پیتزا همیشه دوستداشتنی است. اگر بتوانیم پیتزا را در خانه درست کنیم که از سالم بودن آن هم مطمئن شویم، دوستداشتنیتر هم میشود. در ادامه با مجله دلتا همراه باشید تا طرز تهیه پیتزا در ماهیتابه را بخوانید.
آرد و نمک را در یک کاسه بزرگ مخلوط کنید. در یک کاسه دیگر آب کره روغن زیتون و مخمر را بهخوبی هم بزنید. با یک کاردک در مرکز مخلوط آرد یک حفره ایجاد کنید و محتویات کاسه دیگر را در آن بریزید.
هم بزنید تا همه چیز خوب با هم مخلوط شود. این کار را تا زمانی که مخلوط به یک توپ خمیری مرطوب تبدیل شود، ادامه دهید. بعد روی آن را با یک کیسه پلاستیکی بپوشانید تا برای ۳۰ دقیقه استراحت کند.
خمیر را به ۳ تکه مساوی تقسیم کنید و هر قسمت را به شکل توپ دربیاورید. از روغن زیتون استفاده کنید تا هر سه تابه را چرب کنید. در هرکدام از تابهها یکی از خمیرها را قرار دهید.
یک قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید و ۲ قاشق غذاخوری روغن زیتون به آن اضافه کنید. وقتی روغن داغ شد سیر رندهشده را در آن بیندازید و هم بزنید تا طلایی شود و بوی آن را حس کنید.
رب گوجه و تکههای چیلی را اضافه کنید و با دمای متوسط کار را ادامه دهید تا مخلوط کاراملی شود.
گوجهفرنگیها را اضافه کنید، بگذارید بجوشد، سپس حرارت را کم کنید و اجازه دهید برای ۳۰ دقیقه بجوشد. گاه گاه آن را هم بزنید.
سس را از روی حرارت بردارید و آن را با عسل و نمک مزهدار کنید و در مخلوطکن بریزید یا بگذارید سرد شود و با همزن معمولی هم بزنید.
فر را با حرارت ۴۵۰ درجه داغ کنید. خمیر را به آرامی به لبههای ماهیتابه بکشید. با استفاده از قاشق، ۴ تا ۵ قاشق غذاخوری سس را روی خمیر بریزید و به آرامی روی خمیر را بپوشانید. موزارلای کمچرب را روی خمیرها بپاشید. سپس آنها را با فلفل دلمهای، تزیین کنید. ارگانو یا پونه کوهی بپاشید و کمی روغن زیتون بمالید.
پیتزا را در طبقه میانی فر بگذارید. اجازه دهید برای ۱۵ دقیقه یا در این حدود بپزد. از یک کاردک استفاده کنید و گاهی زیر پیتزا را چک کنید. وقتی خمیر طلایی شود، پنیر آب شود و رنگ قهوهای بگیرد پیتزا آماده است.
پیشنهاد مطالعه: طرز تهیه جوجه کباب تنوری را در خانه آماده کنید.
سالاد الویه یک غذای نانی ساده و خوشمزه شبیه سالاد روسی است که تقریبا همه طرز تهیه آن را بلد هستند. اما نکته مهم در طرز تهیه سالاد الویه لذیذ و خوشمزه این است که باید فوت و فنها و جزئیات پخت و ترکیب مواد آن را بلد باشید تا یک سالاد الویه خانگی خوشمزه متفاوت درست کنید. حتما میدانید که سالاد الویه مجلسی معمولا با مرغ درست میشود، اما میتوانید آن را بدون مرغ و با انواع ژامبون هم درست کنید. با مجله دلتا همراه باشید تا راز خوشمزه شدن سالاد الویه را بدانیم.
سس مایونز به عنوان سس الویه به کار میرود و اندکی تغییر و ترکیب آن با دیگر مواد معجزه خواهد کرد.
مقداری خامه صبحانه به سس مایونز اضافه کنید. این کار طعم الویه را بسیار لذیذ و خوشمزه میکند.
میتوانید برای سس الویه، نیمی سس مایونز و نیمی دیگر ماست چکیده یا ماست خامهای استفاده کنید.
خیارشورها را به صورت مکعبی ریز و نگینی خرد کنید و در آبکش یا سبد بریزید تا آب آنها گرفته شود. اگر زیادی شور است، کمی آب روی آن بگیرید.
اگر در طرز تهیه سالاد الویه خانگی از مرغ استفاده میکنید حتما تخم مرغ آبپز کمتری را به کار ببرید.
به اندازه یک قاشق غذاخوری آبلیمو کافی است. استفاده بیش از حد از آبلیمو، طعم آن را از کیفیت خواهد انداخت.
قبل از استفاده، آنها را در کمی کره تفت دهید تا هم طعم خام آنها گرفته شود و هم شکل و شمایل خودشان را حفظ کنند.
یک راز سالاد الویه خوشمزه این است که از مصرف زیاد سیب زمینی در سالاد الویه اجتناب کنید. با این کار طعم دیگر مواد به خوبی قابل تشخیص نخواهد بود.
پیشنهاد مطالعه: طرز تهیه زرشک پلو با مرغ پرتقالی را در مجله بخوانید.
ته چین یکی از آن غذاهایی است که همه عاشقش هستند. البته بیشتر ما با شنیدن این کلمه یاد ته چین مرغ یا تهدیگ تهچینی میافتیم که همراه خیلی از غذاهای رستورانی سرو میشود. شاید اسم ته چین قورمه سبزی را کمتر شنیده باشید اما جالب است بدانید با خورشتهای مختلف مثل قورمه سبزی و قیمه هم میتوان تهچین خوشمزهای درست کرد. قورمه سبزی بدون اغراق محبوبترین خورشت ایرانی است. با مجله دلتا همراه باشید تا طرز تهیه ته چین قورمه سبزی را یاد بگیریم.
اگر قورمه سبزی شما آب زیادی دارد بگذارید چند قل بخورد. باید آب خورشت شما گرفتهشده و غلیظ شود. بهتر است برنج را هم از یک ساعت قبل در آب بگذارید تا خیس بخورد. زعفران ساییدهشده را روی ماست بریزید و بگذارید رنگ آن باز شود.
مثل همیشه برنج را با آب، چند قطره روغن و یک قاشق چایخوری نمک در قابلمه بریزید و روی شعله متوسط بگذارید. برنج را کمی زندهتر از همیشه بردارید، طوری که وقتی یک دانه از آن را بین انگشتانتان میشکنید وسطش یک نقطه خیلی کوچک سفید باشد.
تخممرغ را در کاسه نسبتا بزرگی بشکنید و با چنگال بزنید. سپس ماست زعفرانی و روغن را هم به آن اضافه و مخلوط کنید. برنج را آبکش و با این مخلوط به خوبی ترکیب نمایید.
نصف بیشتر مخلوط برنج را در قابلمه بریزید. وسط آن را گود کنید و قورمه سبزی را داخل آن بریزید. حال بقیه برنج را روی آن بریزید طوری که کاملاً سطح قورمه سبزی را بپوشاند و با دیواره قابلمه نیز تماسی نداشته باشد.
حدود ۱۰ دقیقه روی شعله متوسط بگذارید و سپس شعله را کم کنید. بعد از حدود ۴۵ دقیقه تا ۱ ساعت غذای شما آماده سرو است.
پیشنهاد مطالعه: ترفندهای جا افتادن قورمه سبزی را هم بخوانید.
جوجه کباب تنوری یکی از روشهای پخت مرغ است که میتوانید انجام دهید و جوجه کبابها را داخل تابه و یا در فر و تستر کباب کنید و یا حتی میتوانید برای روزهای تعطیل این جوجه کباب خوشمزه را تهیه و روی زغال قرار دهید تا کباب شوند. جوجه کباب تنوری به همراه سبزیجات طعم و مزه بسیار خوبی دارد. با مجله دلتا همراه باشید تا طرز تهیه جوجه کباب تنوری را یاد بگیرید.
ادویه تندوری ادویه بسیار کاربردی در تهیه انواع جوجه کباب است.
ابتدا سینه مرغ را بدون استخوان و مکعبی خرد کنید. مواد را به دو بخش تقسیم کنید، به یک کاسه زعفران و کمی روغن زیتون و آب لیموترش و آب پیاز گرفتهشده و نمک و فلفل سیاه و ادویه تندوری اضافه کنید و خوب هم بزنید تا مواد مخلوط شود. سپس روی کاسه را بپوشانید و اجازه دهید تا مزه بگیرند.
به قسمت دیگر مرغ رب انار و گردوی پودرشده و کمی روغن زیتون و نمک و فلفل سیاه و پودر سیر اضافه کنید. حالا مواد را خوب هم بزنید و روی کاسه را بپوشانید و در یخچال قرار دهید تا مزهها به خورد هم بروند.
در ادامه کدوها را با پوست به صورت حلقهای خرد کنید، بادمجانها را نیز به صورت حلقهای برش بزنید، پیازها را ۴ قاچ و فلفل دلمه را خرد نمایید.
در ادامه سیخهای چوبی را که از قبل داخل آب خیس کردید از آب خارج نمایید. حالا یک حلقه بادمجان، یک عدد جوجه زعفرانی، بعد کدو، مجدد جوجه و بعد پیاز و جوجه و بعد فلفل دلمه و در انتهای سیخ یک عدد بادمجان. به همین ترتیب جوجه ترش را نیز به این روال سیخ بزنید. حالا سیخها را داخل قالب فر بچینید و داخل فر گرمشده به مدت ۴۰ دقیقه در دمای ۱۷۵ درجه قرار دهید تا بپزند و یا میتوانید داخل تابه سرخ نمایید و به همراه برنج زعفرانی میل کنید.
اگر به غذاهای گوشتی علاقه دارید، شفته سماق کاشانی را در مجله بخوانید.
پیشنهاد مطالعه: برای ناهار چی بپزیم؟
حلوای زنجبیلی یکی از حلواهای خوشمزه و محبوب ایرانی است که با حلواهای دیگر مانند حلوای آرد گندم کاملا متفاوت است. حلوای زنجبیل در شهرهای آذری زبان به عنوان یک شیرینی شناخته میشود که در کنار چای مصرف میشود. این حلوا باید نرم و لطیف باشد به طوری که وقتی در دهان قرار میدهید آب شود. با مجله دلتا همراه باشید تا طرز تهیه حلوای زنجبیلی قالبی را یاد بگیریم.
مواد لازم
برای تهیه حلوای زنجبیلی تبریزی ابتدا آرد گندم را دو مرتبه الک میکنیم. سپس در قابلمهای مناسب میریزیم و روی حرارت ملایم میگذاریم و کمی تفت میدهیم تا بوی خامی آرد از بین برود ولی تغییر رنگ ندهد. باید با حرارت ملایم حدود ۳۰ دقیقه آرد را تفت دهید و بعد از گرفتن بوی خامی آرد را الک نمایید و مجدد به قابلمه برگردانید.
برای رسیدن به کیفیت خوب حلوا زنجبیلی باید از مخلوط کره و روغن جامد استفاده کرد تا بافت نرمی داشته باشد. مخلوط کره و روغن جامد را در تابهای میریزیم تا آب شود و بعد آرد تفت داده شده را به آن میافزاییم و تفت میدهیم تا منسجم شود و به رنگ طلایی درآید و روغن به خورد آرد برود.
قابلمه را از روی حرارت بردارید تا خنک شود. سپس پودر زنجبیل و هل را نیز به آن اضافه میکنیم و کمی هم میزنیم تا به خورد مواد برود. در انتها زمانی که مواد خنک شدند و بعد پودر قند را الک میکنیم و به آن میافزاییم و هم میزنیم تا پودر قند به خوبی در آن حل شود. این حلوا حالت پودری دارد.
یک ظرف مستطیل را انتخاب کنید و کف آن کاغذ روغنی پهن میکنیم و آرد را داخل قالب میریزیم و با کف قاشق حلوا را فشار میدهیم تا روی آن صاف شود و بعد روی حلوا پودر گردو را میریزیم و اجازه میدهیم تا حلوا ۳۰ دقیقه در فریرز بماند تا کاملا خنک شود و بعد آن را با کاتر یا چاقو برش میزنیم.
اگر به دستور پخت حلواهای مختلف علاقه دارید، طرز تهیه حلوای کاکائویی را بخوانید.
پیشنهاد مطالعه: فرنی پرتقالی، دسر سنتی با طعمی متفاوت را بخوانید.