مجله دلتا

مجله آشپزی دلتا

مجله دلتا

مجله آشپزی دلتا

طرز تهیه لازانیا بدون فر

لازانیا از نظر مواد شباهت‌هایی هم به پیتزا دارد و شاید به همین دلیل است که طرفداران بسیار زیادی در سراسر جهان دارد و تاریخچه آن به ۱۹۷ سال قبل از میلاد مسیح برمی‌گردد.
لازانیا بدون فر

لازانیا یکی از غذاهای محبوب ایتالیایی در بین ایرانیان است که روش پخت اصلی آن در فر است، اما لازانیا بدون فر نیز روش‌هایی دارد تا بتوانید با هر امکاناتی این غذای لذیذ و خوشمزه را برای خانواده بپزید و نوش جان کنید. لازانیا یکی از انواع پاستا است که با مواد میانی مختلفی پخته می‌شود، از جملۀ این لایه‌ها گوشت، مرغ، سوسیس و سبزیجات است که با سس‌های مختلف بشامل، خامه‌ای و یا قرمز سرو می‌شود. در این دستور ما سراغ لازانیا بدون فر با مواد گوشتی و سس بشامل رفته‌ایم که شکل محبوب لازانیا در بین خانواده‌های ایرانی است. با مجله دلتا همراه باشید.

مواد لازم برای درست کردن لازانیا بدون فر

  • گوشت چرخ‌کرده: ۲۵۰ الی ۳۰۰ گرم
  • لازانیا: یک بسته
  • پیاز: یک عدد
  • فلفل دلمه: نصف یک عدد
  • قارچ: ۸ الی ۹ عدد متوسط
  • پنیر پیتزا: ۲۰۰ الی ۵۰۰ گرم
  • سیب‌زمینی: یک عدد
  • هویج: یک عدد متوسط
  • نمک و فلفل: به میزان لازم
  • آویشن، پاپریکا، پودر سیر: به میزان لازم
  • رب گوجه‌فرنگی: به میزان لازم
  • روغن: به میزان لازم

لازانیا با گوشت

مواد لازم برای تهیه سس بشامل

  • آرد سفید: یک و نیم قاشق غذاخوری
  • کره: ۳۰ گرم
  • شیر: یک لیوان و نیم
  • نمک و فلفل: به میزان لازم

طرز تهیه لازانیا بدون فر

  • اول از همه قارچ‌ها را خرد کرده و در یک ماهیتابه بریزید و تفت دهید.
  • قارچ‌های تفت داده‌شده را کنار بگذارید و پیازهایی را که نگینی خرد کرده‌اید درون ماهیتابه و روغن سرخ کنید.
  • هویج را رنده کنید و با پیاز مقداری تفت دهید.
  • گوشت چرخ‌کرده را به پیاز و هویج اضافه کرده و با هم تفت دهید تا گوشت تغییر رنگ دهد.
  • فلفل دلمه‌ای را مانند پیازها نگینی خرد کنید و با قارچ‌ها به مواد اضافه نمایید.
  • نمک، فلفل، رب گوجه فرنگی، آویشن، پاپریکا، پودر سیر و ادویه مخصوص لازانیا را که در بسته‌بندی آن قرار دارد به مواد اضافه کنید و مخلوط نمایید.
  • ورقه‌های لازانیا را مانند دستور روی جعبه آماده کنید.

لازانیا

سس بشامل

برای تهیه سس بشامل آرد را در یک تابه ریخته و تفت دهید تا بوی خامی آرد گرفته شود اما تغییر رنگ ندهد. سپس به آن کره اضافه کنید تا دوباره با هم روی حرارت تفت داده شوند و بعد از آن شیر را که از قبل درون دمای محیط گذاشته بودید، اضافه کنید. حالا مواد را به صورت یکنواخت هم بزنید تا سس قوام یابد. در آخر نیز مقداری نمک و فلفل به سس اضافه کنید.

لازانیا بدون فر با ماهیتابه معمولی و یا قابلمه

برای پخت لازانیا بدون فر و درون قابلمه یک لایه لازانیا اضافه یا سیب‌زمینی برای جلوگیری از سوختن لازانیا کف قابلمه بچینید و سپس لایه‌های لازانیا، سس، پنیر پیتزا و مواد گوشتی را روی هم بگذارید. در نهایت در قابلمه را با یک دم‌کنی رویش بگذارید تا مثل ماکارونی دم بکشد. حتما از شعله‌پخش‌کن و شعلۀ بسیار کم در تهیۀ لازانیا بدون فر استفاده نمایید.

طرز تهیه لازانیا بدون فر

پیشنهاد مطالعهساده‌ترین روش درست کردن سالاد ماکارونی را بخوانید.

طرز تهیه کباب استیک و سیب زمینی

با کباب کردن استیک راسته لایه برشته و لذیذی روی گوشت ایجاد می‌شود که طعمی منحصر به فرد و بسیار جذاب به استیک می‌دهد. این طعم زغالی با سیب‌زمینی بسیار خاص و ویژه می‌شود.
کباب استیک و سیب زمینی

استیک به خودی خود غذای لذیذ و پر طرفداری است. اما کباب همیشه برای ما ایرانی‌ها جایگاه خاص خودش را دارد. از همین جهت است که کباب استیک یک انتخاب ویژه برای ما محسوب می‌شود. مخصوصا که لابه‌لای آن سیب‌زمینی کبابی با طعم رزماری هم باشد. با مجله دلتا همراه باشید تا کباب استیک و سیب زمینی را یاد بگیریم.

در ضمن برای کسانی که استیک دوست دارند هم بد نیست آن را به شکل جدیدی تجربه کنند. البته همیشه تغییر ایجاد کردن در دستور غذاها نتیجه خوبی ندارد. اما این استیک کباب‌شده قطعا تجربه خوبی است. در تهیه استیک کبابی هم گوشت باید مدتی در سس سویا و ادویه خیسانده شود و سپس همراه با سیب‌زمینی نیم‌پز طعم‌دار شده و روی گریل کباب می‌شود.

مواد لازم برای کباب استیک و سیب زمینی

  • استیک دنده ۹۰۰ گرم
  • سس سویا ۳ قاشق غذاخوری
  • ادویه مخصوص استیک ۳ قاشق چایخوری
  • سیب‌زمینی کوچک ۴۵۰ گرم
  • گیاه رزماری ۴ شاخه
  • روغن زیتون ۱ قاشق غذاخوری
  • نمک و فلفل به مقدار کافی

طرز تهیه کباب استیک

طرز تهیه کباب استیک و سیب زمینی

مرحله اول

استیک را به صورت مکعب‌های ۵ سانتی برش بزنید. سپس تکه‌های استیک را همراه با سس سویا و ادویه مخصوص استیک داخل کاسه‌ای بریزید و خوب زیر و رو کنید تا استیک کاملا به سس و ادویه آغشته شود. کاسه را حدود ۱ ساعت کنار بگذارید تا گوشت به خوبی طعم بگیرد.

مرحله دوم

در این مدت سیب‌زمینی‌ها را آماده کنید. ابتدا پوست سیب‌زمینی‌ها را کاملا تمیز و تا جای ممکن نازک کنید. حال آن‌ها را به مدت ۸ دقیقه آب‌پز کنید. سیب‌زمینی‌های نیم‌پز‌شده را آبکش کنید و بگذارید کمی خنک شوند. بعد هم برگ‌های رزماری، روغن زیتون و نمک و فلفل را روی آن‌ها بریزید و با هم مخلوط کنید.

مرحله سوم

چهار سیخ بزرگ یا ۸ سیخ کوچک را آماده کنید. یکی در میان استیک و سیب‌زمینی‌ها را داخل سیخ بکنید. سیخ‌ها را روی گریل یا کباب‌پز داغ‌شده با حرارت بالا قرار دهید. برای هر طرف حدود ۵–۶ دقیقه کافی است. البته اگر می‌خواهید استیک شما کامل مغز پخت شود می‌توانید کمی بیشتر روی گریل بگذارید. اما برای داشتن استیکی آبدار و لذیذ همین زمان کافی است. کباب استیک و سیب زمینی را با سس استیک مورد علاقه خود سرو کنید.

در کنارش می‌توانید از این پیش‌غذای لذیذ هم استفاده کنید.

کباب استیک

پیشنهاد مطالعههمبرگر کَره ای ، یک شام دلپذیر را بخوانید.

مرغ زغالی، طعمی دودی و متفاوت برای مرغ

اگر از روش‌های قدیمی و همیشگی پخت مرغ خسته شدید پیشنهاد می‌کنیم یکبار با این روش مرغ را بپزید و از طعم جدید آن نهایت لذت را ببرید.
طرز تهیه مرغ زغالی

مرغ از غذاهایی است که به روش‌های مختلف درست می‌شود. همیشه می‌توانید خیلی آسان و سریع انواع غذا با مرغ را درست کنید. اما شاید شما از دستورهای تکراری برای درست کردن مرغ خسته شده باشید و به دنبال یک روش جدید برای پختن مرغ و طعم‌دار کردن آن هستید. تا حالا مرغ زغالی را امتحان کردید؟ اگر طرفدار طعم دودی باشید حتما از خوردن آن لذت‌ می‌برید. برای درست کردن مرغ زغالی نیازی به منقل و دود و بالکن ندارید و‌ می‌توانید به راحتی روی گاز این غذای خوشمزه را درست کنید. در این بخش از مجله دلتا طرز تهیه مرغ زغالی را آموزش می‌دهیم.

مرغ زغالی

مواد لازم برای طرز تهیه مرغ زغالی

  • مرغ ۱ عدد
  • پیاز ۲ عدد
  • نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم
  • سس مایونز ۲ قاشق چایخوری
  • پاپریکا به میزان لازم
  • زعفران دم کرده نصف استکان
  • زغال چند تکه کوچک

طرز تهیه مرغ زغالی

مرحله اول

پیازها را شسته، پوست بکنید و رنده کنید. آن را در ظرفی ریخته و آب‌لیمو، نمک، فلفل، زردچوبه، پاپریکا و سس مایونز را به آن اضافه نمایید. مواد را خوب هم بزنید و با هم مخلوط کنید.

مرغ‌ها را از قبل بشویید، به دلخواه تکه کنید، پوست آن‌ها را بگیرید و روی آن چند برش ایجاد کنید. آن‌ها را داخل سس آماده‌شده قرار دهید. مرغ‌ها را حداقل ۴ ساعت داخل یخچال قرار دهید.

مرغ با طعم زغالی

مرحله دوم

داخل تابه گود یا قابلمه کمی روغن زیتون بریزید. مرغ‌ها را از یخچال درآورید و داخل آن بچینید، آن را روی شعله متوسط قرار دهید و در قابلمه را بگذارید تا مرغ‌ها آبدار شوند.

زعفران دم کرده را آماده کنید و روی مرغ‌ها بریزید. سپس کمی از مایه سس باقی‌مانده را به همراه مقدار خیلی کم آب، داخل قابلمه بریزید. زیر شعله را کم کنید و اجازه دهید مرغ‌ها حدودا ۱ ساعت بپزند و روغنی شوند.

مرحله سوم از طرز تهیه مرغ زغالی

برای زغالی شدن مرغ‌ها، چند تکه زغال را روی شعله گاز قرار دهید تا برافروخته شود. سپس آن‌ها را داخل یک تکه آلومینیوم یا کاسه‌ای کوچک قرار دهید. آن را داخل قابلمه بگذارید، کمی از آب مرغ روی زغال‌ها بریزید تا دود کند. بلافاصله در قابلمه را ببندید تا دود آن داخل قابلمه بپیچد و مرغ‌ها طعم دود بگیرند. بعد از تمام شدن دود، ظرف زغال را از داخل قابلمه درآورید.

مرغ‌ها را در ظرف مورد نظر خود سرو کنید، به دلخواه تزیین کنید و از طعم دودی آن لذت ببرید.

مرغ دودی

پیشنهاد مطالعهطرز تهیه چیپس پلو با مرغ را بخوانید.

حلوا با عسل ، روشی برای پخت یک حلوای رژیمی

حلوا یکی از دسرهای قدیمی و سنتی ایرانی است. در این حلوا، از شکر استفاده نمی‌شود و برای شیرینی آن، عسل درون شربت می‌ریزند.
حلوا با عسل

حلوا یکی از شیرینی‌‌های پر کالری و بسیار شیرین است. گاهی در تهیه مواد غذایی و البته شیرینی راه‌حل و مواد جایگزینی وجود دارد که‌ می‌توان، نه به طور صد در صد، اما مواد مضر کمتری را در رژیم غذایی خود استفاده کرد. یکی از این راه‌‌ها، جایگزین کردن عسل است که شیرینی آن طبیعی‌تر و مناسب‌تر است. درست کردن حلوا با عسل تفاوت زیادی با تهیه انواع دیگر حلوا ندارد و به راحتی‌ می‌توان آن را تهیه و سرو نمود. با مجله دلتا همراه باشید.

مواد لازم برای حلوا با عسل

  • آرد گندم ۴۰۰ گرم
  • آرد برنج ۱۰۰ گرم
  • عسل ۵۰۰ گرم
  • آب ۵۰۰ میلی لیتر
  • کره ۲۰۰ گرم
  • روغن مایع ۵۰ گرم
  • گلاب ۱/۲ پیمانه
  • هل ۱ قاشق چایخوری
  • زعفران دم‌شده غلیظ ۱ قاشق چایخوری

طرز تهیه حلوا با عسل

مرحله اول

آب را روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید. عسل، هل، زعفران دم‌شده، گلاب را به آن اضافه کنید و اجازه دهید چند جوش بزند و بعد شهد را از روی حرارت بردارید تا خنک شود.

مرحله دوم

کره و روغن مایع را در تابه بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا زمانی که کره ذوب شود.

طرز تهیه حلوا با عسل

مرحله سوم

آرد گندم را الک کنید و آن را به کره ذوب‌شده بیفزایید و پیوسته هم بزنید تا تغییر رنگ دهد و سرخ شود. مقدار سرخ شدن و تغییر رنگ دادن آرد به سلیقه شما بستگی دارد. برای جلوگیری از ته گرفتن باید آرد را مرتب هم بزنید.

پس از سرخ شدن آرد گندم، آرد برنج الک شده را اضافه کنید و فقط کمی هم بزنید تا مخلوط شود.

مرحله چهارم

شهد آماده‌شده را در دو یا سه مرحله به آرد سرخ‌شده اضافه کنید تا حلوا با عسل خودش را جمع کند و به راحتی از دیواره جدا شود.

حلوا با عسل را در ظرف مناسب بریزید و به هر شکلی که دوست دارید تزیین کنید.

نکات کلیدی تهیه حلوا با عسل

اگر دوست دارید ادویه‌‌های متفاوت را هنگام تهیه شهد اضافه کنید تا حلوا با طعم متفاوت‌تری داشته باشید.

اگر‌ می‌خواهید حلوا با عسل یا هر نوع حلوای دیگر به خوبی روغن بیندازد، زمانی که حلوا خودش را گرفت در همان قابلمه یا تابه حلوا را به صورت دورانی بگردانید تا به خوبی به روغن بیفتد.

روش پخت حلوا با عسل

پیشنهاد مطالعهخشیل اردبیل، صبحانه مقوی مخصوص روزهای سرد را بخوانید.

طرز تهیه رولت اسفناج ساده و لذیذ

رولت اسفناج یکی از پیش‌غذاهای لذیذ و بسیار زیبا است که زینت‌بخش میزهای پذیرایی شما می‌شود، مضاف بر اینکه این غذا منبع ویتامین بوده و بسیار برای کودکان مفید است.
طرز تهیه رولت اسفناج

رولت اسفناج از اسفناج و پنیر و کالباس تهیه شده است و یک پیش‌غذای شیک به شمار می‌رود. شما می‌توانید با کمی خلاقیت یک غذای جدید و خوشمزه تهیه کنید. اصالت این غذا برای کشور ترکیه است. به دلخواه می‌توانید مواد میانی را تغییر دهید و با مرغ و سبزیجات دیگر سرو کنید. این غذای خوشمزه علاوه بر طعم و مزه خوب آن، خواص بالای اسفناج را هم در بر دارد. خواصی همچون آنتی اکسیدان، رشد مو، تنظیم خواب و کمک به بی‌خوابی و هزاران خواص دیگر. با مجله دلتا همراه باشید تا طرز تهیه رولت اسفناج را بخوانیم.

مواد لازم برای رولت اسفناج

  • پوره اسفناج ۱ پیمانه
  • تخم‌مرغ ۳ عدد
  • آب یا شیر ۱/۴ پیمانه
  • آرد ۱ پیمانه
  • بیکینگ پودر ۱‌ قاشق چای‌خوری
  • روغن مایع ۱‌ قاشق غذا‌خوری
  • نمک ۱/۲‌ قاشق چای‌خوری
  • پودرسیر، فلفل سیاه، تخم گشنیز به مقدار لازم

مواد میانی

  • پنیر خامه‌ای یا لبنه ۴۰۰ گرم
  • سس مایونز ۲ قاشق غذاخوری
  • کالباس ۵ ورقه
  • زیتون خردشده ۱/۴ پیمانه
  • شوید ۱ قاشق غذاخوری

رولت اسفناج

طرز تهیه رولت اسفناج

مرحله اول

ابتدا اسفناج‌ها را کمی خرد کنید تا راحت‌تر میکس شود. سپس داخل میکسر یا غذاساز ریخته و بزنید تا پوره شود.

در ادامه زرده و سفیده تخم‌مرغ را جدا کنید و سفیده تخم‌مرغ را به همراه نمک خوب با هم‌زن برقی با سرعت تند بزنید تا کف کند و مانند خامه فرم گرفته شود. یعنی زمانی که ظرف را برعکس کنید از آن بیرون نریزید.

مرحله دوم

زرده تخم‌مرغ را به همراه آب یا شیر و تمام ادویه و نمک و روغن مایع داخل کاسه ریخته و با هم‌زن بزنید تا از لختگی خارج شود و کمی کرم رنگ شود. سپس پوره اسفناج را نیز اضافه کنید. در ادامه آرد و بیکینگ پودر را که از قبل با هم مخلوط و الک کردید به تدریج به مواد زرده اضافه کنید و با لیسک به آرامی هم بزنید. سپس سفیده تخم‌مرغ را نیز اضافه کنید و آرام و چرخشی هم بزنید تا یکدست شود.

مرحله سوم

در ادامه مخلوط را داخل سینی ۳۰ در ۴۰ سانتی‌متری که کاغذ روغنی گذاشتید بریزید و یکدست پخش کنید. بعد داخل فر از قبل گرم شده ۱۷۰ درجه حدود ۸ الی ۱۰ دقیقه بپزید. دقت کنید که زمان پخت متغیره آنقدر بپزید تا خلال چوبی از وسط کیک تمیز خارج شود.

مرحله چهارم

کالباس‌ها را نگینی ریز خرد کنید زیتون خردشده و شوید و سس و پنیر را داخل یک کاسه ریخته و خوب هم بزنید تا مواد یکدست شود.

مرحله آخر از رولت اسفناج

سینی رولت را از فر خارج کنید و رولت را روی یک حوله یا دستمال بزرگ برگردانید و کاغذ روغنی را به آرامی جدا کنید و رولت را با کمک دستمال رول کنید تا خنک شود. کمی صبر کنید. سپس رولت را باز کنید و از مواد میانی با پالت روی نان رولت به صورت یکنواخت بریزید بعد به آرامی مجدد رولت را بپیچید و داخل یک پارچه تمیز قرار دهید و یا سلفون بکشید و ۱ ساعت داخل یخچال بگذارید سپس روی آن را تزئین و سرو کنید.

رولت اسفناج ترکی

پیشنهاد مطالعهطرز تهیه چیپس پلو با مرغ را بخوانید.