لازانیا یکی از غذاهای محبوب ایتالیایی در بین ایرانیان است که روش پخت اصلی آن در فر است، اما لازانیا بدون فر نیز روشهایی دارد تا بتوانید با هر امکاناتی این غذای لذیذ و خوشمزه را برای خانواده بپزید و نوش جان کنید. لازانیا یکی از انواع پاستا است که با مواد میانی مختلفی پخته میشود، از جملۀ این لایهها گوشت، مرغ، سوسیس و سبزیجات است که با سسهای مختلف بشامل، خامهای و یا قرمز سرو میشود. در این دستور ما سراغ لازانیا بدون فر با مواد گوشتی و سس بشامل رفتهایم که شکل محبوب لازانیا در بین خانوادههای ایرانی است. با مجله دلتا همراه باشید.
برای تهیه سس بشامل آرد را در یک تابه ریخته و تفت دهید تا بوی خامی آرد گرفته شود اما تغییر رنگ ندهد. سپس به آن کره اضافه کنید تا دوباره با هم روی حرارت تفت داده شوند و بعد از آن شیر را که از قبل درون دمای محیط گذاشته بودید، اضافه کنید. حالا مواد را به صورت یکنواخت هم بزنید تا سس قوام یابد. در آخر نیز مقداری نمک و فلفل به سس اضافه کنید.
برای پخت لازانیا بدون فر و درون قابلمه یک لایه لازانیا اضافه یا سیبزمینی برای جلوگیری از سوختن لازانیا کف قابلمه بچینید و سپس لایههای لازانیا، سس، پنیر پیتزا و مواد گوشتی را روی هم بگذارید. در نهایت در قابلمه را با یک دمکنی رویش بگذارید تا مثل ماکارونی دم بکشد. حتما از شعلهپخشکن و شعلۀ بسیار کم در تهیۀ لازانیا بدون فر استفاده نمایید.
پیشنهاد مطالعه: سادهترین روش درست کردن سالاد ماکارونی را بخوانید.
استیک به خودی خود غذای لذیذ و پر طرفداری است. اما کباب همیشه برای ما ایرانیها جایگاه خاص خودش را دارد. از همین جهت است که کباب استیک یک انتخاب ویژه برای ما محسوب میشود. مخصوصا که لابهلای آن سیبزمینی کبابی با طعم رزماری هم باشد. با مجله دلتا همراه باشید تا کباب استیک و سیب زمینی را یاد بگیریم.
در ضمن برای کسانی که استیک دوست دارند هم بد نیست آن را به شکل جدیدی تجربه کنند. البته همیشه تغییر ایجاد کردن در دستور غذاها نتیجه خوبی ندارد. اما این استیک کبابشده قطعا تجربه خوبی است. در تهیه استیک کبابی هم گوشت باید مدتی در سس سویا و ادویه خیسانده شود و سپس همراه با سیبزمینی نیمپز طعمدار شده و روی گریل کباب میشود.
استیک را به صورت مکعبهای ۵ سانتی برش بزنید. سپس تکههای استیک را همراه با سس سویا و ادویه مخصوص استیک داخل کاسهای بریزید و خوب زیر و رو کنید تا استیک کاملا به سس و ادویه آغشته شود. کاسه را حدود ۱ ساعت کنار بگذارید تا گوشت به خوبی طعم بگیرد.
در این مدت سیبزمینیها را آماده کنید. ابتدا پوست سیبزمینیها را کاملا تمیز و تا جای ممکن نازک کنید. حال آنها را به مدت ۸ دقیقه آبپز کنید. سیبزمینیهای نیمپزشده را آبکش کنید و بگذارید کمی خنک شوند. بعد هم برگهای رزماری، روغن زیتون و نمک و فلفل را روی آنها بریزید و با هم مخلوط کنید.
چهار سیخ بزرگ یا ۸ سیخ کوچک را آماده کنید. یکی در میان استیک و سیبزمینیها را داخل سیخ بکنید. سیخها را روی گریل یا کبابپز داغشده با حرارت بالا قرار دهید. برای هر طرف حدود ۵–۶ دقیقه کافی است. البته اگر میخواهید استیک شما کامل مغز پخت شود میتوانید کمی بیشتر روی گریل بگذارید. اما برای داشتن استیکی آبدار و لذیذ همین زمان کافی است. کباب استیک و سیب زمینی را با سس استیک مورد علاقه خود سرو کنید.
در کنارش میتوانید از این پیشغذای لذیذ هم استفاده کنید.
پیشنهاد مطالعه: همبرگر کَره ای ، یک شام دلپذیر را بخوانید.
مرغ از غذاهایی است که به روشهای مختلف درست میشود. همیشه میتوانید خیلی آسان و سریع انواع غذا با مرغ را درست کنید. اما شاید شما از دستورهای تکراری برای درست کردن مرغ خسته شده باشید و به دنبال یک روش جدید برای پختن مرغ و طعمدار کردن آن هستید. تا حالا مرغ زغالی را امتحان کردید؟ اگر طرفدار طعم دودی باشید حتما از خوردن آن لذت میبرید. برای درست کردن مرغ زغالی نیازی به منقل و دود و بالکن ندارید و میتوانید به راحتی روی گاز این غذای خوشمزه را درست کنید. در این بخش از مجله دلتا طرز تهیه مرغ زغالی را آموزش میدهیم.
پیازها را شسته، پوست بکنید و رنده کنید. آن را در ظرفی ریخته و آبلیمو، نمک، فلفل، زردچوبه، پاپریکا و سس مایونز را به آن اضافه نمایید. مواد را خوب هم بزنید و با هم مخلوط کنید.
مرغها را از قبل بشویید، به دلخواه تکه کنید، پوست آنها را بگیرید و روی آن چند برش ایجاد کنید. آنها را داخل سس آمادهشده قرار دهید. مرغها را حداقل ۴ ساعت داخل یخچال قرار دهید.
داخل تابه گود یا قابلمه کمی روغن زیتون بریزید. مرغها را از یخچال درآورید و داخل آن بچینید، آن را روی شعله متوسط قرار دهید و در قابلمه را بگذارید تا مرغها آبدار شوند.
زعفران دم کرده را آماده کنید و روی مرغها بریزید. سپس کمی از مایه سس باقیمانده را به همراه مقدار خیلی کم آب، داخل قابلمه بریزید. زیر شعله را کم کنید و اجازه دهید مرغها حدودا ۱ ساعت بپزند و روغنی شوند.
برای زغالی شدن مرغها، چند تکه زغال را روی شعله گاز قرار دهید تا برافروخته شود. سپس آنها را داخل یک تکه آلومینیوم یا کاسهای کوچک قرار دهید. آن را داخل قابلمه بگذارید، کمی از آب مرغ روی زغالها بریزید تا دود کند. بلافاصله در قابلمه را ببندید تا دود آن داخل قابلمه بپیچد و مرغها طعم دود بگیرند. بعد از تمام شدن دود، ظرف زغال را از داخل قابلمه درآورید.
مرغها را در ظرف مورد نظر خود سرو کنید، به دلخواه تزیین کنید و از طعم دودی آن لذت ببرید.
پیشنهاد مطالعه: طرز تهیه چیپس پلو با مرغ را بخوانید.
حلوا یکی از شیرینیهای پر کالری و بسیار شیرین است. گاهی در تهیه مواد غذایی و البته شیرینی راهحل و مواد جایگزینی وجود دارد که میتوان، نه به طور صد در صد، اما مواد مضر کمتری را در رژیم غذایی خود استفاده کرد. یکی از این راهها، جایگزین کردن عسل است که شیرینی آن طبیعیتر و مناسبتر است. درست کردن حلوا با عسل تفاوت زیادی با تهیه انواع دیگر حلوا ندارد و به راحتی میتوان آن را تهیه و سرو نمود. با مجله دلتا همراه باشید.
آب را روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید. عسل، هل، زعفران دمشده، گلاب را به آن اضافه کنید و اجازه دهید چند جوش بزند و بعد شهد را از روی حرارت بردارید تا خنک شود.
کره و روغن مایع را در تابه بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا زمانی که کره ذوب شود.
آرد گندم را الک کنید و آن را به کره ذوبشده بیفزایید و پیوسته هم بزنید تا تغییر رنگ دهد و سرخ شود. مقدار سرخ شدن و تغییر رنگ دادن آرد به سلیقه شما بستگی دارد. برای جلوگیری از ته گرفتن باید آرد را مرتب هم بزنید.
پس از سرخ شدن آرد گندم، آرد برنج الک شده را اضافه کنید و فقط کمی هم بزنید تا مخلوط شود.
شهد آمادهشده را در دو یا سه مرحله به آرد سرخشده اضافه کنید تا حلوا با عسل خودش را جمع کند و به راحتی از دیواره جدا شود.
حلوا با عسل را در ظرف مناسب بریزید و به هر شکلی که دوست دارید تزیین کنید.
اگر دوست دارید ادویههای متفاوت را هنگام تهیه شهد اضافه کنید تا حلوا با طعم متفاوتتری داشته باشید.
اگر میخواهید حلوا با عسل یا هر نوع حلوای دیگر به خوبی روغن بیندازد، زمانی که حلوا خودش را گرفت در همان قابلمه یا تابه حلوا را به صورت دورانی بگردانید تا به خوبی به روغن بیفتد.
پیشنهاد مطالعه: خشیل اردبیل، صبحانه مقوی مخصوص روزهای سرد را بخوانید.
رولت اسفناج از اسفناج و پنیر و کالباس تهیه شده است و یک پیشغذای شیک به شمار میرود. شما میتوانید با کمی خلاقیت یک غذای جدید و خوشمزه تهیه کنید. اصالت این غذا برای کشور ترکیه است. به دلخواه میتوانید مواد میانی را تغییر دهید و با مرغ و سبزیجات دیگر سرو کنید. این غذای خوشمزه علاوه بر طعم و مزه خوب آن، خواص بالای اسفناج را هم در بر دارد. خواصی همچون آنتی اکسیدان، رشد مو، تنظیم خواب و کمک به بیخوابی و هزاران خواص دیگر. با مجله دلتا همراه باشید تا طرز تهیه رولت اسفناج را بخوانیم.
ابتدا اسفناجها را کمی خرد کنید تا راحتتر میکس شود. سپس داخل میکسر یا غذاساز ریخته و بزنید تا پوره شود.
در ادامه زرده و سفیده تخممرغ را جدا کنید و سفیده تخممرغ را به همراه نمک خوب با همزن برقی با سرعت تند بزنید تا کف کند و مانند خامه فرم گرفته شود. یعنی زمانی که ظرف را برعکس کنید از آن بیرون نریزید.
زرده تخممرغ را به همراه آب یا شیر و تمام ادویه و نمک و روغن مایع داخل کاسه ریخته و با همزن بزنید تا از لختگی خارج شود و کمی کرم رنگ شود. سپس پوره اسفناج را نیز اضافه کنید. در ادامه آرد و بیکینگ پودر را که از قبل با هم مخلوط و الک کردید به تدریج به مواد زرده اضافه کنید و با لیسک به آرامی هم بزنید. سپس سفیده تخممرغ را نیز اضافه کنید و آرام و چرخشی هم بزنید تا یکدست شود.
در ادامه مخلوط را داخل سینی ۳۰ در ۴۰ سانتیمتری که کاغذ روغنی گذاشتید بریزید و یکدست پخش کنید. بعد داخل فر از قبل گرم شده ۱۷۰ درجه حدود ۸ الی ۱۰ دقیقه بپزید. دقت کنید که زمان پخت متغیره آنقدر بپزید تا خلال چوبی از وسط کیک تمیز خارج شود.
کالباسها را نگینی ریز خرد کنید زیتون خردشده و شوید و سس و پنیر را داخل یک کاسه ریخته و خوب هم بزنید تا مواد یکدست شود.
سینی رولت را از فر خارج کنید و رولت را روی یک حوله یا دستمال بزرگ برگردانید و کاغذ روغنی را به آرامی جدا کنید و رولت را با کمک دستمال رول کنید تا خنک شود. کمی صبر کنید. سپس رولت را باز کنید و از مواد میانی با پالت روی نان رولت به صورت یکنواخت بریزید بعد به آرامی مجدد رولت را بپیچید و داخل یک پارچه تمیز قرار دهید و یا سلفون بکشید و ۱ ساعت داخل یخچال بگذارید سپس روی آن را تزئین و سرو کنید.
پیشنهاد مطالعه: طرز تهیه چیپس پلو با مرغ را بخوانید.