یکی از معضلات همیشگی خانمها و یا حتی آقایونی که آشپزی میکنند این است که ناهار چی بخوریم. یکی از کمکهای همیشگی به شما این است که حداقل از صبح یا روز قبل بدانید میخواهید چه غذایی آماده کنید. در این صورت کمی کارهایتان سریعتر پیش میرود و به کارهای عقبافتاده خود میرسید. با مجله دلتا همراه باشید تا غذای فوری برای ناهار امروز را با هم ببینیم.
کباب تابه ای مرغ یکی از انواع کبابهای خوشمزه و پرطرفدار ایرانی است که با دستورها و مواد متنوعی طبخ میشود. این کباب خوشمزه یک غذای فوری است که علاوه بر اینکه طعم بسیار خوبی دارد، خیلی سریع آماده میشود و نیاز به وقت زیادی ندارد. این کباب خوشمزه را میتوانیم به صورت ساده درست کنیم، یا اینکه از مواد و سبزیجات دلخواه خود در تهیه آن استفاده نماییم. مثلا در برخی دستورها میتوانیم مقدار مرغ را کمتر کنیم و به جای آن از مواد غذایی مثل سویا یا سیبزمینی استفاده کنیم تا کباب تابهای مرغ اقتصادیتری داشته باشیم.
نودل مرغ و قارچ غذایی سریع و ساده و مناسب برای مواقعی است که زمان کافی برای آشپزی ندارید و میخواهید یک غذای خوشمزه درست کنید. مواد اصلی مورد نیاز در تهیه این غذا مرغ، قارچ و نودالیت است که با سس سویا و ادویهجات مخصوصی مزهدار میشوند.
دمپختک، شکل ابتدایی چلو و پلو است که به واسطه داشتن حبوبات غذایی کامل محسوب میشود. این غذا که بیشتر در تهران و شهرهای مرکزی مرسوم است با انواع حبوبات مانند باقلا، ماش، عدس و لوبیا درست میشود و همراه با سالاد شیرازی یا ترشی به عنوان یک ناهار یا شام دلچسب سرو میگردد. اگر میخواهید با طرز تهیه دمپختک با نیمرو آشنا شوید، مطلب آن را در مجله دلتا بخوانید.
پیشنهاد مطالعه: حلیم بادمجان و ترفندی برای کشدار شدن آن را بخوانید.
رولت گوشت به علت داشتن گوشت و گردو بسیار مقوی است. طرز تهیه رولت گوشت بسیار ساده و راحت است و جزء غذاهای پرطرفدار به شمار میرود. برای درست کردن این غذا به تبحر خاصی نیاز ندارید و با یک بار درست کردن این غذا برای ناهار یا شام عاشقش خواهید شد. با مجله دلتا همراه باشید تا طرز تهیه رولت گوشت با جعفری و گردو را یاد بگیریم.
پیازها را خرد و نگینی کرده و با سیر رندهشده به همراه گوشت چرخکرده و نمک و فلفل سیاه و رب گوجهفرنگی در غذاساز میاندازیم تا مواد به خورد گوشت برود.
گوشت را به دو قسمت مساوی تقسیم میکنیم بهطوریکه در هر رول گوشت مواد را قرار دهیم. کف سینی مقداری پودر سوخاری میریزیم. گوشت را بهصورت یکنواخت روی سینی پخش میکنیم بهطوریکه لبههای آن نیز مانند داخل گوشت شود و ضخیم نباشد.
تخممرغها را بپزید. سپس پوست آنها را بکنید و حلقهحلقه کنید. جعفری و گشنیز خردشده را روی گوشت چرخکرده بریزید. سپس تخممرغها را روی سبزیها بچینید. با کمی نمک و فلفل آن را طعمدار کنید. لبههای گوشت را به هم بچسبانید. داخل ماهیتابهای کمی روغن بریزید و رولت را کمی سرخ کنید. بهطوریکه پشت و روی گوشت کمی تغییر رنگ دهد.
در رولت دیگری گردو و زرشک و در صورت دلخواه پیازداغ بریزید و دو طرف رولت را به هم بچسبانید. این رولت را مانند رولت قبلی در روغن سرخ کنید.
رولتها را در ماهیتابه بزرگی قرار دهید. در ماهیتابه کوچکی رب گوجهفرنگی را با روغن تفتداده و با آب مخلوط میکنیم و کمی میگذاریم تا بجوشد. کمی نمک و فلفل نیز داخل آن میریزیم. حالا این مواد را روی رولتها ریخته و با شعله کم گاز میگذاریم به مدت یک ساعت بپزد.
سبزی پلو دامغانی را با گوشت امتحان کنید و لذت ببرید.
رولت گوشت تو پر ما آماده است. با توجه به ذائقهتان میتوانید مواد داخل رولت گوشت را پر کنید. به طور مثال با سبزیجات یا آلو هم خوشمزه خواهد شد. حتی میتوانید داخل رولت را با سیبزمینی و هویج و زرشک پر کنید.
پیشنهاد مطالعه: طرز تهیه سمبوسه مرغ، ساده و سریع را بخوانید.
استفاده از ترشی در کنار غذا باعث هضم بهتر آن میشود و سوخت و ساز بدن را بالا میبرد و هم اینکه ما بیشتر از غذا خوردن لذت میبریم و پزشکان نیز توصیه کردهاند در کنار غذاهای گوشتی مخصوصا گوشت حیوانی از ترشیهای مختلف استفاده کنید چون برای پیشگیری از ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی بسیار موثر است. با مجله دلتا همراه باشید تا نکات تهیه ترشی خانگی را یاد بگیریم.
پیشنهاد مطالعه: روش های از بین بردن بوی زهم گوشت را هم بخوانید.
آش هندی یکی از آشهای بسیار خوشمزه و تند و تیز و پر ادویه است. این آش یکی از انواع آشهای خوشمزه و مقوی است که خیلی راحت و آسان تهیه میشود و میتوانید این آش تند و تیز را به صورت داغ در این سرمای زمستانی نوش جان کنید و لذت ببرید. آش هندی به دلیل وجود بلغور گندم خواص زیادی دارد؛ از جمله افزایش میزان گردش خون، کاهش وزن، تقویت استخوان و محافظت از قلب. همچنین وجود عدس در این آش آن را مغذیتر میکند. با مجله دلتا همراه باشید تا طرز تهیه آش هندی با بلغور را یاد بگیریم.
ابتدا گندم و عدس را از شب قبل خیس کنید. پیاز و سیر را بشویید. پیاز را نگینی خرد کنید. سیر را پوره نمایید و مواد را کنار بگذارید. گندم و عدس از قبل خیس کرده را از صافی رد کنید تا آب آن خارج شود. سپس در قابلمه مناسب با حرارت بالا با مقداری آب بگذارید تا بپزد. وقتی کمی نرم شد آب مرغ را به قابلمه اضافه کنید و حرارت را کم نمایید. در صورت نداشتن آب مرغ از عصاره مرغ آماده استفاده کنید.
در تابه مناسب پیازهای نگینیشده را با کمی روغن سرخ کنید تا طلایی و سبک شود. سپس فلفل سبز خردشده را به همراه سیر به پیاز اضافه و تفت دهید. بعد از تفت دادن مواد رب گوجهفرنگی را به همراه ادویه و تخم گشنیز به مواد اضافه کنید و هم بزنید تا رنگ رب باز و بوی ادویهها آزاد شود. سپس مواد تفت داده شده را به قابلمه گندم و عدس اضافه کنید.
در این مرحله آب را در کتری یا چایساز جوش بیاورید و ورمیشلها را به همراه مقداری آب جوش به قابلمه مواد اضافه کنید و به مدت ۳۰ دقیقه اجازه دهید تا آش جا بیفتد. در این مدت آش را هم بزنید تا ته نگیرد. بعد از جا افتادن آش آن را داخل ظرف مناسب بریزید و نوش جان کنید.
پیشنهاد مطالعه: طرز تهیه دمپختک شیرازی بدون گوشت را بخوانید.
حلیم بادمجان یک غذای خوشمزه ایرانی است و کمتر پیش میآید که کسی آن را دوست نداشته باشد. حلیم بادمجان غذایی با ارزش تغذیهای بالا است. این غذا مانند میرزاقاسمی و کشک بادمجان طرفداران بیشماری دارد. حلیم بادمجان را به عنوان یک پیشغذای خوشمزه و یا غذای اصلی همراه با نان میتوان در مهمانیها سرو کرد. با مجله دلتا همراه باشید تا طرز تهیه حلیم بادمجان را یاد بگیریم.
ابتدا بادمجانها را پوست کنده و قاچ بزنید. سپس آنها را مقداری نمک بزنید و آن را در کناری قرار دهید تا تلخی آن از بین برود. بادمجانها را در روغن سرخ کنید و بعد از سرخ شدن، آنها روی کاغذهای جذب کننده روغن قرار دهید تا روغن اضافی آنها گرفته شود.
یک عدد پیاز و سیر را خرد کنید و در یک قابلمه مقداری روغن بریزید و پیاز را در آن سرخ کنید. مقداری زردچوبه به پیازها اضافه کنید و کمی پیازها را با زردچوبه تفت دهید. سپس گوشتهایی را که از قبل شستهاید به پیاز اضافه کنید و مقداری تفت دهید تا رنگ گوشت عوض شود. سپس مقداری آب به گوشت اضافه کرده و اجازه دهید تا گوشت کاملا بپزد. بعد از اینکه گوشت شما سرد شد آن را ریش ریش کرده و در قابلمهای بریزید.
بادمجانهایی را که قبلا سرخ کرده بودید به گوشت ریشریش شده اضافه کنید. گردوهای آسیابشده را به مخلوط گوشت و بادمجان اضافه کنید تا با حرارت ملایم گردوها روغن بیندازند.
در قابلمهای آب را جوش آورده و برنج را همراه با کمی نمک به آن اضافه کنید. اجازه دهید برنج تا زمانی که له شود بجوشد.
حال عدس را با مقداری آب در قابلمهای ریخته و بگذارید تا عدس کاملا پخته و له شود. سپس برنج و عدس پختهشده را با یک گوشتکوب له کنید و به مخلوط گوشت و بادمجان اضافه کنید.
۲ عدد پیاز را به صورت خلالی خرد و در روغن سرخ کنید. مقداری نعنا هم در روغن ریخته و یک تفت بدهید. نصف پیاز و نعنا داغها را در قابلمه حاوی گوشت بریزید. مقداری آب به قابلمه اضافه کنید و مواد را با هم مخلوط کنید و حرارت را کم کنید و دائم آن را هم بزنید. هم زدن باعث میشود حلیم بادمجان شما ته نگیرد و هم باعث کش آمدن غذا میشود.
سپس کشک را با مقداری زعفران و آب جوش مخلوط کرده و به قابلمه اضافه کنید. حدود ۱۰ دقیقه حرارت را کم کنید تا طعم کشک به خورد مواد برود و سپس حلیم بادمجان شما آماده است.
پیشنهاد مطالعه: چند نوع سوپ رژیمی و خوشمزه را بخوانید.