. این غذا به دلیل وجود کدو حلوایی دارای خواص زیادی مانند تقویت سیستم ایمنی، جلوگیری از زخم معده و منبع غنی از فیبر است. با مجله دلتا همراه باشید.
ابتدا برنج را در آب نمک خیس کنید. کدو حلوایی را بشویید و پوست بگیرید. روی تخته برش کدوها را به صورت نگینی درشت خرد کنید و ۳ تکه را درشتتر ببرید و برای تهدیگ مخصوص این پلو کنار بگذارید. سپس روی کدوها مقداری شکر و دارچین ریخته و نیم ساعت بگذارید تا بماند. یکی از پیازها را ریز خرد کنید و داخل تابه به همراه کمی روغن و زردچوبه تفت دهید تا سبک و طلایی شود.
در ادامه گوشت چرخ کرده را به همراه فلفل سیاه و کمی نمک اضافه کنید و با پیاز خوب تفت دهید تا رنگ آن کاملا تغییر کند و سرخ شود. سپس در ادامه کدو حلوایی خردشده را اضافه کنید و به همراه گوشت کمی تفت دهید تا سرخ شود. در ادامه کشمشهای خیسخورده را اضافه کنید و به همراه مواد تفت دهید تا کشمشها پف کنند. در انتها کمی زعفران دم کرده غلیظ روی مواد بریزید. مواد میانی ما آماده شده است آن را از روی حرارت بردارید.
در قابلمهای آب بریزید و بگذارید تا به جوش بیاید. سپس آب اضافی برنج خیسخورده را دور ریخته و آن را در آب جوش بریزید تا برنج کمی بپزد. توجه کنید پخت زیاد برنج باعث شفته شدن آن میشود. از صافی رد کنید تا آب برنج خالی شود سپس آب سرد روی برنج بگیرید.
در قابلمه مناسب ۳ تکه کدو حلوایی بزرگتر را که در مرحله اول آماده کردهاید کف قابلمهای با مقداری روغن قرار دهید. سپس یک لایه برنج روی کدوها بریزید و لایه بعدی از مواد از قبل آمادهشده گوشت چرخ کرده و کدو را ریخته و این کار را تا جایی که مواد تمام شود ادامه دهید. مقدار خیلی کمی کره روی مخلوط بریزید. قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید و اجازه دهید ۴۵ دقیقه روی حرارت دم بکشد. بعد از این زمان غذا آماده است. در دیس مناسب بریزید و نوش جان کنید.
دسرهای کدو حلوایی هم بسیار خوشمزه هستند. پیراشکی کدو حلوایی را هم در مجله بخوانید.
پیشنهاد مطالعه: همبرگر کَره ای ، یک شام دلپذیر را بخوانید.
این روزها با سبک زندگی ماشینی و کمتحرکی، چاقی و اضافه وزن به یکی از مشکلات رایج افراد تبدیل شده است. یکی از مهمترین راهکارهای مبارزه با اضافه وزن غیر از ورزش، روی آوردن به خوردن غذاهای سالم و کمکالری است. گوشت مرغ به ویژه سینه آن بهترین منبع پروتئینی برای گنجاندن در غذاهای رژیمی و کمکالری است، زیرا چربی پایین و پروتئین بالایی دارد. با مجله دلتا همراه باشید تا نه غذای رژیمی با مرغ را یاد بگیریم.
این سالاد خوشمزه با سینه مرغ، کاهو، سیر و پنیر پارمزان درست میشود که مواد مغذی و عالی برای سلامتی هستند. در این سالاد رژیمی سینه مرغ به روش کبابی پخته میشود تا کالری کمی داشته باشد. همچنین در تهیه سس سالاد به جای مایونز از ماست استفاده میشود؛ البته از سرکه بالزامیک نیز میشود به جای سس در این سالاد معرکه استفاده کرد.
در این سالاد از پودر کاری استفاده میشود که مزه آن را به غذاهای هندی نزدیک میکند. ساقه کرفس، پیازچه، انگور و بادام از دیگر مواد اولیه سالاد مرغ کاری هستند که این سالاد را به منبعی سرشار از ویتامینها و معدنی تبدیل میکنند.
این غذا فقط با چند مواد اولیه یعنی گل کلم، روغن زیتون و فیله مرغ درست میشود و طرز تهیه آن بسیار آسان است. یکی از ویژگیهای مثبت این غذا جایگزینی برنج با برنج گل کلم است که باعث میشود کربوهیدارتش بسیار کم باشد.
مرغ رژیمی فلفلی، از جمله غذاهای رژیمی خوشمزهای است که از ترکیب مرغ با چند ادویه و لیموترش درست میشود. این غذا هم عطر و طعم دلچسبی دارد هم پختش راحت است.
برای درست کردن این سالاد مرغ بریان، کاهو و هویج را خرد و با یکدیگر مخلوط میکنند. سپس، این مواد را با سس مخصوصی میپوشانند که ترکیبی از زنجبیل، سس سویا، آب لیموترش، سرکه، عسل، روغن زیتون، فلفل و نمک است. استفاده از مرغ و سبزیجات باعث میشود این سالاد از پروتئین و فیبر بالایی برخوردار باشد.
اگر از طرفداران ناگت هستید، میتوانید در خانه ناگتهای خوشمزه و کمکالری درست کنید و در رژیم غذاییتان تنوع ایجاد کنید.
سوپ نودل و مرغ رژیمی، یکی از سوپهای آسیایی مقوی و خوشمزه است که میتوانید آن را در برنامه غذاییتان قرار دهید. برای تهیه این سوپ از سینه مرغ، هویج، پیاز، سیبزمینی، جعفری، سیر و نودل استفاده میشود و طرز تهیه آسانی دارد.
برای درست کردن این سالاد از سینه مرغ، پیاز، گردو و پنیر فتا استفاده میشود که همگی آنها دارای کالری نسبتا پایینی هستند. البته برای کمتر کردن کالری سالادتان میتوانید مرغ را آبپز کنید و برای تهیه سس سالاد به جای مایونز از ماست یونانی یا همان سرکه بالزامیک استفاده کنید.
این سوپ با مقداری هویج، سیبزمینی، سبزیجات و سینه مرغ تهیه میشود و استفاده از مواد متنوع و مقوی، آن را تبدیل به بمب ویتامینه کرده است. این نه غذای رژیمی با مرغ به شما کمک میکند تا خیلی سریع یک شام مناسب آماده کنید.
پیشنهاد مطالعه: طرز تهیه بستنی رژیمی خانگی را هم بخوانید.
اقوام زیادی ادعا میکنند که ساندویچ همبرگر، به صورت یک تکه گوشت چرخکرده مسطح میان دو برش نان گرد سفید اختراع آنها بوده است. اگرچه در ابتدا همبرگر فقط با گوشت گاو درست میشد، اما امروزه گوشت مورد استفاده برای همبرگر از انواع گوشت مثل بوقلمون، مرغ و حتی ماهی تا مواد گیاهی مثل سویا متغیر است. در ادامه با مجله دلتا همراه باشید تا طرز تهیه همبرگر مک دونالد در خانه را بخوانید.
برای درست کردن همبرگر مک دونالد اصل ابتدا گوشت چرخکرده را خوب ورز دهید.
تخممرغ و پیاز رندهشده به همراه ادویهجات را به گوشت چرخکرده اضافه میکنیم.
حالا در یک کاسه بزرگ گوشت تمام مواد را همراه پودر نان خشک، سیر، نمک و فلفل را با هم مخلوط کنید و حسابی با هم ورز دهید تا تمام مواد با هم یکی شوند و یک مایه یکدست و هموار به دست بیاید. اجازه دهید مایه گوشت چند دقیقه استراحت کند.
مایه همبرگر را به شش قسمت مساوی تقسیم کنید و هر کدام را به صورت گرد پهن کنید. پهنای هر عدد همبرگر باید حدود ۱۲ سانتیمتر و ضخامت آن یک تا یک و نیم سانتیمتر باشد.
یک تابه گریل یا دستگاه گریل را گرم کنید و همبرگرها را روی شعله خیلی ملایم گریل کنید. برای گریل شدن هر دو طرف گوشت در مجموع ۷ تا هشت دقیقه زمان کافی است.
اگر دوست دارید این غذا را خوشمزهتر کنید پیش غذایی لذیذ با سیب زمینی را هم کنارش امتحان نمایید.
آمریکاییها این ساندویچ را با پیاز کاراملی میخورند. برای درست کردن پیاز کاراملی، یک عدد پیاز را حلقه کنید و در مقداری کره با حرارت خیلی ملایم به مدت نیم ساعت تفت دهید. در لحظات آخر مقداری شکر روی پیازها بریزید.
برای اینکه همبرگر مک دونالد اصل خانگی جمع نشود بهتر است از گوشت گوساله استفاده کنید. اما اگر طعم گوشت گوسفند را میپسندید از گوشت مخلوط گوسفند و گوساله استفاده کنید. در این صورت به خاطر چربی گوشت گوسفند برگرها کمی خودشان را جمع میکنند.
پیشنهاد مطالعه: همبرگر کَره ای ، یک شام دلپذیر را هم بخوانید.
بستنی رژیمی یکی از خوشمزههایی است که در فصل تابستان بیشتر به آن اهمیت داده میشود و تهیه آن نیز به قدری کار ساده و راحتی است که بسیار مقرون به صرفه و از همه مهمتر سالمتر خواهد بود. اما در روزهای زمستان هم طرز تهیه یک بستنی رژیمی خانگی بسیار جذاب و لذتبخش خواهد بود. اگر شما جزء دسته افرادی هستید که بستنی را دوست دارید ولی میزان کالری آن برای شما به دلیل اضافه وزن یا رژیمهای مختلف مهم است، حتما این بستنی رژیمی را تهیه کنید. با ما در مجله دلتا همراه باشید.
ابتدا یکی از موزها را پوست کنده و خرد کنید و داخل فریزر قرار دهید تا یخ بزند و موز دیگر را پوست گرفته و خرد کنید. انبه را نیز پوست گرفته و خرد نمایید.
بعد موز یخزده و موز دیگر و انبه و همه مواد و مغز دلخواه را داخل مخلوطکن بریزید و دستگاه را روشن کنید تا خوب میکس شود و میوهها به خوبی پوره شوند.
در ادامه مواد بستنی را داخل ظرف بریزید و به مدت ۶ ساعت داخل یخچال قرار دهید. در ۳ ساعت اول هر ۱ ساعت از یخچال خارج کنید و هم بزنید و بعد ۳ ساعت در فریزر قرار دهید تا خودش را بگیرد و بعد اسکوپ بزنید.
اگر به دسرهای ساده و سریع علاقه دارید ژله بیسکوییت شکلاتی را در مجله بخوانید.
پیشنهاد مطالعه: تارت شکلات و انار را بخوانید.